Ajax maakt met zelfspot contractverlenging van Overmars bekend
Woensdag, 8 december 2021 om 08:32

Ajax heeft de contractverlenging van Marc Overmars nu ook officieel bekendgemaakt. Er lekte dinsdagavond al een video uit, waardoor duidelijk werd dat de directeur voetbalzaken zijn verbintenis tot medio 2026 zou gaan verlengen. "Some movies are worth watching twice", schrijft Ajax bij de video die op social media al veelvuldig gedeeld werd.

"Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en haal veel voldoening uit mijn werk. De samenwerking met mijn collega-directieleden is erg goed, net als met de mensen op de Toekomst met wie ik samenwerk op het gebied van scouting, jeugd, transfers en dergelijke. Ik heb het gevoel dat ik voorlopig nog niet klaar ben bij Ajax, dus ik ga hier graag nog door", zegt Overmars op de website van Ajax. Overmars bekleedt sinds 2013 de functie van technisch eindverantwoordelijke in Amsterdam en had nog een contract tot medio 2024.

Newcastle United was nadrukkelijk geïnteresseerd in de diensten van Overmars en dat leidde volgens De Telegraaf tot 'blinde paniek' bij de raad van commissarissen. Men zou Overmars hebben 'gesmeekt' om aan te blijven en was daarom bereid om 'een groot deel van zijn (financiële) wensen' in te willigen. Overmars verdiende bij Ajax een totaal bruto jaarsalaris van 696.000 euro, in de woorden van De Telegraaf 'meer dan een ministersalaris maar een fractie van het salaris van wat een technisch eindverantwoordelijke kan krijgen in het buitenland'.

"De raad van commissarissen is erg blij met Marc Overmars als directeur voetbalzaken", zegt president-commissaris Leen Meijaard namens de raad van commissarissen. "De prestaties van de onder zijn verantwoordelijkheid samengestelde A-selectie springen natuurlijk het meest in het oog. Het team speelt onder leiding van de door Marc aangestelde Erik ten Hag attractief en is succesvol, zowel nationaal als internationaal. Maar wij zien ook de goede ontwikkeling bij andere voetbaltechnische zaken. Met Marc in het directieteam denken wij dat de stijgende lijn die onze ambitieuze club enkele jaren geleden heeft ingezet, verder doorgetrokken kan worden."

Het is nu wachten op de zogenaamde bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders, waarop Overmars officieel kan worden herbenoemd als directeur voetbalzaken voor de nieuwe periode. Zodra die formaliteit is afgerond, kan Overmars zijn handtekening zetten onder een nieuw, tot medio 2026 lopende verbintenis.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
0
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
18
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
bart1978
 
2
8 december 2021 om 08:52
Da's mooi nieuws om mee wakker te worden. Ga er dan ook vanuit dan Ten Hag ook nog blijft. Enige puntje van kritiek is dat hij voortaan hoopt de contracten van spelers eerder open te breken en opwaarderen zodat je geen probleem krijgt zoals nu met Nous en ook eerder met Brobbey.
 
siepie
 
25
8 december 2021 om 09:22
Soms zijn dat soort situaties simpelweg niet te voorkomen helaas. Zoals eerder bij Kluivert, die als jong talentje al een miljoen wilde verdienen. Dan kan je aan de korte termijn denken en akkoord gaan, maar dan is je hele salarishuishouding uit balans. Als je nu mazraoui bv 4 miljoen geeft, staan morgen Alvarez, timber en Martinez te kloppen op de deur van Marc's kantoor.
 
Lunny
 
10
8 december 2021 om 09:44
Hoeveel eerder had hij met Brobbey moeten beginnen? Hij was al anderhalf jaar bezig, vanaf het moment dat het mocht.
 
Douwe Dabbert
 
8
8 december 2021 om 10:07
In het geval van Nous moet je niet vergeten dat hij in voorgaande 2 seizoenen door blessures maar 46 wedstrijden heeft gespeeld dus ik heb wel begrip voor de afwachtende houding van Overmars toen. Stel Nous had in die 2 jaar "alles" gespeeld dan had Overmars allang met hem verlengd. Dat Nous in de tussentijd van pizzabakker is gewisseld maakt het er niet makkelijker op.
 
Kyle66
 
1
8 december 2021 om 13:12
@Douwe, zo denk ik er ook over: in de periode dat Mazroui vaak geblesseerd was, was het niet logisch om hem een topsalaris aan te bieden.
 
willempiedebok
 
55
8 december 2021 om 08:52
Goed voor Ajax dat hij blijft.
 
