'Als iemand het beste uit die jongens kan halen, is dat Guardiola wel'
Vrijdag, 2 februari 2018 om 13:51

Manchester City versterkte zich in de laatste dagen van de transferwindow met Aymeric Laporte, die 65 miljoen euro kostte. Gary Neville werkte kort als trainer bij Valencia en zag de verdediger daar van dichtbij spelen. Hij is zeer onder de indruk van Laporte en is ervan overtuigd dat City-manager Josep Guardiola het beste uit hem zal halen.

"Ik was vier maanden in Spanje en we speelden toen drie wedstrijden tegen Athletic Club: in de Europa League en in de competitie. We hadden videowerk gedaan voor de wedstrijd en hij sprong er echt bovenuit: kalmte, het lezen van het spel, briljant aan de bal. Ik dacht destijds: wat een speler is die jongen. Hij lijkt altijd alles onder controle te hebben en is een perfecte speler voor Guardiola", zegt Neville tegenover Sky Sports.

"Normaal zou ik bezorgd zijn als een club met John Stones en Laporte gaat spelen. Maar als iemand het beste uit die jongens kan halen, is dat Guardiola wel. Hij gelooft in zijn filosofie, zijn waarden, wil graag van achteruit opbouwen", vervolgt de oud-verdediger van Manchester United. "Het is interessant om Stones en Laporte samen te zien spelen. Ik vind Laporte een hele goede aanwinst van Manchester City."

Op de slotdag van transferwindow wilde Manchester City zich ook nog versterken met Riyad Mahrez en dat verbaasde Neville. "In de laatste jaren is City op mij het meest gecontroleerd en rustig overgekomen op de transfermarkt. Het lijkt alsof ze altijd weten wat ze moeten doen. Sánchez kwam niet, omdat ze niet zover wilden gaan als Manchester United. Prima, maar het lijken me geen jongens die wakker worden en denken: Sané is vier tot zes weken geblesseerd, we moeten zeventig miljoen op tafel leggen. Ik vond dat verrassend, het kwam uit het niets. Ze hebben al spelers die dat gat op kunnen vullen."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
93
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
14
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Drenniz
 
1
2 februari 2018 om 14:06
Gewoon een prima aankoop, vond het altijd al een goede verdediger en verdient deze stap gewoon. Meer heb ik er ook niet over te zeggen.
 
TheRoscoe
 
6
2 februari 2018 om 14:09
"ze kunnen het gat van Sane opvullen." Oh ja, met wie dan? Sterling staat al in de basis, De Bruyne speelt op het middenveld en Bernardo is nog niet doorgebroken. De selectie van City is dunner dan men denkt, daarom geven ze ook zoveel geld uit, het halve team was verouderd, vertrok en moest vervangen worden, anders hadden ze helemaal geen kern.
 
Bon Jovi
 
0
2 februari 2018 om 14:49
Ja, vorig jaar hadden ze oa nog Nolito en Navas. Nu hebben ze eigenlijk geen zo'n brede selectie als men beweert, al hebben ze wel veel grote en dure namen.
 
C.Smalling
 
5
2 februari 2018 om 15:01
David Silva en Bernardo Silva kunnen ook gewoon op die positie spelen
 
Bon Jovi
 
0
2 februari 2018 om 17:27
Ja koekoek, wat een makkelijke redenering. Dan mis je David Silva dus op zijn beste positie. Je kan er ook de Bruyne of Jesus kwijt...Bernardo Silva moet zijn kans dus grijpen maar dan heb je enkel B Silva en Sterling voor de flanken. Als Sane niet snel terug is, zullen die 2 dus snel opgebrand zijn. Daarnaast heeft B Silva nog maar weinig getoond. Krappe bezetting op de vleugels dus. Veel clubs hebben 4 of 5 vleugelspelers.
 
Thierryvane
 
3
2 februari 2018 om 16:21
Foden zou er kunnen spelen in een andere rol. Of Brahim Diaz. Bernardo Silva kan dan doorbreken, of denk je dat dat gebeurt terwijl hij op de bank zit? Daarvoor moet je wel een aantal wedstrijden de kans krijgen.
 
TheRoscoe
 
0
3 februari 2018 om 01:38
Dacht dat Foden voorlopig wel even out is met een lelijke enkelblessure. Diaz zou kunnen, maar gooi je in feite dan voor de leeuwen. Verder is het fout om te denken dat Bernardo Silva geen kansen krijgt. Het is vooralsnog gewoon niet veel soeps met hem. Dus ook als je hem daar neerzet, je vangt niet het gat op dat Sanã© achterlaat, omdat Bernardo op het moment gewoon absoluut niet hetzelfde brengt. En omdat Sane ook meer een power-voetballer is en Bernardo een ander type is, kan hij dat gat ook niet op dezelfde manier opvullen.
 
wazza
 
0
2 februari 2018 om 18:52
Gabriel Jesus vanaf links en Aguero in de spits.. Jesus speelde in het verleden vaak vanaf links
 
TheRoscoe
 
0
3 februari 2018 om 01:39
Kan af en toe, maar dan speelt Jesus in feite dubbel, omdat hij Guardiola's eerste spits is en zodoende geen rust krijgt. Dus dan krijg je overbelasting. Op het moment is Jesus volgens mij nog geblesseerd, dus die kan je ook niet zomaar weer erin gooien.
 
Rooney_10
 
0
3 februari 2018 om 10:40
Maar je zegt het zelf. Bernardo kan nu toch eindelijk doorbreken? Die kan fantastisch ballen. Waarom zou je hem nu niet anderhalve maand de kans geven.
 
TheRoscoe
 
0
3 februari 2018 om 13:36
Je kan Bernardo de kans geven, maar zoals ik al eerder zei, Bernardo is niet in vorm, aardt voorlopig niet bij City, dus hij vult dat gat niet op. Je gaat erop achteruit als City-zijnde. En hij heeft ook nog een heel andere stijl dan Sane, dus je zult dan ook anders moeten spelen, daarom dat ik zeg dat City een dunne selectie heeft, met een paar blessures ziet het er heel snel heel anders uit.