'Alleen afzien van transfersom kan vertrekwens van Real Madrid vervullen'
Donderdag, 9 januari 2020 om 19:25

Nu de winterse transferwindow open is, wordt er andermaal gespeculeerd over de toekomst van Gareth Bale. De dertigjarige aanvaller haalde zich de woede van de fans van Real Madrid op de hals door in de eerste seizoenshelft na het bereiken van het EK met Wales te poseren achter een vlag met de tekst 'Wales. Golf. Madrid. In that order'. Zaakwaarnemer Jonathan Barnett noemt een transfer op korte termijn bij ESPN 'onwaarschijnlijk', maar de Daily Telegraph houdt er een andere lezing op na.

De Engelse krant schrijft dat Real Madrid het liefst zo snel mogelijk afscheid neemt van Bale. De Koninklijke beseft echter dat de kans klein is dat een club zich deze maand of aan het einde van het seizoen met een transfersom voor de Welshe aanvaller zal melden. De voornaamste reden daarvoor is het vorstelijke salaris dat Bale in de Spaanse hoofdstad opstrijkt. Zijn contract bij Real Madrid loopt nog tot medio 2022 en de Daily Telegraph stelt dat de wegen van beide partijen alleen zullen scheiden als de Spaanse topclub afziet van een transfersom.

Afgelopen zomer was Bale dicht bij een vertrek bij Real Madrid. Een lucratieve overstap naar China viel echter in het water, doordat de Koninklijke op het laatste moment toch een transfersom verlangde. Een terugkeer naar de Premier League wordt voorlopig echter als 'onwaarschijnlijk' bestempeld. Manchester United is door de leeftijd van Bale niet langer meer geïnteresseerd, terwijl Tottenham Hotspur zijn komst niet kan betalen. Op dit moment lijkt een overstap naar een lucratieve competitie voor Bale de enige uitweg bij Real Madrd.

Een van de competities die als bestemming voor Bale wordt genoemd, is de Amerikaanse Major League Soccer. Barnett sluit tegenover ESPN een overstap naar de Verenigde Staten uit, stelt dat Bale in januari 'nergens naartoe gaat' en dat het 'heel onwaarschijnlijk' is dat de Welshman in de zomer wel vertrekt bij Real Madrid. Bale speelde dit seizoen tot dusver veertien officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor twee doelpunten en twee assists.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
18
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Warabe
 
40
9 januari 2020 om 19:33
Bale heeft Real bij de ballen.
 
SocioFan1
 
3
9 januari 2020 om 19:54
Poeh dat kan je wel zeggen ja. Ze spelen het heel subtiel. Een sterke strategie kan je wel zeggen van die zaakwaarnemer. Bale zegt ook nooit iets over deze situatie. Maar ja uiteindelijk is Perez helaas niet slim geweest om Bale zo'n contract verlenging te geven denkende dat hij wel eventjes Ronaldo ging doen vergeten. Nee dus en nu zitten ze met gebakken peren.
 
InsideRMadrid
 
10
9 januari 2020 om 20:39
Dat kan je dus mooi niet zeggen... Het is nog altijd Florentino Perez die de lakens uitdeelt, en daar zal Bale heel snel achter gaan komen. Als Real Madrid nog wil verdienen aan Bale dan zal het komende zomer hem moeten laten gaan om nog iets eraan over te houden. Ook het EK komt eraan, en dus zal Flo nooit risico nemen door Bale niet eerst te verkopen, straks loopt hij immers een blessure op. Nog voor dat het EK van start gaat zal je horen over Bale zijn vertrek. De enige reden dat hij er nu nog bij zit is omdat Zidane heeft gezegd hem te willen houden en dat hij nuttig kan zijn voor deze groep. Maar met de rise van jongens als Rodrygo en Vinicius, en de aankoop Hazard en Asensio die straks terug komt is er natuurlijk geen plek meer voor Bale. De voornaamste reden dat Bale moest blijven is ook die blessure van Asensio. Het draait allemaal om Mbappe, die komende zomer of dat jaar erop moet komen richting Madrid. Maar als je daadwerkelijk denkt dat Bale de club Real bij de ballen heeft dan heb je het mis. Cristiano Ronaldo had Real Madrid bij de ballen, toen hij zei dat hij per se weg wilde.
 
