Alba bereikt week na uithaal over leugens alsnog akkoord met Barcelona
Maandag, 23 augustus 2021 om 12:53

Jordi Alba is met Barcelona tot een akkoord gekomen over verlaging van zijn salaris met 25 procent, zo weet onder meer RAC1 maandag te melden. Daarnaast zijn er naar verluidt afspraken gemaakt over het later uitbetalen van zijn salaris, zo klinkt het vanuit Spanje. De 32-jarige linksback ligt tot medio 2024 onder contract bij Barcelona. Het leek er lange tijd op dat Alba niet akkoord zou gaan met het voorstel van Barcelona wat betreft het verlagen van zijn jaarsalaris in het Camp Nou.

Alba was onlangs in het thuisduel van Barcelona met Real Sociedad (4-2) geregeld mikpunt van fluitconcerten in het Camp Nou. Dat alles had te maken met de berichten dat de 32-jarige vleugelverdediger dwars zou liggen in de onderhandelingen over een loonoffer. Alba zocht na afloop van de eerste competitiewedstrijd op eigen verzoek de media op en rekende daar af met een 'leugen'. "Voor het EK kwam er al nieuws over me naar buiten. Nu heb ik al twee weken of een maand niks gehoord. Ik wil de club op wat voor manier helpen", zo tekende AS op uit de mond van Alba.

Jordi Alba uitgefloten: 'Het doet me pijn dat er leugens worden verteld'

De linksback werd onlangs nog uitgefloten door de aanhang van Barcelona.Lees artikel

"Dat is de reden dat ik nu opsta om er wat van te zeggen. Het zou mooi zijn als jullie het ook aan de president (Joan Laporta, red.) vragen, ik ga ervan uit dat hij dan de waarheid zal vertellen", vervolgde Alba zijn relaas. "Het doet me pijn dat er leugens worden verteld. Ik heb veel gegeven voor Barcelona en kan niet controleren wat mensen denken. Er zijn vervelende dingen naar buiten gekomen, dat is de reden dat ik er nu wat van zeg. Ik ben iemand die altijd de waarheid vertelt. Ik word moe van al die leugens. Maar het doet mijn familie nog meer pijn, want die horen dingen die niet leuk zijn. Mijn vertegenwoordigers en advocaten zijn in gesprek met de club. Mijn wens is om de club te helpen."

Alba is na Gerard Piqué de tweede speler binnen de selectie van Ronald Koeman die een salarisverlaging accepteert. Door de geste van Piqué konden Memphis Depay en Eric García worden ingeschreven. Hij reageerde na Sociedad-thuis op de fluitconcerten richting Alba. "Er ontstaan soms misverstanden. Ik heb contact gehad met de andere drie aanvoerders (Alba, Sergio Busquets en Sergi Roberto, red.) en we hebben ingestemd met een salarisverlaging. Het moet allemaal nog officieel gemaakt worden. Ik weet dat mensen soms dingen lezen die niet helemaal waar zijn." De Spaanse journalist Gerard Romero bevestigt maandag dat er deze week zal worden gesproken met Busquets en Sergi Roberto. Met laatstgenoemde zal tevens over contractverlenging worden gesproken. Het contract van de rechtsback loopt volgend jaar zomer af.

Meer nieuws
   
09:22
09:22
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
5
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
08:51
08:51
Verrassende kritiek op rendement Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
7
   
08:25
08:25
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
15
   
07:40
07:40
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
xinnocent070
 
13
23 augustus 2021 om 13:04
Uiteindelijk worden in de media alleen maar leugens, leugens en nog meer leugens verspreid????
 
SocioFan1
 
7
23 augustus 2021 om 13:11
Best triest ja, veel te veel. En nog triester is hoe vele mensen maar alles makkelijk geloven. Hoe slim of wijs is de mens dan vraag ik me af? Zogenaamd anno 2021 en nog steeds makkelijk in allerlei onzin verhalen geloven zonder enig nuance of verificatie!
 
Cuneyt
 
6
23 augustus 2021 om 13:16
Het is juist erg dat krantjes zo makkelijk kunnen liegen zonder iets te hoeven rectificeren. Ze wuiven alles weg als geruchten, geruchten die ze bij de waterautomaat op kantoor zelf verspreiden in vele gevallen.
 
SocioFan1
 
2
23 augustus 2021 om 13:36
Ja dat is ook triest. Tegenwoordig is betrouwbaarheid niet zo belangrijk meer lijkt het. Als er maar geld verdiend kan worden. Het nieuwe verdienmodel he. Gaat idd nergens over helaas.
 
