Ajax komt te laat op gang om en loopt averij op in Groningen
Zondag, 26 januari 2020 om 16:26

FC Groningen heeft Ajax zondagmiddag een tik uitgedeeld in de strijd om de landstitel. Trainer Erik ten Hag stuurde vanwege een aantal blessures een flink gewijzigde basiself het veld in en zag zijn ploeg meer dan een uur lang ploeteren in het Hitachi Stadion. De Amsterdammers stonden toen al met 2-0 achter en slaagden er in het laatste halfuur, waarin zij zich in aanvallend opzicht wel meer lieten zien, niet meer dichterbij te komen dan de 2-1 van Donny van de Beek. De voorsprong van Ajax op nummer twee AZ is daardoor nu teruggelopen tot drie punten, terwijl Groningen naar de achtste plek in de Eredivisie stijgt.

Siem de Jong verving de geblesseerde Hakim Ziyech op het middenveld, terwijl Ten Hag wegens een lichte schouderblessure ook niet over André Onana kon beschikken. Bruno Varela nam daarom de honneurs waar in het doel en hij kon na een kwartier spelen niet voorkomen dat Kaj Sierhuis zijn eigenlijke broodheer pijn deed. Een voorzet van Django Warmerdam viel precies tussen Joël Veltman en de doelman in, waarna de bal via Sierhuis en Varela over de lijn caramboleerde. Ajax had na deze openingstreffer moeite om in een felle eerste helft een vuist te maken en tien minuten na zijn goal was er een nieuwe kans voor Sierhuis, die nu wel op Varela stuitte.

Ajax-huurling Sierhuis nam de openingstreffer voor zijn rekening

In de laatste tien minuten voor de rust drongen de bezoekers wel weer aan en dat leidde tot een bijna niet te missen kans voor Ryan Babel. De aanvaller leek op aangeven van Sergiño Dest van een meter of twee binnen te gaan tikken, maar schatte de voorzet uiteindelijk verkeerd in waardoor hij de bal compleet miste. In de tweede helft zorgde Dusan Tadic met een voorzet die maar net voor het doel van Sergio Padt langs ging bijna voor een snelle gelijkmaker. De doelman kon echter opgelucht ademen, wat een paar minuten later niet voor zijn collega aan de overkant gold.

Nadat Ryan Gravenberch de bal verspeelde op het middenveld ging Sam Schreck er aan de linkerkant vandoor en zijn pass belandde voor de voeten van Ramon Pascal Lundqvist, die met een gelukje via Lisandro Martínez raak punterde. Gravenberch moest niet lang na deze goal het veld ruimen voor Carel Eiting en Lassina Traoré kwam tegelijkertijd binnen de lijnen als vervanger van De Jong. Met de twee nieuwe krachten in het veld werd Ajax wat dreigender en via een schot en een kopbal van Babel produceerden de Amsterdammers ook het eerste echte gevaar van de tweede helft.

Met nog een kleine twintig minuten te gaan was het toch raak via een volley van Van de Beek en zijn goal betekende de aanzet voor een slotoffensief. Een inzet van Quincy Promes eindigde echter niet tussen de palen, terwijl arbiter Jeroen Manschot niet mee wilde gaan in een appel voor een penalty na een vermeende overtreding op Nicolás Tagliafico in de zestien. De grootste kans namens Ajax in de slotfase was voor Traoré, maar de invaller slaagde er niet in om een voorzet van Martínez tussen de palen te koppen. Aan de overkant viel drie minuten voor tijd overigens ook nog bijna de 3-1, toen Ahmed El Messaouidi uit een vrije trap in kon koppen. Zijn poging verdween echter naast het doel van Varela.

Meer nieuws
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
26
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
8
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
6
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (355)

 
InkeMontana
 
184
26 januari 2020 om 16:26
Deze mag wel weer eens op Ten Hag zijn conto. Hij doet veel goed, maar vandaag heeft `ie vooral veel foute keuzes gemaakt. Al het voetbal er compleet uitgehaald door het verlies van magier Ziyech op te vangen voor houthakker Siem de Jong. Je weet vantevoren dat er dan totaal geen voetbal op het middenveld gaat komen. En als je dan zo`n vreselijk domme zet bedenkt, herstel hem dan in de rust, maar ook de wissels kwamen te laat. Pas na de wissels kwam er wat meer voetbal in.
 
caribbean
 
31
26 januari 2020 om 16:31
Volledig mee eens, Traore had gewoon moeten beginnen inplaats van Siem. Babel mag ook wel op de bank. Met Eiting, Gravenbrech en Van Beek heb heb je gewoon weg meer voetbal.
 
NJfromVOL
 
48
26 januari 2020 om 16:38
Gravenbrech was zeer matig vandaag
 
caribbean
 
8
26 januari 2020 om 16:57
Zo waren er wel meer matig, Siem was iedergeval slechter.
 
Sjikkes
 
9
26 januari 2020 om 18:21
Gravenberch heb ik vooral veel balverlies zien lijden en geen vinger zien uitsteken om de 2-0 te voorkomen. Die kun je voorlopig prima gebruiken tegen de wat mindere goden, maar tegen dit Groningen legt hij het nog af.
 
MessiBazoer
 
9
26 januari 2020 om 16:32
De trainer de schuld geven vind ik makkelijk. Je moet niet vergeten dat je buiten Ziyech ook nog Blind, Onana en Neres mist. Elke ploeg mist 4 basisspelers, dus ook Ajax. Volgende week moet Ajax er gewoon weer staan. Zo’n wedstrijd als deze kan een keer gebeuren.
 
InkeMontana
 
55
26 januari 2020 om 16:38
Messibazoer. Hij heeft vandaag gewoon een grove fout gemaakt door met Siem te beginnen. Dat is toch heel makkelijk aan te wijzen en moet je dan ook gewoon kunnen benoemen.
 
ElPhenomeno
 
13
26 januari 2020 om 17:13
Siem kan je inderdaad wat over zeggen, maar laten we nou niet doen of Gravenberg en Eiting de reddende engels zijn. aub zeg!
 
VijfMeterLijn
 
11
26 januari 2020 om 16:32
Doe eens rustig, je reactie staat er 20x, wil je zo graag de eerste zijn ? Ajax was echt nergens te bekennen vandaag, maar 3 schoten op goal in de hele match. Ziyech wordt echt gemist.
 
sloep01
 
23
26 januari 2020 om 16:32
Ja als je Siem de Jong opstelt dan vraag je om problemen want 3 goals tegen Spakenburg is leuk maar in de ere divisie kan hij echt niet meer mee , je liep tot aan de wissel met een man minder .
 
CoJW
 
3
26 januari 2020 om 16:48
Siem moet je opstellen alleen tegen Ijsselmeervogels anders nooit.
 
pinko
 
6
26 januari 2020 om 16:33
Hij doet veel goed? Tactisch zwak. Goede trainer, slechte coach. Zet er iemand naast die tactisch weet hoe je een tegenstander aan moet pakken. Plus de juiste elf het veld insturen en eventueel goed wisselen. Nou, dat is te veel gevraagd voor Ten Hag.
 
InkeMontana
 
6
26 januari 2020 om 16:36
Wel ironisch dat je nu zelf ook 3x reageert Neem aan dat je dezelfde problemen met vz hebt ervaren? Net zoals de meerderheid van Vz zo te zien
 
azchelsea
 
1
26 januari 2020 om 16:38
Denk dat er een fout is bij de site want jouw reactie staat er ook in veelvoud @vijfmeterlijn. Het wordt tijd voor een schoonmaak in de bugs van de site, eigenlijk al veel te lang.
 
ninjakai
 
31
26 januari 2020 om 16:38
Ten Hag heeft zichzelf compleet belachelijk gemaakt. En dat kan hem wel eens lelijk gaan opbreken. Uit de CL, voorsprong in de eredivisie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Met een beetje pech grijp je mis bij alles en dan mag hij gewoon vertrekken. En hij is het echt zelf schuld. Eerst veel te lang volhouden aan Huntelaar, waar de diepgang nodig was. Nu komt hij wederom op de proppen met Siem de Jong. Het loopt voor geen meter. Siem eraf, Promes op 10 en Ajax is direct dreigender, hoger baltempo en krijgt serieuze kansen. Dat vervolgens slecht werd afgerond is een 2e, maar dat eerste uur met nauwelijks kansen lag dus overduidelijk aan de opstelling. Zelfde met Veltman. Blijft elke wedstrijd een domme fout maken, in de CL heeft je dit wedstrijden en punten gekost. In de eredivisie begint het nu ook. En laat Ajax nou miljoenen uitgegeven hebben aan een Mexicaanse cv, die vooral misbruikt is als middenvelder. Tja dan maakt een halve finale CL vorig seizoen steeds minder uit. Blessures zijn vervelend en een elftal wordt minder van wissels, maar dit zijn te veel en te lang hele rare keuzes, waar de gemiddelde fan echt direct vraagtekens bij heeft.
 
Holland8
 
19
26 januari 2020 om 16:39
@inkemontana Helemaal mee eens. Als je vormgever, die werkelijk alles bepaalt en creeert, er niet bij is en je die ozo belangrijke nummer 10 positie laat bezetten door zo een matige en vlakke speler als Siem de Jong dan vraag je om problemen. Hoe ga je dan kansen creeeren? Daar moet een creatieve speler staan. En ik blijf zeggen dat je nu een speler als Noa lang mist die op die positie als een van de weinigen de creativiteit en dynamiek heeft waardoor hij op die positie goed uit de voeten kan. Helaas is die jongen door verkeerde sentimenten afgeserveerd. Jammer, jammer. Zeefuik een pluim, Warmerdam ook heel goed. Heel Groningen een dikke voldoende. Dest heel goed. Voor de rest werkelijk alle spelers van Ajax heel erg matig.
 
