Ajax-talent verlaat trainingskamp na akelige botsing met Jay Gorter
Woensdag, 7 juli 2021 om 14:16

Enric Llansana heeft woensdag het trainingskamp van Ajax in De Lutte verlaten, zo maakt de Amsterdamse club officieel wereldkundig. De verdediger werd dinsdagavond per brancard van het veld gedragen bij een oefenwedstrijd van Ajax tegen Quick'20 (1-1). Het talent uit de Ajax-opleiding werd vroeg in de wedstrijd geraakt door de uitkomende keeper Jay Gorter. Na een behandeling op het veld kreeg hij een nekbrace om en werd hij van het veld gedragen.

In de veertiende minuut ging het mis voor de twintigjarige Llansana. Na een hoge bal kwam hij tussen een tegenstander en de uitkomende Gorter terecht. De verdediger kwam vervolgens hard met zijn hoofd tegen de borstkas van de keeper aan. Na een minutenlange behandeling op het veld werd hij van het veld gedragen in Oldenzaal en gelijk naar het ziekenhuis gebracht. Bij een 0-0 stand werd hij vervangen door Rio Hillen. "Llansana heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten. Hij heeft rust nodig en is daarom vertrokken uit De Lutte", laat Ajax woensdag weten in een liveblog omtrent het trainingskamp in Oost-Nederland.