Ajax legt jonge Poolse doelman voor tweeënhalf jaar vast
Dinsdag, 24 januari 2017 om 13:52

Ajax heeft zich per direct versterkt met Mateusz Gorski. De 16-jarige Poolse doelman heeft in Amsterdam een contract getekend voor tweeënhalf jaar. Gorski komt over van FC Wroclaw Academy, waar hij in de onder-19 speelde.

In welk elftal hij bij Ajax gaat spelen, is vooralsnog niet duidelijk. In Polen keepte de doelman dit seizoen dertien wedstrijd in de A1 van FC Wroclaw Academy. In februari wordt Gorski zeventien.

Gorski ligt tot de zomer van 2019 vast in Amsterdam. Ajax mocht de Poolse doelman niet langer aan zich binden. Dit heeft er mee te maken dat spelers onder de achttien jaar een contract voor maximaal drie jaar mogen tekenen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (68)

 
Gerard13
 
10
24 januari 2017 om 14:08
Waar blijven de overige aankopen? Nu El ghazi weg gaat hebben we nog 2 flank spelers en een pinchhitter nodig. De pinchhitter en linksbuiten waren al de hele transferperiode bekend en er gebeurt vrij weinig.
 
RobertKok
 
6
24 januari 2017 om 14:13
Ze hadden allang moeten handelen KennyTete, kan Bosz wel zeggen een nieuwe aankoop moet wennen maar dat had die al vanaf begin januari kunnen doen, niet op het laatste moment, ze denken gewoon te makkelijk dat het wel even met jeugd kan
 
D-Bergkamp
 
14
24 januari 2017 om 14:18
@ Robertkok Vandaar dat Ajax al 2x 10 miljoen euro geboden heeft op spelers die een directe vesrterking zoudne zijn. Alleen zijn die spelers niet geinteresseerd in Ajax of wil de verkopende club het dubbele ontvangen. Is dat de schuld van Overmars. Noem zelf maar eens 5 a 10 namen die te halen zijn.
 
Gerard13
 
4
24 januari 2017 om 14:19
Die 10 miljoen zijn allemaal geruchten daarnaast zijn die spelers die Ajax wilde ook niet voor 10 miljoen te halen. Als je dat ziet ga je El ghazi niet verkopen.
 
Gerard13
 
2
24 januari 2017 om 14:21
Haal een Sam Larsson, Ben Sahar, een Grosicki. 3 spelers die heus wel naar Ajax toe willen komen. En concurrentie maakt de selectie niet zwakker
 
D-Bergkamp
 
7
24 januari 2017 om 14:23
@ Gerard13 Net zoals dat het allemaal geruchten zijn dat Ajax met niemand bezig is en net zoals het geruchten zijn dat El Ghazi vertrekt. Zolang er niets vanuit de club duidelijk gemaakt word is er dus feitelijk gezien niets waar. Natuurlijk zal El Ghazi vertrekken, als je ziet hoe kansloos het publiek hier hem verguisd. Terwijl die jongen betere cijfers neerlegt dan Elia, Toornstra, Pereiro, Bailey en Narsingh. Dat is niets ten nadele van die spelers, maar juist cijfers die spreken voor El Ghazi. Maar men ziet hem liever vertrekken, onbegrijpelijk. Ik behoud liever El Ghazi dan dat we 10 miljoen voor een zuid amerikaanse speler uit trekken. Maar Gerard13, kom eens met concrete namen die haalbaar zijn?
 
Gerard13
 
0
24 januari 2017 om 14:26
Die cijfers heeft El ghazi op links gecreã«erd, nu speelt hij rechts en daar speelt hij ondermaats. Ik heb ook liever El ghazi dan een niets zeggende naam uit Zuid-Amerika maar El ghazi is weg. Daarnaast met El ghazi erbij hadden we nog steeds 1 man te kort op de flanken.
 
D-Bergkamp
 
9
24 januari 2017 om 14:29
@ Gerard13 Sam Larsson Een 23 jarige speler van 1,80 meter hoog die bij reactie voetbal ploeg speelt waar in de ruimte vele malen groter zijn. Weet je dat de statistieken van El Ghazi op fracties van procenten hetzelfde zijn? Waarom dan 7-10 miljoen neerleggen voor Larsson. Behoud El Ghazi dan gewoon. Die haalt dezelfde cijfers tenminste al bij Ajax en niet bij een subtopper. En El Ghazi is 2 jaar jonger, 10cm groter en fysiek sterker. Ben Sahar 35 wedstrijden, 16 goals en 3 assists El Ghazi is 8 jaar jonger, speelt op een hoger niveau en levert betere statistieken. Het geroep om Ben Sahar is te treurig voor woorden.
 