Carrasco
 
5
23 augustus 2021 om 13:46
@cuneyt Ja, meestal verzinnen de kranten het zelf. Een goed voorbeeld is de Telegraaf met Valentijn Driessen. Ik heb soms het idee dat hij op het kantoor wat geruchten verzint, die de wereld ingooit in de hoop dat het waar is. Zoals bij Steven Bergwijn, Valentijn gooit het gerucht op dat Ajax interesse zou hebben, en enkele weken later komt hij met het nieuws dat Ajax geen interesse meer heeft in Bergwijn. Terwijl ik het gevoel heb dat hij het zelf heeft verzonnen. En dat is dan "nieuws". On: Gelukkig dat Alba tot akkoord is gekomen. Vind het niet vanzelfsprekend dat een speler een salarisreductie van 25% accepteert. Dit is toch een groot deel van zijn inkomen. Dit terwijl de speler niet verantwoordelijk is voor de slechte financiele huishouding.
 
tinus45
 
1
23 augustus 2021 om 14:00
Het meest erge is nog dat "nieuws" (in welke aard ook) juist in de tijden van de sociale media voor waarheid word aangenomen en klakkeloos verder verspreid word door sites die aan knippen en plakken doen. Nieuws word veelal pas waarheid als we het met eigen ogen zien ipv lezen of zelfs horen uit de mond van derden.
 
Aqua1
 
1
23 augustus 2021 om 14:30
En daar kom je nu pas achter? Ook kranten als Telegraaf zijn propaganda kranten die leugens verspreiden.
 
DeLinksbuiten
 
3
23 augustus 2021 om 13:05
Alba is nu Messi weg is een beetje de weg kwijt. Tegen Bilbao 9 voorzetten waarvan er 0 succesvol waren, de cutback naar Messi kan nu immers niet meer. Als Barca zijnde zou ik een vervanger halen of Balde doorschuiven want Alba is na 2024 echt wel klaar
 
MrKrillin
 
7
23 augustus 2021 om 13:22
@linksbuiten "als Barca zijnde zou ik een vervanger halen of Balde doorschuiven want Alba is na 2024 echt wel klaar" Wauw dus nu al iemand vervangen omdat hij over 3(!) jaar wel echt klaar is? Beetje voorbarig of niet.
 
ViscaCatalunya
 
1
23 augustus 2021 om 13:40
Hij is vooral verdedigend zwak. Tegen la Real had hij nog een hele mooie actie op de linkervleugel. Balde is vooral fysiek ook sterker. Maar die moet nog ervaring opdoen. Dat Firpo zo slecht zou zijn had niemand kunnen voorspellen.
 
messi_123
 
5
23 augustus 2021 om 13:05
Heel goed van alba hoop dat umtiti ook een akkoord bereikt, zie hem zelf liever vertrekken
 
Bongiorno
 
16
23 augustus 2021 om 13:12
Waarom zou Umtiti in vredesnaam zijn salaris verlagen? Dan krijgt ie geen speeltijd en geen perspectief op een transfer, maar wel ff salaris verlagen hoor. No way natuurlijk. Alba had het al niet hoeven doen. Vind het schandalig dat iemand die al een jaar of 10 bij Barca zit uitgefloten wordt omdat ie z'n salaris moet verlagen vanwege de wanorde bij de financiële huishouding van Barcelona, misschien moet men de werkgevers van de supporters eens hun salaris met een kwart verlagen. Wat een nonsens.
 
bobson1982
 
10
23 augustus 2021 om 13:12
Is dat een nieuwe trend in het voetbal, spelers die nog niet akkoord zijn met een salarisverlaging uitfluiten? Echt waardeloos, Alba speelt er al jaren. Ik wil niet horen 'ze verdienen genoeg' want deze jongens hebben gewoon een contract en blijkbaar een dronken Barcelona als werkgever.
 
MrKrillin
 
7
23 augustus 2021 om 13:24
@bobso "is dat een nieuwe trend in het voetbal, spelers die nog niet akkoord zijn met een salarisverlaging uitfluiten? " Nee geen trend, maar bewust manipuleren van het bestuur. Die lekken de informatie uit, hopend dat de druk vanuit publiek groot wordt en spelers bezwijken. Heel vies spel, speelt de voorzitter. Je zag ook paar maanden geleden richting Koeman en meer spelers. Het is een wolf.
 
SocioFan1
 
1
23 augustus 2021 om 13:13
Tuurlijk mooi van die jongens maar man dat het zover is gekomen zeg. En dan ook die lange contracten voor Alba, Pique e.d. maar ja ze moeten daar nu allerlei sneue keuzes maken om alles niet nog erger te maken. Pique straks in 2030: verlengt contract met 30% salaris verlaging!
 
