'Ajax is een grote club waarbij ik erg veel kan leren'
Woensdag, 22 februari 2017 om 07:45

David Neres kan niet wachten om zich te laten gelden bij Ajax. De negentienjarige rechtsbuiten kwam over van São Paulo en wacht nu op zijn debuut in het eerste elftal. "Ik ben fit en wil mezelf laten zien, maar het is aan de trainer om te bepalen wanneer hij me nodig heeft", zegt de Braziliaan tegen Voetbal International.

Neres, die voor maximaal vijftien miljoen euro naar de Amsterdam ArenA vertrok, zegt dat hij zal moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving maar zich zo snel mogelijk hoopt aan te passen. Hij heeft er vertrouwen in dat de samenwerking goed zal verlopen: "Ajax is een grote club waar ik erg veel kan leren en waarbij ik weet dat ze veel geld hebben betaald."

"Het is een hele verantwoordelijkheid, maar ik ga proberen heel goed te voetballen en weet dat het goed komt", aldus Neres. Hij weet naar eigen zeggen nog niet veel van het Nederlandse voetbal, maar vertelt wel dat Ajax en PSV volgens hem de grootste clubs van de Eredivisie zijn. "Ik ken natuurlijk ook Romário en zijn verleden bij PSV, maar tussen ons is verder geen enkele vergelijking mogelijk", besluit het talent.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Filip
 
10
22 februari 2017 om 08:38
Oh wat hoop ik dat Ajax geã¯nvesteerd heeft in goede begeleiding. Deze jongen komt uit een hele andere cultuur en is nu bij zijn vrienden en familie weg.. Liggen veel valkuilen op de loer.. Verder is het gewoon verstandig dat hij rustig gebracht wordt.
 
Kalou2005
 
4
22 februari 2017 om 08:42
Buiten het feit of het uberhaupt wel zo een groot talent is als wordt verondersteld bij ajax, wat ik overigens zeer betwijfel maar dat schreef ik al in het vorige stukje over Neres, is dit inderdaad ontzettend belangrijk. Een speler als Sanchez is 1 op de 10.000. Een waar schot in de roos. Maar om de een of andere reden hebben dat type spelers; verdedigers, vaak wat meer discipline op jongere leeftijd dan aanvallers. Die willen nog wel eens geloven dat ze beter zijn dan elke andere topspeler. Een goede begeleiding bij een jongen uit een totaal andere cultuur is hierin cruciaal.
 
Filip
 
5
22 februari 2017 om 08:51
We kunnen in ieder geval vaststellen dat het een speler met potentie is. Hoe groot die potentie is dat is moeilijk in te schatten. En alles heeft er ook mee te maken of hij de juiste mentaliteit heeft om alles er uit te halen. Daarom is die begeleiding zo gigantisch belangrijk. Hij moet geduldig kunnen blijven. Hij gaat heimwee krijgen en hoe moet leren daar mee om te gaan. En ik vind Ajax de laatste jaren niet sterk in begeleiding. Daarom vrees ik met grote vrezen.
 
zwig
 
8
22 februari 2017 om 08:55
Bij deze noem ik je een grote naprater. Ajax heeft vroeger inderdaad fouten gemaakt met de begeleiding van spelers uit het buitenland. Zlatan is daar een mooi voorbeeld van. Echter vanaf dat moment hebben ze dat zelf ook ingezien en iemand hiervoor in vast dienst genomen die deze spelers begeleid. Ze worden dus niet meer in een flat gepropt met een ps4 en klaar. Nee deze man regelt alles voor ze. Een huis, meubels, eten waar dit te halen. Een visa voor familie mocht dit aan de order zijn. Aan alles wordt tegenwoordig gedacht.
 
scolla28
 
2
22 februari 2017 om 09:00
Dus jij wilt zeggen dat er na Zlatan niemand meer heeft gefaald door de begeleiding!? Het kan aan mij liggen maar volgens mij zit je er keihard naast. Nou ben ik niet voor Ajax dus weet ik het niet maar ik noem maar een sana als voorbeeld. Daarnaast is Zlatan volgens mij gewoon geslaagd bij Ajax ik ga mee met "meeprater filip" want jou commentaar klopt niks van misschien dat een ander het beter kan uitleggen dan jou met betere voorbeelden waardoor ik overtuigd kan worden!?
 
Filip
 
2
22 februari 2017 om 09:02
@zwig; mij gelijk een naprater noemen... Toe maar. Heb je daar ook bewijs voor of roep je maar wat? Nee de begeleiding is top. Hebben we gezien bij Suljemani en Bodul die zich helemaal lieten gaan in het nachtleven. En volgens mij zijn er meer spelers die bij Ajax niet gelukt zijn de afgelopen jaren die aangeven dat ze bijna geen begeleiding kregen..
 
elninoo
 
1
22 februari 2017 om 09:07
@filip Ik respecteer de mening van eenieder hier op de website maar ik vind wel dat je jezelf erover moet inlezen alvorens je een mening verkondigd. De tijden dat Dani in Diemen woonde met twee prostituees liggen ver achter ons. Na het debacle met Sulejmani heeft Ajax de begeleiding doorgelicht en mensen aangenomen die die jongens op de juiste manier kunnen begeleiden. Dat zie je ook aan jongens als Cassiera, Onana en Sánchez. Natuurlijk is het lekker als er bij de selectie jongens zitten die dezelfde taal spreken maar ook de begeleiding is enorm verbeterd. Zo worden de jongens die nieuw zijn vrijwel dagelijks meegenomen door hun nieuwe omgeving om ze daar wegwijs te maken. Nogmaals ik respecteer je mening maar ik vind wel dat je met feiten moet komen als je zoiets verondersteld. Anders is het een schot in het donker.Sulejmani en Bodul noem ik nu niet bepaald "de laatste jaren" daar zij in 2008 werd gecontracteerd. Dat is bijna 10 jaar geleden..
 
