Ajax is geliefde opponent in België: 'Zeker met mijn Feyenoord-verleden'
Vrijdag, 17 maart 2017 om 10:18

Ajax gaat vrijdagmiddag als enige Nederlandse club in de koker voor de loting van de kwartfinale van de Europa League. België heeft met Racing Genk en Anderlecht nog twee clubs in de race en bij beide Belgische deelnemers wordt een koppeling tegen Ajax met gejuich ontvangen.

Genk-trainer Albert Stuivenberg spreekt geen voorkeur uit, maar Jean-Paul Boëtius doet dat wel. "Ik ken veel spelers van Ajax. Het zou leuk zijn, zeker met mijn Feyenoord-verleden. Hoe dan ook: het wordt sowieso een leuke pot voetbal in de kwartfinales", vertelt de vleugelaanvaller aan Sporza.

Ook bij Anderlecht wordt Ajax gezien als een mooie opponent. "Ajax zou een mooie affiche zijn. Het is een club die altijd voetbalt. Dat zouden twee mooie wedstrijden zijn", vermoedt sportief manager Herman Van Holsbeeck. Hij zou een loting tegen Genk ook verwelkomen, omdat één Belgische ploeg dan in ieder geval naar de halve finale gaat.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
JasonRhijn
 
3
17 maart 2017 om 10:28
Ik hoop ook op Genk ik denk dat het de meest gunstige ploeg kan wezen. We moeten ze niet onderschatten uiteraard. Maar Genk of Lyon dat is wel iets anders. Genk, Anderlecht, Schalke of Celta. Maar het liefst de eerste twee.
 
BenNL
 
4
17 maart 2017 om 10:43
Anderlecht lijkt me wel lastig hoor, die zijn op zijn minst gelijkwaardig aan Ajax. Shalke en Celta zijn beide niet onverslaanbaar, en Genk zou natuurlijk absoluut de beste tegenstander voor Ajax zijn. Lyon, United, Besiktas en Anderlecht het liefst ontlopen.tot nu toe aardig geluk gehad met de loting. Met een beetje geluk de volgende loting: United-Lyon Besiktas-Anderlecht Shalke-Celta Ajax-Genk En als(!) Ajax doorgaat gewoon de winnaar van Shalke-Celta loten :D
 
JasonRhijn
 
3
17 maart 2017 om 10:51
Ik heb nu al zin in de loting, kunnen we de tijd niet verder spoelen.
 
Bon Jovi
 
2
17 maart 2017 om 10:53
Genk is momenteel wel gewoon de beste ploeg in Belgie hoor, beter dan Anderlecht dus. Al kan dat natuurlijk over enkele weken al volledig anders zijn. Maar Genk zit wel in play off 2 en Anderlecht in play off 1. De titel is de absolute prioriteit bij Anderlecht waardoor ze wellicht opnieuw met een licht B-elftal zullen aantreden zoals ook tegen Zenit.
 
BenNL
 
1
17 maart 2017 om 11:02
Ok, ik dacht dat Anderlecht gewoon bovenaan staat, en Genk op plek 8, maar zo werkt het dus niet. Dan weet ik het ook niet meer, Celta hopelijk. Die hebben we ook al een keer weggespeeld met 3-0 (totdat Ajax laks werd en het nog 3-2 werd).
 
Bon Jovi
 
0
17 maart 2017 om 11:28
Ja, maar goed, de rangschikking zegt natuurlijk niet zo veel over het huidig vormpeil. Genk heeft al de meeste matchen van alle clubs in Europa gespeeld als ik me niet vergis, lastig programma - wat hun dus punten heeft gekost, maar de laatste weken zijn ze de beste club in Belgie, ondanks dat ze pas achtste zijn geworden. Stuivenberg heeft er een aantrekkelijke en goede ploeg van gemaakt. Ik heb gisteren een stuk van Ajax gezien en die moeten natuurlijk van geen enkele Belgische club schrik hebben, denk dat het 60-40 oid is.
 
Jimmmmm
 
1
17 maart 2017 om 11:38
Anderlecht won gewoon gemakkelijk van Genk thuis hoor. Genk heeft ondertussen al 51 officiele wedstrijden gespeeld. Ik denk dat iedereen wel Genk wilt loten. We zijn op papier dan ook de minste.
 
Kilum
 
0
17 maart 2017 om 10:33
Het gaat echt niet meer makkelijk worden ongeacht wie je loot. De Belgische ploegen zouden leuk zijn voor de fans maar, dat zijn zeker sterke tegenstanders. Die moet je echt niet onderschatten. Celta hebben we dit seizoen al over 2 wedstrijden verslagen. Maar ze zijn wel echt in bloedvorm op het moment. Schalke 04 draait geen lekker seizoen in Duitsland maar het blijft een goede ploeg. Misschien vechten die wel alleen nog maar voor deze prijs. Want verder valt er niet veel te winnen voor ze. Besiktas is ook een sterke ploeg. Maar die wil je eerder ontlopen wegens de diplomatieke rel met Turkije. Man U spreekt voor zich. Dat is gewoon een hele sterke ploeg. Lyon speelt momenteel heel erg sterk. Als je ziet hoe AZ werd vernederd, dat was wel overtuigend. Daarna schakelen ze AS Roma uit. Dit is zeker een goede ploeg.
 