Jack Jackson
 
4
8 december 2021 om 08:52
Some women too... ??
 
Rochus
 
24
8 december 2021 om 08:53
Wat een briljant filmpje weer eens. Het straalt alles uit wat Ajax is. Lef, bravoure en historie.
 
 
8
8 december 2021 om 10:19
En een dikke welvaartspens
 
vlerkjer
 
3
8 december 2021 om 08:54
Misschien even voor de duidelijkheid want de Telegraaf haalt hier een Minister salaris aan. Dat valt onder de Balkenende Norm. Elke ambtenaar mag nooit meer verdienen dan de Minister President en dat salaris is rond de 150k. Dus hij verdient nu al meer dan 4 keer dat salaris, een beetje een vreemde vergelijking. Top nieuws natuurlijk en een prachtige samenwerking met vd Sar en Ten Hag, maar vergeet ook niet Frank de Boer en Bosz. Ik vond het mooi om te zien hoe Frank de Boer de begin tijd nog even aanhaalde, dat toen 1 miljoen echt veel geld was en dat je eigenlijk eerst spelers moest verkopen, voordat je er eentje kon kopen. Ik zou het wel zien zitten om met Ten Hag nog een aantal jaren door te gaan een soort 'ferguson' of 'wenger' rol en gewoon 10 jaar aan het roer staan.
 
FlamengoBrasil
 
1
8 december 2021 om 09:00
En vergeet de bonus niet die Overmars jaarlijks opstrijkt. Komt die ruim boven het miljoen uit. Maar hij doet het ook geweldig natuurlijk. Maar financieel hoeven we geen medelijden met hem te hebben. Schitterend filmpje ook.
 
ErdeeBee
 
4
8 december 2021 om 09:03
In zijn oude contact bleef hij inclusief bonussen onder de 1 miljoen bruto.
 
KamielZeegers
 
0
8 december 2021 om 12:07
@Flamengo voor zover ik begrijp is die 7ton inclusief bonussen! Hoe dan ook een salaris waar je toch aardig rond van kan komen … kleine 20x modaal ..
 
Pango
 
6
8 december 2021 om 08:57
Credits weer voor de marketingafdeling! Heerlijk filmpje en goed nieuws voor Ajax uiteraard.
 
Gaalmeister
 
23
8 december 2021 om 09:01
Geweldig nieuws. Ten Hag, Overmars en (in mindere mate) van der Sar staan aan de basis van dit geweldige Ajax-tijdperk. We raken er aan gewend, maar we moeten niet vergeten wat een lastige periode Ajax ook achter de rug heeft. Om van een club die eigenlijk niks in Europa te zoeken had, een Europese top-10/15 club te bouwen, dat is toch echt een prestatie van jewelste. Zeker zonder rijke Amerikanen/arabieren/russen en vanuit de "mickey Mouse league" zonder tv-inkomsten van enige betekenis. Diep, diep respect en dankbaarheid voor deze twee heren en ik mag hopen dat we er nog lang van kunnen genieten.
 
borrelhond
 
13
8 december 2021 om 09:14
Ik zou hier Menno Geelen nog aan toe willen voegen. Die heeft de marketingwaarde van Ajax ook een flinke boost gegeven.
 
InkeMontana
 
18
8 december 2021 om 09:18
Vergeet Frank de Boer en Bosz niet. Iedereen klaagt tegenwoordig over Frank, maar is wel degene die met een relatief goedkope selectie en zijn kampioenschappen achtereen ervoor heeft gezorgd dat Ajax de eerste stappen uit het financiële dal kon maken. Bosz heeft vervolgens Ajax voor het eerst Europees weer op de kaart gezet. Al met al is het vanaf toen echt weer heerlijk om Ajax supporter te zijn, nadat er daarvoor toch wel erg magere jaren zijn geweest.
 
Gaalmeister
 
1
8 december 2021 om 10:35
Mja, toch vind ik de Boer en Bosz van een heel andere orde dan Ten Hag. Ten Hag heeft er echt een op en top professionele machine van gemaakt. Hij zegt altijd de juiste dingen en je kunt gewoon zien dat die man enorm tactisch inzicht heeft en leeft voor het voetbal. Bosz speelde vaak naief. Die Europa League finale was leuk en aardig maar laten we niet vergeten dat hij in de EL speelde omdat ze door FC Rostov (!) uit de CL waren geknikkerd. En de tegenstanders op weg naar de finale (schalke, Kopenhagen, Lyon) waren nou ook niet van wereldniveau. En tegen Schalke lag je er bijna uit. Ik wil niet zeggen dat dat ons nou echt op de Europese kaart heeft gezet. Andere finalisten in de jaren ervoor waren Dnipro Dnipropetrovsk, Braga, Fulham, Atlethic Bilbao, etc. Al met al was die EL campagne leuk voor de supporters maar geen voetballiefhebber van buiten NL zal daar ook maar enige herinnering aan hebben. En Frank de Boer, tja. Saai voetbal, veel verliespunten, "kampioen van de armoede", 5-1 verliezen van PEC in de bekerfinale, etc etc. Geen periode waar ik met plezier of warme gevoelens aan terugdenk. Voor mij is de omslag echt met Ten Hag gekomen.
 
