Alfred Schreuder voert de druk verder op: 'Wij vinden dat hij moet bijtekenen'
Maandag, 5 december 2022 om 14:25

Ajax en Alfred Schreuder voeren de druk bij Sontje Hansen om zijn contract te verlengen verder op. De Amsterdammers namen de twintigjarige aanvaller niet mee op trainingskamp in het zuiden van Spanje, nadat de contractbesprekingen niet tot een akkoord leidden. Schreuder hoopt echter nog altijd dat Hansen uiteindelijk zijn contract verlengt.

Hansen mag per 1 januari het gesprek aan met andere clubs, die hem in de zomer transfervrij zouden kunnen inlijven. Ajax is al een half jaar tevergeefs met het talent in gesprek over de verlenging van zijn aflopende contract. Volgens Voetbal International staat Hansen inmiddels in de nadrukkelijke belangstelling van meerdere Eredivisie-clubs. Schreuder gaat tegenover het blad in op het thuislaten van de aanvaller voor het trainingskamp in Marbella. 'Wij vinden dat hij moet bijtekenen bij Ajax. Daar is ook de keuze op gemaakt om hem niet mee te nemen. De club moet leidend zijn, niet de spelers."

"Dat is ook de les die in de voorbije jaren is geleerd met aflopende contracten van talenten", vervolgt Schreuder. "Ik vind het overigens ook onbegrijpelijk dat het bij jonge talenten, die nog alles moeten laten zien in het eerste elftal, zo lang duurt voordat je een nieuw contract bij Ajax tekent. De trainer van de Amsterdammers doelt met de geleerde les onder meer op Brian Brobbey. De spits vertrok anderhalf jaar geleden transfervrij naar RB Leipzig, maar keerde afgelopen zomer voor circa zestien miljoen euro terug in de Johan Cruijff ArenA.

De vraag is of Hansen zijn aflopende contract in de komende maanden alsnog gaat verlengen. Hij werd door Ajax tien jaar geleden opgenomen in de jeugdopleiding en gold lange tijd als een van de grotere talenten van De Toekomst. Toch wacht de rechtsbuiten na slechts twee optredens in de hoofdmacht nog op zijn definitieve doorbraak. Hansen is bezig aan zijn derde volledige seizoen bij Jong Ajax. In de Keuken Kampioen Divisie staat de aanvaller op 74 wedstrijden, waarin hij dertien goals en dertien assists produceerde. Dit seizoen staat de teller op vier goals en drie assists in dertien competitieduels.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
9
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
Hansi
 
31
5 december 2022 om 14:31
Ik zou ook niet bijtekenen. Lekker naar transfer maken naar een andere club. Misschien krijgt hij daar wel speeltijd.
 
hansje1969
 
1
5 december 2022 om 21:06
Graag, als hij Schreuder gelijk meeneemt. Maar als je goed genoeg bent, drijf je vanzelf boven en anders moet je inderdaad omlaag kijken
 
BellaPartita
 
92
5 december 2022 om 14:31
Normaal erger ik me ook dood aan spelers die niet bijtekenen, maar kom op man. Hij is al 20 met amper minuten bij het eerste elftal. Dan kan Schreuder wel verongelijkt gaan doen, maar hij is daar nota bene verantwoordelijk voor.
 
JordyB
 
34
5 december 2022 om 14:35
En wij vinden dat jij je contract moet inleveren Schreuder! Ruilen met Sontje? Hansen moet lekker verder kijken, tijd voor hem om bij een eerste elftal te zitten die hem de kans kan bieden (en beter bij z’n kwaliteiten aansluit)
 
Weef
 
7
5 december 2022 om 14:45
Precies, die jongen komt op een leeftijd dat hij keuzes moet gaan maken. Echter is dit natuurlijk niet alleen Schreuder aan te rekenen, die zit er pas een half jaar. Onder Ten Hag was er ook al geen perspectief. Overigens heeft Hansen het ook niet echt afgedwongen, dus is dit een beetje samenloop van omstandigheden. Hij moet gewoon wedstrijden gaan maken op het hoogste niveau, maar hij is nog niet klaar voor Ajax 1.
 