Bongiorno
 
6
23 augustus 2021 om 13:15
Bizar om hem uit te fluiten, als ik van m'n werkgever zou worden gevraagd om uit medelijden met het bedrijf m'n salaris met 25 procent te korten zou ik gewoon m'n contract uitzitten en vertrekken. Je bent toch gekke Henkie niet
 
MrKrillin
 
1
23 augustus 2021 om 13:27
@boniorno Makkelijk praten. Als jouw werkgever vraagt lonen verlagen zodat het bedrijf kan voort blijven bestaan, dan is het gewoon normaal om wat te verlagen. Er staat veel op het spel. Maar hier is het wel anders he. Afgelopen jaren hebben de spelers bij Barca belachelijk veel kunnen eisen met de slechte voorzitter. Ver boven hun markwaarde. Vergelijk de salariskosten met concurrent Real Madrid en je schrikt. Volgens mij pakt Alaba meer dan 12 miljoen. Met 3 miljoen verlaging, zit hij nog steeds ver boven zijn waarde.
 
Bongiorno
 
0
23 augustus 2021 om 14:49
Hij zal nu niet aan het droog brood moeten nee, maar Alba zou als ie op zijn top was getransfereerd elders zeker 9 miljoen hebben kunnen verdienen. Overigens, als je door je werkgever een royaal contract overeenkomt dat aansluit op een zeer competitieve markt (je tekent dus niet elders omdat je huidige werkgever de concurrentie verslaat in hun aanbod) en dan vraagt je werkgever je dat verschil af te staan later omdat ze het eigenlijk niet kunnen betalen, dan ben je gepiepeld. Hou er ook rekening mee dat een moderne carriere als profvoetballer gemiddeld maximaal 20 jaar duurt.
 
ViscaCatalunya
 
1
23 augustus 2021 om 13:42
Ze verdienden bizar goed bij Barcelona. 30% meer dan elders. Barcelona haalde veel commerciele inkomsten binnen die tijdens de pandemie als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik vind een correctie nu wel logisch.
 
Bongiorno
 
1
23 augustus 2021 om 14:45
Blijven we doen alsof de ongekende salariscrisis door de pandemie komt?
 
ViscaCatalunya
 
0
23 augustus 2021 om 15:25
Het is een combinatie van factoren. De pandemie is een grote factor waardoor Bartomeu's risicovolle beleid klapte.
 
Visca Barça
 
0
23 augustus 2021 om 14:01
Vind het heel jammer dat een speler als Alba wordt uitgefloten. Met deze salarisverlaging en die van de andere aanvoerders kan Barcelona hopelijk een spits halen. Ik hoop dat barca nog geld kan verdienen door Pjanic en Umtiti te verkopen.
 
SergioRamosHM
 
0
23 augustus 2021 om 14:33
Salarisverlaging en uitstellen van betaling? Nu snap ik hoe Barcelona nog zo'n goed elftal kan blijven betalen. Uitstellen van de problemen en hopen op weer snel volle stadions om weer zwarte cijfers te kunnen draaien, maar dan komt het probleem over jaren wanneer het salaris betaald dient te worden terwijl de spelers er niet meer zijn? Pak het gewoon aan zoals andere dat doen, betaal wat je kan betalen en wat je niet kan betalen, daar begin je niet aan. Heb je weliswaar een minder elftal staan, maar je blijft wel gezond. Dit is gewoon creatief boekhouden zonder te denken aan de lange termijn.
 
Kluivert09
 
0
23 augustus 2021 om 15:13
Ja maar deze spelers willen ook niet vertrekken, dus je kunt het niet anders oplossen. Bartomeu heeft serieuze wanbeleid gevoerd, en dit is nu het gevolg daarvan. Laporta staat een heel moeilijke situatie. Nu maat hopen dat spelers zoals Coutinho, Griezman, umtiti, en een paar anderen volgend jaar wel vertrekken
 
SergioRamosHM
 
0
23 augustus 2021 om 15:34
Umtiti ga je houden tot zijn contract afloopt denk ik en ook Coutinho zal niet zomaar een goede club meer krijgen na zijn blessures. Griezmann denk ik nog wel, die heeft zat kwaliteiten.
 
MMatthias
 
0
24 augustus 2021 om 08:13
25%, 30% 1/3 of 33,3%. Ze zijn allemaal teveel betaald. Snijden in de tv rechten. Ticketverkoop. En de prijzen zullen nog hooguit 30 tot 40% zijn van wat ze nu zijn. Belachelijk dat er 4 of 5 jaar geleden 200 miljoen wordt betaald om een speler re kunnen halen, 10% daarvan + tenengeld voor de speler met een salaris van 70 of 75m bruto, 37.5 netto... deel die prijzen eens terug met 3 en het ziet er weer een stuk beter uit zoals het nog 20 jaar geleden was.