De Toekomst
 
8
26 januari 2020 om 16:43
Sluit ik me bij aan. Iedereen die de basis ziet weet het; dit is een creativiteitsarm middenveld. Je weet het voetbal gaat te langzaam, te stroperig worden. Je weet dat we daardoor veel in de fysieke duels gaan komen, je weet dat daar onze zwakte ligt... Kortom, je zoekt het bewust op allemaal. Je hebt een paar dagen om iets leuks te bedenken. Je hebt miljoenenaankopen, je hebt talenten, je kan schuiven met aanvallers.... En dan kies je voor Siem de Jong. Dan breekt mijn klomp. Echt een teken van pure armoede. Als Ten Hag serieus denkt dat dit zijn beste optie was, moet Ajax direct de markt op voor een middenvelder. Hiermee zijn we zo goed als kansloos tegen Getafe en ook in de Eredivisie gaat dit ons anders punten kosten. Ajax zet zichzelf neer als Europese subtop en uitdager van de Europese top, als ambitieuze club waar jonge spelers kansen krijgen en wil staan voor dominant, aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Siem de Jong doet in alles afbreuk aan hetgeen waar Ajax voor wil staan en is een blok aan ons been bij het realiseren van onze ambities.
 
NJfromVOL
 
4
26 januari 2020 om 16:44
Ten Hag steeg in mijn achting toen hij Traore terecht wees.
 
InkeMontana
 
9
26 januari 2020 om 16:58
Hij wees meer de ballenjongen terecht dan Traore volgens mij
 
NJfromVOL
 
3
26 januari 2020 om 17:10
Dat zou werkelijk heel triest zijn.
 
InkeMontana
 
0
26 januari 2020 om 17:18
Klopt. Maar het leek erop alsof dat vingertje meer naar de ballenjongen ging dan naar traore die al met zijn rug naar Ten Hag was gaam staan.
 
NJfromVOL
 
0
26 januari 2020 om 17:32
Ik vond het zo'n ongelofelijke reactie van Traore dat ik er eigenlijk blind vanuit ging dat Ten Hag hem terecht wees. Iets anders kwam gewoon niet bij me op.
 
ElPhenomeno
 
6
26 januari 2020 om 17:12
Ja want gelukkig was toptalent Gravenberg ook zo geweldig. Eiting vond ik ook dramatisch invallen en uberhaupt nooit bijzonder gevonden. Ajax is zonder Onana, Ziyech, Neres en Blind ook niet heel bijzonder meer. Tadic is overrated, Promes niet voor niks geflopt in het buitenland en Donny is ook afhankelijk van anderen. Om over jongens als Babel, Veltman nog maar te zwijgen.
 
InkeMontana
 
5
26 januari 2020 om 17:20
Het draaide in ieder geval een stuk beter met Eiting, vd Beek en Promes op het midden ja. Zo moeilijk was dat ook weer niet te zien na die wissels ook toch?
 
maurootje
 
0
26 januari 2020 om 17:17
Maar mensen blijven zeggen dat hij tactisch sterk is...
 
Ajax33*
 
2
26 januari 2020 om 17:44
100% mee eens, het is eigenlijk best simpel. Als hij had begonnen met Martinez op het middenveld ipv Gravenbrech (groot talent, maar voor dit soort wedstrijden nog te licht) en Promes op 10 opv De Jong. Babbel op links en Traore in de spits. Dan was dit niet gebeurd!!
 
Sirius
 
3
26 januari 2020 om 17:45
Ziyech is ook niet op te vangen zoals hij dit jaar speelt. Het alternatief is gewoon veel minder. PSV oogt machteloos zonder z'n sterkhouders, maar dat probleem heeft Ajax ook. Als Ziyech en Promes, Van De Beek of Tadic wegvallen is het gewoon niet zo goed.
 
AzEverton
 
59
26 januari 2020 om 16:27
Geweldige strijd van Groningen! Heerlijk!!
 
SBV-Vitesse
 
48
26 januari 2020 om 16:27
Heerlijk gestreden door Groningen. Dik terecht gewonnen. Gefeliciteerd!
 
est-1913
 
94
26 januari 2020 om 16:27
Traore duwt een ballenjongen en krijgt terecht geel. Laten we het op een jeugdige opvlieger houden. Echter dat Ten Hag vervolgens het jongetje terecht probeert te wijzen vind ik niet oke. Edit: ik zie dat Traore zijn wedstrijdshirt heeft gegeven aan de ballenjongen. Keurig.
 
Catenaccio 2.0
 
48
26 januari 2020 om 16:30
Ik weet niet wat voor provocatie dit nu weer is maar ten Hag die sust de boel... en maakt excuses naar de ballenjongen...
 
superfarmers
 
21
26 januari 2020 om 16:41
En daarna zwaait als een schoolmeester met de vinger naar de ballenjongen. Ik weet niet wat de regels zeggen, maar ik vind dat je asus spreker van een ballenjongen af moet blijven en vind het eerder rood dan geel.
 
Un_MomentoDado
 
27
26 januari 2020 om 16:31
Gewoon terecht, vanuit een beschermde positie als kind je niet gedragen en dan gaan huilen als je een duwtje krijgt
 
RomBomCu
 
21
26 januari 2020 om 16:45
Kan je "niet gedragen" even specificeren hier? Uit de beelden blijkt toch echt dat de ballenjongen netjes de bal voor zich hield en traore de bal pakt en een duw geeft. Dat de ballenjongen niet meteen een bal gooit naar traore als hij erom vraagt is natuurlijk logisch, dat gebeurt namelijk nergens.
 
VijfMeterLijn
 
33
26 januari 2020 om 16:46
Wauw, hoe ver mensen gaan om hun clubje te verdedigen, sneu dit. Dit joch is gewoon vrijwillig daar bij zijn clubje en geeft netjes de bal aan. Als je dan als volwassen vent je niet kan inhouden tegen een jochie, en daarna Erik die nog zo zich uitlaat tegen die jongen, engnekjes. Dat gedrag hoort niet thuis op de velden, vreemd dat je dit verdedigt.
 
NJfromVOL
 
18
26 januari 2020 om 16:55
Ongelofelijk deze reactie en de 13 hersenlozen die het met je eens zijn.
 
Un_MomentoDado
 
2
26 januari 2020 om 16:31
Gewoon terecht, vanuit een beschermde positie als kind je niet gedragen en dan gaan huilen als je een duwtje krijgt
 
superfarmers
 
23
26 januari 2020 om 16:42
Wat deed hij dan verkeerd ? Hij gaf gewoon netjes de bal. Als spreker hoor je van een ballenjongen af te blijven.
 
RomBomCu
 
22
26 januari 2020 om 16:32
Schandalig inderdaad. Het is niet alsof hij de bal verstopt voor traore, hij biedt de bal gewoon aan en krijgt dan een onnodige duw.
 
RomBomCu
 
3
26 januari 2020 om 16:32
Schandalig inderdaad. Het is niet alsof hij de bal verstopt voor traore, hij biedt de bal gewoon aan en krijgt dan een onnodige duw.
 
sportweek86
 
4
26 januari 2020 om 16:32
Volgens mij zwaait hij naar Traore met het vingertje, dat hij dat niet moet doen. Maar het is natuurlijk maar net wat je wil zien.
 
sportweek86
 
0
26 januari 2020 om 16:33
Volgens mij zwaait hij naar Traore met het vingertje, dat hij dat niet moet doen. Maar het is natuurlijk maar net wat je wil zien.
 
Master D
 
12
26 januari 2020 om 16:33
Je hebt het over Ten Hag die zijn excuses maakte naar die ballenjongen en die tegen zijn eigen speler zegt dat zulk gedrag niet wenselijk is? Laten we het van jouw kant maar op haat richting Ten Hag houden.
 
PSVGillingham
 
21
26 januari 2020 om 16:36
Wat moet je met een Ajax shirt? Twee keer geel waard!
 
sander1410
 
10
26 januari 2020 om 16:37
En ook nog met de naam Traore.. word je ook niet blij van.
 
wesley1910
 
0
26 januari 2020 om 16:39
Verfdoek? Grapje natuurlijk, kan hem altijd nog verkopen of aan iemand geven die wel voor ajax is toch. Vond het een goed gebaar in ieder geval. Was een stomme actie
 
DeToorn
 
15
26 januari 2020 om 16:40
Terecht geel? Fysiek worden tegen een kind is toch gewoon donkerrood lijkt me. Ben benieuwd of hier door de journalisten ook zoveel schande van wordt gesproken als bij de akkefietjes van Berghuis.
 
RedBaron
 
13
26 januari 2020 om 16:47
Hou op man. Foute reactie van Traore. Terechte gele kaart. Maar fysiek worden? Klein duwtje viel erg mee. Het jochie is ook volwassen genoeg om voor zijn club tijd te rekken.
 
hz26
 
3
26 januari 2020 om 17:35
@east-1913 traore donker rood dit gedrag is niet goed te spreken ook al is het jeugd juist de jeugd moet het goede voorbeeld geven.en shirt geven een goed makertje
 
CarlitosTevez9
 
59
26 januari 2020 om 16:27
Verdiende overwinning van Groningen, waren veel feller en agressiever en wilden echt winnen. Kan gebeuren voor Ajax, maar moet geen gewoonte worden. Btw wat is die Tagliafico soms toch echt een klootzak. Altijd als een driftkikker reageren bij een klein duwtje of meteen naar de grond gaan als in het theater. Heerlijk dat zijn arrogantie hier wordt afgestraft want hij denkt te vaak dat ie het mannetje is.
 
VijfMeterLijn
 
6
26 januari 2020 om 16:47
Hij komt in lengte tekort dus moet hij in gedrag maat compenseren. Wat zat ik me te ergeren in de laatste minuten zeg. Dan heb je nog zo weinig tijd en dan ga je je 1 minuut bezighouden met schreeuwen tegen de scheids, over het paard getilde droeftoeter
 
justin0306
 
1
26 januari 2020 om 17:17
Tagilafico is gewoon een matige verdediger. Die met geluk ook nog international is bij beter weten omdat argentinie in de verdediging niks anders heeft. Het is echt een matige back en te veel arrogantie bah
 
FcGrun050
 
15
26 januari 2020 om 19:28
@justin0306 - Haha, ben je wel helemaal lekker? En zie je wel wat je schrijft? Tagliafico heeft zich verreweg ontwikkeld tot een van de betere linksbacks op de Europese velden. Dus wat je nu zegt slaat nergens op, want die gozer kan scoren, verdedigen en is fel in de duels. Alleen had hij vandaag zijn dag niet, kan gebeuren.
 