KamielZeegers
 
2
8 december 2021 om 12:23
Maar wel 4x op rij kampioen vd armoede ! Ik denk ook niet met al teveel plezier terug aan t spel in die periode, inclusief beschamende potjes tegen oa PEC en RB Salzburg.. Maar die titels hebben er wel voor gezorgd dat de club /Overmars financieel flinke stappen heeft kunnen maken. De periode vóór De Boer was toch nog een stuk somberder .. 7 kampioenschapsloze jaren & de ervaring die toen binnen werd gehaald heette niet Blind of Tadic, maar Wielaert of Urzaiz ..
 
Quancios
 
1
8 december 2021 om 12:29
Schalke en Lyon zijn voor EL begrippen toch gewoon prima ploegen? Schalke nu niet meer natuurlijk, maar toen wel. Je kan moeilijk in de EL winnen van Bayern Munchen of Liverpool..
 
Formus
 
0
8 december 2021 om 09:02
Haha, geniaal weer vd media afdeling. Doen ze toch weer leuk, mooie twist eraan weer. Dat ie blijft is natuurlijk heel mooi en goed voor Ajax. Is echt grotendeels verantwoordelijk voor waar Ajax nu staat.
 
Hassiebassie
 
1
8 december 2021 om 09:05
Gewoon prachtig nieuws. Ajax is de laatste jaren zo gigantisch gestegen in vele opzichten en daar heeft deze kerel heel veel aan bijgedragen. Top dat hij blijft en nu de jacht openen naar de nieuwe ranglijsten.
 
Raubaht
 
1
8 december 2021 om 09:12
Fantastisch nieuws voor natuurlijk Ajax maar zeker van ook voor het gehele Nederlandse voetbal. Het zou mooi zijn als die tot zijn pensioen bij Ajax blijft.
 
ElMusquito
 
4
8 december 2021 om 09:16
Geef de beste man een vaste aanstelling met een riant salaris. Hij heeft voor tientallen miljoenen aan winst gezorgd, dus een mooi salaris verdient hij toch zelf weer terug.
 
Marcel0306
 
0
8 december 2021 om 09:16
Fantastisch nieuws! Een ontzettend belangrijke schakel in de organisatie. Fijn dat Marc hiermee ook een signaal afgeeft naar de buitenwereld.
 
Piranha
 
4
8 december 2021 om 09:23
Iedereen praat elkaar natuurlijk maar een beetje na, maar kan iemand mij vertellen wat hij in de laatste twee jaar goed gedaan heeft? Ik kan namelijk alleen maar negatieve dingen melden. Niets tegen de persoon zelf maar qua zakelijke beslissingen heeft hij enkel gefaald. Alleen omdat ten Hag het team goed laat voetballen krijgt Overmars de credits maar hij is persoonlijk verantwoordelijk voor minimaal 100 miljoen aan verlies en geen enkele winst in de laatste 2 jaar.
 
Hansi
 
8
8 december 2021 om 09:31
Haller.
 
Piranha
 
0
8 december 2021 om 13:47
Lastig, hij is voor teveel aangekocht, speelde als een krant vorig seizoen en is dit jaar in de eredivisie ook niet echt goed te noemen. Hij heeft teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Nu et de CL en zijn ongekende scoringsdrift aldaar, ja dat is best uniek te noemen. Wil wel even vermelden dat Ajax achteraf veel mazzel heeft gehad met de loting met die ploegen uit Portugal en Turkije. Mag ook wel een keer en de 18 uit 6 is natuurlijk uitzonderlijk maar ik wil Haller nog wel eens zien tegen een Atletico of Inter, das andere koek
 
Hansi
 
2
8 december 2021 om 15:33
Deed vorig jaar niet mee in europa. Is nu topscoorder in de CL. Dus topaankoop. Einde discussie
 
AjaxWestham
 
7
8 december 2021 om 10:59
Hij verkoopt alles wat Ajax niet meer wil voor een prachtige prijs. Hij anticipeert nu prima op mogelijke verkopen door tijdig in te kopen (is weleens een hele periode niet het geval geweest). Hoezo is hij verantwoordelijk voor 100 miljoen verlies en geen enkele winst? Tijdens Corona doet geen TD het beter als je het grotere plaatje bekijkt en dan heb ik het over afwegingen maken tussen financieel goed beleid en goede investeringen.
 
