Ajax vervolgt in Zwolle jacht op indrukwekkend record uit 1995/96
Vrijdag, 1 november 2019 om 13:53

Speelronde twaalf van de Eredivisie wordt vrijdagavond afgetrapt door PEC Zwolle en Ajax. De ploeg van Erik ten Hag is na elf duels nog ongeslagen in de competitie en hoopt die status te behouden tegen de nummer dertien van de ranglijst. Waar de Amsterdammers een keer midweeks niet in actie hoefden te komen, won het team van John Stegeman dinsdag met 0-3 van Hoek in de TOTO KNVB Beker. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het MAC3PARK stadion, vrijdag vanaf 20.00 uur.

o Ajax won vijftien van de laatste achttien Eredivisie-wedstrijden tegen PEC Zwolle (drie keer gelijk) en wist de laatste acht ontmoetingen winnend af te sluiten.

o Sinds de dubbele zege van PEC op Ajax in de bekerfinale en Johan Cruijff Schaal in 2014 waarin de Zwollenaren in totaal zes keer scoorden (5-1 en 1-0), was de ploeg in totaal nog maar vijf keer trefzeker in tien ontmoetingen in alle competities.

o PEC kwam in vier van de laatste vijf competitiewedstrijden niet tot scoren, de Zwollenaren wisten dit kalenderjaar in elf Eredivisie-wedstrijden het net niet te vinden, het hoogste aantal van alle ploegen uit de Eredivisie.

o Geen ploeg kreeg dit Eredivisie-seizoen zo veel schoten op doel tegen als PEC Zwolle (83), terwijl Ajax juist het team is dat het vaakst op het doel van de tegenstander schoot dit seizoen (102).

o Iliass Bel Hassani maakte in drie van de laatste vier thuisduels van PEC in de competitie het openingsdoelpunt van zijn ploeg. Hij scoorde met drie van zijn vier schoten op doel in het MAC3PARK stadion dit Eredivisie-seizoen.

o Pelle Clement debuteerde op 20 november 2016 in de Eredivisie voor Ajax; sinds zijn debuut voor PEC Zwolle kwamen er slechts zeven spelers tot meer balveroveringen in de Eredivisie dan Clement: 183.

o Ajax speelt voor het eerst sinds 16 januari 2015 een Eredivisie-duel op vrijdag (toen 2-0 tegen FC Groningen), de Amsterdammers zijn ongeslagen in de laatste tien competitiewedstrijden op vrijdag: acht keer winst, twee remises.

o Namens Ajax creëerde alleen Dusan Tadic in de afgelopen drie Eredivisie-speelronden meer kansen (tien) dan Sergiño Dest (zes), die in die periode meer assists gaf dan iedere andere speler in de hele competitie: drie.

o Ajax is ongeslagen in de eerste negen uitwedstrijden van dit seizoen: vijf keer winst, vier keer gelijk in alle competities. De laatste jaargang waarin de Amsterdammers ongeslagen bleven in de eerste tien uitduels was 1995/96 (11, ook 9 in 1999/00).

o Hakim Ziyech kwam tegen geen enkele Eredivisie-ploeg tot meer doelpunten dan PEC Zwolle: zes, net als tegen Sparta Rotterdam. Alleen tegen sc Heerenveen (elf) en Vitesse was Ziyech überhaupt direct betrokken bij evenveel Eredivisie-treffers als tegen de Blauwvingers: elf (zes goals & vijf assists).

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
messibarca.
 
2
1 november 2019 om 08:35
Ajax won vijftien van de laatste achttien Eredivisie-wedstrijden tegen PEC Zwolle.dit bewijst dat er van een wedstrijd of competie geen sprake is. Het enigste spannende is hoe lang PEC het 1e doelpunt kan tegenhouden. Een sterk PEC Zwolle die Ajax kapot speelt in onze dromen,is waar wij het mee moeten doen. jammer en triest eigenlijk. Ajax maakt deze competitie niet interesant helaas.
 
magikhetwete
 
22
1 november 2019 om 08:41
Ik herinner mij heel goed een 5-1 nadat we eerst op 0-1 kwamen. Een wedstrijd is pas gespeeld als die voorbij is. Grote kans dat Ajax gaat winnen, op basis van bovenstaande ongeveer 83%, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt. PEC kan zomaar verassen
 
sloep01
 
13
1 november 2019 om 08:51
Nou RKC had gewoon kunnen winnen hoor 2 weken geleden dus zo dominant is Ajax nou ook weer niet , en een wedstrijd tegen PEC op kunstgras is altijd lastig en je moet zeker niet zo inspiratieloos spelen zoals tegen RKC want dan krijgt je het nog erg moeilijk .
 
