'Als het dan niet beviel had Feyenoord me altijd nog kunnen wegsturen, toch?'
Vrijdag, 3 november 2017 om 06:43

Royston Drenthe vindt het nog altijd jammer dat hij geen tweede periode bij Feyenoord heeft mogen beleven. De inmiddels voormalig profvoetballer keerde in de zomer van 2012, op 25-jarige leeftijd en na verblijven bij Real Madrid, Hércules en Everton, terug in Rotterdam-Zuid. Drenthe hoopte op een terugkeer bij zijn geliefde club en koos ervoor om technisch directeur Martin van Geel te bellen. Het liep niet zoals verwacht.

Van Geel nodigde de inmiddels dertigjarige Drenthe bij hem thuis uit. "Daar vertelde hij mij dat ik impact zou hebben op het moraal van het team en dat ze voor mijn positie niemand nodig hadden. Ik heb het gerespecteerd en gelaten voor wat het was. Wat kon ik anders?", vertelt Drenthe in zijn nieuwe boek, geciteerd door Voetbal International. De linkspoot snapt dat hij een bepaalde naam had opgebouwd in de voetballerij. "Maar het deed pijn dat ze mij de kans niet gaven. Ik kom uit de jeugd van Feyenoord en had verwacht altijd wel een kans te kunnen krijgen als ik zou willen terugkeren."

"En als het dan niet beviel hadden ze me altijd nog kunnen wegsturen, toch?" David Moyes, voormalig manager van Everton, raadde geïnteresseerde clubs als Besiktas, West Ham United en Napoli tegelijkertijd aan om niet in zee te gaan met de voormalig international van het Nederlands elftal. "Hij heeft veel deuren voor mij dichtgegooid. Ik snap niet dat hij dat tegen die clubs heeft gezegd. Wat kan hem het schelen waar ik speel? Hij heeft toch geen last meer van mij? En misschien was ik wel veranderd."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Rodybboss
 
4
3 november 2017 om 06:50
Best wel naar van die David Moyes, als dat zo is. Boort hem gewoon een paar mooie clubs door de neus, bij Napoli als aanvallende back had ik hem nog wel willen zien. Maarja, Drenthe heeft een naam opgebouwd en zo te zien is hij toch daar ook bewust van..
 
maus123
 
8
3 november 2017 om 07:58
Het zal toch echt meer te maken hebben met Drenthe zelf. Hij is na Feyenoord overal bij elke club mislukt. Dit zal vooral aan zijn mentaliteit gelegen hebben. Ook was het totaal geen team speler en wilde hij alleen nog voorin spelen omdat hij zichzelf te goed vond om links back te spelen. Ik denk dat Moyes alleen om advies gevraagd is, naar zijn mening over Drenthe maar dit zal echt niet de hoofdreden zijn van het mislukken van de carrière van Drenthe . Hiervoor kan Drenthe beter even in de spiegel kijken.
 
Kink1984
 
3
3 november 2017 om 08:06
Het is niet raar dat er referenties bij een vorige manager gevraagd worden. Moyes is juist zeer professioneel geweest om andere clubs van eerlijk commentaar te voorzien. In ieder interview van Drenthe krijg ik het gevoel dat hij vooral zelf vind dat hij niet geholpen of juist benadeeld wordt. In zijn positie had hij veel meer uit zijn carrière moeten halen.
 
Wazebey
 
1
3 november 2017 om 06:55
Een beetje raar van Feyenoord dat ze deze topper niet nodig hadden/hebben. Die trainers zijn gewoon bang dat ze met een moeilijke jongen te maken hebben. Best laf van de huidige generatie trainers, Gio, De Boer en Cocu. Laatstgenoemde lijkt dat wel beter te kunnen met Locadia, Maher, Willems enz. Spelers zoals Drenthe zijn buitenkansjes maar we durven weer eens geen risico te nemen. In Nederland is het meest riskante wat we doen voordringen in de rij.
 
Wazebey
 
8
3 november 2017 om 07:34
Al die clubs die je opnoemt, dan is het voor Feyenoord toch nog steeds een topper? Helemaal als je al blij bent met Berghuis, Boetius en Diks.
 
Pindaboer
 
2
3 november 2017 om 07:40
En waar is die topper geslaage Wazebey ? Nergens.
 
