'Alonso is op dit moment misschien wel de beste linksback van Europa'
Zaterdag, 1 september 2018 om 21:02

Maurizio Sarri ziet Marcos Alonso op dit moment als 'misschien wel' de beste linksback van Europa. De 27-jarige Spanjaard speelde zaterdag een sterke wedstrijd voor Chelsea tegen Bournemouth (2-0), die hij bekroonde met een assist op de 2-0 van Eden Hazard. Sarri is bovendien erg te spreken over de seizoensstart van Chelsea, al wil de trainer nog niet nadenken over het landskampioenschap.

Chelsea betaalde in 2016 een bedrag van 27 miljoen euro aan Fiorentina voor Alonso, die zich al gauw opwerkte tot basiskracht onder Antonio Conte. Onder Sarri miste hij dit seizoen nog geen minuut. "Alonso is op dit moment misschien wel de beste linksback van Europa", vertelt de oefenmeester na de zege op Bournemouth in de Engelse pers. "Fysiek is hij op topniveau. Offensief doet hij het heel goed. Ik denk wel dat hij verdedigend nog beter kan worden. Als dat lukt, kan hij de beste linksback ter wereld worden."

Sarri geeft aan blij te zijn met al zijn spelers. "Ik zie ze gedurende de week en tijdens wedstrijden beter worden. Ik ben heel blij met twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden, maar ik denk dat het altijd beter kan. Ons spel kan altijd beter", aldus de Italiaan, die spreekt van een 'heel moeilijke wedstrijd' tegen Bournemouth. Achttien minuten voor tijd opende Pedro de score, waarna Hazard vijf minuten voor tijd de eindstand bepaalde.

"Ze hadden de organisatie achterin goed op orde. Dat maakte het moeilijk in de eerste helft; misschien hadden we de bal sneller moeten laten rollen en misschien hadden we meer moeten lopen zonder de bal. Maar een wedstrijd als deze kun je vaak winnen in de laatste 20 tot 25 minuten, dus ik had er altijd vertrouwen in", legt Sarri uit.

Alleen Chelsea en Liverpool hebben twaalf punten uit de eerste vier duels gehaald; Tottenham Hotspur en Watford spelen zondag tegen elkaar en kunnen allebei ook op twaalf punten komen. Hoewel het er rooskleurig uitziet, wil Sarri niet te ver vooruitkijken. "Ik denk dat we ons beter kunnen richten op de volgende wedstrijd. Het gat met Manchester City was vorig seizoen dertig punten en het wordt heel moeilijk om dat in een jaar goed te maken. Ik ben blij met deze vier wedstrijden, maar ik denk nog niet aan het einde van het seizoen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
ChelseaFener38
 
1
1 september 2018 om 21:20
Heeft zich echt wel verbeterd onder Sarri. Vond hem onder Conte eerlijk gezegd matig, maar zoals je ziet heeft Sarri hem al na paar wedstrijden een andere speler gemaakt. Sarri weet ook dat hij niet goed is verdedigend, maar aanvallend doet hij het echt geweldig. Moet toegeven dat ik het fout had.
 
bpreal
 
24
1 september 2018 om 21:31
Onzin. Sarri heeft enkel het team beter lagen spelen, maar om nu te zeggen dat hij spelers individueel beter heeft gemaakt, in amper paar weken, doe normaal. Denk gewoon dat de spelers fijner vinden hoe sarri speelt en thats it.
 
Moss_Side
 
5
1 september 2018 om 21:31
Eindelijk geef je het toe! Maakt niet uit joh! En over vanmiddag: het spijt me als Warabe en ik je het gevoel geven dat we je niet serieus nemen. Dat was omdat je de keer daarvoor heel bijdehand reageerde op ons toen we over Kante zijn positie discussieerden. Dus bij deze excuus! Daarnaast vind ik Alonso trouwens wel de beste LB na Marcelo idd.
 
ChelseaFener38
 
5
1 september 2018 om 21:40
Maakt niet uit man. Sorry als ik idd bijdehand reageerde. Wilde jullie alleen laten weten dat een 4231 niet zal werken onder Sarri, omdat Jorginho dan zijn ding niet kan doen. @bpreal, we spelen idd beter als een team dankzij Sarri. Toch vind ik dat Alonso zich wel heeft verbeterd. Ik heb wel vaak gezegd dat een aanvallende manager zoveel beter past bij dit team. Spelers als Hazard, Pedro, Kante, en ook Alonso lijken verschillende spelers.
 