Paauwer
 
9
26 januari 2020 om 16:27
Logisch puntverlies, zeker niet minder dan Groningen, twee ongelukkige tegengoals. Plus Ajax mist zijn beste speler Blind en de nr. Twee beste speler Zijech.
 
hansje1969
 
3
26 januari 2020 om 16:38
Verdediging met Veltman en Martinez is een gaten kaas.te denken dat je met Gravenbergh kan aantreden is ook zeer arrogant. Die jongen kan nog even terug naar de werkelijkheid in Ajax O19.inderdaad dus zeer logisch
 
superfarmers
 
14
26 januari 2020 om 16:45
Heb je bij de 2 -0 gravenbergh terug zien wandelen ? Als je zo verdedigd vraag je om problemen.
 
hansje1969
 
3
26 januari 2020 om 16:49
Ja schop onder zijn hol verdient hij en lekker nu even naar O19 terug voor hij zelf echt gaat denken dat hij kan voetballen
 
FcGrun050
 
0
26 januari 2020 om 19:31
@paauwer - Nou nou Onana niet te vergeten? Is ook een van de steunpilaren van deze Ajax.
 
 
47
26 januari 2020 om 16:27
Mooie wedstrijd en knap standgehouden van Groningen. Grootste loser van het seizoen award gaat naar Traore. Een klein kind, dat je de bal netjes aan geeft een duw geven. Zielig ventje.
 
PauloDybala
 
42
26 januari 2020 om 16:35
Hou toch op man, de bal netjes aangeeft. Eerder een kind die stoer doet en weigert de bal te gooien naar Traore die daardoor zelf de bal moet ophalen. Die duw is natuurlijk niet goed te praten, daarom terecht geel maar het is altijd bloedirritant dat ballenjongens het enige wat ze moeten doen, niet doen, om zo tijd te winnen.
 
SuperTelstar
 
43
26 januari 2020 om 16:43
Die jongen geeft gewoon de bal aan hem, heb jij nog het zaad van Traore van gisterenavond in je ogen?
 
PauloDybala
 
36
26 januari 2020 om 16:51
Lezen jongen. Hij laat Traore hem zelf ophalen in plaats van dat hij hem gewoon gooit wanneer hij dat vraagt. Ook lekker volwassen trouwens de rest van je opmerking, kudos.
 
VijfMeterLijn
 
8
26 januari 2020 om 16:54
Leuk dat ze dit bij Ajax ook doen maar nu is het opeens een groots probleem, als het tegen jullie gebruikt wordt.
 
BurdyM
 
12
26 januari 2020 om 16:58
Zo zeg, Traore moet anderhalve meter van de zijlijn de bal aanpakken van een ballenjongen die de bal netjes aangeeft. Tja helemaal eens dat hij dat joch een duw geeft. Was echt schandalig van dat kind. Misschien had Traore en zijn vrienden net zo veel energie in de spelers van Groningen moeten steken. Hadden ze misschien een puntje gehaald.
 
waltergrunn
 
5
26 januari 2020 om 17:00
Ja want in de arena gebeurd dat wel, hypocriete kerel ben je ook. Doet elke ballenjongen. Als je niet tegen je verlies kan of nog duizelig bent van het totaalvoetbal van groningen moet je even op je zolderkamertje bijkomen ook.
 
PauloDybala
 
4
26 januari 2020 om 17:04
Hoor je mij er dan over dat ik het geen probleem vind als het in het voordeel van Ajax gebeurt?
 
PauloDybala
 
2
26 januari 2020 om 17:05
Lees reactie hierboven. Top dat jij al weet dat ik het in de Arena geen probleem vindt. Nee joh meteen maar hypocriet noemen.
 
VijfMeterLijn
 
0
26 januari 2020 om 17:09
Nee, maar als het bij Ajax gebeurd zal je niks zeggen. Nu jullie verliezen wel. Neem je verlies gewoon, Ajax heeft als collectief gefaald.
 
PauloDybala
 
4
26 januari 2020 om 17:16
Ik zeg er iets over, omdat er een reactie over dit onderwerp geplaats wordt. Ik neem mijn verlies gewoon, alleen heeft dat in deze topic het verlies niet veel mee te maken, dit ging over de actie van Traore. Jij bent degene die het aanhaalt, en mij ergens van beschuldigd zonder dit daadwerkelijk te weten.
 
Sirius
 
1
26 januari 2020 om 17:47
Dan nog blijf je met de poten van een kind af als 19 jarig knaapje. Gewoon kwalijk, ook al is het irritant dat ballenjongens niet geheel objectief zijn en de club door dit soort trucjes soms helpen. Maar goed, dat gebeurt overal.
 
JordyPA
 
16
26 januari 2020 om 16:37
Ach kom op zeg. Hij doet amper wat. Die jongen moet gewoon de bal geven, daarom zit hij daar. Je provoceert, dan krijg je hem terug. Irritant gedrag, maar Traoré moet zich niet zo laten kennen. Maar laten we het niet groter maken dan het is.
 
Sanderr
 
0
27 januari 2020 om 06:55
Inderdaad, Traoré heeft ook direct na het fluitsignaal zijn excuses aan dat jochie gemaakt en hem zijn wedstrijdshirt gegeven. In the heat of the moment gebeurd, dom. Terechte gele kaart. Sorry gezegd, niet meer doen. Klaar!
 
Dirk_borst
 
6
26 januari 2020 om 16:43
Heb je ook gezien dat hij achteraf zijn shirt weggaf? Iedereen maakt fouten. Alleen er op durven terug te komen, verdient al respect.
 
blackpool
 
5
26 januari 2020 om 16:45
Je hebt gelijk. Hij moet dat kind natuurlijk nooit duwen maar een ballenjongen hoort wel de bal aan te gooien om de vaart in het spel te houden. Als bij iedere ingooi een speler de bal moet gaan halen bij de ballenjongen kan je net zo goed geen ballenjongen hebben. Maar nogmaals, je mag nooit duwen.
 
Sirius
 
0
26 januari 2020 om 17:48
Maar waar gebeurt dat nooit dan? Ballenjongens doen dat nou eenmaal als hun club moet overleven. Dan nog moet je gewoon met de poten van zo'n jochie afblijven.
 
fcoldambt
 
10
26 januari 2020 om 16:27
Terechte overwinning van Groningen. Hopelijk krijgt dit een vervolg. Ajax slap vandaag.
 
justmark
 
29
26 januari 2020 om 16:27
Wanneer krijgt Zeefuik eens een uitnodiging voor het grote oranje? Speelt elke week beter en beter.
 
Joey91
 
2
26 januari 2020 om 16:38
You said IT bro! Als ik kijk naar Mazraoui en Dest denk ik dat Ajax beter een van hen had moeten verhuren. Zeefuik is verdedigend minimaal een klasse beter dan beide
 
Zytto34
 
7
26 januari 2020 om 16:45
Bij Ajax maakte zeefuik elke wedstrijd meerdere cruciale fouten. Vandaag speelde hij goed, maar mentaal leek hij de druk van Ajax 1 niet aan te kunnen. Wie weet als hij zo door gaat wel.
 
Rondvaartboot
 
3
26 januari 2020 om 17:49
Dat is knap aangezien hij 181 minuten de kans hebt gekregen in Ajax één.
 
JordyPA
 
0
26 januari 2020 om 16:39
Op het momentdat hij niet alleen maar (halve) overtredingen maakt, maar ook een beetje gaat voetballen denk ik. Gokje: dat duurt nog wel even.
 
azchelsea
 
2
26 januari 2020 om 16:42
Vind hem echt nog veel te wild voor oranje. Hij wordt steeds beter, maar moet nog veel doen om in aanmerking te komen.
 
FcGrun050
 
2
26 januari 2020 om 19:41
@azchelsea - En daarnaast speelt hij ook bij Groningen, wat een te laag geclasseerde club is om in aanmerking voor Oranje te komen. Padt werd geselecteerd bij gebrek aan betere keepers, niet dat hij slecht is en Chery werd uitgenodigd omdat hij bij zijn laatste seizoen echt bovenuit stak. Alleen bij Ajax, AZ Feyenoord en PSV kom je voor Oranje in aanmerking, en heel soms Utrecht.
 
Undercover
 
27
26 januari 2020 om 16:27
Terechte overwinning voor Groningen. Speelden erg sterk en stonden verdedigend zeer goed. Harde werkers. Ajax miste duidelijk Ziyech, maar dat is geen excuus voor het zwakke spel van de rest van het team. Babel, Gravenberch en De Jong de zwakste schakels bij Ajax imo
 
Richard-nec
 
13
26 januari 2020 om 16:27
Heerlijke pot , knap gedaan van groningen . wat waren vd beek en tadic aan het zeuren tegen de scheids zeg !
 
De Visie 2.0
 
20
26 januari 2020 om 16:37
En terecht! Zo typisch weer dat een manschot even wil laten zien dat hij niet pro topclub is en daarom gewoon niet voor overtredingen fluit en andersom wel voor niks.
 
Richard-nec
 
9
26 januari 2020 om 16:42
Vind die scheidsrechtersbal anders wel een cadeautje
 
alkatorian
 
4
26 januari 2020 om 16:47
Zijn gewoon de regels. Hij was echt allesbehalve voor Ajax vandaag.
 
BurdyM
 
9
26 januari 2020 om 17:00
Dat klopt maar hij was ook allesbehalve voor Groningen. Floot gewoon prima en spaarde Tagliafico op het eind bij dat opstootje met een tweede geel.
 
verstand
 
1
26 januari 2020 om 17:01
Een cadeautje?dat is gewoon de regel.
 
VijfMeterLijn
 
7
26 januari 2020 om 16:55
Doet Tadic elke wedstrijd als ze achterstaan of gelijkstaan. Als ze voor staan is de scheids zijn beste maatje.
 
Japie_Krekel
 
24
26 januari 2020 om 16:28
het Ziyech effect en Babel maakt vooralsnog geen betere indruk als Lang. wel bizar dat Ajax zoveel geld op de bank heeft en dan nog zoveel zwakke plekken heeft met bv een Mazraoui, Veltman en Siem De Jong
 
triometMSN
 
5
26 januari 2020 om 16:36
Je zegt precies wat we denken Japie. Zullen ze er al spijt van hebben? Siem en of Babel voor Noa Lang is lachwekkend. Maar ja, het is ook te lang goed gegaan.
 
martijnr12
 
6
26 januari 2020 om 16:37
Zoveel zwakke plekken? Je mist nu Onana, Blind, Ziyech en Neres die normaal in de basis staan. En alsnog kan je een meer dan prima team opstellen. Wat verwacht je nog meer dan? Siem de Jong, prima, die kan echt niet meer. Maar anders speel je met Traore en heb je daarachter zelfs nog Huntelaar. Gravenberch krijgt nu de kans en daarachter heb je nog Eiting. Schuurs en Alvarez heb je nog voor achterin. Heel veel meer kan Ajax niet doen hoor. Hooguit een creatieve speler erbij, want je merkt inderdaad dat er weinig creativiteit is als Ziyech wegvalt.
 