D-Bergkamp
 
1
24 januari 2017 om 14:31
@ Gerard13 De reden dat El Ghazi weg gaat is omdat supporters graag schreeuwen om namen, maar niet kijken naar de spelers die ze zelf al hebben. Je weet dat El Ghazi praktisch zo'n beetje de meest effectieve buitenspeler van de gehele eredivisie is? Zijn concurrenten zijn allemaal ouder en leveren slechtere statistieken. Supporters moeten hun verstand eens gaan gebruiken en niet de meute volgen. Wanneer ze dit hadden gedaan en 100 procent achter El Ghazi hadden gestaan hadden we geen aankoop van 10 miljoen nodig. Omdat we die al hebben lopen. Ingespeeld en wel.
 
Gerard13
 
2
24 januari 2017 om 14:31
El ghazi is weg, dat is rond met lille en hij tekent morgen zijn contract. Ajax heeft het toegelaten om hem te verkopen wat sowieso stom was. Dus nu moeten er oplossingen komen. Dan nkan je wel weer El ghazi erbij halen maar die is gewoon weg.
 
RobertKok
 
0
24 januari 2017 om 14:43
El Ghazi is een redelijke speler en van mij hoeft die weg maar jij probeert iedereen wel erg wijs te maken dat El Ghazi erg goed is, statistieken zijn leuk van hem, dat klopt maar je mag van een buitenspeler ook wel een x wat acties verwachten en voorzetten op een spits maar dat zie je bij El Ghazi niet tot weinig.. Vorig seizoen begon die heel sterk en nu is het ook al weer 1,5 jaar net niet of vind jij dat hij het uitstekend doet?
 
Gooner4
 
0
24 januari 2017 om 14:46
Ik kan er ook totaal niet bij waarom El Ghazi zo nodig weg moet. Ajax laat hem gaan, wat al te dom voor woorden is midden in het seizoen, zeker omdat je totaal geen vervanger klaar hebt staan. Daarnaast moet je ook maar eens iemand zien te halen die er direct kan staan, dat zie ik niet snel gebeuren. Nee, onbegrijpelijk. Volgens mij wou die jongen ook echt vechten voor zijn kans en dat heeft hij in het eerste half jaar uitstekend gedaan. Hij kon ook moeilijk gaan doen en zeuren zoals bv Bazoer, maar nee hij ging er voor. Wat het probleem van de supporters is snap ik al helemaal niet. De helft leeft in een Fifa wereld en snapt niet dat het wel eens enorm kan gaan tegenvallen voor een nieuwe jongen uit Brazilie o.i.d. Maar oke, El Ghazi is zo goed als weg blijkbaar, dus er moet nu wel iets nieuws komen. Hopelijk komen ze met iets fatsoenlijk, want het gaat ook al om erg hoge bedragen.
 
D-Bergkamp
 
0
24 januari 2017 om 14:48
@ Robertkok Of El Ghazi het uitstekend doet? Nee hij doet het niet uitstekend, daar kunnen we kort over zijn. Maar voorlopig doet hij het beter dan spelers als Neres, Bailey of Lozano die allemaal 10 miljoen+ moeten kosten. Dan heb ik liever El Ghazi dan 1 van de andere drie genoemde heren. Hetgeen dat ik probeer uit te leggen, is dat El Ghazi niet onderdoet voor een ervaren spelers als Elia of als een talentvolle speler als pereiro/larsson. Dat terwijl hij slechts 21 jaar oud is. Had ik gehoopt op een speler als Deulofeu, ja absoluut. Hoop ik nog steeds op een speler van die kwaliteit, ja absoluut. Maar ik heb liever El Ghazi dan bailey/neres/lozano in mijn selectie. Kost 10 miljoene uro minder en heeft meer gepresteerd.
 
