'Ajax-opponent Lille wordt slachtoffer van aanstelling José Mourinho'
Woensdag, 20 november 2019 om 13:28

José Mourinho is de nieuwe manager van Tottenham Hotspur en de opvolger van de ontslagen Mauricio Pochettino is druk bezig met de samenstelling van zijn technische staf. Mourinho heeft volgens The Telegraph landgenoot João Sacramento aangesteld als assistent-manager van the Spurs. Laatstgenoemde is afkomstig van Lille OSC, opponent van Ajax in de groepsfase van de Champions League op 27 november.

Sacramento werkte sinds januari 2017 voor Lille, waar Christophe Galtier de scepter zwaait als hoofdtrainer. Het duo loodste de Frans club afgelopen seizoen naar de tweede plaats in Ligue 1, waardoor een ticket voor het miljardenbal in de wacht werd gesleept. De beoogde nieuwe rechterhand van Mourinho was daarvoor als assistent van Leonardo Jardim werkzaam bij AS Monaco en had korte dienstverbanden bij de voetbalbond van Wales en Cardiff City.

Naast Sacramento maakt ook keeperstrainer Nuno Santos de overstap van Lille naar Tottenham. Daarnaast gaan fitnesscoach Carlos Lalín, analist Giovanni Cerra en scout Ricardo Formoshino met Mourinho mee richting Noord-Londen. Rui Faria, die de nieuwe manager van de Londense club bij verschillende clubs bijstond als assistent, is verbonden aan Al-Duhail SC en derhalve momenteel niet beschikbaar.

Tottenham krijgt een geheel nieuwe trainersstaf met de aanstelling van Mourinho, daar alle leden van de technische staf Pochettino volgen naar de uitgang van het Tottenham Hotspur Stadium. Assistenten Jesús Pérez en Miguel D'Agostino en keeperstrainer Antoni Jiménez kregen van voorzitter Daniel Levy ook te horen dat ze zijn ontslagen bij de verliezend Champions League-finalist van afgelopen seizoen.

Meer nieuws
   
12:04
12:04
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
5
   
11:55
11:55
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
5
   
11:30
11:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
   
11:21
11:21
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
15
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: Heracles Almelo - RKC Waalwijk
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
MarcelKalasj
 
1
20 november 2019 om 13:51
Moet de technische staf dan ook van hun contract afgekocht worden? Zou dan namelijk vast wel minimaal een miljoen de man zijn denk ik
 
Rochester
 
9
20 november 2019 om 13:52
Vond het ontslag van Pochettino gisteren toch echt wel onverwacht en ja. hij presteerde niet best dit seizoen met Tottenham. Maar ik had verwacht dat hij nog wel de tijd zou krijgen om te proberen om het weer op de rit te krijgen, zeker als je ziet wat Pochettino de afgelopen jaren heeft opgebouwd bij Tottenham. Misschien dat Pochettino het fundament heeft opgebouwd, waar Mourinho nu van zal profiteren. Want onder Pochettino was het altijd zo dat Tottenham in de top 4 eindigden en afgelopen seizoen zelfs de Champions League-finale haalde, maar nooit een prijs wonnen. Misschien dat ze nu dan onder Mourinho in de aankomende jaren (dus niet zozeer dit seizoen al) een aantal prijzen zullen pakken. Wel is Mourinho natuurlijk iemand met een handleiding. Meestal heeft Mourinho na ongeveer 2 à 3 jaar het maximale wel eruit gehaald en de prestaties en ik ben ook benieuwd hoe de samenwerking tussen Mourinho en Levy zal zijn. Mourinho is toch altijd wel een trainer geweest die een groot budget tot zijn beschikking wilt hebben en veel en grote namen wilt aantrekken, terwijl Levy juist zo min mogelijk wilt uitgeven aan nieuwe spelers en juist de absolute hoofdprijs voor zijn eigen spelers vraagt. Dat beleid van Levy kan en is eigenlijk gewoon nadelig voor Tottenham, want je ziet nu bijvoorbeeld bij Tottenham dat het maar de vraag is of namen als Alderweireld, Vertonghen en Eriksen volgend seizoen nog bij Tottenham zullen spelen aangezien Levy in de voorgaande jaren transfers van deze spelers heeft tegengehouden en dan met name bij Eriksen hoge prijzen vroeg.
 
MrKrillin
 
8
20 november 2019 om 14:10
@rochester eens, maar we weten niet of de wisselwering met de spelers uitgewerkt is. Ik heb net op de ranglijst gekeken en gat naar nummer 5 (sheffield) bedraagt maar 3 punten. Maar naar nummer 4 Man City (waar Spurs minimaal willen staan) is al 11 punten. Het wordt dus best moelijk om in de top 4e te komen, helemaal wetende dat Man U en Arsenal er ook niet in staan. Everton staat ook laag. Leicster City gaat nog veel punten pakken, die draaien weer goed.
 
DenkFFNa
 
2
20 november 2019 om 14:50
Werd tijd dat pocchetino eruit werd geknikkerd. Heeft Tottenham mooi opgebouwd, maar pakte geen prijzen. Heeft materiaal waarmee je prijzen kan pakken. Snap de keuze voor mourinho wel ergens, pakt overal prijzen. Aan de andere kant vind ik het geen uithangbeeld van je club. Misschien is een wijziging van koers juist wel wat Tottenham nodig heeft, want dit schiet al jaren niet op.
 
Zytto34
 
7
20 november 2019 om 14:56
Realistisch gezien kan je eigenlijk geen prijzen verwachten van Spurs. City en Liverpool, maar ook Chelsea hebben de afgelopen jaren vaak een sterkere selectie en/of elftal gehad. Europees gezien zijn normaal Bayern, PSG, Real, Barca en Juve ook sterker. In Engeland zijn ze de 4de club en Europees de 10de. Een League Cup of FA Cup moeten ze wel kunnen winnen, maar doe je het daar nou echt voor?
 
Schop1989
 
0
20 november 2019 om 19:27
Oja heeft hij materiaal? Vertonghen, dier, Eriksen, alli en rose spelen al een tijdje als een natte krant en je ziet in de toppers dat ze niet de mentaliteit hebben om prijzen te pakken. Het heeft imo nooit aan de trainer gelegen, alleen aan te weinig geld voor aankopen en dus spelers die niet 10% beter kunnen zijn in grote wedstrijden
 
theo uphus
 
0
20 november 2019 om 19:26
Spurs zat anderhalf uur van het winnen van de Champios League. Heeft steeds aantrekkelijk voetbal gespeeld en de club bewoog zich onder Pochettino steeds onder de top 6 van de Premier League. Na een knap seizoen was de start dit seizoen stroef, maar nog lang niet verkeken. Ik ben vooral benieuwd of Levy die Mourinho nu wel verse spelers gaat geven. Want Poch kreeg ze niet.
 
Pompopos
 
0
20 november 2019 om 20:03
Ik vermoed toch dat één van de voorwaarden van Mourinho was dat hij minstens 2 (middel)grote namen mag aantrekken , iets wat overigens ook geen overbodige luxe zou zijn. Voor de rest vind ik het ook jammer voor de immer sympathieke Pochettino die zijn ploeg aantrekkelijk voetbal liet spelen maar heel Tottenham smacht naar een prijs en dan is Mourinho de meest voor de hand liggende keuze. Ik denk/hoop dat Poch nu naar United gaat verkassen. Of dat een stap omhoog is laat ik in het midden.