SuperTelstar
 
1
26 januari 2020 om 17:45
Vraagje Martijn, ik zie jou en veel andere ajacieden steeds roepen dat Neres een basisspeler is, maar wie moet er dan uit het elftal voor Neres?
 
JdHk
 
0
26 januari 2020 om 17:58
Babel of Siem de Jong.
 
martijnr12
 
0
26 januari 2020 om 18:09
@SuperTelstar een voorhoede met Neres, Ziyech, Promes en Tadic, zoals voor de winterstop ook werd gespeeld. Je speelt genoeg wedstrijden, waardoor Babel voldoende minuten kan maken verder. Maar die voorhoede is hoe Ajax het beste is, met Van de Beek dus een linie terug, zoals hij nu ook staat.
 
caribbean
 
10
26 januari 2020 om 16:28
Lekker met Siem beginnen, kan ETH zichzelf aanrekenen.
 
Undercover
 
7
26 januari 2020 om 16:28
Terechte overwinning voor Groningen. Speelden erg sterk en stonden verdedigend zeer goed. Harde werkers. Ajax miste duidelijk Ziyech, maar dat is geen excuus voor het zwakke spel van de rest van het team. Babel, Gravenberch en De Jong de zwakste schakels bij Ajax imo
 
LeidseHood
 
0
26 januari 2020 om 17:07
Donny eerste helft ook niet zo goed. Maar tweede helft een stuk beter. En Martinez bij de goals niet gelukkig en onzeker in duels. Verder eens met je zwakke schakels.
 
CarlitosTevez9
 
5
26 januari 2020 om 16:28
Verdiende overwinning van Groningen, waren veel feller en agressiever en wilden echt winnen. Kan gebeuren voor Ajax, maar moet geen gewoonte worden. Btw wat is die Tagliafico soms toch echt een klootzak. Altijd als een driftkikker reageren bij een klein duwtje of meteen naar de grond gaan als in het theater. Heerlijk dat zijn arrogantie hier wordt afgestraft want hij denkt te vaak dat ie het mannetje is.
 
manodedios
 
8
26 januari 2020 om 16:28
Dat zat eraan te komen. Terechte overwinning voor Groningen. Graag wat meer Traore en wat minder De Jong.
 
De Toekomst
 
1
26 januari 2020 om 17:07
Graag geen Siem de Jong meer, tenzij we tegen amateurs spelen. In de Eredivisie en Europa League mag hij gewoon nooit meer in de basis staan of invallen. Kansloos gedoe.
 
Paauwer
 
4
26 januari 2020 om 16:28
Logisch puntverlies, zeker niet minder dan Groningen, twee ongelukkige tegengoals. Plus Ajax mist zijn beste speler Blind en de nr. Twee beste speler Zijech.
 
R.madrid/ajax
 
3
26 januari 2020 om 16:28
Slappe vertoning weer zeg... wat is er nou zo moeilijk of vanaf minuut 1 volle bak te gaan in plaats van pas na 70 minuten??? nu heb je nog grote kans dat je die titel nog uit handen geeft ook...
 
De Visie 2.0
 
0
26 januari 2020 om 16:37
(Eiting en) traore
 
superfarmers
 
11
26 januari 2020 om 16:29
Onsportief Ajax. Traore moet gewoon toe krijgen bij de ballenjongen ballenjongens Nico hier ook bij het eind geel te krijgen.
 
tubes
 
15
26 januari 2020 om 16:34
De bal vasthouden is ook onsportief.
 
dendenchofu
 
9
26 januari 2020 om 16:40
Het is een klein kind, hoe had je gereageerd als je de vader was? Ongelofelijk sneu zeg
 
Mozias
 
1
26 januari 2020 om 17:08
Dat je gewoon eerlijk moet zijn en je niet moet laten leiden door mensen die willen dat je oneerlijk bent. Dat zeg ik overigens als Groninger.absoluut fout van Traoré trouwens. Maar dat is natuurlijk ook nog maar een kind, die mag ook een keer fout maken.
 
LeidseHood
 
2
26 januari 2020 om 17:09
Wat staat hier nou? Dat Traore toe moet krijgen? En ballenjongen ballenjongens nico, wtf zeg je nou allemaal. In ieder geval met je oneens want het was geen rood voor traore en ook niet voor nico.
 
EzioMessi
 
18
26 januari 2020 om 16:29
Gefeliciteerd Groningen. Afgezien van het sneaky luizenspel waar ik me soms groen en geel aan kan ergeren (overigens wel slim), dik verdiend gewonnen. Waarom er niet met met Traore en Eiting werd begonnen is mij een raadsel, het liep tenminste nog aardig met hen er bij. Siem de Jong kan echt niet meer, Gravenberch was te laconiek. Overigens was iedereen beneden zijn niveau vandaag en lieten we ons veel te makkelijk aftroeven in de duels, verdienste van Groningen. Dat we zo veel zwakker zijn zonder Ziyech in aanvallend opzicht baart wel zorgen.. Enfin, nog altijd 3 punten voor, maar het moet wel heel snel beter..
 
SuperTelstar
 
29
26 januari 2020 om 16:29
Ajax zonder Ziyech is als Barcelona zonder Messi, een heel matig elftal. Ze lieten zich wel kennen in de 2e helft, zelfs van kinderen konden ze niet afblijven. Walgelijk.
 
Robinho71114
 
0
26 januari 2020 om 20:22
Je vergeet een paar worden dus ik help je ff. Ajax zonder neres ziyech onana blind en zonder goede vorm is inderdaad een matig elftal
 
superfarmers
 
3
26 januari 2020 om 16:29
Onsportief Ajax. Traore moet gewoon toe krijgen bij de ballenjongen ballenjongens Nico hier ook bij het eind geel te krijgen.
 
gloryUnited
 
3
26 januari 2020 om 16:29
Psv, RKC en az thuis Utrecht en heracles uitin deze vorm is 10 punten niet eens zo heel veel met komende 5 wedstrijden op het programma. Scheelt dat PSv en Az ook niet in vorm zijn
 
ajax1812
 
7
26 januari 2020 om 16:29
Groningen is echt een smerige ploeg. Desondanks verdiend gewonnen.
 
VijfMeterLijn
 
21
26 januari 2020 om 16:58
Daarentegen zijn de actie van Traoré, het eeuwige gezeik en driftkikkergedrag van tagliafico, het slijmen en hangen bij de scheids van Tadic natuurlijk helemaal niet smerig. Groningen speelt slim met de mogelijkheden die ze hebben.
 
gloryUnited
 
0
26 januari 2020 om 16:30
Psv, RKC en az thuis Utrecht en heracles uitin deze vorm is 10 punten niet eens zo heel veel met komende 5 wedstrijden op het programma. Scheelt dat PSv en Az ook niet in vorm zijn
 
MisterShakerNL
 
8
26 januari 2020 om 16:30
Verdiende overwinning van Groningen, maar kunnen we aub die Manschot schorsen uit de Eredivisie. Wat een dramatische scheidsrechter is dat.
 
dendenchofu
 
21
26 januari 2020 om 16:42
Klopt had Traore rood moeten geven en tagliafico had ook paar kaarten mogenhebbrn
 
4Ever4Ajax
 
11
26 januari 2020 om 16:30
Terechte nederlaag. Als we de hele wedstrijd hadden gespeeld als de laatste 20 minuten, zou er geen vuiltje aan de lucht zijn geweest. We waren gewoon dik 60 minuten zo slap aan het voetballen, en daar heeft Groningen goed van geprofiteerd.
 
Thamike
 
3
26 januari 2020 om 16:42
Ja alleen die laatste 20 min was Groningen kapot. Normaal moet je met goed positiespel Groningen aan de kant kunnen zetten maar Ajax was echt slap en te laag tempo en Groningen deed het geweldig. Hard en op de juiste momenten de counter en vol passie. Niets op af te dingen.
 
MisterShakerNL
 
0
26 januari 2020 om 16:30
Verdiende overwinning van Groningen, maar kunnen we aub die Manschot schorsen uit de Eredivisie. Wat een dramatische scheidsrechter is dat.
 
OogaXhaka
 
3
26 januari 2020 om 16:30
Verdediging zag er niet uit vandaag, duidelijke dat Blind gemist wordt als leider. Martinez en Veltman waren en verdedigend en in balbezit ver ondermaats. Middenveld en aanval misten creativieit, Gravenberch, De Jong, Babel en Promes werkelijk niks goed gedaan.
 
Bress188
 
6
26 januari 2020 om 16:30
Gefeliciteerd Groningen, terechte overwinning.... maar nu ook eens in andere wedstrijden knokken en niet alleen tegen Ajax.
 
JordyB
 
1
26 januari 2020 om 16:30
Wat een bagger wedstrijd wederom.ten Hag kan de groep ook totaal niet inspireren, stelt weer namen op waarvan je denkt waarom. 2 lucky goals tegen. Op deze manier verliezen tegen dit zwakke elftal is om je kapot te schamen.moeten flinke mutaties in het elftal gemaakt worden willen we ''de bayern van Nl'' worden.
 
Aguerooo
 
5
26 januari 2020 om 16:30
6 punten uit de laatste 5 wedstrijden, dat is niet best. Als dit zo door gaat zie ik Dickie nog kampioen worden met Feyenoord.
 