RobertKok
 
1
24 januari 2017 om 14:57
Ik denk dat we elkaar ergens niet begijnen Bergkamp.. Ik had ook liever El Ghazi gehouden maar het stoort mij vooral dat ze El Ghazi nu verkopen terwijl we er niks voor terug hebben op dit moment terwijl we al dun in de buitenspelers zitten.. Alleen van die statistieken is niet overtuigend want er zijn genoeg voorbeelden te noemen met slechte statistieken elders die er in de Eredivisie de 1ne na de andere erin kegelen
 
D-Bergkamp
 
2
24 januari 2017 om 15:03
@ Robertkok El Ghazi is niet te behouden, die is door de supporters eigenhandig weggepest. Die jongen heeft nul vertrouwen gekregen van de supporters. En dat al 2 jaar op rij. Terwijl hij zichzelf altijd 100% heeft ingezet voor de club en nooit een kwaad woord naar buiten heeft gebracht. Het vertrek van El Ghazi mogen de supporters op hun conto schrijven wat mij betreft. En het daarbij behorende tekort aan buitenspelers naar mijn idee dus ook. In de tussentijd probeert Overmars voor het maximum haalbare te gaan. Een Deulofeu probeerden ze van de zomer al. Nu proberen ze het weer en ze hebben letterlijk toestemming gehad van Everton om te onderhandelen. Oftewel Ajax en Everton zouden er wel uit komen samen. Dat uiteindelijk de speler niet wilt, daar kan Overmars weinig aan doen.
 
RobertKok
 
0
24 januari 2017 om 15:23
Wegpesten vind ik een groot woord, je moet ook met kritiek om kunnen gaan, als het goed gaat is het de nieuwe Ronaldo en als het slecht gaat mogen suppotters niks zeggen, daar moet je boven staan net als dat veel media en supporters spelers naar de wereldtitel toe schrijven na een hattrick tegen Nec.. Daar kan Overmars niks aan doen, dat klopt maar ik ben misschien de enige maar ik vond aan het begin van het seizoen de flanken al matig, ben persoonlijk geen Younes fan, Cerny is nog veel te jong om wekelijks te presteren, Traore werd als spits gehaald en staat nu maar rechtsbuiten omdat die ergens moet staan en El Ghazi is redelijk.. Te mager naar mijn mening maar blijkbaar zijn vele tevreden over de vleugels
 
D-Bergkamp
 
1
24 januari 2017 om 15:42
@ Robertkok Er zit een verschil tussen terechte kritiek en het volgen van de meute. Wanneer men kijkt naar buitenspelers van vergelijkbare clubs (psv/feyenoord) dan zou de supporters schare eens even moeten kijken naar de cijfers van El Ghazi en dan pas een conclusie meoten trekken. Mag er meer actie komen van hem? Absoluut. Maar wanneer een buitenspeler een wedstrijd klote speelt en toch een assist geeft, is dat alleen maar meer potentie voor de toekomst naar mijn idee. Tenslotte kan hij alleen maar beter gaan spelen vanaf dat moment. El Ghazi heeft nooit negatief jegens iemand gereageerd. Zijn interviews waren bijna letterlijk opgelezen van een blaadje. Er is geen kwaad woord over zijn lippen gekomen. Zelfs na zijn terugplaatsen naar Jong heb je hem nooit gehoord. In tegenstelling, hij reisde zelfs met ploeg genoten mee toen het niet hoefde van de technische staf. Dat is een instelling die je wilt hebben.
 
RobertKok
 
0
24 januari 2017 om 15:54
Maar het gaat niet alleen om de cijfers natuurlijk, als je ziet hoeveel dreiging Elia heeft in de wedstrijd en daarnaast ook meer assisten geeft dan doelpunten is hij erg belangrijk, net als dat Toornstra Feyenoord beter laat spelen.. Ik vind niet dat El Ghazi Ajax sterker maakt, heel soms is die gevaarlijk met diepgang maar veel te weinig, een goede individuele actie heeft die niet echt en vind hem voor de goal vaak te egoïstisch terwijl andere er beter voor staan.. Zijn instelling is niks mis mee maar we moeten niet vergeten dat hij ook weinig recht van spreken had na dat incident met Bosz, dat vriendjes verhaal geloof ik niet in want als je aantoonbaar beter bent speel je gewoon lijkt me.. Ik zou El Ghazi daarentegen wel gewoon behouden want talent heeft ie wel maar ik had er zelf meer van verwacht, het is na Frank de Boer de 2de trainer nu die het eigelijk niet ij hem ziet zitten dus waar ligt het dan aan
 
CoutihnoPSV
 
1
24 januari 2017 om 16:21
Bergkamp, je kijk teveel door je Ajax bril. En daar is niks mee, maar ga alsjeblieft El Ghazi niet zo erg omhooghalen. Btw, hoe kan het zijn dat El Ghazi zich zo goed gedroeg als hij uit de Ajax selectie wordt gezet...
 
