'Als Chelsea 40 miljoen euro voor hem had betaald, had hij vaker gespeeld'
Zaterdag, 27 oktober 2018 om 12:50

Het is nog maar de vraag of Ruben Loftus-Cheek zondag tot de wedstrijdselectie behoort van Chelsea voor de uitwedstrijd tegen Burnley. De middenvelder was donderdagavond de grote smaakmaker van het Europa League-duel tussen Chelsea en BATE Borisov (3-1): binnen 53 minuten produceerde hij een hattrick. Zijn kansen in de Premier League zijn echter zeer beperkt.

Loftus-Cheek werd vorig seizoen gestald bij Crystal Palace en groeide daar uit tot international van Engeland. Ook Peter Crouch, aanvaller van Championship-club Stoke City, raakte onder de indruk. "Ik maak er geen geheim van dat ik een groot liefhebber van hem ben. Ik heb hem vorig seizoen in de gaten gehouden en de wedstrijd die me het meest bij staat, was toen Crystal Palace met 1-2 won bij Stoke. Toen ik naar huis ging, was ik ervan overtuigd dat hij een vaste basisspeler zou worden", schrijft Crouch in een column voor de Daily Mail.

De 37-jarige aanvaller constateert dat het nog niet zover is gekomen voor de 22-jarige Loftus-Cheek. "Hij heeft dit seizoen maar 33 minuten gespeeld in de Premier League. Het is moeilijk voor jonge spelers die doorbreken uit de jeugdopleiding. Als Chelsea in de zomer veertig miljoen euro voor hem had betaald, dan had hij ongetwijfeld vaker op het veld gestaan. Als hij op Turf Moor niet tot de wedstrijdselectie behoort, is dat niet goed voor zijn moraal. Drie dagen geleden maakte hij nog een hattrick in de Europa League. Hoe is het dan mogelijk?"

Na de wedstrijd tussen Chelsea en BATE zei Glenn Hoddle, voormalig manager van the Blues, al dat Loftus Cheek wellicht eieren voor zijn geld moet kiezen. "Ik vrees dat hij Chelsea moet verlaten", gaf hij aan. "Iedereen wil hem zien spelen. Ik wil ook zien of hij ook tegen grotere clubs in staat is om dit soort wedstrijden te spelen. Stel hem op tegen Manchester City of Liverpool en we zullen zien wat hij kan doen. Niemand weet of hij drie wedstrijden op rij kan spelen. Ik denk dat hij dat zelf niet eens weet."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
 
13
27 oktober 2018 om 13:09
Wat een onzin, het is begrijpelijk dat hij geen basisplek heeft. Je hebt een middenveld en Kante en Jorginho zijn zekerheidjes. Voor die ene andere plek moet er dan gevochten worden. Kovacic kwam als grote versterking binnen, Barkley is geweldig in vorm en RLC is een groot talent en moet kleinere wedstrijden pakken om zich te bewijzen. Heeft nu een wedstrijd erg goed gespeeld, maar dat is niet genoeg om een basisplek te krijgen.
 
LuisFigo
 
13
27 oktober 2018 om 13:30
Het is nogal een groot verschil tussen het op de bank zitten en op de tribune. RLC zit al maanden niet in de wedstrijdselectie in de PL en speelt wat potjes in de EL. Jongen moet natuurlijk weggaan. Lekker spelen op zijn leeftijd bij een subtopper.
 
VaLeN79
 
7
27 oktober 2018 om 15:01
Bijna 23. Groot talent kan je hem dan niet meet noemen.
 
Odia11
 
1
27 oktober 2018 om 17:38
Wat zeg jij allemaal ? ???? kijk is even naar Manchester city mooie voorbeeld daar voor is guardiola het interesseerd hem niets, hoe groot jij bent of wie jij bent als jij het goed doet krijg je een kans en dat lijkt mij heel logisch zwart op wit. Kun je wel aankoop zijn van 60 miljoen heel leuk en aardig dat Chelsea geld smijt, maar volgens mij is morrata totaal niet Chelsea waardig hoe hij de laatste 2 jaar speelt, een speler die voor 1 miljoen wordt gekocht kan dat ook wat hij doet, en die krijgt zijn kansen voor de goal ook. All nonsens
 
Dumbell
 
1
27 oktober 2018 om 19:06
Dan moet je natuurlijk afvragen waarom ze Kovacic gehuurd hebben. Als je een speler passeert die uit de jeugd komt, dan moet de aankoop aanzienlijk beter zijn. Dat je dan een speler huurt is onbegrijpelijk. Chelsea ontwikkelt hem voor Real.
 