Sanderr
 
7
26 januari 2020 om 16:30
Sja, de felicitaties aan Groningen. Jullie waren vandaag de fellere ploeg en verdiende de 3 punten het meest. Ajax kwam er pas in de 70e minuut achter dat ze überhaupt aan het voetballen waren leek het wel.. Respect voor Zeefuik trouwens, wat is die jongen ongekend gegroeid in de laatste anderhalf jaar, speelde echt een klasse pot.
 
fcknudde
 
0
26 januari 2020 om 22:21
Klopt niet alleen pot maar gewoon echt het hele jaar tikt hij dit niveau aan. Zijn ontwikkeling is prachtig. Enige kritiek die ik nog heb zijn voorzetten kunnen nog veel beter. Met je eens dat Groning3n op basis van echt willen winnen het meest verdiende. Slordig pot van Ajax ongekend slordig zelfs. Na mijn idee was het vooral dankzij Buys dat Ajax terug kwam. Na die 2-0 moesten ze terug trekken en mochten ze geen druk meer zetten. In mijn ogen kreeg Ajax daardoor alle tijd en ruimte om zichzelf ook maar een beetje in de wedstrijd te spelen. Scheids was dram ook voor ons floot hij heel veel af en vaak onnodig. De felheid en tempo werdt meermaals kapot gemaakt door hem.
 
Adzevedo
 
2
26 januari 2020 om 16:30
Dit zat er wel een beetje aan te komen, tegen Sparta was het ook niet best en als je dan tegen FC Groningen zonder Ziyech, Onana, Blind en Neres moet aantreden dan weet je dat het lastig gaat worden. Toch valt het dan toch tegen als je ziet hoe tam Ajax aan de wedstrijd begint en vergelijkt dat met het laatste half uur. Als je ziet hoe ongelukkig de tegengoal weer vallen, in dat opzicht mist Ajax dit seizoen bijzonder vaak geluk op de juiste momenten. Een zeer teleurstellend resultaat, misschien toch nog heroverwegen om de transfermarkt op te gaan. Ajax mist momenteel veel sterkhouders en vorm, dus zullen de komende wedstrijden zeer zwaar gaan worden met het programma van Ajax. We staan nog steeds bovenaan, maar de marge is helaas gekrompen. De landstitel zal niet vanzelf naar Amsterdam komen, we zullen er keihard voor moeten knokken. Volgende week een cruciaal duel tegen Psv, daar moet gewoon gewonnen gaan worden.
 
De Toekomst
 
1
26 januari 2020 om 16:49
Als Ten Hag serieus denkt dat Siem de Jong zijn beste optie nu is voor op het middenveld moeten we niet overwegen om de transfermarkt op te gaan, dan moeten we direct de markt opgaan. Dit kan echt niet. We willen weer indruk maken in de Europa League, maar dat gaat niet lukken met Siem de Jong. Echt een bijzondere keus om hem op te stellen boven miljoenenaankopen, talenten of geschuif met aanvallers. Siem kan niet en toch staat hij erin...
 
myajaxforever
 
5
26 januari 2020 om 16:31
Ajax weer verloren met ten Hag aan het roer. Ajax koopt spelers waar je U tegen zegt, maar we winnen weinig meer. Ten Hag is gewoon een matige trainer...want met het beste materiaal wordt je normaal kampioen zoals vorig jaar...gefeliciteerd aan de Groningen fans...gewoon terecht ten onder gegaan...te weinig strijd, maar vooral geen plan en overtuiging. Mocht Ajax geen kampioen worden is dat voor de volle 100% de schuld van ten Hag. Hij moet eens beginnen met Veltman ballenjongen te maken ipv basis centraal...maakt elke wedstrijd jaar in en uit cruciale fouten, en mag ondanks hij zo matig is altijd maar staan...staat nooit ter discussie.
 
Master D
 
7
26 januari 2020 om 16:31
Wat een wanprestatie van de technische staf. Alles wat je van tevoren verwacht met deze opstelling van Ajax komt uit. FC Groningen speelt ook precies zoals je op voorhand kunt uit tekenen, dus ook daar geen verrassing. Met Siem de Jong en Gravenberch ga je geen betonblok kapotspelen. Compleet gebrek aan creativiteit en dan met de fouten van je verdediging die er wekelijks zijn is dit het logisch gevolg. Hier had je veel beter op moeten anticiperen.
 
myajaxforever
 
2
26 januari 2020 om 16:39
Het begint gewoon met Ten Hag. Iemand die veel te eigenwijs is. Zodra er wat wegvalt is hij ook een stuk minder. Vorig jaar was gewoon omdat we zoveel goede spelers hadden en 2 exceptionele spelers met de Ligt en de Jong.ajax heeft veel goede spelers gekocht en geeft bakken met geld uit, maar we verliezen met alle respect van W2 en Groningen. Dat je van Az nog verliest...volgend weekend is nog niks beslist...je kan zo maar verliezen van Psv...want een kat in nood...nee, was fel op tegen toen hij kwam, maar door de resultaten ga je uiteindelijk denken ik zit fout, maar nu zie ik waar ik altijd voor vreesde...de man is zo eigenwijs dat is eng...en die mensen luisteren nooit naar anderen en leren dus niet van fouten. Terecht verloren vandaag...tijd dat of hij rigoureus ingrijpt of weg gaat.
 
De Toekomst
 
1
26 januari 2020 om 17:04
Haha, elke toptrainer is eigenwijs. Ten Hag is echt een uitstekende trainer die Ajax, normaal gesproken, heel erg herkenbaar en goed laat spelen. Die trainers zijn zeldzaam. Een andere trainer zou het echt helemaal niet beter doen.
 
JordyPA
 
1
26 januari 2020 om 16:44
Goede analyse. Helemaal niks aan toe te voegen. Amen.
 
Ampie
 
6
26 januari 2020 om 16:31
Goede pot van groningen, felicitaties. Mooie inzet en verdedigend ook prima op orde vandaag. Ajax dramatisch weer. Slakkentempo wederom. Hoe haal je het in je kop om siem op te stellen, babel weer rechtsbuiten, veltman die de boel wederom ophoudt in de opbouw. Hopelijk gaan de oogjes nu ook eindelijk open betreffende promes. Kan gewoon NIETS zonder dat ie de balletjes panklaar voor het doel krijgt. Dramatische dribbel en kan geen bal fatsoenlijk voorkrijgen. Zonder goals is t gewoon nul. Vd beek had dan nog iig zn goal vandaag, maar zal daarmee wel weer denken een wereldpot te hebben gespeeld. Als madrid meer voor hem betaald dan spurs voor bergwijn lach ik me te pletter
 
tubes
 
16
26 januari 2020 om 16:31
Manschot rekt zelf tijd door iedereen een preek te willen geven maar telt die tijd er vervolgens niet bij op. Verder liet hij Groningen lekker fel spelen maar floot bij elk wissewasje van Ajax af. Ondanks dat is dit de eigen schuld van Ajax. Teveel slappe duels, terwijl je weet dat je tegen Groningen uit speelt.
 
fcknudde
 
2
26 januari 2020 om 20:44
Haha bij ons op de tribune totaal een andere beleving. Elke keer als wij (Groningen) er fel in knalde floot hij hem tegen ons. Ook als het gewoon een interventie was. Je maakt mij dus echt niet wijs dat hij op onze hand was. Vooral die overtreding op Lundqvist was gewoon duidelijk geel en dan gaf hij hem wel voor het zogenaamd tijdrekken terwijl een Ajacied totaal niet genoeg afstand nam. Sloeg helemaal nergens op. Wel met je eens qua tempo en velen fluiten daar stoot ik me wekelijks aan! Ze fluiten zo vaak het tempo eruit dat ik haast denk dat ze het zelf anders niet aankunnen.
 
fcknudde
 
1
26 januari 2020 om 20:44
Haha bij ons op de tribune totaal een andere beleving. Elke keer als wij (Groningen) er fel in knalde floot hij hem tegen ons. Ook als het gewoon een interventie was. Je maakt mij dus echt niet wijs dat hij op onze hand was. Vooral die overtreding op Lundqvist was gewoon duidelijk geel en dan gaf hij hem wel voor het zogenaamd tijdrekken terwijl een Ajacied totaal niet genoeg afstand nam. Sloeg helemaal nergens op. Wel met je eens qua tempo en velen fluiten daar stoot ik me wekelijks aan! Ze fluiten zo vaak het tempo eruit dat ik haast denk dat ze het zelf anders niet aankunnen.
 
martijnr12
 
3
26 januari 2020 om 16:31
Typische wedstrijd waarvan je er een paar hebt in het seizoen. De tegenstander die beter speelt dan in 9 van de 10 wedstrijden, er vol de beuk erin gooit en alle tweede ballen wint. En als je als Ten Hag zijnde met De Jong in de basis aangeeft dat je met alle liefde meegaat in dat spel, roep je het over jezelf af. Zodra Groningen moe wordt zie je dat er wel zo doorheen kan voetballen, maar dan mis je net wat scherpte en geluk. Vrijwel iedere Ajacied onder de maat, Groningen heel goed. Verdiende overwinning. Nu hopen dat Ten Hag voortaan gewoon met Traore of Eiting begint als Ziyech er niet bij is. Dit aanvalsspel kon echt niet. Nul creativiteit.
 
De Toekomst
 
0
26 januari 2020 om 17:01
Overmars moet gewoon aan het werk. Voorlopig lijkt Blind niet terug te komen, dus staat Martinez in de verdediging. Van de Beek is een zekerheidje, maar Ziyech is ook geblesseerd en zou de komende weken en eventueel Getafe kunnen missen. Dat houd in dat je voorlopig met 2 middenvelders moet spelen die tekort komen voor het niveau en spel dat Ajax wil spelen. Dat Ten Hag uitgekomen is bij Siem de Jong boven Marin en Alvarez zegt genoeg over die 2 spelers. Verder zijn Unuvar, Eiting, Gravenberch en Ekkelenkamp ook nog niet goed genoeg voor het niveau dat Ajax nastreeft. Nogmaals, Siem in de basis moet alle ogen openen; Ajax moet zich gaan versterken als het echt aan wil haken in Europa.
 
martijnr12
 
1
26 januari 2020 om 18:15
Het lastige is dat je creativiteit mist voorin, maar daar juist te veel spelers hebt om er nog een te kopen. Stel dat je nu een creatieve aanvaller haalt. Dan heb je, wanneer iedereen fit is, Tadic, Promes, Ziyech, Neres, Babel, Traore, Huntelaar en Labyad voor vier posities. En Van de Beek die ook nog op tien zou kunnen. Tegelijkertijd is van dat rijtje hierboven alleen Ziyech heel creatief. Dus je hebt het wel echt nodig. Lastig. Een andere optie is wellicht om een centrale verdediger te halen zodat Martinez terug kan naar het middenveld. Maar: stel dat je iemand als Vertonghen toch nog kan terughalen, wat doe je dan wanneer Blind weer fit is? Ik denk inderdaad dat er nog iets bij moet, alleen dan kom je met de rest van de selectie toch weer in de problemen. Want dan stel je bijvoorbeeld Gravenberch of Eiting weer niet op, terwijl dat de jeugd is die je kansen wil geven. Of komt Traore niet meer aan spelen toe, terwijl die de toekomstige spits is.
 