RobertKok
 
1
24 januari 2017 om 16:45
Heeft niks met een Ajax bril te maken CoutinhoPsv, Bergkamp ziet het wel zitten in El Ghazi en dat is ieder zijn mening, ik ben ook voor Ajax maar ben kritisch, heb ik dan geen Ajax bril?
 
buitenspelval
 
0
24 januari 2017 om 16:46
@coutinhopsv Je mag toch als Ajacied een zwak hebben voor een speler van Ajax, wat is daar Ajax bril op aan....? Wat een rare opmerking. El Ghazi gedroeg zich denk ik schijnbaar voorbeeldig na afspraken met de club om zichzelf zo positief mogelijk in de etalage te zetten. Daar vaarden de club en hijzelf beter bij.
 
FairPlay87
 
0
24 januari 2017 om 14:42
Die aankopen komen er niet. Heb ik allang voorspelt en geloof nog steeds dat het gewoon stoerdoenerij is naar supporters. Echte intenties zijn er niet. Ajax wilt namelijk niks betalen voor een topspeler. Dus wat kan je dan nog tegenwoordig?
 
Johan78
 
0
24 januari 2017 om 21:53
Overige aankopen? Dit is toch geen aankoop? Deze keeper wordt als hij over pakweg twee jaar debuteert, geheel in lijn met de Ajax filosofie als wederom een exponent uit de jeugdopleiding ten tonele gebracht. Waarna het Ajax publiek er weer lekker op los gaat dat andere clubs maar koopclubs zijn.
 
Ajaxbril
 
0
24 januari 2017 om 14:09
We zullen het gaan zien over 2 tot 4 jaar. Nog nooit van hem gehoord. Wel goed om te zien dat Ajax zich ook tot dit soort spelers richt. Echter had ik verwacht dat Overmars het nu wel wat drukker had gehad met andere dingen, dan een keeper voor de jeugd...
 
de kenner II
 
6
24 januari 2017 om 14:10
koop maar een vleugelspeler van +20 jaar mijnheer Overmars Lijkt mij meer prio te hebben? Gewoon éã©n die er meteen staat. Succes Marc je hebt nog 9 dagen.
 
RobertKok
 
3
24 januari 2017 om 14:11
Waar blijven de versterkingen voor het 1ste? El Ghazi tekent morgen bij Lille en we hebben nog geen vervangers.. Speel je zondag met een 0 rendement Younes en een 17 jarige waar je niks van mag verwachten kwa het tram dragen en goals maken.. Vindt het echt weer kut beleid ten top, zou mij niks verbazen als er niks komt en we straks dus met Younes, Traore, Cerny en Kluivert moeten spelen, niet echt kampioen materiaal lijkt me
 
D-Bergkamp
 
8
24 januari 2017 om 14:16
@ Robertkok Als er 10 miljoen geboden word voor Deulofeu en het salarisplafond + Bonussen. Dan kan je gerust stellen dat ze hun best doen. Wanneer je ind e zomer 12-13 miljoen voro Bailey bied, dan kan je gerust stellen dat ze hun best doen. Wanneer je 10 miljoen voor een relatief onbekende zuid Amerikaan bied. Dan kan je gerust stellen dat ze hun best doen. Heb ook even twee secodnen geduld. De aantrekkingskracht van de eredivisie is niet zo groot.
 
Gerard13
 
0
24 januari 2017 om 14:24
Omdat ze op 2 spelers bieden, ze horen een lijstje te hebben met meerdere opties. kansen verspreiden, meerdere hengeltjes uitgooien. Daarnaast wist je van te voren dat Bailey en Deulofeu vrij kansloos waren voor een club als Ajax, net zoals die mexicaanse speler die nooit gaat komen.
 
D-Bergkamp
 
2
24 januari 2017 om 14:33
@ Gerard13 Bailey wilde graag komen, is openlijk in de media verteld. Ajax had ook al een overeenkomst met Bailey zelf. En waarom zou Deulofeu onhaalbaar zijn? We weten allemaal dat Koeman hem veel liever naar Ajax zou hebben gestuurd dan naar AC Milan. Het woord onhaalbaar is relatief. Sanchez werd door Barcelona begeert en koos voor Ajax. Onana komt van Barcelona. Bazoer koos voor Ajax ipv City.
 
