Ajax zet nieuw contract voor André Onana uit het hoofd
Dinsdag, 28 september 2021 om 18:23

Er komt waarschijnlijk geen contractverlenging voor André Onana bij Ajax, meldt Marc Overmars dinsdagavond voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas. De doelman beschikt over een aflopende verbintenis en heeft zelf aangegeven open te staan voor verlenging. Overmars heeft echter niet de indruk dat Onana graag wil bijtekenen en laat doorschemeren dat het waarschijnlijk niet meer goed komt tussen beide partijen.

"Wij zijn niet bezig zijn contract te verlengen", maakt Overmars duidelijk in gesprek met Ziggo Sport. "Tot nu voeren we geen gesprekken, nee. Wij hebben dat geprobeerd en dat is niet gelukt. Dan ga je verder. Dat heb ik een paar keer uitgelegd. Je haalt een talentvolle keeper (Jay Gorter, red.) en een oudere keeper (Remko Pasveer). We hopen dat Jay Gorter grote stappen maakt en dat doet hij. De afspraak was dat we gezamenlijk een transfer zouden maken in juli, in de afgelopen zomer. Dat is niet gelukt en dat heeft niet aan ons gelegen."

Onana zei zaterdag in een interview met De Telegraaf te willen meedenken met Ajax. "Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract", zei de doelman. Hij gaf aan een 'geweldige relatie' te hebben met Overmars, Edwin van der Sar en Erik ten Hag. "Maar het is niet in mijn handen. Een nieuw contract met een gelimiteerde transfersom? Alles is bespreekbaar. Ajax moet datgene doen, dat goed is voor Ajax." Onana zei dat Ajax tijdens de onderhandelingen de stekker eruit trok en dat wordt door Overmars bevestigd.

"Zoek maar op internet op: wij stonden open voor verdere gesprekken. Sindsdien hebben we niets meer van Ajax gehoord", zei Onana zaterdag. "Je maakt keuzes en het moet ook van twee kanten komen", verklaart Overmars. "Ik denk niet dat wij het gevoel hebben dat André echt heel graag wilde. Hij zei dat wij de stekker eruit hebben gehaald. Dat klopt ook en dat doen we met een reden", concludeert de directeur. Onana is tot 4 november nog geschorst vanwege het gebruik van een verboden middel.

Onana kreeg drie maanden geen salaris en trok zelf portemonnee in Salou

André Onana gaf zaterdag zijn eerste interview sinds hij een dopingschorsing kreeg.Lees artikel

Jan van Halst vindt het besluit van Ajax 'uitstekend', zegt hij in de studio van Ziggo Sport. "Na wat er allemaal is gebeurd, vond ik het al heel chique hoe Ajax zich opstelde", aldus de analist. "Hij heeft een fout gemaakt, dat moet je niet vergeten. Als je dan ook nog allemaal dingen gaat eisen, zegt Ajax op een gegeven moment: 'Tot hier en niet verder.' Ik vind het een heel duidelijk en krachtig signaal van Ajax en Overmars: met ons valt niet te sollen."

Onana gaf in het interview aan dat liefst vijftien clubs hem transfervrij hopen in te lijven in de zomer van 2022. Donderdag meldde Fabrizio Romano dat Onana 'heel, heel dicht bij' een overgang naar Internazionale is. "Geruchten dat ik al een akkoord heb met een andere club, kloppen niet", zei de doelman. Er zijn al 'zes of zeven' gesprekken gevoerd tussen Ajax en Botines over het aflopende contract, maar het laatste gesprek is al enige tijd geleden.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
5
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
11
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
12
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (69)

 
RiDIRKulous
 
30
28 september 2021 om 18:27
Direct naar de tribune verwijzen. Eventuele biddingen in de zomer afslaan. Tenzij t gaat om buitensporige biddingen zijn, wat ik uiteraard niet verwacht. Edit. Winter natuurlijk
 
balislek
 
28
28 september 2021 om 18:36
Hij loopt uit z'n contract deze zomer dus er zullen 0 biedingen komen bij Ajax. Ik zou hem gewoon laten spelen als hij z'n oude niveau haalt. Stel dat je door hem weer de halve finale haalt in de CL verdien je toch behoorlijk wat miljoenen
 
Intermilan70
 
29
28 september 2021 om 19:07
En dan af gaan als club, die Onana moet je op de tribune zetten en nooit meer een stap op het veld laten zetten daar wat een onbeschofte geld lustige vent is dat. In een andere situatie zou ik er nog begrip voor kunnen op brengen, maar door eigen schuld een jaar geschorst worden, tegen alles en iedereen lopen liegen en dan ook nog gratis je contract uit willen gaan. Dan ben je echt een hele grote engnek en als je hem nu voor een jaartje op stelt dat die zichzelf ook nog lekker in de kijker kan spelen dan ga je wel heel erg af. Lekker half jaar tribune en dan weg wezen met die gast.
 