Gloryhunter96
 
1
3 november 2017 om 08:01
Hij is er financiee keihard op vooruitgegaan en kan kijken naqr een leuke bankrekeking waarvan menig fulltime vz reageerder van kan watertanden.
 
Cyberize7x
 
2
3 november 2017 om 08:21
Maar dat betekend toch niet dat het een topper is?
 
Pindaboer
 
3
3 november 2017 om 07:22
Jij zeurt de heletijd over niveau in de Eredivisie dit en dat. Maar als we de kans krijgen moeten we wel de meest mislukte spelers halen.
 
Wazebey
 
5
3 november 2017 om 07:39
De meest mislukte speler in het buitenland kan toch nog steeds beter zijn dan je huidige middelmaat? Met alle respect maar Feyenoord bestaat voor de helft uit mislukkelingen die terug zijn gekomen van een buitenlands avontuur.
 
Ijsmuts
 
6
3 november 2017 om 08:15
Met alle respect maar je verkondigt weer eens onsamenhangende wartaal. Noem mij 1 Feyenoorder die blij is met Diks. Noem mij 1 andere Feyenoorder die Drenthe een topper vindt! Je kunt wel tof lopen roepen dat spelers als berghuis en ook boetius niet voldoen, wat hebben die te maken met de selectie van 5(!!!!!) jaar geleden? Feyenoord bestond voornamelijk uit jong talent onder de vleugels van Koeman.
 
Wazebey
 
1
3 november 2017 om 09:02
@Muts als je bij Real Madrid hebt gespeeld dan betekent het automatisch al dat jij beter kan voetballen dan al dat zogenaamde talent. Tuurlijk wordt je maar 1x in de 20 jaar kampioen als je spelers van Real Madrid niet eens wil hebben.
 
Pindaboer
 
3
3 november 2017 om 09:39
Dus Mink Peeters speelt bij Real nu een jaartje VVV en speelt die basis ? Nee.
 
Ijsmuts
 
1
3 november 2017 om 11:44
@wazebey: als je bij Real Madrid hebt gespeeld dan betekent dat doorgaans dat je best tegen een bal kunt schoppen. Dat heeft Drenthe dan ook 4 wedstrijden gedaan om zijn transfer naar Real te verdienen. Dat voetbal uit veel meer dan leuk tegen een bal schoppen bestaat; zoals een gezonde levensstijl en professionalisme, daar ga je gemakshalve even aan voorbij. Want dat zijn namelijk ook de zaken die je met de komst van een nieuwe speler binnenhaalt. En in het geval van Drenthe was er wel bewezen dat hij daar niet over beschikt. En dan ook nog eens binnen een relatief jonge selectie terwijl Koeman was aangesteld om de discipline aan te halen... tsja, dat botst nogal met een Drenthe.
 
GunneRo
 
0
3 november 2017 om 10:21
Geef de coaches maar weer de schuld. Dit soort jongens hebben een waardeloze mentaliteit en houden zich liever bezig met randzaken dan met topsport. Gezien dit artikel heeft hij nog steeds het waanbeeld dat hij een goede voetballer is.
 
rickv
 
13
3 november 2017 om 07:01
Welkom in de echte wereld Royston. Waarom hij dat zegt? Dat heet referenties. Je weet wel, dat lijstje met namen onderaan je CV. Die mensen zijn er juist om een visie te geven van hoe ze werken met jou hebben ervaren. Men zegt wel eens dat het bij het opzetten van een bedrijf gaat om locatie, locatie, locatie. Om maar aan te geven hoe belangrijk dat is. Bij sollicitaties gaat het erom vooral niet direct af te vallen en positieve referenties te krijgen. Clubs zijn over het algemeen best makkelijk in het geven van kansen, maar uiteraard niet als de mogelijke voordelen niet opwegen tegen nadelen. De naam die je hebt is toch echt je eigen schuld en je zal hard moeten werken om die ongedaan te maken. Wellicht dat er bij Feyenoor opties zijn om daaraan te werken, maar een plek in het elftal was wel heel veel om te vragen niet? Als je misschien wel was veranderd waren anderen ook wel voor je opgekomen. Mijn advies zou zijn om eens heel lang in de spiegel te staren.
 