Sirius
 
7
5 december 2022 om 15:21
En waar hebben we het ook over? Die jongen was een hoogvlieger in zijn leeftijdscategorie toen hij 16 of 17 was. Inmiddels komt hij niet verder dan 4 goals en 3 assists in 13 wedstrijden KKD. Da's niet eens zozeer slecht, maar daarmee ga je Ajax 1 echt niet halen. Je wilt als club natuurlijk niet dat zo'n jongen direct gratis de deur uit loopt, maar die ga je toch geen hoog subtop-salaris geven terwijl hij nog geen moment heeft aangetoond dat niveau te hebben?
 
Homelander
 
26
5 december 2022 om 14:31
Met welk perspectief? Talenten van Jong gaan onder Schreuder niet doorbreken, hij is zelfs bij geen enkele thuiswedstrijd aanwezig geweest zoals Ten Hag dat wel deed. Zou voor Hansen goed zijn om te tekenen bij Vitesse/Groningen ofzo.
 
PSVMANUNITED
 
7
5 december 2022 om 14:46
Nu zou ik precies die twee clubs voorlopig even links laten liggen in de Eredivisie. Bij Groningen moet de beerput eerst helemaal open en hoewel die bij Vitesse volgens mij redelijk geopend is geloof ik er niet zo in dat Vitesse volgend jaar al weer terug is aangehaakt bij de subtop. Heerenveen is misschien niet fijn voetballen voor een aanvaller (zeker één die van Ajax komt), maar is wel weer stabiel en zie ik volgend jaar onder Van Wonderen eens best hoge ogen gooien in de Eredivisie. Twente zou misschien wel ideaal zijn, maar ik weet niet of die Hansen willen.
 
Cas1
 
25
5 december 2022 om 14:32
Wat biedt Schreuder hem? Als je Ocampos al haalt, terwijl hij best af en toe zou kunnen ballen bij het eerste, na Tadic/bergwijn/ Conceicao, snap ik wel dat hij niet zomaar tekent. Stom van Schreuder
 
Spitsenduo
 
7
5 december 2022 om 14:34
Tsja als hij geen kans heeft op speeltijd zou ik ook niet bijteken. Willen ze spelers als Bergwijn, Ocampos en Ziyech halen, laat dat zien dat ze toch geen vertrouwen hebben in Hansen. Waarom zou hij dan moeten bijtekenen.
 
memphisdepay
 
1
5 december 2022 om 14:57
Bijtekenen lijkt mij inderdaad ook niet slim op korte termijn wordt het gewoon een lastig verhaal voor hem denk ik. Ik denk dat Ajax de transfermarkt ook nog wel opgaat. Buiten dat heeft hij ook niet echt uitgeblonken in jong Ajax. Spelers als Unuvar, Bakayoko, Gudmunsson, Abouklahl, Cerny, etc. hebben echt veel meer laten zien als je puur naar doelpunten en assists kijkt.
 
Skipster
 
4
5 december 2022 om 14:34
Hij moet natuurlijk helemaal niks. Heeft geen uitzicht op speeltijd dus ik zou eieren voor mijn geld kiezen! Wat voor club zou goed zijn voor hem nu?
 
Bundy_sr
 
6
5 december 2022 om 14:38
Een club in de subtop van de Eredivisie zoals SC Heereveen, FC Twente
 
Sirius
 
2
5 december 2022 om 15:25
Het probleem is dat die jongen deze zomer transfervrij is. Dat maakt het plots zelfs aantrekkelijk voor het buitenland. Daar is makkelijk geld op te verdienen. Het zou me dus niet verbazen als hij de verhuurcarrousel in Engeland verkiest boven de Nederlandse subtop.
 
Texeira
 
7
5 december 2022 om 14:36
"wij vinden dat hij moet bijtekenen bij Ajax". Waarom dan? Omdat ze hem dan komende zomer gaan verkopen of omdat ze hem kansen gaan geven. Als ik Hansen was zou ik ook weg gaan, Ajax heeft nog op geen enkele manier laten zien waarom hij zou moeten blijven. Hij krijgt geen kansen, Ajax haalt liever een paar dure buitenlanders voor zijn positie.
 
