'Ajax presenteert verrassende aanwinst uit Brazilië volgende week'
Maandag, 17 juli 2017 om 07:45

Ajax maakt volgende week de komst dan Danilo Pereira da Silva wereldkundig, zo meldt De Telegraaf. De achttienjarige aanvaller is al medisch gekeurd en akkoord over een contract voor vijf seizoenen, maar moest terug naar zijn vaderland Brazilië om de benodigde vergunningen te regelen.

Het dagblad schrijft dat Danilo zich volgende week weer in Amsterdam meldt en dat zijn transfer dan zal worden aangekondigd door Ajax en Santos. Laatstgenoemde club ontvangt een transfersom van ongeveer twee miljoen euro, zo wist De Telegraaf anderhalve week geleden al te melden.

Danilo speelde in de jeugd bij Corinthians, Ponte Preta, Vasco da Gama en Santos, maar hij wist zijn debuut in het eerste elftal van laatstgenoemde club nog niet te maken. Het is de bedoeling dat hij in Amsterdam aansluit bij de Onder-19 van trainer John Heitinga.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Filip
 
6
17 juli 2017 om 07:52
Bijzonder.. Een spits... Maar goed hij sluit aan bij onder 19. Voor komend seizoen ben ik heel benieuwd naar Sierhuis en Casseira... Ik ben benieuwd of zij de volgende stap kunnen zetten. Casseira zou wellicht beter zijn als hij verhuurd wordt.
 
Pantelic91
 
14
17 juli 2017 om 07:58
Vooralsnog lijkt diezelfde Cassierra het nu wel gevonden te hebben Maar verhuren is idd wel een optie Deze Danilo ken hem niet maar ben benieuwd.. vind het sowiezo fijn dat Ajax nu meer scout in zuid amerika andere mentaliteit en voetbal dan die denen.
 
Capis
 
5
17 juli 2017 om 10:04
@pantelic: Denk dat juist de mentaliteit van "die Denen" beter is dan van Brazilianen. Omdat het een Braziliaan/zuid Amerikaan is het wel fijn? Niet alles wat daar vandaan komt is goed ofzo. Maakt mij echt niks uit, uit welk land z komen gaat om de kwaliteit. Maar juist spelers uit Scandinavie passen zich sneller aan hier in NL.
 
afcasander
 
2
17 juli 2017 om 12:21
Klopt, het gaat om kwaliteit en die is over ht algemeen beter in zuid amerika dan in sscandinavie...
 
mayarood
 
35
17 juli 2017 om 08:04
Hij zal wel de vervanger van Redan zijn. Onder 19 heeft wel een spits nodig. Hopelijk is het een goede waar we veel plezier aan gaan beleven. Leuk ook weer Brazilianen bij Ajax te zien. Overigens ga ik niet meer treuren als die Engelse clubs weer een groot talent bij Ajax wegkapen. Vaak krijgen we een betere terug, want Dolberg was de vervanger van Malen en is waarschijnlijk beter dan Malen ooit zal worden.
 
Greatest
 
5
17 juli 2017 om 08:07
Waarom wordt dit zogenaamd "wereldkundig" gemaakt als deze aanvaller al 18 jaar naar onder 19 jaar van heitinga gaat....
 
Mr.Eko
 
59
17 juli 2017 om 08:19
Omdat iedereen anders raar zou opkijken als er ineens een 'indringer' op het veld staat
 
Encorr
 
41
17 juli 2017 om 08:22
Omdat artikelen van Ajax nou eenmaal goed gelezen worden door veel fans ook door fans van andere clubs, Groningen bijv.
 
 
1
17 juli 2017 om 09:35
@greatest Je schrijft: "waarom wordt dit zogenaamd "wereldkundig" gemaakt als deze aanvaller al 18 jaar naar onder 19 jaar van heitinga gaat...." Dat is de normale gang van zaken bij een grote club als Ajax. Dat is gewoon dienstverlening naar de fans toe. En dat mag ook wel als je kijkt hoeveel geld een deel van hen voor hun seizoenkaart moeten betalen ...
 
buitenspelval
 
5
17 juli 2017 om 10:56
@GreatestJe kunt je wel verbazen over de term `wereldkundig maken`, maar dat betekent niet meer dan bekend of openbaar maken. Niet zo overgevoelig zeg. FC Groningen maakte ook eens de transfer van de jonge Luis Suarez wereldkundig, toen ook nog slechts een onbeduidende voetballer.Danilio is pas 18 jaar en Braziliaan, dus wanneer een Nederlandse topclub zo`n speler naar Europa haalt, dan is dan nieuws. Dat hij in o19 begint als opvolger van Redan eveneens. Daar zat nog een gat in de selectie.Verder is het niet enkel een jong talent, maar is het een speler die voor 5 jaar tekenen gaat en waar Ajax dus blijkbaar veel muziek in ziet met het oog op de nabije toekomst. Het is logisch dat Ajax zijn komst volgende week officieel bekend zal maken, of wereldkundig, dat is ook prima Nederlands. Bovendien is Ajax naast een voetbal(top)club, ook nog eens een beursgenoteerd bedrijf.
 