_Buffalo_
 
3
1 september 2018 om 21:33
In het eerste seizoen onder Conte was Alonso toch ook zeer goed, alleen vorig seizoen was die te vaak zwak.
 
Miquel16
 
29
1 september 2018 om 21:29
Tagliafigo en angelino zijn toch net wat beter ben ik bang...
 
Pieterpost
 
6
1 september 2018 om 22:10
Angelino heeft wel meer overzicht en een geweldige voorzet! Voor de rest moet in de cl nog blijken hoe goed hij werkelijk is!
 
KopiteRed
 
15
1 september 2018 om 21:45
Van Europa? Niet eens in de Premier League joh. Robertson is sowieso beter en ook Mendy als die volledig fit is schat ik hoger in. Dan heb je ook nog spelers als Shaw en Davies. 1 van de beteren is die wel denk ik, maar zeer zeker niet de beste. Heeft verdedigend veel fouten en wordt zelfs door Chelsea fans regelmatig aan getwijfeld.
 
Moss_Side
 
24
1 september 2018 om 21:50
Kijk, ik ben natuurlijk United fan. Maar wat je nu zegt over Luke Shaw hahahaha. Ik kan je helaas nooit meer serieus nemen Kopitered.
 
KopiteRed
 
9
1 september 2018 om 22:34
Moss_side Op dit moment is Shaw niet beter dan Alonso. Echter, als Shaw z’n potentie waarmaakt schat ik hem hoger in dan Alonso. Als je United fan bent was je misschien ook opgevallen dat Shaw de enige is die dit seizoen presteert bij United. Wat jammer dat je mij niet meer serieus kunt nemen. Heb je de kans om wat over voetbal te leren, luister je niet ??.
 
D.costa9CFC
 
3
1 september 2018 om 21:51
Hij zegt ook: op dit moment. Daarmee kan je het niet oneens zijn. Brengt bijv. Aanvallend meer dan Morata tot nu.
 
 
12
1 september 2018 om 22:12
Waar baseer je het op dat Luke Shaw beter is? Omdat hij twee goede wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen? @d.costa9cfc Dat hij aanvallend meer brengt dan Morata zegt meer over hoe slecht Morata is dan andersom.
 
D.costa9CFC
 
3
1 september 2018 om 22:32
Haha dat is ook zo. Maar het blijft knap van Alonso. Vandaag was die ook dicht bij een doelpunt.
 
KopiteRed
 
2
1 september 2018 om 23:49
Jordan Op basis van alle wedstrijden die ik van beide backs heb gezien. Ik vind Shaw op z’n top gewoon completer. Nu weet ik wel dat dat even geleden was, maar dit seizoen lijkt die dat niveau weer te gaan halen. Ik vind Alonso aanvallend geweldig, verdedigend (en dan vooral positioneel) erg matig.
 
 
0
2 september 2018 om 13:57
Op basis van alle wedstrijden is Marco Alonso nog altijd beter. Luke Shaw heeft in het verleden bewezen dat hij een top back in potentie was. Zolang je het op topniveau niet laat zien maak je weinig aanspraak voor die titel. Tot nu toe heeft Luke Shaw slecht gepresteerd bij Manchester United buiten de twee wedstrijden dit seizoen. Marco Alonso was onwijs belangrijk in het kampioensjaar van Chelsea en hij lijkt deze lijn weer door te trekken. Verdedigend misschien niet een van de betere, maar in aanvallend opzicht zonder twijfel een van de betere in de Premier League.
 
redu1
 
2
1 september 2018 om 22:20
Alonso is aanvallend de beste back in de prem enkel verdedigend is die matig. Snap ook niet waarom je Robertson sowieso beter vind?
 
KopiteRed
 
5
1 september 2018 om 22:37
Als je niet snapt waarom ik Robertson de beste vind is de discussie het waarschijnlijk niet eens meer waard. Blinkt zowel verdedigend als aanvallend uit en werd na een half seizoen door notabene Gary Neville de beste linksback uit de Premier League genoemd.
 
redu1
 
2
1 september 2018 om 22:48
Ik bedoel daarmee op basis van wat is Robertson zo veel beter? Aanvallend haalt alonso betere stats verdedigend is Robertson beter. Alonso werd in zijn eerste jaar bij chelsea ook gekozen als beste lb van de competitie...
 