Capis
 
2
24 januari 2017 om 14:36
@D-Bergkamp: Ja maar je moet toch ook toegeven dat je vooral vand ie Zuid Amerikaan en die Mexicaan kon weten dat dat bod niet genoeg zou zijn. Ga dat dan ook niet proberen, en zoek een wel haalbare optie. Nu kan je zeggen ja geprobeerd maar helaas. Ik kan in deze markt ook 3 ton bieden op een huis van 5 ton. Ga ik het ook echt niet krijgen. Maar ik snap vooral niet waarom ze El Ghazi verkopen als ze hem nodig hebben. Hou hem da gewoon lekker bij de club en verkoop hem in de zomer.
 
Gerard13
 
0
24 januari 2017 om 14:38
Bailey wilde alleen naar Ajax voor de aandacht. Is sowieso een waardeloze speler dus zou pure geldverspilling zijn geweest van Ajax. Speler met matige mentaliteit en ook geen top statistieken dus daar heeft Ajax al gefaald om überhaupt interesse erin te hebben. Deulofeu verdient 2,5 miljoen per jaar bij Everton. Indien hij naar Ajax zou gaan moest hij zeker zijn van een basisplaats en moest Ajax van Everton minimaal 1,5 miljoen betalen dan betaalde Everton de rest van het Salaris. Daarnaast kon Deulofeu alleen maar gehuurd worden aangezien het door het salaris niet mogelijk was van Ajax om hem te kopen. Dit zou dus een half jaar oplossing zijn geweest waarbij je een speler krijgt die eerst nog aan het team moet wennen en dan ook nog moet presteren en daar een half seizoen voor heeft. Duidelijk een kansloze missie van Ajax.
 
RobertKok
 
0
24 januari 2017 om 14:38
Dat heb ik al vaker gezegt, ik kan ook wel op 'grote, bekende' namen bieden en dan na afloop zeggen tjaaah we hebben het geprobeerd.. Net als toen met Eto'o, ik wist voor bijna 100% zeker dat Deulofeu niet zou komen want die kan beter krijgen als Ajax.. En het gaat mij er meer om dat ze nu El Ghazi verkopen terwijl je al te weinig buitenspelers hebt wetende dat Traore gehuurd is en ook weg gaat.. Ik ben groot voorstander van jeugd maar ze slaan er in door
 
D-Bergkamp
 
2
24 januari 2017 om 14:42
@ Capis Ach 10-12 miljoen geboden voor Neres (vraagprijs was onbekend 7 miljoen geboden voor Lozano (vraagprijs was 12 miljoen) 10 miljoen geboden voor Deulofeu (vraagprijs onbekend) Het zijn wel vrij serieuze pogingen voor serieuze spelers. Dit is het hoogst haalbare voor Ajax en ik vind het goed om te zien dat ze eerst naar het hoogst haalbare proberen te gaan en vervolgens lager in te zetten. En wie zegt dat ze ondertussen niet op nog 5 a 6 spelers hebben geboden dat we niet weten? El Ghazi is onhoudbaar helaas, de eigen supporters hebben dit verpest. Die jongen is door 90% van het onnozele publiek de grond in getrapt. Terwijl zijn statistieken erg geod zijn, hij jong is en alles in huis heeft voor een fantastische rechtsbuiten. Zelfs zijn karakter (nooit een slecht woord) en altijd zelfkritisch spreken in zijn voordeel. Maar de grote meute ziet hem liever gaan dan blijven. Dan had ik als ik El Ghazi was ook vertrokken.
 
D-Bergkamp
 
0
24 januari 2017 om 14:45
@ Robertkok Wanneer is het dan wel goed? El Ghazi is letterlijk weggepest door de supporters van Ajax (onterecht) Wanneer Ajax met een onbekende naam op de proppen komt dan roepen dezelfde supporters dat Ajax geld moet spenderen aan topspelers. Vervolgens bied Ajax 7 tot 12 miljoen op drie verschillende spelers. En dan staan dezelfde supporters weer in de rij om te schreeuwen dat die spelers onhaalbaar zijn. Dus, wat is het nou? Gaan we voor jeugd, onbekende aankopen of proberen we topspelers. OP het moment probeert Ajax alle drie, en voorlopig worden ze alle drie afgeschoten....
 