Piranha
 
0
8 december 2021 om 14:09
Hij verkoopt alles wat Ajax niet meer wil voor een prachtige prijs: Zoals? Neres, Tagliafico, Onana, het zit er allemaal nog. De enige die hij eind vorig seizoen goed kwijtraakte, voor bijna hetzelfde bedrag als aankoop was Marin. Of help me nog even een paar meer te verzinnen. Tijdig inkopen, tja, ik weet niet hoe en waar maar weet je dat we nu al drie vervangers van Neres hebben? Eerst was dat Antony, toen Berghuis en laatstelijk Daramy. Beetje veel van het goede vind jij niet? Dat is wel heel ruim anticiperen, terwijl je volledig voorbij gaat aan Ajax DNA, oftewel de jeugdopleiding. Je moet nu niet meer vreemd opkijken als jongens weglopen uit de opleiding om naar buitenlandse grootmachten gaan voor meer geld. Verlies: Als je verlies maakt dan maak je geen winst toch? Hij is verantwoordelijk voor verlies van inkomsten op de spelersmarkt met Neres, Daramy, Kudus, Mazraoui, Brobbey, Huntelaar, Onana, Tagliafico om er zo maar een paar te noemen. In vergelijking met andere clubs hebben ze zeer nobel gehandeld ten opzichte van seizoenkaarthouders maar wel te koste van een enorm verlies. Ik weet zeker dat fans met een andere oplossing ook akkoord waren gegaan en het verlies beperkt had kunnen blijven. Dit alles tesamen met het waardeverlies van de jeugsopleiding kom je toch al gauw op of boven de 100 miljoen. Het is simpel het voetbalresultaat als leidraad te nemen om een TD te bewieroken maar je moet wel naar de feiten blijven kijken. JC en zijn revolutie, de opmerkelijk goede resultaten van Fdboer hebben Ajax erbovenop geholpen. De grote transfers zijn een resultaat van die revolutie, niet Overmars verkocht ze, de ander clubs kochten ze en dat komt echt niet door Overmars. Hij krijgt teveel eer voor te weinig aantoonbare daden.
 
AjaxWestham
 
5
8 december 2021 om 15:42
Neres, Tagliafico, Onana zijn spelers die Ajax nog gewoon nodig heeft, daar slaat het niet meer willen ook niet op. Die spelers hebben zelf aangegeven dat ze verder willen kijken, dat is iets anders. Dat er vanwege Corona dan geen concrete interesse in die spelers blijkt te zijn is een gegeven. Mochten zij wel zijn weggegaan had je hier een verhaal neergezet met de strekking dat Overmars niet functioneert omdat hij al heel lang had moeten zien aankomen dat deze spelers weg zouden gaan en hij beter had moeten inkopen. Daramy kan heel goed op linksbuiten spelen (heeft hij al een paar keer gedaan) dus als vervanger voor een van origine rechtsbuiten (neres) heb je Antony en buitenkansje Berghuis die Ajax niet kon laten lopen voor dat geld en die kans. Ajax DNA, geweldig om dat op te schrijven als uitgangspunt, maar iets minder handig als er gepresteerd moet worden op het veld en je in de jeugd gewoonweg niet het juiste materiaal hebt rondlopen. De Ajaxopleiding is helaas geen machine die om het jaar een spits van hoog kaliber eruit poept. Je kunt kleinerend gaan uitleggen wat verlies inhoudt, daar wordt je betoog niet veel beter van kan ik je melden. En verlies maken op Huntelaar geef je serieus aan? Huntelaar... de bankzitter die als pinchhitter zijn waarde had en die zijn laatste kunstje nog wilde flikken bij zijn tevens geliefde Schalke en die hadden we voor goed geld moeten verkopen? Kennelijk heb je niet door dat dit een verzoek van Huntelaar was en Ajax hierin als warme club kosteloos heeft meegewerkt omdat hij al zoveel voor Ajax heeft betekend.. dat je hem als voorbeeld geeft is ronduit stuitend. Mensen zoals jij zorgen ervoor dat Ajax nog steeds als een kille koude club wordt gezien. Zo ook met Onana, heb er al diverse posts over getypt, kort uitgelegd, voor Onana hadden we geld kunnen cashen ja, ware het niet dat Ajax zich wederom warm heeft opgesteld door hem te steunen in zijn pillenverhaal, er vanuit gaande dat als dank daarvoor hij tijdig zou verlengen. Door deze naaiactie van meneer Onana is de verlenging er niet gekomen, Overmars heeft alsnog geprobeerd hierin een oplossing te bedenken, maar als Onana dan verdere eisen gaat stellen houdt het op, zelfs voor Ajax en dat is in mijn ogen juist te prijzen dan af te kraken. Niemand is groter dan de club. Voor Brobbey geldt in feite hetzelfde, die werd gek gemaakt door onze fijne zaakwaarnemer Riola en dan weet je dat het een lastig verhaal gaat worden tenzij je hem 5 miljoen per jaar gaat betalen... Overigens weten we ook dat Brobbey helemaal niet zo happy is met zijn keuze...prima gehandeld van Overmars, hij kan niet iedereen tevreden houden en zeker niet iedereen die maar absurd meer geld wil. Zo ook Mazraoui, waarin de onderhandelingen nog lopen en het waarschijnlijk uitdraait op vertrek zonder geld te cashen, maar dat is nog lopende. Maz wil meer geld (in mijn ogen terecht) maar dan hangt het erom of beide partijen bij elkaar komen. Zoals we weten is Maz een seizoen lang geblesseerd geweest en dan als Ajax zijnde verlengen in die tijd zonder garantie dat hij het weer laat zien is nogal een risico. Wederom gaat Overmars hier vrijuit. En jouw laatste zin van andere clubs kochten ze is natuurlijk sowieso waar het om gaat met kopen en verkopen, er moet interesse zijn, iedereen had die spelers kunnen verkopen maar de prijs die een speler opbrengt wordt door Overmars zeer kundig omhoog gewerkt en het onderste wordt hiermee uit de kan gehaald, dát is de kunde van Marc. Amen.
 