RamonDiaz
 
6
3 november 2017 om 07:12
@rickv Totale onzin wat jij nu zegt, referenties zijn er inderdaad om een visie te geven van hoe ze werken met jou hebben ervaren maar het is totaal not done om bij een aanvraag negatief uit de school te klappen. Plus waar heb je het over, de voetballerij is transparante wereld, scouts komen op trainingen, oefenwedstrijden, bekerwedstrijden enz., totaal onnodig dan van Moyes om de vuile was buiten te hangen bij potentiele clubs. Ben benieuwd wat jij er van vind als jouw referenties achter jouw rug om een naaiverhaal ophangen, zeg je dan welkom in de echte wereld?
 
rickv
 
6
3 november 2017 om 08:10
@ramondiaz, totale onzin? Je geeft me notabene gelijk in waar een referentie voor bedoeld is. Dat de voetballerij transparant is is voor ook nieuw, zeker gezien er de laatste jaren nogal wat deurtjes open worden gedaan over clubs etc. Scouts zien ook maar een klein deel van het totaal plaatje. Wellicht een wedstrijd of 2, een training hier en daar met daar is nog steeds heel wat anders dan de persoonlijke ervaring en omgang van een trainer. Je kan je ook afvragen wat Moyes heeft doen beslissen om het te vertellen? Blijkbaar was het voor hem belangrijk genoeg. Het is ook geen naaiverhaal achter de rug om. Royston is toch verantwoordelijk voor zijn eigen acties. Wat betreft mijn referenties, ik besef me hoe belangrijk referenties zijn en voor referenties brieven tot nu toe altijd moeten tekenen dat ik daar zelf geen inzage in krijg. Dat zijn dingen op basis van vertrouwen, en ja dat is de echte wereld.
 
Wazebey
 
1
3 november 2017 om 07:17
Haha je gaat de voetbalwereld toch niet vergelijken met een trieste sollicitatieproces van een uitzendbureau?
 
rickv
 
7
3 november 2017 om 08:02
@wazebey, ik zie in je profiel dat je uit 82 komt, dus je hebt hopelijk wat maar niet al te veel ervaring met solliciteren. Er is helemaal niks triests aan referenties en worden overal gebruikt, niet alleen een uitzendbureau. Opleiding en ervaring zijn natuurlijk belangrijk, maar dat ene goede woordje dat iemand voor je kan doen is goud waard.
 
profoff
 
8
3 november 2017 om 07:05
Het zou mooi zijn eens een interview met hem te lezen waarin hij gewoon zegt: Ik heb het verkloot. Geen mits geen maar geen vinger naar anderen wijzen gewoon eens de schuld bij zichzelf neerleggen.
 
Wazebey
 
2
3 november 2017 om 07:23
Wat heb je aan die informatie? Hij moet eerst door het stof voordat hij mag voetballen? Raar.
 
profoff
 
2
3 november 2017 om 08:32
Hij mag denk ik bij elke amateurvereniging voetballen. Bij profclubs gaat dat iets anders daar moeten clubs je maar willen hebben. En dat clubs dat niet willen ligt toch echt aan Royston zelf.
 
aquamang
 
2
3 november 2017 om 07:57
Wellicht heeft het gewoonweg te maken met jaloezie dat ze Drenthe niet meer er bij wilden hebben. Deze kerel bracht lekker veel explosiviteit, had een goed schot en was zeer technisch. Ik durf te zeggen dat Feyenoord sinds Drenthe niet meer een speler heeft gehad van dergelijk niveau. Ook Elia komt niet bij hem in de buurt. Als je kijkt naar de huidige selectie Feynoord spelers is het verschil in niveau ongekend.
 
Wazebey
 
1
3 november 2017 om 08:56
Eindelijk iemand die het wel begrijpt maar in Rotterdam zien ze liever Toornstra en Kramer schitteren dan een kind van de club.
 
wanny
 
2
3 november 2017 om 09:13
Zo'n gozer is killing voor je team. Nooit aan beginnen.
 
david32
 
3
3 november 2017 om 09:22
Slim om daar nu mee te komen, terwijl je net stage loopt bij Feyenoord........ Zelfs nu nog maakt hij dezelfde fouten die hij overal heeft gemaakt. Weer onrust. Wat een sukkel. Ondanks zijn miljoenen.
 
BartBertus
 
1
3 november 2017 om 13:12
Dat deze ontzettende droeftoeter nog denkt dat andere clubs met hem in zee willen terwijl hij overal en met iedereen stennis loopt te schoppen, dan heb je echt een plaat voor je kop. Hopelijk komt zijn wijsheid nog met de jaren, want anders hebben we er weer een gefrustreerd rapper erbij..