Taxidriver213
 
9
28 september 2021 om 19:44
Intermilan70 zo moet je toch niet denken als directie. Je denkt dan zakelijker. Ik zou alles uitpersen uit die gast. Is hij de beste keeper momenteel? Stel hem dan direct op en laat hem ballen tegen houden! Wat heb je te verliezen?
 
MancunianB
 
7
28 september 2021 om 20:19
Wat je kan verliezen is alles! Je geloofwaardigheid, je zelfrespect dat zijn dingen die juist zakelijk zijn en in het zakenleven gewaardeerd worden. Je doet liever zaken met een partner die zijn woord nakomt en afspraken weet na te komen, doet ie dat niet dan trek je de stekker eruit. Anders weet iedere toekomstig zakenpartner dat ze geen goede zaken met jou moeten doen of ze willen zaken komen doen om over je heen te lopen. Overmars werkt hier weer heel professioneel. Gewoon de stekker eruit halen, feitelijk blijven en voor de rechte weg kiezen. Heel knap!
 
Intermilan70
 
2
28 september 2021 om 23:53
In dit geval zou ik eer boven geld verkiezen (geld dat je toch al kwijt bent) deze jongen heeft zich echt schandalig naar de club opgesteld en die kan alleen nog maar via de achterdeur vertrekken.
 
mvbfan
 
3
29 september 2021 om 01:00
Je moet je ego wegzetten als fan maar helemaal als club. Het is keiharde business. Je wilt gewopn met de beste keeper daar staan. Je moet er niet aan denken dat Ajax door een knullig blunder van f... Pasveer wordt uitgeschskeld terwijl je een werelds top 5 keeper daar heb zitten.
 
Dilima1966
 
8
28 september 2021 om 19:36
Dat vindt ik goed dat Overmars er een hele dikke punt achter heeft gezet
 
Man City_1970
 
6
28 september 2021 om 19:39
Hoe dan hij is transfervrij, Ajax kan niets afslaan
 
wesley1910
 
4
28 september 2021 om 19:43
Al bied er iemand een miljard en gaat Ajax akkoord, weigert onana zelf natuurlijk. Die pakt dan tekengeld in de zomer bij z'n nieuwe club. Hartstikke logisch
 
Zermatt_Person
 
18
28 september 2021 om 18:28
Paar dagen terug nog een interview geven en zeggen dat je open staat voor een contract verlenging, maar nu ineens toch niet? Best bijzonder te noemen...
 
Homelander
 
71
28 september 2021 om 18:35
Ik heb het idee dat Onana en z'n schimmige zaakwaarnemer alleen maar uit waren op extra geld of zorgen dat de contracten met Inter in dit geval zo snel mogelijk worden getekend. Ik denk niet dat Ajax ooit een optie is geweest voor hem.
 
Cocqie
 
7
28 september 2021 om 18:47
Misschien staat Overmars er voor open, maar Onana niet? Of te gortige eisen? Het is allemaal maar speculeren, en de waarheid zullen we waarschijnlijk nooit weten
 
AFCfokke
 
3
28 september 2021 om 19:13
Jawel, het is heel simpel: Onana heeft niet de transfer gemaakt die Ajax wel graag had zien gebeuren, of waarschijnlijk exorbitante salariseisen gesteld. En dat doet hij waarschijnlijk nu bij die andere 14 clubs ook. Dus waarom zou Ajax zich daarin mengen? Uiteindelijk is het gewoon de zakenwereld over een hoop geld. En daar doet Overmars ook niet emotioneel over. Of het netjes is.. tsja, niet zo interessant.
 
experia91
 
24
28 september 2021 om 18:28
Lijkt me een logisch besluit van Ajax. Het was graag of niet. Jammer en pijnlijk voor een eventuele transfersom, maar je moet door.
 
doejezo
 
3
28 september 2021 om 18:43
Ajax of beter gezegd Overmars wil niet verlengen omdat Overmars blijkbaar vindt dat Onana niet heel graag wil verlengen. Nou get over it, er zijn wel meer spelers die dat op den duur niet willen en in het belang van de commerciële kant moet je gewoon verlengen eventueel met gelimiteerde transfersom. Lijkt nu een beetje of Overmars principes in de ring zit te gooien. Daar win je het nooit mee en voor de zaken is het slecht.
 