JtjeVtt
 
2
26 januari 2020 om 16:32
Vreselijke basisopstelling en deksel op de neus gekregen. Deze zomer flink gaan investeren in een goede controleur en vooral een goede centrale verdediger.
 
justmark
 
1
26 januari 2020 om 16:32
Het had ook gewoon 3-1 moeten zijn hoor.. in de laatste 10 minuten Groningen nog 2 100% kansen. Ajax heeft eigenlijk helemaal niks laten zien omdat Groningen dat niet toeliet, nu hopen dat Groningen dit ook kan opbrengen tegen andere teams.. ofz gaan ze er volgende week weer af met 3-0 zonder inzet.
 
tubes
 
7
26 januari 2020 om 16:35
Tuurlijk kunnen ze dit volgende week niet opbrengen
 
dendenchofu
 
10
26 januari 2020 om 16:44
Nee klopt mensen doen alleen hun best tegen de reincarnaties van Jezus Christus, ons aller Ajax. Wat een ongelofelijk slechte verliezers zijn jullie. Doen altijd net alsof mensen alleen tegen jullie je best doen en praten alles maar recht wat krom is
 
JordyPA
 
5
26 januari 2020 om 16:46
Als Groningen dit elke week zou kunnen hadden ze wel wat hoger op de ranglijst gestaan denk je niet?
 
fcknudde
 
1
26 januari 2020 om 22:23
Bedenk dat dhr Kooi ons echt 7 punten gekost heeft. En dat het ons in veel potten juist niet mee gezeten heeft volgens mij bizar vaak paal en lat. We hadden eigenlijk dus ook een stuk hoger moge staan..
 
curtazimo
 
2
26 januari 2020 om 16:32
Man man man, wat slecht... Geen voetbal, geen agressie, Siem basis ipv een echte spits (|traore), het was niets vandaag. Groningen terecht gewonnen; speelden beter, feller en had de beste kansen. Vlgd zondag is geen walkover zoals ik hier al n paar keer heb gelezen, daarvoor is het spel te matig.
 
curtazimo
 
0
26 januari 2020 om 16:35
en Tadic... en Martinez... Die waren vandaag ook niet best. Was sowieso n collectief falen en dat begint al met het opstellen van De Jong ipv een echte spits wat mij betreft.
 
JtjeVtt
 
3
26 januari 2020 om 16:48
Promes zijn doelpunten op aangeven van schitterende pases van Ziyech hebben een hoop van zijn slechte spel verbloemd. Net als Babel allebei een hele slechte basistechniek.
 
vxander
 
1
26 januari 2020 om 16:32
Wat slecht zeg.... Hoe haal je het in je hoofd om met de Jong te starten. Ook totaal niks gebracht op het middenveld. Babel weer zeer zwak is niet echt een verbetering. Overmars heeft nog werk te doen. Zo ga je het niet redden in de rest van het jaar...
 
Esenbuka27
 
3
26 januari 2020 om 16:32
Lekker Grunn! En nog van Ajax gewonnen! Misschien pakken ze een plekkie voor de play offs nog. Zou mooi zijn. Gefeliciteerd jongens.
 
falonso
 
6
26 januari 2020 om 16:33
Volkomen terecht.we kunnen AZ feliciteren met de landstitel. Wij gaan het helemaal weggeven. Ajax zonder Ziyech is niks meer dan rechterrijtje. Promes kan niks zonder Ziyech, Babel is nog slechter dan Sanogo, Gravenberch maakt alleen maar wandelingetjes... niemand toonde vandaag inzet en dan ga je nooit winnen. Zo winnen we niet van Psv, Utrecht, Vitesse en Getafe. En dan zit het seizoen erop nog voor het maart is.we zijn overigens wel de eerste ploeg in de historie die een wedstrijd begon met 10 en eindigde met 11. Ik snap niet waarom Traore er zo laat pas in kwam, die brengt tenminste nog wat passie. Scheidsje was wel weer lekker bezig. Zelf een minuut tijdrekken en gewoon affluiten op 94. Niet dat het daar aan lag, maar ik vind het wel weer typerend voor het niveau van de Nederlandse scheidsrechters. Een niveau waar Ajax vandaag overigens ver van verwijderd bleef. De scheidsrechter rent nog op en neer, die inzet misten we. Ik heb nu al zin in zondag! Het geluk is dat PSV belabberd is, dus ik heb hoop op 0-0.
 
azchelsea
 
3
26 januari 2020 om 16:48
Beetje voorbarig hoor. AZ zit ook niet zo lekker in vorm. Ajax heeft het nog steeds gewoon in eigen hand en gaat het waarschijnlijk ook gewoon naar zich toe trekken. Ziyech wordt gewoon even gemist nu.
 
Esthq
 
0
26 januari 2020 om 16:33
Mooi. Nu nog tegen PSV en Willem 2 verliezen en het is weer open. Dromen mag altijd toch?
 
AFCA74
 
4
26 januari 2020 om 16:33
Wat een slecht ajax, ook waardeloze opstelling middenveld was ajax onwaardig en zet GVD die tadic op de bank wat is die slecht dit seizoen. ( erg gefrustreerd ??)
 
FCRRR
 
3
26 januari 2020 om 16:33
Zal mij benieuwen hoeveel spelers Ajax deze week nog koopt. B-garnituur en jeugd toch nog niet goed genoeg gebleken om onder druk van een middenmoter uit te spelen. Laatste vijf wedstrijden maar zes punten behaald.
 
Esthq
 
2
26 januari 2020 om 16:34
Mooi. Nu nog tegen PSV en Willem 2 verliezen en het is weer open. Dromen mag altijd toch?
 
falonso
 
2
26 januari 2020 om 16:34
Volkomen terecht.we kunnen AZ feliciteren met de landstitel. Wij gaan het helemaal weggeven. Ajax zonder Ziyech is niks meer dan rechterrijtje. Promes kan niks zonder Ziyech, Babel is nog slechter dan Sanogo, Gravenberch maakt alleen maar wandelingetjes... niemand toonde vandaag inzet en dan ga je nooit winnen. Zo winnen we niet van Psv, Utrecht, Vitesse en Getafe. En dan zit het seizoen erop nog voor het maart is.we zijn overigens wel de eerste ploeg in de historie die een wedstrijd begon met 10 en eindigde met 11. Ik snap niet waarom Traore er zo laat pas in kwam, die brengt tenminste nog wat passie. Scheidsje was wel weer lekker bezig. Zelf een minuut tijdrekken en gewoon affluiten op 94. Niet dat het daar aan lag, maar ik vind het wel weer typerend voor het niveau van de Nederlandse scheidsrechters. Een niveau waar Ajax vandaag overigens ver van verwijderd bleef. De scheidsrechter rent nog op en neer, die inzet misten we. Ik heb nu al zin in zondag! Het geluk is dat PSV belabberd is, dus ik heb hoop op 0-0.
 
De Visie 2.0
 
0
26 januari 2020 om 16:41
Ajax wordt 100% zeker kampioen.
 
falonso
 
1
26 januari 2020 om 17:45
Niet zonder Ziyech. Dan mist er te veel. Tuurlijk gaan we nog wel winnen van de wat kleinere clubs, maar zo gauw we uit moeten spelen tegen alles wat maar een beetje inzet toont, is het klaar. Ik hoop dat Ziyech er snel weer is, maar ik vrees het ergste. Dat "enkele weken" vind ik een beetje klinken alsof ze eigenlijk weten dat hij er lang uit ligt, maar het niet willen zeggen. Maar dat kan ook aan mijn pessimisme liggen.
 
De Toekomst
 
1
26 januari 2020 om 16:53
Haha, Babel nog slechter dan Sanogo? Babel gaat zijn waarde echt nog wel bewijzen.
 
falonso
 
0
26 januari 2020 om 17:43
Ik hoop het, maar ik heb hem nog niks goeds zien doen. Sanogo versierde nog een onterechte penalty in Enschede. Ik vind Babel sowieso niks. Goed om breedte te hebben voorin, maar haal dan iemand anders. Bij Oranje erger ik me altijd al aan hem, nu bij Ajax ook. Ik zie echt niet waar hij goed in is.
 
binny
 
3
26 januari 2020 om 16:34
Ach Groningen speelde goeed met veel druk op ons, de spelers met Ajax verleden en Te Wierik waren gewoon goed, maar toch scoor jee twee keer met veel geluk en mag jee blji zijn dat Ajax het vizier niet op scherp had. Altijd moeilijk uit in Grongingen en mooi voor hun, maar toch vind ik die Manschot een aandacht geile scheids. Neemt zelf 2 minuten van de extra tijd in en trekt niks bij, erg raar bezig.gefeliciteerd Grun, bij ons veel uit vorm, alleen Dest was eigenlijk gewoon erg goed vandaag.
 
De Toekomst
 
3
26 januari 2020 om 16:52
Wat die extra tijd betreft klopt, maar aan de andere kant zijn het wel Ajacieden die voor opstootjes zorgen die de tijd in beslag nemen. Traore en Tagliafico moeten ook gewoon niet "happen" en tegenstanders of de scheidsrechter geen aanleiding geven om tijd in beslag te nemen.
 