ronmokum
 
1
8 december 2021 om 09:28
Kijk,dat is nou mokumse humor Leuk dat ie blijft
 
Michael1
 
0
8 december 2021 om 09:44
Overmars maakt Ajax rijk en succesvol. Dat kunnen we helaas niet zeggen van onze ministers. Dat Marc meer verdiend dan een minister is ook volkomen terecht.
 
gomes1psv
 
2
8 december 2021 om 10:03
Leuk filmpje! Die marketingafdeling weet de fans goed in te pakken daar. Was Overmars wel vertrokken naar een topclub en hadden ze een compilatie vol met buikschuivers en koffiekopjes samengesteld met een gevoelig liedje eronder dan hadden ze het ook gepruimd tot ze vol zaten. In de titel wordt melding gemaakt van 'zelfspot', maar ben ik de enige die dat niet ziet? Ik vind dit eerder trots dan zelfspot uitstralen, maar kennelijk mis ik die clou.
 
Kyle66
 
5
8 december 2021 om 10:47
Ik denk dat ze met zelfspot verwijzen naar het te vroeg uitlekken van het filmpje. Er staat nu de tekst bij "some movies are worth watching twice". Althans, zo lees ik het.
 
gomes1psv
 
3
8 december 2021 om 12:01
Geniaal. Gewoonweg geniaal.
 
Stijlvol
 
1
8 december 2021 om 10:07
Schitterend en doordacht idee. Vamos creatives bij Ajax! En natuurlijk topnieuws betreft Marc.
 
LovreFC
 
0
8 december 2021 om 10:18
Waar slaat "meer dan een ministerssalaris" nou weer op van de Telegraaf? Overmars verdiende gewoon al 4x zoveel als een minister...
 
Dutchgio
 
0
8 december 2021 om 10:22
Mooi filmpje, leuk ingespeeld op de geruchten over het getouwtrek van andere clubs en op dat ze het filmpje gisteren te vroeg online gezet hebben. En mooi dat Overmars blijft natuurlijk. Wellicht Ten Hag ook wel dan. Het media team ziet er goed op hoor.
 
AjaxWestham
 
0
8 december 2021 om 10:54
Perfect filmpje, raakt alle snaren, dekt de hele lading. Chapeau.
 
Erik ten Hags
 
2
8 december 2021 om 11:15
Waar is mijn filmpje?
 
Bongiorno
 
0
8 december 2021 om 14:59
Als we echt een beetje zelfspot hadden gehad hadden ze beelden van Marin, Bandé, Magallan, Orejuela, Cassiera, Zimling, Westermann en Sana laten zien, hahaha