Gerard13
 
1
24 januari 2017 om 14:48
Neres was 15+ miljoen, Lozano was 18+ miljoen. Je kan niet zomaar zeggen ja ik bied zo veel op je speler. Ajax heeft onderhandelt. Daar kwam naar buiten dat Neres minimaal 15 miljoen moest opleveren. Ajax bied 10-12 miljoen en weet dat het kansloos is, kan je niet serieus nemen. De onderhandelingen met Lozano, een speler die ook nog gedeelte in bezit is van aandeelhouders. De club wil minimaal 18 miljoen zien. Ajax bied 7 en worden uitgelachen door de club. weer niet serieus te nemen. Deulofeu, heeft 2,5 miljoen salaris. In principe wil Everton hem alleen verhuren. Verhuren met optie tot koop gaat niet ivm dat het salaris niet in het salarishuis past en aangezien er al andere clubs zijn die het salaris wel kunnen betalen is het zinloos om hem toch proberen te kopen. Wat doet Ajax, ze gaan bieden. Sorry hoor maar dit beleid slaat helemaal nergens op in de winterstop.het was al bekend voor de winterstop dat Ajax versterkingen nodig had en wat doen ze? Ze bieden kansloze bedragen op spelers die er nooit gelijk staan en laten El ghazi ook nog vertrekken.
 
RobertKok
 
0
24 januari 2017 om 14:52
Het moet net als bij Feyenoord en Psv een goede mix zijn, nu El Ghazi weggaat is iedereen voorin 22 of jonger dus te jong.. Topspelers zijn niet haalbaar dus die kan je weg strepen en dat is alleen leuk voor de supporters om te laten zien dat ze bezig zijn.. Ajax had bijv ook een Elia kunnen halen, 28 jaar, kost niks, veel ervaring.. Zeg niet dat ik Elia beter vind dat Ghazi maar het kan blijkbaar dus wel.. Jij weet zelf ook wel dat je met Younes, Dolberg, Kluivert, Cerny, Traore en El Ghazi niet goed genoeg bent voorin
 
D-Bergkamp
 
1
24 januari 2017 om 14:53
@ Gerard13 Neres was een vraagprijs onbekend totdat Ajax zichzelf meldde. Sterker nog, 90% hier op voetbalzone had nog nooit van Neres gehoord. Laat staan van zijn prijskaartje. Maar wanneer de vraagprijs 15 miljoen is, dan is 10 miljoen een heel redelijk openingsbod? Zelfde met Lozano, volgens dezelfde geruchten (mike verweij) bood Ajax 7 miljoen terwijl hij 12 miljoen moest kosten. Dat is een serieus openingsbod, als onderhandelaar leg je niet gelijk het volle bedrag op tafel. En Deulofeu, je weet dat Ajax van Everton toestemming had om met Deulofeu te onderhandelen? Oftewel Ajax heeft aan de eisen van Everton/koeman voldaan. Dat een speler vervolgens kiest voor Milaan kan je niet in de schuld van Overmars schuiven?
 
Gerard13
 
2
24 januari 2017 om 14:58
Waarom heeft Ajax dan daarna niet doorgeboden bij Neres en Lozano? Want nu hebben ze nog niets. Je legt ook niet gelijk het maximale bod op tafel voor wat je hem wilt kopen dus waarom zijn daar geen volgende onderhandelingen geweest? Juist ja omdat die prijzen die werden genoemd voor die spelers veel te laag waren. Daarnaast had Ajax toestemming voor een verhuur van Deulofeu, nooit om te kopen dus dat bod gaat nergens over. Hij gaat nu ook op huurbasis naar Milan.
 
D-Bergkamp
 
1
24 januari 2017 om 15:09
@gerard13 Wie zegt dat Ajax dat niet heeft gedaan? Omdat het nog niet in de media is gekomen betekent het niet gelijk dat Ajax niets aan het doen is toch? Overmars zit echt niet rustig op zijn kantoortje een beetje tekeningetjes te maken of te krassen. En als Ajax toestemming heeft van Everton omtrent huur, dan betekent het ook dat Ajax een overeenstemming heeft omtrent salaris. Ajax was er dus op het gebied van huursom en salaris daadwerkelijk uit met Everton. Dan is het dus geen stoerdoenerij maar daadwerkelijk daadkrachtig handelen. Of niet?
 