Vegitosan
 
2
2 september 2018 om 01:32
Redu1 ... Laat de belangrijkste taak van een back nou net verdedigen zijn. Robertson , Alba , Alaba , Marcelo , Mendy (in vorm) , Sandro , zijn allen sws beter dan Alonso , dus nummer 1 zeker niet.
 
 
0
2 september 2018 om 14:00
De belangrijkste taak in het moderne voetbal voor een back is niet per se verdedigen. Het is maar net wat voor een systeem je gebruikt. Dani Alves heb ik nooit beschouwd als een van de beste verdedigende backs, maar wel als een van de beste (voor mij persoonlijk de beste) rechtsback. Bij een team waar je dominant voetbal speelt hoeft je back niet per se de beste verdediger te zijn. Daarom vind ik bijvoorbeeld dat Azpilicueta in het huidige systeem beter als central back kan spelen dan right back. Ik zeg niet dat hij aanvallend weinig brengt, maar ik vind zijn verdedigende kwaliteiten veel beter.
 
redu1
 
0
2 september 2018 om 15:45
Vegitosan een back moet allround zijn aangezien die zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje moet bijdragen. Vandaar dat Marcelo en Alves de 2 beste backs zijn. Alonso is aanvallend heerlijk maar defensief matig maar in het systeem van trainers als Sarri , Guardiola zou een Alonso beter renderen dan een Robertson. Vandaar dat ik het daarom niet mee eens ben dan alonso minder is dan Robertson.
 
Django10
 
0
2 september 2018 om 03:37
Alonso is echt wel 1 van de beteren in de Premier League. Het is dat je een Liverpool-supporter bent dat je Robertson hoger inschat, maar Alonso is beter dan alle bovengenoemde namen. Het zou me niet verbazen om hem binnenkort bij Real Madrid te zien.
 
KopiteRed
 
0
2 september 2018 om 04:22
Omdat ik een Liverpool fan ben? Iedereen in Engeland (behalve Chelsea fans) is het erover eens dat wat betreft de linksbacks robertson en mendy aan de top staan.
 
 
0
2 september 2018 om 14:04
Iedereen in Engeland? Woon jij zelf in Engeland? Want reis regelmatig af naar Engeland i.v.m mijn bedrijven waar ik vaak in verschillende cafes zit en met mensen praat en ik kan je vertellen dat het allemaal wel meevalt met wat jij nu zegt.
 
redu1
 
0
2 september 2018 om 15:47
Iedereen in engeland? Gary neville , Liverpool fans en wie nog? Beide spelers zijn minstens gelijkwaardig aan elkaar. Wil je aanvallen dan kies je voor alonso , wil je verdedigend stabiel zijn kies je voor Robertson.
 
Ampie
 
0
1 september 2018 om 22:06
Wat bedoelt sarri met de uitspraak dat ze zich beter op de vorige wedstrijd kunnen richten?
 
Willian-Borges
 
3
2 september 2018 om 03:52
Ach ja, hij doet het nu goed en lijkt inderdaad een stuk beter te zijn geworden. De beste linksback van de wereld gaat me iets te ver vind Marcelo, Alaba, Sandro, Robertson en Mendy zijn toch wel beter dan deze Alonso. Ik ben denk een van de weinige die nog steeds erg sceptisch is over deze man verdedigend vind ik hem nog niet sterk genoeg en zelfs aanvallend (ja aanvallend) kan het in mijn ogen beter. Aanvallend draagt hij natuurlijk zijn steentje bij met zijn belangrijke goals en prachtige vrije trappen. Ik vind dat hij wel mag werken aan zijn “overlapping runs” heb vaak het idee dat gelijk de 16 induikt terwijl hij juist degene zou moeten zijn die met zijn voorzetten en pasjes een Hazard of Morata in de stelling zou moeten brengen. Dat mis ik toch wel bij hem Marcelo en Alba zijn altijd dreigend met hun dribbels tot de achterlijn en binnendoor opeens te voor schijn komen. Maarja hij scoort zijn goals, de coach is blij met hem en de fans lopen met hem weg dus ben waarschijnlijk gewoon een enorme azijnzeiker .