Frits de jong
 
4
26 januari 2020 om 16:35
Terechte overwinning van Groningen. We zijn op duelkracht en opportunisme afgebluft vandaag. Zeer onnodig wat mij betreft. Na een minuut of 10 was al duidelijk dat we een goed aanspeelpunt misten voorin, iemand die tegen die slagers een balletje vast kan houden om van daaruit door te voetballen. Zowel babel als Tadic kregen dat niet voor elkaar. Traore deed dat in die paar minuten toch veel beter. Ik zie de toegevoegde waarde van babel nog niet echt eerlijk gezegd. Vond de 1-0 overigens geen fout van varela, vond het eerder domme pech. Net als het 2e doelpunt. Kop omhoog en door naar volgende week wanneer een aangeslagen psv op bezoek komt. Herstellen en de boel weer oppakken! Hopelijk is ook ziyech weer snel fit.
 
gloryUnited
 
0
26 januari 2020 om 16:35
Psv, RKC en az thuis Utrecht en heracles uitin deze vorm is 10 punten niet eens zo heel veel met komende 5 wedstrijden op het programma. Scheelt dat PSv en Az ook niet in vorm zijn
 
De Toekomst
 
4
26 januari 2020 om 16:36
Dramatische eerste helft. Gewoon ook een verkeerde keuze van Ten Hag om met De Jong te beginnen. Hij kan niet meer. Dat hij tegen Spakenburg 3x scoort is echt helemaal niks waard. Met Traore en Eiting in de ploeg liep het al veel beter. Ajax kwam nu te laat in de wedstrijd. Voor de rest natuurlijk complimenten aan Groningen. Zoveel strijd, zoveel energie, zoveel passie.. Ze hebben ervoor gevochten en toonde ook veel tactische discipline. Ze bleven goed gepositioneerd spelen, hielden de ruimtes klein. Groningen verdient alle lof voor hetgeen zij vandaag hebben laten zien. Voor Ajax moet het nu trouwens wel duidelijk zijn dat er iemand bij moet komen voor het middenveld als men grote ambities heeft in Europa. We kampen dit jaar structureel met meerdere blessures en komen kwaliteit in de breedte tekort. Met deze ploeg zijn we zo goed als kansloos tegen Getafe. Zonder Ziyech loopt het niet, maar ook als we vandaag hadden gewonnen had deze wedstrijd een eye-opener moeten zijn. Als je met Siem de Jong moet starten, omdat je denk dat dat je beste keus is, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Dat is echt onacceptabel voor het niveau waarop Ajax wil acteren.
 
Texeira
 
6
26 januari 2020 om 16:36
Heerlijke wedstrijd. Groningen speelde met het mes tussen de tanden, zoals we het graag willen zien hier. Ajax was nergens, Babel zit volgens mij nogsteeds in de broekzak van Zeefuik. Van Kaam was de baas op het middenveld. Hopelijk kunnen we de komende wedstrijden ook zo spelen, dan zijn de playoffs zeker haalbaar!
 
tubes
 
2
26 januari 2020 om 16:43
Ik kan je nu al garanderen dat ze bijna alle wedstrijden niet dit kunnen opbrengen.
 
Beastman
 
0
26 januari 2020 om 16:36
Afgetroefd op inzet, een dramatisch opstelling van Ten Hag, te late wissels van Ten Hag, slordig spel op een hobbelig veld, een scheids die matig was, blessures, geluk dat Groningen toelacht etc etc. je kon het al van mijlenver zien aankomen dit verlies.
 
brandkraan
 
2
26 januari 2020 om 16:38
Deze nederlaag van Ajax mag ten Hag zich aanrekenenden. Slechte opstelling met Siem de Jong en Ryan Babel. Tevens weer veels te laat gewisseld. Gravenberch zat vanaf het begin niet in de wedstrijd . Hij is sloom, slecht in passing, verkeerde keuzes en verdedigd niet terug. Daar had al in de eerste helft ingegrepen moeten worden. Natuurlijk is die jongen pas 17jaar en heeft hij zeker talent. Maar in dit soort wedstrijden zie je wel dat het nog een jongetje is. Mabel speelde ook erg slecht
 
AfcaEric
 
2
26 januari 2020 om 16:39
Martinez die een complete offday had.het meesterbrein Ziyech die werd vervangen door Siem de Jong.gravenberch die vandaag z'n dip beleeft zoals eigenlijk elk jong talent.tadic die voor de zoveelste keer weer eens afwezig was.hopelijk hebben we alle ellende gelijk in deze wedstrijd gehad, hoewel Sparta natuurlijk ook gewoon een drama was. PSV kan nog zo'n verschrikkelijk seizoen draaien, dat wordt nog behoorlijk aanpoten volgende week.groningen gefeliciteerd. Hoewel er 2 keer een behoorlijk portie geluk nodig was bij de afronding is de overwinning verdient. Alleen op basis van 15 minuten in de 2e helft verdiende dit Ajax misschien een puntje.
 
krovikan
 
1
26 januari 2020 om 16:40
Ik schrok wel echt van het niveau van Gravenberch en Babel deze wedstrijd.dat is echt niet basis waardig.besef dat je ondanks dit slechte spel met een klein beetje geluk hier gewoon nog kan winnen ook. Groningen heel weinig kansen gehad, 2 frommel goals die met een beetje geluk makkelijk eruit gehaald konden worden. En als Babel die bal een meter voor het goal niet mist - ja ongeloofelijk- dan win je hier gewoon.... Het spel daarentegen liet heel wat te wensen over
 
Dirk_borst
 
2
26 januari 2020 om 16:41
Allereerst complimenten voor Groningen strijd en passie daar mee win je wedstrijden. Ajax had het niet vandaag en heeft huiswerk voor volgende week. Daarin mogen ze het gaan goed maken wat ze vandaag hebben laten liggen. Gelukkig is de marge op PSV nog groot, AZ verliest her en der ook nog wat. No worries, every little thing gonna be Allright.
 
Downwards
 
1
26 januari 2020 om 16:41
Slechte wedstrijd en nog steeds verlies je door 2 mazzel goals (ja we hadden zelf ook nergens recht op). Stoppen met Siem iig en wat mij betreft ook met Babel. Zitten in een seizoen gewoon een stuk of 5/6 van dit soort schijt potten tussen en dan kan het kwartje altijd een keer de verkeerde kant opvallen. Nog geen man overboord iig. Bij de concurrentie loopt het ook nog voor geen meter en bij ons komen iig Ziyech en Neres weer terug.
 
Madcow
 
2
26 januari 2020 om 16:44
2 gelukkige doelpunten voor Groningen, maar prima strijd geleverd. Vond schrek ook goed spelen. Dacht eerlijk gezegd nog even dat er een rode kaart zou vallen, maar ik heb eindelijk eens passie en strijd gezien vanuit Groningen kant. Motm in mijn ogen toch zeefuik en matusiwa. 3 belangrijke punten voor Groningen en ben blij dat Hrustic eens een keer wissel is, dat pakt prima uit dit keer. Baal alleen van de idioten die Weer vuurwerk op veld gooien! Pak die personen eens aan je benadeeld je club hiermee door dit soort domme acties!
 
F-18/TACP
 
2
26 januari 2020 om 16:45
Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk en onacceptabel dat Ajax weer eens te laat wakker word. Je speelt uit in en tegen Groningen waarvan je weet dat ze juist die ene wedstrijd net zoals de wedstrijden in en tegen Den-Haag en Utrecht altijd meer brengen dan wat doorgaans doen. Die laksheid moet toch echt eens een keer uitgebannen worden, want het is en blijft een terugkerend probleem. Persoonlijk vind ik Tadic geen aanvoerder, in wedstrijden waarin het niet loopt zie je hem zelden de ploeg bij de hand nemen door bijvoorbeeld jongens toe te spreken.
 
007
 
0
26 januari 2020 om 16:56
Die laksheid zal er altijd blijven zo lang spelers altijd iets minder in de eredivisie willen geven dan in Europa. Dat is één. Het tweede punt is dat wij onze jeugd altijd opvoeden om goed te voetballen.Ook de fans eisen dat. Soms moet je mouwen opstropen, zoals vanmiddag. Kijk naar Zeefuik. Matige speler die puur door emotie ineens ging spelen als of hij beter is dan de Ajax backs. Dat is hij dus niet, maar wanneer wij mentaal zo slap zijn dan krijg je dit. Nogmaals, vechten voor elke meter doen ze al jaren alleen in Europa. Af en toe ook in de toppers in de eredivisie, maar niet tegen Groningen. Daar hopen ze dat een of twee briljante momenten het verschil maken. Tja, die kwamen er vandaag dus niet...
 
F-18/TACP
 
0
27 januari 2020 om 00:17
@ 007klopt ook wat jij zegt, het is een van die typische Nederlandse voetbal kwaaltjes waar ik mij persoonlijk al aan irriteerde voor de revolutie. Als je serieus bent om structureel een hoger niveau te willen bereiken hoort daarbij ook een betere topsport mentaliteit. Het is geen toeval dat Ajax, AZ, PSV en Oranje de halve finales en finales onnodig en dom op zijn Nederland hebben weg gegeven. Hoe goed een Nederlandse club het ook doet, vroeger of later komt die gemakzucht weer naar boven, en dat moet uit te bannen kunnen zijn.daarom vind ik het ook altijd zo storend om te horen dat zodra spelers Ajax of een andere Nederlandse clubs verlaten voor een buitenlands avontuur, dat wanneer ze gevraagd word wat de grootste verschillen zijn; dat een slappe mentaliteit gewoon niet gepikt word. Naar mijn idee word het toch te vaak in Nederland met de mantel der liefde bedekt. Doorgaans heb ik er geen enkele probleem mee als we een keer verliezen dat hoort nu eenmaal bij het spellen, maar verliezen omdat je het niet op kunt brengen om met een goede wedstrijdinstelling het veld op te komen vind ik voor professionals een hele slechte zaak. Wat dat betreft vind ik eigenlijk ook schandelijk dat veel ploegen alleen alles willen geven wanneer er een topclub op bezoek komt. Uiteraard snap ik dat aansprekende tegenstanders meer moet mensen doen, maar als spelers van bijvoorbeeld een FC Groningen, Utrecht, Sparta etc de helft op kunnen brengen van wat wel tegen een topclub op kunnen brengen zou dit ten goede komen aan de hele Eredivisie.
 
fcoldambt
 
3
26 januari 2020 om 17:08
Tadic is al weken uit vorm. Die moet een keer de bank warm houden.
 