PSVMANUNITED
 
8
5 december 2022 om 14:42
Schreuder probeert zo hard autoriteit uit te stralen dat het gewoon sneu wordt. Neemt hem niet mee op trainingskamp terwijl die jongen gewoon een contract heeft, doet uitspraken als 'de club is leidend, niet de spelers', 'wij vinden dat hij moet bijtekenen'. Dat eerste snapt iedereen en je gaat er pas aan twijfelen als je de noodzaak voelt dat hardop te zeggen en wat betreft dat tweede: die jongen moet helemaal niks. Dat het misschien wat minder chique is om jezelf een transfervrije status te verschaffen als je de jeugdopleiding van een club hebt doorlopen is helemaal waar, maar die jongen heeft geen enkel uitzicht op speeltijd terwijl hij op een leeftijd komt dat hij gewoon moet spelen. Hij staat (waarschijnlijk terecht, weet ook niet precies hoe goed Hansen is) in de pikorde achter de volgende parel en één van de weinige lichtpuntjes in het spel (ik zeg niet resultaten, ho maar) van het afgelopen seizoen. En zelfs Conceicao krijgt bijna geen speeltijd omdat hij liever met een linksbuiten met een geweldige vormdip op rechts speelt omdat de andere linksbuiten ook niet op rechts wil spelen. Hij is geen lijfeigene van Ajax ofzo, heeft geen enkel perspectief bij Ajax en Schreuder lijkt voorlopig te blijven zitten. Als je een deal maakt zitten daar wel twee kanten aan natuurlijk. Zeker als Hansen blijkbaar naar Eredivisieclubs kan waar de kans best groot is dat hij wel speeltijd krijgt en belangrijk kan zijn is het toch niet zo raar dat die jongen niet wil bijtekenen?
 
JK-Ajax
 
2
5 december 2022 om 14:52
De druk opvoeren door een trainer die de jeugd niet bepaald een kans geeft. Op basis van welk perspectief moet hij dan bijtekenen? Alfred blijft toch echt wel een ontzettende knurft zeg in zijn uitingen naar de buitenwereld. Sodemieter die gast er nou eens uit.
 
Sirius
 
1
5 december 2022 om 15:26
Maar waarom zou hij Hansen een kans moeten geven? Die doet het niet eens zo geweldig in de KKD en we hebben het ook niet over een 17-jarige speler of zo. Die komt op dit moment nog aardig tekort voor Ajax 1. Ik denk niet dat z'n perspectief onder Ten Hag anders was geweest.
 
JK-Ajax
 
1
5 december 2022 om 16:18
Dan moet hij dus enkel bijtekenen om nog wat aan te verdienen, daar moet Alfred zich helemaal niet mee bemoeien - die heeft andere taken waar meer aandacht voor nodig is.
 
Sirius
 
0
6 december 2022 om 01:09
Oh, absoluut mee eens dat Schreuder z'n handen vol heeft aan zichzelf, maar dat neemt niet weg wat ik eigenlijk duidelijk probeer te maken. Hansen is absoluut niet klaar voor Ajax 1 en dat zie ik ook niet snel veranderen als je nagaat dat Ajax voor wat miljoenen een veel betere speler haalt. Ocampos wordt al met de grond gelijk gemaakt en die is echt wel een paar niveaus beter dan Hansen.
 
Maykel24
 
4
5 december 2022 om 15:00
Vind dit ook niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Brobbey. Deze jongen heeft op zijn 18e 'gewoon' verlengd. Die is straks 21 als zijn contract afloopt zonder een kans te hebben gehad.
 
Sirius
 
0
6 december 2022 om 01:12
Maar je kunt toch moeilijk verwachten dat Ajax ieder willekeurig talent een kans geeft in de eerste selectie? Hansen had vorig jaar in 23 wedstrijden bij Jong Ajax slechts 3 goals en 2 assists. Dit seizoen staat de teller op 4 doelpunten en 3 assists na 13 wedstrijden. Weliswaar een verbetering, maar bij lange na niet het rendement om een relevante speler in het eerste van Ajax te worden. Voor een paar miljoen haalt Ajax een speler die een beter rendement in de Eredivisie behaalt. Dit is naar mijn mening op het moment maar een doodgewoon talent voor een topclub. Die moet nog maar zien dat hij een basisplaats kan krijgen bij een Nederlandse subtopper.
 
Maykel24
 
0
7 december 2022 om 11:34
Mee eens dat je dat niet kan verwachten. Maar dan kan je ook verwachten dat zo iemand dus op zoek gaat naar een andere club.
 