AFCfokke
 
4
28 september 2021 om 19:15
Onana kan 15 clubs tegen elkaar uitspelen. Waarom zou Onana nu willen verlengen? En waarom zou Ajax zich daarin mengen?
 
Tegengif
 
2
28 september 2021 om 19:37
Ajax hoeft toch niet met 15 clubs om tafel? Bied Onana een contract dat voor beide partijen voordelig is en klaar. Zoveel tijd en energie kost dat niet. Als Onana het dan nog afwijst hem alsnog het hele seizoen op de tribune houden.
 
AjaxWestham
 
11
28 september 2021 om 18:28
Prima Marc, ook dat valt te billijken, als bestuurder moet je er ook eens een streep onder zetten en doorpakken.
 
FCBogarde
 
4
28 september 2021 om 18:33
Idd en nu tot nov de focus op Mazraoui. Indien ze daar niet uitkomen, dan in Jan verkopen of laten passeren door Rensch.
 
AjaxWestham
 
2
28 september 2021 om 18:35
Ik hoop toch echt wel dat Mazraoui gaat lukken, al ziet dat er nu nog niet naar uit helaas.
 
KusH
 
2
28 september 2021 om 18:29
En als hij niet wilt dan ook lekker niet. Zoek t maar ergens anders dan. Blijf t eeuwig zonde vinden dat dit zo loopt. Had toch voor een aanzienlijk bedrag moeten vertrekken na succesvolle jaren.
 
Patrickvv37
 
0
28 september 2021 om 18:34
Wel jammer en ook wel begrijpelijk Ajax heeft alles aangedaan met de schorsing en hij wou toen niet tekenen Marc staat in zijn gelijk om geen contact verlenging
 
Aqua1
 
11
28 september 2021 om 18:30
Dat hij is blijven trainen deed hij echt niet voor Ajax, men ging terug krabbelen en Onana nog gelijk geven wat ik niet van de Ajacieden snap, alsof hij dat voor Ajax deed, nee puur voor zichzelf om fit te blijven mits er een club komt... las zelfs excuses voor Onana van de ajax fans, dat is echt ongelooflijk na alles wat hij de club heeft geflikt.
 
Johannetje
 
0
29 september 2021 om 06:58
"Wat ik niet van de ajacieden snap" want het waren natuurlijk weer de ajacieden die hem gelijk gaven? Laat me niet lachen. Misschien moet je nog een keer de comments doorlezen onder de artikelen over Onana zijn verhaal.
 
FCBogarde
 
7
28 september 2021 om 18:31
Heel goed en nu geen aandacht meer aanbesteden. Nooit meer opstellen, eerst Gorter, en lekker laten trainen.. Bedankt voor bewezen diensten en in mei via de achterdeur laten vertrekken.
 
FR_Ronnie
 
4
28 september 2021 om 18:31
Duidelijke taal van overmars. Dat had hij al eerder gezegd, ergens in juni en nu bekrachtigd hij het nogmaals. Dan kan Onana wel beweren dat hij open staat vooe een verlenging, maar als zijn wensenpakket te hoog is voor Ajax dan houdt het op.
 
Haan75
 
1
28 september 2021 om 18:31
Dikke onzin natuurlijk, overmars zal daar 25 miljoen euro weggooien.... Als hij wil tekenen, laten tekenen en komende zomer verkopen voor flinke zak met geld.
 
Johannetje
 
0
29 september 2021 om 07:00
Het is niet voor niks niet tot een verkoop gekomen deze zomer. Als hij zo'n goudmijntje is dan was hij wel verkocht of er is iets waarom Onana zelf niet wilde... misschien tekengeld?
 
baloog
 
3
28 september 2021 om 18:32
Het lijkt er toch op dat Ajax alleen voor meerdere jaren wilde verlengen, terwijl Onana maar een jaar eraan vast wilde plakken zoals het gerucht al maanden terug ging. Vandaar dat hij “niet zo graag zou willen”, in Overmars’ ogen. Ik had op zich Onana gewoon een jaar verlengd. Zo’n keeper ga je niet snel meer zien. Maar als je die keuze niet maakt dan moet je bij je eigen keuze blijven en dat doet Overmars prima.
 
Johannetje
 
0
29 september 2021 om 07:01
Inderdaad hij wilde 1 jaar tekenen met een zeer hoog salaris en een lage afkoopsom.
 
Homelander
 
1
28 september 2021 om 18:32
Volgens Fabrizio Romano is Onana zo goed als rond met Inter, wat ik overigens wel bijzonder vind omdat zijn contract nog langer dan 6 maanden doorloopt, ik dacht dat dit niet mocht. Nu is het zaak voor Overmars om Mazraoui en Gravenberch te verlengen anders heeft hij toch wel zwaar gefaald wat mij betreft. Ook de keuze om met 2 opa's verder te gaan is geen goede geweest.
 