Gerard13
 
0
24 januari 2017 om 16:45
Dat klopt omdat Everton een gedeelte van het salaris zou betalen en Ajax dan 750000 zou betalen aan everton, net zoals Milan dat nu heeft gedaan. Maar dan slaat het nog steeds nergens op waarom ze 10 miljoen hebben geboden
 
Materrazzi
 
2
24 januari 2017 om 14:16
Achter Onana lopen er volgens mij niet al te veel toptalent rond qua keepers in de jeugdopleiding. Alleen Van Bladeren lijkt me een goed keeperstalent. Dus dit kan een goede zet zijn met het oog op de toekomst. En ik verwacht die nieuwe buitenspeler ook nog wel voor het sluiten van deze transferperiode.
 
4fRedondo
 
8
24 januari 2017 om 14:26
De zoveelste gekochte "eigen jeugd" speler. En dan andere clubs als koopclub bestempelen, lol. Aan de andere kant als straks deze speler voor tig miljoen wordt verkocht, hebben ze goede zaken gedaan.
 
blackpool
 
0
24 januari 2017 om 14:36
Ik denk dat veel mensen een club als koopclub zien als men spelers haalt voor het eerste elftal. Mij maakt het persoonlijk weinig uit of een club spelers koopt of niet. Als je Jantje kunt halen die beter is dan Pietje terwijl Pietje wel uit de jeugd is doorgestroomd zou ik ook altijd voor Jantje gaan. Daar spreekt juist ambitie uit. Het beste elftal willen hebben.
 
Materrazzi
 
3
24 januari 2017 om 14:38
Is dat erg dan dat er jeugd uit het buitenland wordt gekocht? Clubs als Barcelona, Real, Chelsea, Bayern, Psg, enzovoorts doen dat ook hoor...
 
NielsFCB18
 
0
24 januari 2017 om 14:41
Mensen vergissen zich en denken dat er heel wat haalbare spelers beschikbaar zijn maar je ziet wel dat het lastiger is en ze moeten ook betaalbaar zijn ik blijf t zonde vinden dat El Ghazi weggaat mja ik snap hem wel maar ajax niet we zullen zien wat erbij komt
 
Rob_S
 
6
24 januari 2017 om 14:51
Kinderachtige opmerking.. jeugdscouting is nou eenmaal onderdeel van het hedendaagse voetbal en altijd al geweest ook. Maar gelukkig heb je zelf lol om je eigen kinderachtige afgezaagde opmerking
 
Lunny
 
3
24 januari 2017 om 15:16
Schattig dat het wéér een supporter van een andere club is die zo'n speler bestempeld als eigen jeugd. Moet ook wel want anders verdwijnen de negatieve vooroordelen niet waar!? Maar over dat laatste ben ik het dan wel weer helemaal mee eens, laten we het hopen! Want als onze 'jeugdkeeper' Onana zo door gaat kan een transfer niet uitblijven.
 
993410
 
1
24 januari 2017 om 14:42
Ik hoop op Arber Zeneli en Sam Larsson, die mannen tonen mee te kunnen op dit niveau en zijn qua karakter sterker dan El Ghazi.
 
Materrazzi
 
3
24 januari 2017 om 14:51
Liever Neres of Lozano. Schijnen grote talenten te zijn.
 
Gerard13
 
3
24 januari 2017 om 15:02
Schijnen ja. die kosten ook een stuk meer en spelen totaal ander voetbal dan in Europa.
 
Materrazzi
 
3
24 januari 2017 om 15:32
Dus? Sanchez speelde ook ander voetbal voordat hij naar Ajax kwam.
 
Gerard13
 
0
24 januari 2017 om 16:43
Sanchez is een verdediger en echt een blok. Heeft een goed coachende viergever naast zich die ook al het voetballende werk oplost dus een echte vereddiger achterin kon wel. En dan is het nog geluk dat hij slaagt. Zie de voorhoede speler Cassierra die heeft nog weinig goeds gedaan en die heeft ook 5 miljoen gekost. Dus als er is een kans dat de speler er gelijk staat maar hoe groot is die kans, dat s toch wel een groot risico voor het geld waar we over praten.
 
kevinfoppe
 
2
24 januari 2017 om 14:57
Ja natuurlijk, koop Heerenveen maar weer eens leeg! Laat Ajax lekker zelf eens goed gaan scouten en laat Heerenveen en de andere subtoppers eens met rust. Zou voor de competitie ook en stuk leuker zijn als de subtoppers enigszins in de buurt kunnen komen van de traditionele top 3
 
ray
 
1
24 januari 2017 om 15:18
ohja dus ajax mag niet meer bij heerenveen kopen, dat is de voetbal maat. Of mag Heerveen dan ook niet meer bij sparta/nec/gea kopen? Sam larson komt overignes te kort voor ajax, maar ajax zal wel voor hem gaan ben ik bang en dan kan heerenveen weer wat leuks bij de degradatie kandidaten kopen
 
GJ7300
 
0
24 januari 2017 om 15:25
Tuurlijk mag dat. Voor leuke prijs. Remember Sulejmani. Maar alles in de dubbele cijfers lijkt me leuk, zeker gezien prijs Sinkgraven en eerder Huntelaar. Larsson komt niet tekort maar is wel kapot te maken zonder genoeg vrijheid.. heb je er veel minder aan.
 