Zermatt_Person
 
0
27 oktober 2018 om 23:47
Daarom moet Chelsea die Kovacic ook alleen gebruiken voor de breedte en niet de basis. Barkley en RLC zijn gewoon veel belangrijker voor de toekomst dan Kovacic en Fabregas, omdat Kovacic en Fabregas beide niet meer voor Chelsea zullen spelen na dit seizoen. Hopen dat Sarri dus voortaan voor Barkley kiest als basisspeler en RLC geregeld laat invallen en dan Kovacic en Fabregas op de bank laat, ondanks dat ik Fabregas wel een geweldenaar vindm
 
Ajacxied
 
0
27 oktober 2018 om 14:09
Het probleem bij RLC is zn mentaliteit. Ook tegen Bate heb ik me weer veel aan hem gestoord, ondanks zn hattrick, omdat ie vaak maar wat rond sjokt op het middenveld en zelfs bij een counter zie je aan alle kanten spelers hem voorbij gaan omdat ie naar voren wandelt (!). Hij moet echt aan zn mentaliteit gaan werken en gewoon de hele wedstrijd 100% geven, pas dan zou ik hem in de basis willen zien, voorlopig nog zeker niet
 
ChelseaFener38
 
2
27 oktober 2018 om 15:21
Die jongen heeft juist een geweldige mentaliteit. Altijd een van de hardst werkende in trainingen. Hij heeft heel zijn carriere in verschilende posities gespeeld, logisch dat hij zich niet normaal heeft kunnen ontwikkelen. Sarri heeft ook gezegd dat hij zich geweldig heeft ontwikkeld in trainingen.
 
Millonario
 
3
27 oktober 2018 om 14:17
Een jeugdspeler die doorbreekt bij Chelsea en basisspeler wordt. Gaan we het nog meemaken?
 
Voetbalkunde
 
12
27 oktober 2018 om 14:28
Als je goed oplet wel, bijvoorbeels terry
 
Millonario
 
10
27 oktober 2018 om 14:43
Niet iedereen heeft die periode meegemaakt waarin John Terry als jeugdspeler die doorbraak heeft gemaakt. Als je goed oplet...
 
Voetbalkunde
 
7
27 oktober 2018 om 14:47
Ben jij dan maar 2 jaar ? Want 2jaar geleden was hij basisspeler ..
 
Millonario
 
13
27 oktober 2018 om 15:28
Ik denk dat jullie de zin niet goed interpreteren: Een jeugdspeler (iemand uit de eigen club dus, en dan bedoel ik echt van de kleine jochies tot het A-elftal en niet 16-jarige pubers die ergens worden weggeplukt) die doorbreekt (het meemaken van de doorbraak van die jeugdspeler) bij Chelsea en basisspeler wordt (dus ook een vaste waarde wordt). Dat je alleen maar kan afkomen met John Terry, die in 1998 debuteerde, is voor veel jonge mensen vreemd. Die hebben dat dus niet meegemaakt. En nogmaals, Loftus-Cheek is puur eigenkweek dus dat zou ik graag willen meemaken. Ik hoop dat je nu begrijpt wat ik bedoel.
 
Chygrynsky
 
0
27 oktober 2018 om 14:45
Christensen was vorig jaar basisspeler... Dus we hebben het al mee gemaakt.
 
Millonario
 
4
27 oktober 2018 om 15:06
Mja, maar iemand die op 16-jarige leeftijd weggaat bij zijn club en naar een andere club durf ik niet echt eigenkweek te noemen. Zelfde voor Musonda Jr. Loftus-Cheek was er al van kleins af bij de club.
 
Voetbalkunde
 
8
27 oktober 2018 om 15:11
dat jij het "niet zo durfte te noemen" is jou'n probleem, christesen is gwn verhuurd en is gewoon een jeugdspeler, je verkoopt klinklare onzin
 
Millonario
 
11
27 oktober 2018 om 15:24
Meneer Voetbalkunde gaat het warm water aan ons even uitleggen. Hou toch op man. Een andere mening hebben mag wel nog mag ik hopen?