ModricMagic
 
2
28 september 2021 om 18:33
Volgens Fabrizio Romano is die heel dichtbij een transfer naar Inter. Ontzettend jammer dat hij via de achterdeur gaat vertrekken. Niet meer opstellen voor dit seizoen. Heeft toch totaal geen zin. Pasveer en Stekelenburg gaan dit seizoen afmaken en Gorter dan volgend jaar maar. Tuurlijk ga je hard op achteruit maar vind het maar raar dat Onana niet wil verlengen na al die doping gedoe als je een beetje fatsoen had. Die aast alleen maar op veel tekengeld.
 
marton3103
 
0
28 september 2021 om 18:34
Jammer, goede keeper waar we jaren plezier van hadden kunnen hebben. Onana had gewoon alle troeven in handen en heeft die geprobeerd uit te spelen. Opzich niks mis mee en begrijpelijk, hij wilde ook al voor zijn "veroordeling" een stap maken. Iedereen had de hoop dat hij iets terug zou willen doen naar Ajax toe, had hem wel gesierd. Van Gorter heb ik eerlijk gezegd geen flauw idee hoe goed hij is of kan worden.
 
STORING
 
3
28 september 2021 om 18:41
Hij kwam binnen voor circa 4 ton en hij heeft zijn waarde gehad. Jammer dat hij gratis de deur uit loopt maar ik vind dat Onana nog steeds door de voordeur kan vertrekken. Geweldige keeper voor Ajax geweest.
 
Boris19
 
0
28 september 2021 om 18:41
Onana zegt dat waarschijnlijk: A. Omdat nu al een contract tekenen niet mag. B. Als ie doet alsof ie wil bij tekenen, heeft ie meer kans dat ie vanaf november weer gaat keepen.
 
Arends
 
0
28 september 2021 om 19:01
Dat klopt niet wat je zegt. Voor het doping schandaal wou Onana al een stap zetten, daar was die aan toe gaf hij aan. Toen die betrapt werd op doping wou Onana verlengen met 1 jaar, alleen Overmars wou persee 2 jaar. Onana gaf toen aan dat hij nog steeds die stap wil zetten en wil verlengen met 1 jaar zodat Ajax een transfersom krijgt. Ik snap Overmars hier ook niet in, verleng met 1 jaar en klaar.
 
Cas1
 
0
28 september 2021 om 18:44
Goed zo afsluiten, kost teveel tijd en energie. Tijd staat hier gelijk aan geld Ik kijk naar Pasveer een denk wow, net Vitesse en nu CL
 
Snapp
 
1
28 september 2021 om 19:07
Kamp Onana was duidelijk bezig met het schoonvegen van hun straatje door te roepen dat ze openstonden voor gesprekken. Als ik Overmars zijn reactie zo lees, dan hadden Onana en zijn zaakwaarnemer wat buitensporige eisen waar Ajax niet voor openstond. Zeker niet voor iemand die negen maanden aan de kant staat door zijn eigen domme schuld.
 
myajaxforever
 
0
28 september 2021 om 19:20
Totaal volgens verwachting! Had het pas nog gezegd...vele mensen allemaal maar zeggen dat Onana goed was en wij supporters niet.... Kijk het maar terug...ik zei toen al dat ik er niets van geloof en het gewoon een nare vent is! Weg met die dief en leugenaar!
 
Blaise65
 
0
28 september 2021 om 19:26
Je moet ook geen valsspelers in je team willen hebben. Zeker ook niet iemand die ook niet wil verlengen, terwijl hij alles aan Ajax te danken heeft en gewoon doorbetaald is tijdens zijn schorsing. Prima keuze van Mark. Hij naait de club en de supporters. Je moet niet met je laten sollen, niemand kan belangrijker dan je club zijn.
 
993410
 
0
28 september 2021 om 19:34
Uitstekend dat Ajax dit statement maakt, had misschien wat eerder gekund.
 
HZ7-22
 
0
28 september 2021 om 20:10
Waarom houden ze hem niet? Is gewoon een hele goede keeper toch? Of speelt er meer achter dr schermen
 
janter
 
0
28 september 2021 om 21:14
Zou jammer zijn als het zo loopt. In het voetbalwereldje moet je keihard zijn. Als Onana de beste optie is, dan is hij de beste. Tis te hopen dat men niet hun eigen belang gaat laten wegen voor het belang van de club, namelijk de beste selectie vormen.