Josias Mairuhu
 
2
5 december 2022 om 15:02
Gewoon weggaan, we kopen onnodig spelers voor de flanken , of huren ze en laten deze jongen bij jong zitten . Succes met de keuze die je maakt
 
ModricMagic
 
1
5 december 2022 om 15:26
Heeft geen enkele uitzicht op Ajax 1. Hij is al 20 jaar en hij moet gewoon naar een club gaan waar die mag spelen op hoogste niveau. In ieder geval in de eerste selectie zitten van bijvoorbeeld een Eredivisieclub. Bij Ajax heeft die geen kans om te spelen. Dus leuk dat je wil dat hij gaat bijtekenen maar hij gaat toch niet spelen in het eerste.
 
mhda
 
0
5 december 2022 om 15:32
Lekker met Heerennveen om tafel gaan ziiten. Hansen moet gaan spelen. Op rechts heeft ie sowieso Concesciau voor zich. En ws ook weer Bergwijn. Zie geen enkele reden voor hem om bij te tekenen. Beetje pech ook Zyech onderweg nu of in de zomer. Gevolg van een duurdere selectie.
 
XIII
 
3
5 december 2022 om 15:38
''wij vinden dat hij moet bijtekenen bij Ajax. Daar is ook de keuze op gemaakt om hem niet mee te nemen. De club moet leidend zijn, niet de spelers.” Er klopt toch iets niet aan deze stelling. Je wilt een speler laten bijtekenen, dan moet je die speler toch laten zien en voelen dat hij uitzicht heeft op Ajax 1. Op dit moment laten ze juist het tegenovergestelde zien in mijn ogen. Hij heeft al nauwelijks kansen gehad in Ajax 1 waardoor vertrouwen daarop laag is bij de speler en dan neem je hem ook nog niet eens mee op trainingskamp. Dat zijn echt goede signalen om een speler bij te laten tekenen. Schreuder is niet alleen debet aan, al irriteert me op dit moment alles aan deze man. Maar op andere plekken bij Ajax gaat het ook echt goed mis. Wat mij betreft na ontslag Schreuder mogen ook andere direct vertrekken.
 
 
1
5 december 2022 om 16:00
Bijtekenen voor 2 jaar en laten verhuren aan een ploeg als Utrecht Heerenveen Twente. Snap wel als hij t niet doet, deze jongen krijgt geen kansen
 
Soccerfan_1
 
0
5 december 2022 om 16:26
Als je conceicao al niet wil laten spelen waarom zou Hansen dan bijtekenen? Totaal geen perspectief
 
pinko
 
0
5 december 2022 om 16:30
Schreuder heeft nog steeds praatjes. Ondanks zijn rotsvaste eerste plaats in de categorie trainers die het minst succesvol zijn bij Ajax. Maar met de steun van nog een paar minkukels kun je dus gerust doorgaan met de voortrazende destructie van Ajax.
 
TechnoBastard
 
0
5 december 2022 om 21:05
Schreuder heeft gewoon ontzettend geluk dat zowel Feyenoord als PSV ongelofelijk aan het prutsen zijn dit seizoen, anders lag hij er wel uit. Wat betreft Ajax 1 is er wel een ontwikkeling gaande waar bijv. een Cruijff niet blij van zou worden. De spelers worden voor zo'n hoge prijs gehaald, dat je ze er niet makkelijk meer naast zet. En dat heeft gevolgen voor de doorstroom vanuit Jong. Talenten moeten echt de sterren van de hemel spelen om door te mogen. Wel interessant om op langere termijn te zien hoe dat uit gaat pakken..
 
Sirius
 
0
7 december 2022 om 13:00
Dat vind ik een slecht argument. Feyenoord heeft na 14 wedstrijden pas 9 verliespunten. Het is al wat jaren geleden dat Feyenoord dat wist te presteren. Tevens heeft PSV na 14 wedstrijden 12 verliespunten. Dat is niet de standaard van PSV, maar het is de laatste jaren vaker voorgekomen. Voor Ajax is het echter wel nieuw dat het al 12 verliespunten heeft na slechts 14 wedstrijden, vooral in acht nemend de financiele stootkracht van de club. Verder vind ik het nooit zo handig om Cruijff in dit soort discussies te betrekken. Die heeft hier niets meer mee te maken en zijn laatste inbreng bij Ajax ging nou ook niet bepaald lekker. Als je wat wilt in de CL, heb je een volle portemonnee nodig. Echter spendeert Ajax het geld verkeerd en dat kun je ze wel kwalijk nemen. Van Der Sar is duidelijk totaal ongeschikt om het voetbalbedrijf vorm te geven, Hamstra en Huntelaar zijn te licht om het geld goed te spenderen en Schreuder is gewoon een niveautje bodem KKD of lager.
 