Formus
 
29
9 januari 2020 om 21:19
Maar Insider, als Bale niet weg wil, gaat ie niet weg. En dan kan Perez doen en laten wat ie wil, maar Bale blijft dan mooi golfen voor 20 miljoen per jaar. Dus heeft ie Real zeker bij de ballen, of je het nou leuk vindt of niet.
 
Vegitosan
 
19
9 januari 2020 om 21:26
Insidermadrid, wat is dat nou voor rare bluf? Ongeacht wat Real doet , Bale zit in zo'n luxe positie dat ie alleen maar kan winnen.blijft ie bij Real dan kan die zn zakken vullen alsof ie in China speelt... of hij nou op de bank zit of in de basis , dat boeit hem niet. En winnen van iemand die niks boeit kan niet.verkoopt Real hem dan mogen ze dat doen met flink flink verlies. Dus hoe bedoel je ''daar zal Bale heel snel achter komen''....bale die haalt het bloed onder de nagels vandaan bij Perez... in de ene hand heeft ie de ballen van Perez , in zn andere hand een golfclub.
 
Formus
 
6
9 januari 2020 om 21:52
Gareth "Bogarde" Bale idd. Warabe weet precies waar ie het over heeft als Chelsea fan ??
 
SocioFan1
 
2
9 januari 2020 om 22:27
@insidermadrid Dat is niet correct, Zidane zei van de zomer nog dat het het beste was als Bale zou vertrekken. Ze wilden hem ook weg doen, zodat er ruimte vrij kwam. Maar helaas bleef hij Bale zitten. Ze pakken het slim aan, Bale doet zijn ding. Houdt zich aan de regels, komt naar de trainingen etc. en dan kan Perez doen wat hij wil maar dit lost hij niet zo op. Enkel als Bale denkt aan zijn eigen carriere dan misschien wel. Daarom is het een lastige situatie voor Real en uiteindelijk heeft Perez gefaald met zo'n contractverlenging toen. Wel hoop ik dat hij nu wel gaat vertrekken straks, want het is voor beide geen positieve situatie. Nja voor Bale's bankrekening dan wel ja.
 
El Pipita
 
4
9 januari 2020 om 19:34
Het is gewoon klaar voor Bale in Madrid. Heeft veel mooie momenten gehad bij Real, waaronder belangrijke beslissingen in de CL. Maar het komt er niet meer uit, en ik denk dat het ook niet meer gaat komen. Hij oogt nog wel redelijk fit, maar is zijn snelheid kwijt en vooral creativiteit. Hij komt z'n tegenstander niet voorbij, is niet enorm dodelijk voor de goal en geeft niet veel assists. Dus ik zie geen toekomst meer voor hem bij Real. Een overstap naar USA is prima, kan hij ook weer lekker Engels praten.
 
RealMadrid-96
 
11
9 januari 2020 om 19:49
Het is al klaar voor Bale in Madrid sinds Ronaldo weg is. Alleen zie ik hem niet vertrekken omdat ik denk dat Perez geen genoegen gaat nemen met €0 voor Bale. En ook al zou hij dat doen, zie ik Bale en z'n zaakwaarnemer nog wel moeilijk gaan doen als er een club niet hetzelfde salaris wilt betalen.
 
FR_JC
 
5
9 januari 2020 om 19:53
Geheel eens hoor dat het nu wel klaar is met Bale, daarover spraken we eerder deze week reeds. Maar er is maar un kleinigheidje van 75 miljoen 'netto' waarom Bale Real niet zo snel zal verlaten. En geef hem eens ongelijk na alle fratsen van o.a Zizou en fans. Zoals Warabe hierboven al schreef, "bale heeft Real bij de ballen".
 
El Pipita
 
2
9 januari 2020 om 20:00
Dat klopt, maar ergens denk ik dat Bale nog wel zin heeft om met plezier zijn werk te gaan doen, in bijvoorbeeld Usa.
 