F-18/TACP
 
1
27 januari 2020 om 00:20
@ fcoldambt Inderdaad, en eigenlijk zou het ook beter zijn om een andere aanvoerder te kiezen, alleen de enige speler in de ploeg die spelers durft aan te spreken in het veld (naar mijn idee) is Hunterlaar. Alleen is hij de pinchhitter, dus dat werkt helaas niet,
 
pinko
 
1
26 januari 2020 om 16:45
Voorspelbare nederlaag. Zonder Ziyech (en Blind) mist Ajax iedere vorm van creativiteit. Dus moet je dat compenseren met inzet, en die was vandaag - als zo vaak - ondermaats. Bovendien heb je een coach, die nu hij alles zelf moet bedenken, zonder de sleutelspelers, het niet goed weet. Dat weten we al langer van Ten Hag. Dan de personele problemen. Zijn er nog mensen die het zien in de omhooggeschreven Eiting? Los van het beginnen met Siem de Jong. Het niet eerder vervangen van de volledig falende Martinez? De wandelaar Gravenberch; meer een lookalike van Bazoer. Ook in het begin een zogeheten supertalent. Nou, ik zie het ook niet bij Gravenberch. Voordeel is dat deze wedstrijd wel een eyeopener is. Een blik op het volgende seizoen. Hopelijk met een andere coach en beter gescoute spelers.
 
007
 
1
26 januari 2020 om 16:47
We verliezen al van af minuut één door een slappe houding. Voor Groningen was dit de kraker van het jaar. Van af nu is niks meer belangrijk. Ze hebben ook wraak op de pot in de ArenA. Dus Ajax was gewaarschuwd maar niemand leek wakker te zijn. Niet de trainer, niet de spelers. Siem de Jong kan niet meer, maar hoe slecht was de rest wel niet? Martinez met een vreselijke pot. Tadic, van de Beek en Promes die nergens te zien waren. Babel? Is niet eens scherp wanneer hij een iets wat moeilijke bal die op stuitert niet kan afmaken. Dit zijn de kleine dingen die Groningen nodig had om vandaag te winnen. Echt, iedereen moet nu bij Ajax wakker zijn. Ten Hag en de spelers. Als ze alleen maar willen excelleren in Europa dan moeten ze dat zeggen. Te vaak spelen ze zo in de eredivisie en nu krijgen ze dus de deksel op de neus. Wakker worden in Amsterdam graag!
 
De Toekomst
 
2
26 januari 2020 om 17:14
Natuurlijk was iedereen zwak, maar wie Siem de Jong in de basis zet roept het over zichzelf af. Echt iedereen wist dat dit een verschrikkelijk domme keuze was, behalve Ten Hag. Siem de Jong wist niet eens indruk te maken in Australië waar ze een competitie hebben die, met wat positivisme, onderkant KKD is qua niveau. Door hem op te stellen zeg je eigenlijk totaal geen intentie te hebben om goed, verzorgd te gaan spelen. Je gaat gewoon precies het spel spelen dat Groningen wil spelen en het beste ligt. Je weet precies wat er gaat gebeuren en het gebeurt ook precies zo. Als Ten Hag echt denkt dat Siem zijn beste keus was, moet Ajax direct de transfermarkt op.
 
fcknudde
 
0
26 januari 2020 om 20:40
Vanaf nu niks meer belangrijk. Poef jij maakt Ajax wel heel groot hoor. Natuurlijk willen we deze winnen maar we staan gewoon in het linker rijtje en hopen zoals elk jaar voor Europees voetbal! De basis is willen winnen en dat gevoel overheerste bij Groningen veel meer dan bij Ajax vandaag. Ajax mag blij zijn dat Danny trainer is want na de 2-0 zag je de duidelijke instructies terug trekken en geen druk zetten. Onbegrijpelijk dat hij zo Ajax de vrijheid gaf om zich nog een beetje in de wedstrijd te voetballen.
 
Jordyde Blecourt
 
2
26 januari 2020 om 16:47
Eerste helft hebben we ajax compleet overklast met goed druk zetten. Het enige wat ik me afvraag is waarom kunnen we niet altijd zo spelen? Ook goed dat hrustic geen basis stond ging al meteen een stuk beter. Overigens had traore wel rood mogen hebben
 
007
 
3
26 januari 2020 om 16:50
Heel simpel beste Groninger. Tegen Ajax heb je niks te verliezen. Zoals mijn club in de CL extra geeft, zeker thuis, doet Groningen dat ook tegen ons. Het is vaak puur een mentale kwestie.
 
Jordyde Blecourt
 
2
26 januari 2020 om 17:24
Dat is zeker waar, ik erger me er ook kapot aan waarschijnlijk volgende week weer als zoutzakken op het veld staan op zeefuik na dan die altijd 120% geeft
 
SAM
 
0
26 januari 2020 om 17:38
Andersom is ook waar, als de nr. 1 op bezoek gaar bij de nr. 9 . Ajax wint vrijwel altijd in Groningen. Ze hebben het wel eens lastig, maar winnen uiteindelijk (bijna) altijd. Dat zit ook in de hoofden van de Ajax spelers. Dus is het mentaal van twee kanten enb kan er eens zon uitslag vallen.
 
droppie
 
1
26 januari 2020 om 17:46
007 klopt als een bus, als Groninger weet ik dat je de FC niet hoeft te motiveren als ze tegen Ajax moeten spelen. En als Ajax zoals nu ook ontzettend veel blessureleed heeft dan is het ook niet zo gek dat ze er vol in gaan, want misschien valt er wat te halen op het gebied van punten. Ajax doet dat precies hetzelfde in de CL, stel ze zouden tegen Barca moeten en namen als Messi en Suarez zouden er niet bij kunnen zijn, dan is er ook meer geloof bij de spelers dat ze punten kunnen pakken.
 
torvic
 
0
26 januari 2020 om 16:55
zo gaat het wel vaker wanneer een kleinere club (niks negatiefs mee) tegen een topclub speelt, dan kan opeens alles op 120%traore geel ja, rood nee we maken het weer veel en veel erger dan het is.
 
Jannus51
 
0
26 januari 2020 om 16:51
Beginnen met zo een opstelling is vragen om problemen. Gravenberg leuke voetballer tegen een amateur ploeg als spakenburg maar tegen een fysieke ploeg totaal nog niet sterk genoeg. Siem de jong hetzelfde tegen amateurs geweldig maar heeft tegen eredivisie ploegen niets meer ye zoeken in ajax1. Ten Hag dit mag jij je zelf aanrekenen deze verlies partij.
 
Gunsmoke
 
3
26 januari 2020 om 16:53
De uitvoering van Ajax was ondermaats, slordig en mat spel. Ze werden te laat wakker en dat gepiep over Ziyech is weer n suffige excuus. Ziyeck speelde tegen Valencia thuis, Willem II en AZ gewoon mee en die wedstrijden werden ook verloren en toen werd Promes weer gemist???al speel je met 16 man als je zo met die uitgebluste instelling het veld ingaat krijg je problemen tegen n zeer gemotiveerde tegenstander. Ajax trekt de lijn van vlak voor de winterstop gewoon door is te zien, maar Siem in de basis zetten is niet te rijmen. By the way geef Babel nog effe tijd.hopelijk is deze nederlaag n les want vorige week tegen Sparta kwamen we(ajax) goed weg.
 
waltergrunn
 
5
26 januari 2020 om 16:53
Fantastische zondag. Ga even genieten van het feit dat we Ajax 75 minuten van het kastje naar de muur hebben getikt! Supporters waren nog saaier dan het spel van Ajax, you'll only sing when you're winning?
 
Piker
 
0
26 januari 2020 om 16:58
Met het tempo van vandaag win je nog niet van een 5e klasser. Spits positie is kansloos bij Ajax. Alles gaat in de trechter voorin. Een voorzet of corner krijgen ze nog niet voor het doel. Promes wist vandaag niet hoe snel die van kant moest verhuizen vandaag. Heeft 3x de bal geraakt vandaag. Tadic is blijkbaar onschendbaar speelt het hele seizoen al als een natte krant. Al blijft hij zitten in de kleedkamer word hij nog niet gewisseld. Veldman en Siem de Jong afscheid van nemen desnoods geld toegeven. Als ze zo spelen tegen die spaanse ploeg ga je er kansloos vanaf.
 
 
0
26 januari 2020 om 16:59
Wat een zwak tactisch plan vandaag! Dat Eiting er vandaag niet in stond vond ik echt niet te geloven. Ten faveure van nota bene Siem de Jong! Babel heb je in een kleine ruimte helemaal niets aan. Waar die voor gekomen is, is voor mij een raadsel, want die komt te kort in het combinatiespel wat Ajax tegen dit soort defensieve tegenstanders moet spelen.
 
SharifMhend
 
1
26 januari 2020 om 17:04
Als Ziyech weg gaat zie ik ajax het niet veel beter dan PSV doen het zelfde geldt voor Az als Idrissi weg is. Je kan zeggen wat je wilt maar de Marokkaanse spelers zijn wel heel belangrijk voor de top 3 in de eredivisie. Ihattaran voor PSV, Idrissi voor Az en Ziyech voor ajax.
 
EmperorkskeMoes
 
1
26 januari 2020 om 17:06
Hoezo is Ziyech veruit de belangrijkste spelers bij Ajax. Je merkt , voelt, ziet, voelt , proeft zijn afwezigheid. Daley ook maar de meest cruciale speler en moeilijk te vervangen speler blijft Hakim. Zijn afwezigheid is een goede zaak voor AZ en voor de spanning in de Eredivisie !
 
Piker
 
0
26 januari 2020 om 17:13
Een prima voetballer maar word groter gemaakt door de media dan dat hij daadwerkelijk is.
 
EmperorkskeMoes
 
2
26 januari 2020 om 17:18
Ik hoef niet naar de media te kijken om zijn waarde te zien. Kijk gewoon naar Ajax met of zonder hem en je merkt het verschil. Als je dat niet merkt dan volg je de verkeerde sport lijkt me.
 
MPMfc
 
0
26 januari 2020 om 17:13
Als team een wanprestatie geleverd. Ten Hag gefaald met de opstelling.
 
martenbroodje
 
0
26 januari 2020 om 19:02
Dat niemand het heeft over die 100% penalty bij Tagliafico. Krijgt een overduidelijke duw in zijn rug op het moment dat hij de bal naar het doel wil koppen. Manschot wuift het eerst weg, en vervolgens wordt er niet eens ff gekeken door de VAR, spel ging haast meteen alweer door. Ik denk dat iedereen met ook maar een beetje verstand van de spelregels kon zien dat dat een penalty moest zijn, maar precies degenen die het hadden moeten zien niet. Schande voor zoiets als de VAR, waar heb je dat dan eigenlijk nog voor?
 
binny
 
0
26 januari 2020 om 22:46
Weet jee nog wat, Sierhuis raakt de bal met z'n hand bij de eerste goal. bestolen.