Ajax moet deel van transfersom direct weer inleveren: 'Bij ieder bedrag'
Dinsdag, 2 juni 2020 om 13:50

Nicolás Tagliafico hoopt komende zomer een transfer te kunnen maken, zo liet hij eerder al doorschemeren. Volgens het Spaanse AS hebben Ajax en de 27-jarige Argentijnse vleugelverdediger afgesproken dat hij na dit seizoen voor een bedrag van 25 miljoen euro mag vertrekken. Van dat bedrag moeten de Amsterdammers nog een deel overmaken naar Independiente, zo bevestigt Tagliafico's zaakwaarnemer Ricardo Schlieper.

"Independiente heeft een doorverkooppercentage bedongen. Dus bij ieder bedrag dat Ajax ontvangt, gaat er een deel naar Independiente. We weten dat de coronacrisis verschillende clubs heeft geraakt, maar ik denk dat er nog steeds de nodige transfers gaan plaatsvinden", geeft Schlieper te kennen in gesprek met Joga Bonito. Ajax nam Tagliafico in januari 2018 voor een bedrag van vier miljoen over van Independiente. De Argentijnse club heeft daar naar verluidt een doorverkooppercentage van vijftien procent bij bedongen.

Jonk: 'In Nederland zijn we romantici, maar soms is er geen tijd voor mooi voetbal'

Indien Tagliafico voor 25 miljoen wordt verkocht, gaat er dus 3,75 miljoen naar Independiente. Schlieper is er van overtuigd dat de 25-voudig Argentijns international komende zomer een stap kan maken. "Misschien wordt er in sommige gevallen minder betaald dan voor de pandemie, maar dat is niet het geval bij Tagliafico. We hebben verschillende gesprekken gevoerd met grote clubs", stelt de belangenbehartiger van Tagliafico, die recent gelinkt werd aan onder meer Atlético Madrid, Barcelona, Arsenal, Chelsea en Paris Saint-Germain.

"Vorig jaar hebben we een afspraak gemaakt met Ajax. Daarin zijn we overeengekomen dat Nico nog een jaar zou blijven, ze hem een goed contract zouden geven en dat hij komende zomer mocht vertrekken. Hij zit in een hele goede fase in zijn carrière en dit is het ideale moment om de stap naar een grotere competitie te maken", besluit Schlieper. Het contract van Tagliafico bij Ajax loopt nog door tot medio 2022.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
infodesk
 
17
2 juni 2020 om 14:02
Een gelijkwaardige vevanger vinden een onmogelijke opgave moeten we weer 10 jaar wachten op een echt goed linksback Maar wel petje af voor de scouting. Als vrijwel onbekende speler binnegekomen en gaat weg als een hele bekende speler. En voor die bedrag dat hij is gehaald, kunnen we achteraf zeggen dat we te weinig hebben betaald en heb je de aankopen van marin en alvarez terug verdient door 1 speler.
 
consy
 
1
2 juni 2020 om 14:07
Moeilijk zeker maar ik denk toch echt dat iemand als Wijndal een goede opvolger zal zijn voor hem. Heeft de techniek en het overzicht om te slagen bij Ajax. De duelkracht van Tagliafico heeft hij misschien wat minder maar dat is ook niet perse nodig wanneer je goede afspraken maakt over de verdedigende taken.
 
infodesk
 
7
2 juni 2020 om 14:13
Ja miss kan hij naar die niv groeien maar heb hem nog niet gezien tegen echte goeie clubs zoals tal bv champ en bij argent. Haps was ook werelds bij az. Ik zou weer in zuid.am kijken voor een back. En als je een nler wilt dan zou ik voor van aaholt gaan. Heb liever iemand die met ervaring daar gelijk kan staan. Tagl was ook wat ouder en denk dat dat beetjr word onderschat in nl. Jong betekend niet altijd beter kijk maar naar piere bv 3 of 4 van die tadic achtige spelers zou denk ik team sterker maken
 
Andres13
 
7
2 juni 2020 om 14:43
Vraag is wel of AZ hem gaat verkopen. Helemaal nu AZ ook de CL in gaat en de hoofdprijs vraagt voor haar spelers. Met de potentie en kwaliteit die Wijndal heeft zal AZ minimaal 20-30 miljoen willen krijgen. Dat zie ik Ajax niet snel betalen.
 
London Calling
 
6
2 juni 2020 om 14:57
Ik denk dat ze Martinez linksback zetten. volgens mij was die eigenlijk gehaald als vervanger - stand in voor tagliafico alleen speelde hij zo goed dat ze hem eigenlijk niet uit het elftal wilden laten.
 
NL_Modric
 
6
2 juni 2020 om 15:55
Martinez is te langzaam voor de linksbackpositie. Daarbij is hij de meest stabiele factor op het middenveld, dus lekker laten staan. Het liefst zie ik Dest op linksback en mocht die verkocht worden hoop ik op een nieuw kunststukje van Overmars. Wijndal ook een prima optie, al heb ik het vermoeden dat Idrissi ervoor zorgt dat hij beter lijkt dan hij daadwerkelijk is.
 
London Calling
 
3
2 juni 2020 om 16:15
Ik denk dat het met die snelheid wel mee valt. Ajax heeft eigenlijk zelfs zoder Martinez met al een overschot aan middelvelders die in de basis kunnen staan. Zeker zo lang vd Beek blijft. Martinez was wel constant, maar er komt voor een middenvelder wel weinig uit in aanvallende zin.
 