FR_JC
 
2
9 januari 2020 om 20:13
Als hij eruit zou komen met een club dan zeker wel. En zal voor hen van waarde zijn, net zoals hij dat ook voor Real is geweest. Contractueel zal Real -tot aan- 50 miljoen over moeten maken. Al met al een Grote onkostenpost... Maar alles ligt in Bale zijn handen, zal toch niet prettig zijn voor Perez is mijn gedachte.
 
OussamaBoukziri
 
0
10 januari 2020 om 01:29
Ik zeg Ajax als je slag!
 
Alcantara91
 
4
9 januari 2020 om 19:38
Naar Tottenham terugkeren zou mooi zijn, op de flanken met son
 
Real Madr!d
 
2
9 januari 2020 om 20:01
Vlag zal bij mij direct uithangen als deze man vertrekt. Wat een soap zeg. Het ergste is nog dat die iedere keer basisplaatsen krijgt van Zidane. En dan denk ik van, op basis waarvan? Hij scoort nooit. Geeft nooit een assist en kan geen eens 2 wedstrijden op rij goed spelen. Als je deze man opstelt, speel je juist met 10 man. Bron van ergenis is Bale geworden. Snelheid is ook helemaal weg die die vroeger wel had. Dodelijk op de counters maar nu is het gewoon een slak geworden. Ook altijd geblesseerd. Wat moet je er verder mee man? Ik bedoel. Ik bedank hem voor alles zoals de winnende finales goals tegen Liverpool, Barca en Atletico. Maar verder is het gewoon klaar en wens ik Bale het beste toe bij zijn nieuwe club.
 
RealXIIImadrid
 
0
9 januari 2020 om 20:56
Na Benzema en hazard onze beste aanvaller en maakt de komst van Mbappé op korte termijn overbodig
 
theo uphus
 
2
9 januari 2020 om 20:56
Het maakt helemaal niet uit of de transferwindow nou wel of niet open is. Zolang Bale nog niet is geransfereerd blijft dat gezeur uit Madrid constant door gaan. Dat krijg je met zulke salarissen en de lengte van contracten. Niet Real Madrid of Barcelona zijn de grote bazen in het profvoetbal, maar Mendes en Raiola.
 
SamuelSanders
 
0
9 januari 2020 om 21:03
Toch jammer dat een wereldspeler als Bale zo snel is afgegleden. Je had genoeg tijd om de rest van je leven golf te spelen NA je carriere dus ik snap niet waarom hij niet volledig gefocused is. Ja voetballers zijn mensen en ja hun hebben ook leven na voetbal maar bij Bale moet ik toch een uitzondering maken. Heb het gevoel dat hij zich teveel laat meeslepen.
 
sebasjuh
 
1
9 januari 2020 om 21:29
Je zal dan toch gewoon als club moeten zeggen we laten je voor een lage transfersom gaan. Dan kan de speler weg en is de club er ook vanaf. Ik weet niet hoeveel jaar zijn contract nog duurt en hoeveel geld hij precies krijgt maar in de reacties lees ik 20 miljoen per jaar en als hij nog 2 jaar contract hebt kan je of 40 miljoen weggeven aan die speler die amper iets doet of gewoon je verlies nemen en lekker verder gaan en dat geld wat je zou besparen aan een jong talent besteden.
 
IKEA
 
1
9 januari 2020 om 21:40
Stel Real Madrid geraakt tot de finale van de Champions League dit jaar zie ik het nog wel gebeuren dat onze beste man Gareth Bale een beslissende factor gaat spelen. Het is en blijft een topvoetballer die juist enorm opleeft in de wedstrijden waar het om gaat. Het is jammer hoe er met hem wordt omgegaan en dat hij alsmaar geblesseerd is, want eerlijk is eerlijk, wat een beest!
 
mcgregor
 
0
9 januari 2020 om 23:31
Het is gewoon jammer dat er geen enkele interesse is in bale. Er is geen club die zich wil branden aan deze blessure gevoelige jongen. Is meer geblesseerd dan fit. Lijkt Robben wel .. Real wil graag van hem. En terecht . Kost veel maar laat niks zien meer. Loopt ongeïnteresseerd op het veld en is al zijn snelheid verloren. Had na Ronaldo de vedette moeten worden maar liet zien dat hij het niet meer kan.