Bossie
 
0
5 december 2022 om 16:42
Dat een speler niet bij-tekend is tot daar en toe, maar dat je die zelfde speler terug haalt voor 16 miljoen, daar zit het hem.
 
relax
 
0
5 december 2022 om 17:01
Laat hem maar lekker naar Vitesse komen. Makelaarskantoor Wasserman van Rob Jansen vertegenwoordigd hem en laat deze Cocu, Theo Janssen en vd Weerden nou ook vertegenwoordigen. Vitesse zal budget vrij moeten maken omdat de club nog steeds geen akkoord heeft betreft de overname van de club. Maar met een beetje creativiteit lukt dit Vitesse waarschijnlijk wel.
 
TechnoBastard
 
0
5 december 2022 om 21:07
Als je echt geleerd had van Brobbey, was je vorig jaar al het gesprek aangegaan, verlengd en daarna verhuur bij een subtopper uit de eredivisie. Je bent een sterk merk, maak daar meer gebruik van zou ik zeggen. Iedere subtopper uit de eredivisie kan toch wel een huurspeler van Ajax gebruiken?
 
Nicefish
 
0
5 december 2022 om 17:18
In ons land dient contractsvrijheid gerespecteerd te worden. Dit betekent niets anders dan dat een werknemer de vrijheid heeft om niet te verlengen. Druk van werkgevers om die vrijheid aan te tasten is onaanvaardbaar. Clubs die dat weldoen tonen geen enkel respect voor een ander. Die zouden bestraft moeten worden. Mochten de regels dat nu nog niet mogelijk maken dan moeten ze ter bescherming van de werknemers gewijzigd worden.de club is niet groter dan het respect voor de mens. Clubs mogen nooit beweren dat dit wel zo is: daarvoor bestaat geen enkele redelijke grondslag. Dat is immers en regelrechte aanval op de vrijheid van contractsvrijheid van de werknemer. Met clubliefde heeft dat niets te maken, wel met schaamteloos optreden van de clubs. De uitlating van Schreuder is dan ook in geen enkel opzicht te rechtvaardigen. Ook niet met de stelling dat voetbal nu eenmaal buiten de maatschappij staat en zijn eigen regels kent. Dat moeten we nooit willen en dus niet aanvaarden.
 
GLENNN
 
0
5 december 2022 om 17:35
Wat een lulkoek van Schreuder. Sontje is een tijd geblesseerd geweest, maar heeft nog nooit een fatsoenlijke kans in Ajax 1 gehad. Laat hem gewoon lekker gaan of geef hem perspectief waardoor hij nog kan uitgroeien tot een Ajax 1 speler. Ondertussen is hij al 20 jaar (nog ontzettend jong hoor), maar heeft hij nog niet gespeeld voor Ajax 1 Conceicao speelt al amper tot niet, daar speelt nu een Tadic of Bergwijn (die beiden geen rechtsbuiten zijn)... Wat moet Hansen dan voor een perspectief hebben? Schreuder ben ik kotsbeu bij Ajax. Zie hem liever vandaag nog vertrekken... En hopelijk kan Hansen ook een transfer maken. Wellicht bijtekenen en verhuren in de Eredivisie? Anders gewoon laten gaan naar een middenmoter in de Eredivisie!
 
HansvanKins
 
0
5 december 2022 om 17:48
Beetje kinderachtig van Ajax en nog dom ook. Als ik Hansen was, tekende ik nú zéker niet bij. Lekker van de zomer ergens anders tekenen en als hij succes heeft, een lange neus naar Ajax geven. Dit gedrag hadden ze bij Brobby (die nog geen één hele wedstrijd kan volmaken) moeten laten zien. Als Ajax hem écht zo goed vindt, zou ik zeggen: "geef hem een verbeterd contract ".
 
TataTeije
 
1
5 december 2022 om 18:23
Iedereen zeikt op Schreuder maar als Ajax hem gewoon meeneemt zoals bij Brobbey is het fout en moeten ze eens wat harder gaan spelen, maar nu is het ook weer fout. Of Sontje bij moet tekenen betwijfel ik, maar Schreuder handelt hier gewoon goed.
 
Eddepetje63
 
0
5 december 2022 om 19:21
Niet bijtekenen nu AJAX besloten heeft met waterhoofd Schreuder vooralsnog verder tegaan. Wordt dit seizoen niets en zeker niet voor aankomende talenten. Waterhoofd voert zijn eigen beleid en de zwakke Directie en RVC ondersteunen hem. Dus weg zijn. Het kan alleen maar beter bij een andere club.