FCUTRECHT0300
 
6
1 november 2019 om 10:28
Al die Ajacieden die zeggen dat Ajax van iedereen kunnen verliezen door zo een potje tegen RKC. Elk jaar zitten er wel een paar van zulke potten tussen. En die sluiten ze nog winnend af ook. Er valt weinig interessants te doen in de titelstrijd dit jaar en de komende jaren. Ajax wordt met 2 vingers in de neus kampioen. Maar dat mag ook wel met zo een begroting. Ajax heeft tegenwoordig 1/4 deel van de totale Eredivisiebegroting. Dat was pak en beet 10 jaar geleden niet voor te stellen.
 
sloep01
 
3
1 november 2019 om 10:44
Nou dat weet ik niet hoor net als PSV kan Ajax gewoon verliezen bij Utrecht en Az hoor want zo vaak winnen ze daar niet en zeker niet in Utrecht ,
 
RiDIRKulous
 
3
1 november 2019 om 11:02
Vlak psv niet uit. Al zitten ze nu zo op t oog in een moeilijke fase, psv is gewoon in staat om ajax bij te benen. Niet alleen dit seizoen, maar ook de komende jaren. Psv gaat ook een financiele klapper maken met de spelers die ze voorin hebben. Tis wel zo dat de komende jaren ajax wel favoriet zal zijn voor de titel, maar met enkel psv die ajax moeilijk kan maken. Az zie ik de komende jaren feyenoords plek over nemen, totdat ze daar in rotterdam beter hun zaken op orde hebben. Kunnen zij weer een inhaalslag maken.
 
vassinerend
 
2
1 november 2019 om 14:04
Ik zag een artikel op vi over een diepe duik in de jaarcijfers van de top3 en dat zag er niet zo best uit voor PSV. Transfers leveren geen winst op en via merchandise had Feyenoord 9 miljoen meer dan PSV. Of het allemaal klopt weet ik niet maar interessant was het wel.
 
Guayre
 
1
1 november 2019 om 12:39
Ajax maakt het zeker wel interessant, de rest niet. Of moet Ajax een paar stapjes terug doen zodat de mindere goden wat meer kans maken? Ik vind dat Ajax de laatste 20 jaar in de CL ook te weinig kans heeft gemaakt, ik stem ervoor om alle kampioenen van alle landen uit te sluiten zodat andere teams ook eens een kans krijgen.
 
4Ever4Ajax
 
6
1 november 2019 om 09:15
Wel een gekke gedachte dat wij een keer tegen een club spelen uit het rechterrijtje die wel doordeweeks gespeeld heeft en wij niet! Was weliswaar tegen amateurs van Hoek, maar hebben zich toch moeten inspannen. Hoop niet dat daardoor PEC te snel moe wordt, ik zie liever een leuke en spannende wedstrijd!
 
FCUTRECHT0300
 
3
1 november 2019 om 10:24
Nou dit wordt een 0-3 oid. Die 1-5 waren andere tijden en een andere situatie. Toen had Ajax nog een salarisplafond en een vrij matige selectie. De enige hoop die PEC Zwolle heeft is het slechte kunstgrasveld. Te triest voor woorden, maar op zo een mat kunnen veel clubs punten verliezen.
 
038azesletters
 
1
1 november 2019 om 12:35
Je bent wel geobsedeerd van onze mat hé . Helaas kunnen wij dit jaar niks tegen ajax inbrengen eerste paar jaar in de eredivisie nog een sterk team gehad die het goed deed tegen grote clubs. Waar er nu 11 koekebakkers instaan die dan ook beter in de keukenkampioen divisie passen. Verwacht weer een 1-5 vandaag.
 
Rikkinho
 
2
1 november 2019 om 14:20
Ik heb er niet echt een goed gevoel over. Druilerige novemberdag, vrijdagavond, kunstgras.... Dit wordt een zwoegwedstrijd. Kan zomaar eens een vervelend gelijkspelletje worden ofzo. Ik hoop dat ik het mis heb.
 
alkatorian
 
0
1 november 2019 om 18:02
Ik ben er ook niet gerust op. Geen idee waarom eigenlijk. Wellicht een beetje verzadiging na de ruime overwinning op Feyenoord? Kunstgras? Met de kop al bij de interlands?
 
Craig Tucker
 
0
1 november 2019 om 18:33
Weet er iemand op welk kanaal deze wedstrijd word uitgezonden? Ik neem aan dat ik deze wedstrijd niet alleen hoeft te volgens via het open kanaal. Ik heb digitenne dus ik heb alleen kanaal 1 en 2