Master D
 
5
17 juli 2017 om 08:12
Schijnt een weinig bijzondere spits te zijn. Lees weinig positieve verhalen over hem op verschillende fora in die regio. Niet dat het een lastige jongen is of zo, maar meer dat hij weinig speciaals heeft of dat hij er bovenuit steekt.
 
Encorr
 
8
17 juli 2017 om 08:24
Oke bedankt voor de info. nou ja dan zal hij er wel niks van kunnen jammer zeg.
 
Finalvoetbal
 
17
17 juli 2017 om 08:30
Dolberg was ook geen hoogvlieger in Denemarken, maar maakte daarna een enorme ontwikkeling. Laten we hopen dat de scouts in deze jongen ook iets zien wat er uitkomt.
 
Leeuw087
 
8
17 juli 2017 om 09:58
Ook Milik en younes waren verschoppelingen, maar zie wat Milik opbracht en wat Younes nu waard is. Je hebt mensen( scouts) die iets meer van de kwaliteit van een speler zien dan de ander. De speler moet het dan nog wel laten zien. Zie ook regelmatig berichten dat Neres er ook niets van zou kunnen, denk dat er nog velen verbaast zullen kijken naar wat hij gaat laten zien.
 
Capis
 
3
17 juli 2017 om 10:08
@leeuw: Milik was nooit een verschoppeling... Maar was nog niet goed genoeg om basis te staan bij zijn club. Younes het zelfde speelde wel gewoon in de jeugd teams van Duitsland. Maar een scout ziet echt niet direct meer dan een trainer bijv. Maar je moet soms wel eens een gokje wagen. En ajax heeft nu die luxe positie dat dat kan. Dit doen de clubs uit Portugal ook. Je koopt gewoon een 10 tal talenten. en als daarvan er 4 doorbreken is het al top. Neres stond wel bekend als een talent echt. Daarom betaalde Ajax daar natuurlijk ook gewoon ruim voor.
 
Jaapvan Haafte
 
1
17 juli 2017 om 10:39
Milik was niet echt een verschoppeling vind ik, die stond alleen bij augsburg op de middenlijn. Misschien dat een Messi dan nog een solo eruit gooit en scoort, maar de meeste spitsen is dat niet gegeven. En wat Danilo betreft, we gaan t zien. Voorlopig zou ik de scouting maar het voordeel van de twijfel geven.
 
NUFC_U2
 
4
17 juli 2017 om 08:31
En waarom denk je dat Ajax hem scout ? Ik neem aan dat ze niet over 1 nacht ijs gaan, dus die hebben ze al langer gevolgd.
 
Capis
 
4
17 juli 2017 om 10:10
@nufc: zijn wel meer spelers die "gescout" zijn voor dejeugd van Ajax die het toch niet maakte. Dat wil toch niks zeggen? Je kan als Ajax alleen tegenwoordig makkelijker een gokje wagen. Maar omdat hij gescout is wil niet direct zeggen dat het echt een aanwinst zal zijn.
 
buitenspelval
 
1
17 juli 2017 om 11:38
@CapisAls Danilo door Ajax als een gokje werd beschouwd, dan had men hem waarschijnlijk niet een contract van 5 seizoenen laten signeren. 5 seizoenen zeg wel iets lijkt me. Ajax zie schijnbaar wel meer brood in deze jongen dan dat hij als een gokje wordt beschouwd.
 
buitenspelval
 
0
17 juli 2017 om 11:50
Een talent moet je optimaal benutten c.q. laten renderen. Inzien hoe en waar zo`n jongen op te stellen maakt het verschil tussen een doorsneescout en meesterscout, of tussen enerzijds een doorsnee directeur voetbalzaken, die geen gok aandurft of één die dat wel aandurft. Zo`n jongen als Dolberg werd niet gezien als een toptalent als rechtsbuiten in Denenmarken, John Steen Olsen en Overmars zagen een spits in hem. Wie weet wat Ajax met Danilo voor ogen heeft.
 
jouses
 
2
17 juli 2017 om 08:31
Geen top speler ben benieuwd waarom Ajax hem haalt want het is geen Ajax speler en in Brazilië ook niet bekend als een waanzinnig talent. Ook is het een clubhopper op jonge leeftijd overal is er wel iets met deze jongen. Hij speelt niet voor de nationale jeugd elftallen en ik denk persoonlijk dat Ajax in de opleiding een betere spits heeft rondlopen of anders even goed als Danilo.
 