ChristiaanLinks
 
2
2 juni 2020 om 16:44
Overschot aan Middenvelders waarmee je in Europa niet ver mee gaat komen, vind eigenlijk elke speler op van de beek na tekort komen voor de CL op het middenveld, maar ik zie wel potentie, hoop op een goeie ervaren middenvelder mits je martinez op Linksback gaat spelen
 
London Calling
 
0
2 juni 2020 om 17:24
Als vd Beek blijft is er met alle aanvallers die Ajax heeft eigenlijk maar 1 plaatsje over op het middenveld. Van Tadic, Antony, Neres en Promes zal er zoch ook i.i.g een naar het middenveld moeten en als Traore echt doorbreekt zouden er zelfs twee van naar het middenveld kunnen gaan. Ik zie het ook nog gebeuren dat als Botman het in de voorbereiding goed doet Blind in de Schone rol gaat spelen. Spelers genoeg in ieder geval, met een aantal van de jongens die doorstromen uit jong en terug komen van de verhuur zit er bijna 40 man bij het eerste zo meteen. Ik denk dat ze eerst eens moeten kijken wat ze daar mee willen, dat lijken mij er 15 te veel.
 
THenry_228
 
2
2 juni 2020 om 16:14
Tagliafico, een vrijwel onbekende speler op het moment dat hij naar Ajax kwam? Iedereen die het voetbal een beetje volgt kende deze jongen toch al? Dat Ajax er (te) weinig voor betaald heeft, daarin volg je helemaal. Dit was een koopje voor Ajax en een schot in de roos, voor beide partijen.
 
D-Bergkamp
 
11
2 juni 2020 om 17:28
Theory, dus jij bedoelt dat je een 25 jarige linksback van independente kende die geen international was en het toejuichte dat deze kwam?
 
infodesk
 
1
2 juni 2020 om 17:32
Thenry Ja ik kende hem pas toen ajax interesse had om eerlijk te zijn. Ik volg alleen europa. En ik zei nog vrijwel onbekend ??
 
tyuin
 
0
2 juni 2020 om 23:57
Hij was toch wel international toen?
 
FcGrun050
 
11
2 juni 2020 om 14:06
@infodesk - Nee hoor, kunnen ze best intern opvangen, want ze hebben een optie tot koop bedongen op Familia-Castillo en dat is echt een prima linksback. Aanvallend beter, maar verdedigend kan hij nog wat feller worden, maar daar zit wel wat rek in. Daarnaast kan Martinez daar ook op spelen.
 
infodesk
 
3
2 juni 2020 om 14:15
Ja maar geen talg niv en voor dat hij op die niv is ben je jaar of 3 verder met cast. En martinez is een baas op 6 dus waarom die verandere
 
FcGrun050
 
0
2 juni 2020 om 16:59
Ja noemde alleen de opties op he. Martinez doet het inderdaad niet verkeerd, want hij beschikt niet over een slechte pass. Maar felheid, duelkracht en sprongkracht heeft hij verdacht veel overeenkomsten met Tagliafico. Maar JFC groeit denk ik wel snel en ik denk dat hij zeer volwassen gaat spelen.
 
wolterx
 
13
2 juni 2020 om 14:27
Ik zou niet gek opkijken als ze optie tot koop bij JFC niet gaan lichten trouwens. Ik verwacht dat ze Salah-Eddine gaan proberen langdurig vast te leggen ipv JFC (scheelt zich 2 jaar, zelfde kantoor doet ze vertegenwoordigen en gaat geen transfersom aan te pas hoeven komen) en ter overbrugging jaartje gaan huren weer.
 
4Ever4Ajax
 
2
2 juni 2020 om 14:39
@wolterx: Dat zou ik in de basis wel kunnen begrijpen, maar als je JFC nu relatief goedkoop kan halen (door de optie te lichten) en hij maakt het waar, kan je over een jaar flink meer krijgen voor hem. Kan Salah-Eddine het dan overnemen.
 
FcGrun050
 
1
2 juni 2020 om 17:04
@wolterx - Fair play, want Salah-Eddine is ook wel een sterke back. Maar Salah-Eddine heeft echter wel weinig op het hoogste niveau, waarbij JFC al best wat ervaring heeft gedaan met Jong Ajax en ook nog deel uitmaakte van een van de beste jeugdelftallen van de wereld destijds (chelsea). Als JFC maar een schijntje kost, dus 1,5 miljoen, dan had ik de trigger wel gehaald, want het is wel een groot talent.
 
D-Bergkamp
 
5
2 juni 2020 om 17:27
@FcGrun050, zou het zonde vinden als we Tagliafico laten gaan en niet JFC vast leggen. Die jongen heeft letterlijk alles in huis om de plek over te nemen en past heel goed in het spelletje. Fysiek, inhoud, loop vermogen, karakter en is zelf kritisch. Heeft in Engeland geleerd wat de jeugdspelers van Ajax meestal missen, altijd 110 procent geven.
 
FcGrun050
 
0
2 juni 2020 om 21:20
@hoogindeconcen - Uhm, Tagliafico miste amper wedstrijden en zoals je zei, Ten Hag heeft veel alternatieven die gewoon iets verder zijn. Daarnaast heeft Ten Hag al veel jeugdspelers ingepast in de selectie, dus dan moet je ook gewoon ervaren krachten erin zetten.
 
Frits de jong
 
11
2 juni 2020 om 14:08
We hadden eindelijk weer een goede linksback sinds maxwell. Dit zal lastig op te vangen zijn denk ik. Spelers als nico zijn lastig te vinden en al helemaal moeilijk op te leiden. Nederlandse spelers hebben over het algemeen dat gif niet zo in hun aderen.