Filip
 
0
22 februari 2017 om 09:36
@elninoo; prima onderbouwde reactie. Waarvoor mijn complimenten. Als je mijn reacties goed doorleest geef ik aan dat ik hoop dat er goed begeleiding is. Want ik zie de afgelopen jaren vaker dat spelers die tussen wal en schip vallen een beetje aan hun lot overgelaten worden. Maar misschien is dit veranderd met de grote aankopen die gedaan zijn. En dat zou ook verstandig zijn. Maar het gaat mij niet alleen om begeleiding a la we regelen een huis voor je en hier woon je etc etc. Het gaat mij vooral om de emotionele begeleiding.
 
Rob_S
 
3
22 februari 2017 om 09:37
Waar baseer jij op dat het geen groot talent is dan? Van die paar beelden die er te vinden zijn? Hij werd al een jaar gescout. En hoe kom je aan je berekening van 1 op de 10.000?
 
lausho
 
0
22 februari 2017 om 09:45
@filip Sulejmani en Bodul.. dat is lang geleden en Bodul had helemaal geen problemen, hij was gewoon niet goed genoeg.
 
Araman
 
3
22 februari 2017 om 11:05
Nee Filip dat hoop je helemaal niet, je hoopt namelijk dat het hopeloos fout gaat met die jongen, omdat hij nu eenmaal bij Ajax zit en niet bij jouw club. Feitelijk probeer je alleen maar te bashen anders is het niet. Zoals Elninoo al aangeeft worden die jongens zeker in het begin op allerlei gebied begeleid. Maar er is ook nog een stuk eigen verantwoordelijkheid en als ze 18 zijn geweest kan je als club hun prive leven ook niet meer van A tot Z monitoren.sturen en adviseren ja, maar hun leven moeten ze wel helemaal zelf leiden.
 
Bossie
 
0
22 februari 2017 om 12:23
Goede begeleiding of niet het grootste gedeelte of een speler wel of niet slaagt ligt denk ik aan de speler zelf. Ook bij andere clubs hoor je wel eens dat een speler buiten het veld de bloemetjes buiten zet. Of gewoon weg het niveau niet aan kan ....
 
Bossie
 
0
22 februari 2017 om 09:04
Voor hoeveel is hij eigenlijk gekocht........elk bericht dat geplaatst wordt daar wordt minstens wel een aangehaald hoeveel hij heeft gekost .......gaan ze dit tegenwoordig bij elke aankoop doen ? Ben benieuwd wat het gaat worden . Ik hoop op een sensatie , maar kan er tot nu toe weinig van zeggen. Het blijft altijd maar de vraag hoe een nieuwe speler past bij het team, de club...garanties zijn er nooit. Neem bv Machlas....scoorde aan de lopende band bij Vitesse ging naar Ajax en bracht niet wat hij bij Vitesse had gebracht. Toch een speler die al in de eredivisie had gespeeld en zo zijn er nog meer voorbeelden. Of het tegenovergestelde Cruijf haalde eens ene Wouters naar Ajax, zelf van Basten vroeg zich af wat je daarmee moest...........dus ja laten we afwachten wat het wordt voordat we voorbarige conclusies gaan trekken.
 
LeMessias
 
1
22 februari 2017 om 09:42
Om even te reageren op je 'aankoopprijs' berichtje. Ik vind het wel fijn dat dit gebeurt. Ik heb niet de tijd om iedere artikel te lezen hier op VZ. Dus als er dan in ieder artikel het aankoopbedrag staat, dan hoef ik niet te gaan zoeken mocht ik dat willen weten. Maar blijkbaar heb jij er wel tijd voor om alles door te lezen. Ik kan het me voorstellen dat het misschien een beetje irritant is, als je het 10x op een dag leest, maar je moet wel begrijpen dat genoeg mensen het maar 1x gelezen hebben.
 
Bossie
 
0
22 februari 2017 om 12:13
Ik lees alleen de berichten waar ik geïnteresseerd ben en als ik nog meer info wil is er altijd nog Google of iets dergelijks.....?? misschien iets voor u ?
 
W.S.
 
1
22 februari 2017 om 11:04
Twaalf miljoen vast, maximaal drie miljoen aan variabelen.
 
BalR20
 
0
22 februari 2017 om 14:41
Nu is het aan Neres om te laten zien dat hij die 15miljoen minimaal waard is. Alles wat buiten het veld gebeurt is aan Ajax om in goede banen te lijden. En hij zelf zal ook wel z'n koppie buiten het veld moeten gebruiken. Iedereen die denkt het hier beter te weten, want dat merk ik hier. Ik zou zeggen solliciteer naar 'n job of zo bij Ajax of andere profclub. Want er word zoveel geroepen, maar jullie weten volgens mij maar 10% van het verhaal. En van die 10% moeten we het hebben van 'horen van'.