JasonRhijn
 
0
17 maart 2017 om 10:36
Manchester United en Lyon zijn beide ploegen die je liever niet loot met het oog op de volgende ronde. Maar de Belgische ploegen zouden we wel van moeten kunnen winnen. Daarnaast denk ik Schalke en Celta verschillen niet super veel van elkaar. Maar toen Ajax won van Celta speelde ze wel met een B ploeg. Maar ik denk niet dat de A spelers echt zoveel beter zijn.
 
JesusLovesYou
 
3
17 maart 2017 om 10:36
Dat was wel 2x het B team van Celta in de poule. Ik denk dat je Lyon en Celta moet ontlopen, tegen de rest zie ik genoeg kansen ( ja ook tegen Man Utd ). Meeste kans tegen Genk en Schalke.
 
Ronzie
 
1
17 maart 2017 om 12:22
Ajax speelde ook met een veredeld Jong Ajax tegen Celta dus dat zegt niks.
 
Rochester
 
0
17 maart 2017 om 10:42
Ik ben benieuwd wie Ajax zal gaan loten. Natuurlijk hoop ik ook op Racing Genk (of Anderlecht) en niet dat ik ze onderschat, maar een Genk of Anderlecht is toch wel een heel stuk makkelijker dan pakweg Manchester United of Olympique Lyon en als Ajax geen Genk of Anderlecht loodt, dan hoop ik op Schalke 04 of Celta de Vigo. In de poulefase speelde Celta beide keren dan niet in hun sterkste opstelling, maar desondanks zie ik tegen Celta toch gewoon kansen voor Ajax, ook als Celta in hun sterkste opstelling speelt. Maar tot dusver ben ik vrij tevreden over het Europese seizoen van Ajax. Het enigste waar ik eigenlijk kritiek op had, was aan het begin van dit seizoen in de voorronde van de Champions League, waar Ajax werd weggespeeld door FC Rostov, maar voor de rest presteert Ajax in de Europa League gewoon uitstekend, want ik had wel verwacht dat Ajax hun poulefase zou overleven, maar om heel eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat Ajax zo makkelijk en zo snel door zou gaan naar de volgende ronde en de eerste plaats zou bemachtigen, terwijl tegen Legia Warschau en tegen FC Kopenhagen hebben ze ook gewoon goede resultaten neergezet.
 
ricootje40
 
0
17 maart 2017 om 10:46
Is er hier iemand die mij kan vertellen met welke tegenstanders die Ajax eerder dit El-seizoen heeft gehad (qua niveau) de belgische ploegen te vergelijken zijn?
 
FcExclusief
 
2
17 maart 2017 om 10:59
Kopenhagen denk ik. In Celta de Vigo hebben we al eens een zwaardere opponent getroffen, maar de Belgische ploegen zijn van een vergelijkbaar niveau als onze tegenstander van gisteren. Misschien iets creatiever, maar fysiek dan iets minder.
 
Master D
 
0
17 maart 2017 om 10:50
Denk dat voor wat betreft de kansen van Ajax een club uit Belgie ook het beste is. Niet dat ze die zomaar even opzij zetten, maar je maakt er wel gewoon een grotere kans tegen.dan als je naar Manchester of Lyon moet.
 
thebutcher
 
0
17 maart 2017 om 12:04
Ik zou wel vrij blij zijn als we Ajax loten mooie en zeker haalbare affiche. Dan ook nog is dat ze goed en aanvallend voetballen , wat dit seizoen zeker in ons voordeel speelt omdat Anderlecht dit seizoen heel goed in omschakkeling is en liever heeft dat de andere ploeg het spel maakt. Enigste ploeg die ik echt wil vermijden is Besiktas. Geen leuke tegenstander en geen heel "mooie" affiche.
 
Ronzie
 
1
17 maart 2017 om 12:25
Kopenhagen was ook blij dat ze Ajax loten, zie het resultaat. In deze fase van de europa league zijn er geen makkelijke tegenstanders meer. Zelfs als een club op papier misschien makkelijk is spelen er andere dingen mee. Je hebt clubs met een teleurstellend seizoen die zo hun seizoen nog glans kunnen geven dus extra geven, je hebt clubs die bijna nooit zover komen en daarom nu extra gemotiveerd zijn. Plus als je zover komt wil je voor de winst gaan ook.
 
Frits de jong
 
0
17 maart 2017 om 12:34
Tegenstander maakt mij echt geen reet uit. Zolang we maar eerst uit voetballen kunnen we het thuis afmaken! Altijd lekker die beslissende potjes in eigen huis, is de sfeer ook gelijk een heel stuk beter als in de competitie.