D-Bergkamp
 
1
24 januari 2017 om 15:26
@ Kevinfoppe Besef je wel dat doordat Ajax miljoenen betaald voor de spelers van Heereveen/groningen/az dat deze clubs jarenlang veel meer te investeren en besteden hebben gehad? En dat Sinkgraven + Sulejmani de nummer 3 en 1 in beste uitgaande transfers zijn geweest voor Heereveen?
 
993410
 
0
24 januari 2017 om 15:28
Sorry Kevinfoppe, je heb gelijk Heerenveen is beter in het scouten in het noorden. Ik zou het ook niet erg vinden als er rijkelijk voor betaald wordt.
 
993410
 
0
24 januari 2017 om 15:30
D-Bergkamp dat lijkt me dan ook meer dan terecht daarbij wordt het nederlands voetbal er sterker van. Maar ik heb veel meer vertrouwen in de werklust en mentaliteit van een scandinavier dan van een zuid amerikaan die het dubbele moet gaan kosten.
 
WZAWZDB1993
 
0
24 januari 2017 om 15:21
Voldoende talentvolle keepers in de jeugd rondlopen toch? Kan iemand mij de reden van deze aankoop duidelijk maken? Urgentie ligt op de flanken lijk me zo
 
Materrazzi
 
1
24 januari 2017 om 15:31
Noem die talentvolle keepers eens op dan? Volgens mij wordt Groothuizen verkocht en zijn Leeuwenburgh en Alblas meer van Jupiler League niveau.
 
WZAWZDB1993
 
0
24 januari 2017 om 15:38
De Lange, en van Bladeren zijn prima keepers hoor. En het Jupiler league niveau van Leeuwenburgh en Alblas valt ook wel mee
 
Materrazzi
 
1
24 januari 2017 om 15:45
De Lange en Van Bladeren zijn trouwens 18 en 19 jaar oud. Dus een nieuwe 16 jarige keeper halen kan geen kwaad. Misschien heeft Ajax op dit moment niet genoeg talentvolle 16 jarige keepers.
 
wolterx
 
1
24 januari 2017 om 16:16
Meuwese ( u17 ), Reiziger ( u16, speelt soms u17) en Ruijgrok (u16, was bij blessure Meuwese eerste keuze) zitten rond zijn leeftijd terwijl ook de Lange met zijn 18 niet veel ouder is, qua keepers zitten we in bovenbouw juist heel ruim. Maarja, als hij bewijst beter te zijn zal niemand klagen.
 
Materrazzi
 
0
24 januari 2017 om 16:21
Familie van oud speler Reiziger? Kan geen kwaad nog een 16 jarige keeper erbij, als 1 van hun het eerste haalt kan Ajax al tevreden zijn.
 
Siemjo
 
0
24 januari 2017 om 15:38
Waar blijft de beoogde vleugelspeler? Komen straks weer met een speler die bij Ajax weer aan moet sterken na een blessure.
 
FaHd_MOuFi
 
0
24 januari 2017 om 16:05
Dit heeft Ajax goed afgehandeld. Deze keeper is echt een talent, anders zouden er geen topploegen achter hem aanzitten, heeft Marc Overmars goed gedaan. Mag ook is gezegd worden! En wat heeft Polen toch vaak goede keepers, daar kunnen we in Nederland wat van leren, ongeloofelijk! En nu halen ze ook nog de fysiek sterke Dijksteel binnen en na de verkoop van El Ghazi zou ik Mimoun Mahi binnenhalen. Is een topper die ik zeker bij Aja zie passen!
 
Cyberize7x
 
0
25 januari 2017 om 07:02
Dat moet nog blijken, er mislukken er ook genoeg hoor. Gewoon afwachten hoe die jongen zich ontwikkeld. Hij zit nog midden in zn puberteit dus er kan nog vanalles veranderen.