Ajax/barca2014
 
0
17 juli 2017 om 09:38
Toch jammer dat Brazilianen zo duur zijn voor ploegen als Ajax waardoor we ons al blauw betalen voor spelers als Neres in de hoop dat hij zal uitgroeien tot een topspeler. Ik denk gewoon dat Argentijnen en Brazilianen simpelweg te duur voor ons zijn. Niettemin vind ik nog altijd dat we moeten scouten in Zuid- Amerika zoals bv. Colombia of Uruguay. Hopelijk dat deze speler ons kan verassen.
 
 
8
17 juli 2017 om 09:49
@jouses Je schrijft: "geen top speler ben benieuwd waarom Ajax hem haalt want het is geen Ajax speler en in Brazilië ook niet bekend als een waanzinnig talent". Jij bent kennelijk in de veronderstelling dat Ajax in staat zou zijn om een Braziliaanse speler te halen die in eigen land bekend staat als toptalent? En dat in een tijd waarin clubs bereid zijn om meer dan 100 miljoen te betalen voor een blaag van 18 jaar, bijzonder talentvol weliswaar maar nog steeds niet meer dan een talent ? Dan ben je waarschijnlijk niet meer te helpen. Het is juist de kunst van een club als Ajax om talenten op te sporen die onder de radar van grote clubs zijn gebleven en dat gebeurt natuurlijk niet bij spelers die al op jonge leeftijd de sterren van de hemel spelen. Dergelijke spelers komen altijd bij een grote club terecht, terwijl Ajax het moet doen met spelers als Dolberg die enorme mogelijkheden hebben, maar die om de een of andere reden nog niet hebben weten te etaleren. Daarbij is het algemeen bekend dat de scouting van Ajax een speler doorgaans voor langere tijd observeert voor er actie wordt ondernemen, terwijl ik me niet kan voorstellen dat jij betreffende speler iedere week in actie hebt gezien, maar gewoon afgaat op wat er in de (braziliaanse) media over hem wordt geschreven. Ik denk dan ook dat je behoorlijk voor je beurt spreekt en beter even af had kunnen wachten tot duidelijk is wat voor vlees de club met deze speler in de kuip heeft. Maxwell stond ook niet overdreven hoog aangeschreven toen hij naar Ajax kwam en toch heeft de club veel plezier aan hem beleefd. Het is niet gezegd dat dat met deze speler ook het geval zal zijn, maar datzelfde geldt voor het tegendeel.
 
993410
 
9
17 juli 2017 om 10:11
Jij kijkt niet zoveel voetbal? Komt zelden op dit soort sites? Anders had je wel geweten dat Ajax hoge ogen heeft gegooid in Europa met een zeer jeugdig elftal waar veel spelers door stroomd uit de jeugd. Met als resultaat dat veel spelers met zeer veel winst verkocht worden..
 
atleticofc
 
3
17 juli 2017 om 11:23
Onana, Sanchez, Schone, Ziyech, Traore, Dolberg en Younes zijn 7 niet door Ajax opgeleide spelers in de basis van de EL finale. Met dat veel doorgestroomd valt het dus wel mee.
 
993410
 
6
17 juli 2017 om 13:14
Ik vind Ajax vergeleken met de andere twee topclubs juist veel jeugd inzetten, zo vond ik afgelopen weekend; van Bladeren, Zeefuik, Bergsma, Savastano, Dankerlui, Eiting, Mazraoui, Cerny, Flemming, Kluivert, Veltman, De Ligt, vd Beek heel aardig spelen, Alblas wat minder.. Maar welke Nederlandse club gebruikt volgens jou meer jeugd?
 
Sanderr
 
3
17 juli 2017 om 13:35
Onana en Dolberg zijn al op redelijk jonge leeftijd (voordat ze te duur zijn) aangetrokken, dat heet gezond beleid, later zijn zij doorgestroomd naar 1. Verder hebben Veltman, Tete, Riedewald, Kluivert, De Ligt en Van de Beek aardig veel tot veel minuten gemaakt vorig seizoen. Wat is nou precies het punt dat je wil maken? Er kan niet altijd een ploeg a la Ajax'95 staan, dat gebeurt ook nergens ter wereld bijna overigens. Als je de jeugsopleiding van Ajax mislukt noemt kan je eigenlijk amper serieus genomen worden..
 
Sanderr
 
3
17 juli 2017 om 13:36
Edit: Dan vergeet ik in alle haast onze captain Davy Klaassen er nog bij te zetten ook...