'Als ik bij Ajax, PSV of Feyenoord zat, was ik niet naar het buitenland gegaan'
Donderdag, 8 augustus 2019 om 07:53

Anderhalf jaar geleden kwam Danny Hoesen in de Verenigde Staten bij San Jose Earthquakes terecht. De 28-jarige spits heeft er al een omvangrijke carrière opzitten, waarin hij onder meer anderhalf jaar voor Ajax speelde. Hoesen verruilde Fortuna Sittard al op jonge leeftijd voor een buitenlands avontuur bij Fulham en hij legt in gesprek met Ajax Showtime uit waarom hij dat besloot te doen.

"Ik speelde destijds voor Fortuna Sittard, maar zat toen wel bij Oranje O17 met allemaal jongens van Ajax, PSV en Feyenoord. Ik merkte op de trainingen gewoon dat zij op een hoger niveau zaten. Ik denk dat dit kwam door de hogere intensiteit van de trainingen en de wedstrijden die ze speelden", vertelt Hoesen. "Op dat moment kwamen voor mij geen Nederlandse clubs waar ik dan naartoe had gewild. Toen kwam Fulham op mijn pad. Ik had het idee dat als ik wilde aanhaken bij die jongens, ik wel een stapje hogerop moest."

"Ik heb bij Fulham een mooie tijd gehad en veel geleerd. Door blessures en veel trainerswissels is het niet geworden wat het had moeten zijn, maar ik denk wel dat als ik bij Ajax, PSV of Feyenoord had gezeten op die leeftijd, ik niet naar het buitenland was gegaan", vervolgt de spits. Na huurperiodes bij HJK Helsinki en Fortuna Sittard nam Ajax hem in 2012 over van Fulham. Hij stelt dat door Ajax opgeleide spelers 'veel meer' meekrijgen in de jeugdopleiding. "Doordat ik bij Fortuna begonnen ben, weet ik ook hoe het is om op een lager niveau te spelen. Ik denk dat de jongens die de hele jeugd bij Ajax hebben gezeten, in die zin een beetje verwend zijn met de absolute top-jeugdopleiding. Dan merk je dat als ze een stapje terug moeten zetten, het toch wel erg lastig is."

Het hoogtepunt van het dienstverband van Hoesen bij Ajax was zonder twijfel het doelpunt in de met 2-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Barcelona. "Uiteindelijk word ik er nog wel heel veel aan herinnerd. Ook in Amerika worden er weleens vragen over gesteld. Zoals bijvoorbeeld tijdens de Champions League-wedstrijden van Ajax het afgelopen seizoen. Die waren net na onze trainingen rond een uur of twaalf in de middag, dus dan keken we gewoon met z'n allen die wedstrijden. Op die momenten begonnen de mensen er weleens over", aldus Hoesen.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
11
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
14
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
DieGelbeReds
 
1
8 augustus 2019 om 07:59
Uiteindelijk kwam Hoesen gewoon tekort om de spits van Ajax te zijn. Niet erg hoor, maar een beetje meer zelfreflectie had hem wel gepast.
 
steeck03
 
86
8 augustus 2019 om 08:05
Ik snap jouw reactie niet echt. Nergens zegt hij dat hij goed genoeg was. Hij geeft alleen aan dat beginnen bij een topclub beter voor een speler is. Wat is daar mis mee?
 
psvromario
 
18
8 augustus 2019 om 08:44
ze speelden toch op halve kracht omdat ze al door waren ? er was totaal geen noodzaak om bij Ajax te winnen,dus logisch dat ze geen gas gaven.
 
Patroo
 
29
8 augustus 2019 om 08:56
Ze speelden weliswaar zonder Messi, maar nog steeds met Pique, Puyol, Xavi, Iniesta, Neymar, Pedro en Fabregas. Ajax had gewoon een fenomenale dag waar alle spelers piekten, zelfs Boilesen speelde tot zijn blessure fantastisch. En nog bijna een complete helft met 10 man. Maar het is denk ik wel typisch om prestaties van Ajax te bagatelliseren.
 
Kowalski
 
38
8 augustus 2019 om 09:04
Wat Basel je nou?
 
psvromario
 
12
8 augustus 2019 om 09:07
Logisch toch als de ene ploeg met de rem erop speelt,de ander lijkt te vliegen. En als Ajax zo weergaloos speelde,waarom deden ze dat de matches daarna dan niet ? Die match leefde totaal niet in de media in Spanje. dacht zelfs dat Barca meteen na de match terug vloog,
 
Patroo
 
32
8 augustus 2019 om 09:26
Dat is nieuw, een uitspelende team die meteen terugvliegt. Ik had altijd gedacht dat ze met z’n allen nog poffertjes gingen eten, bezoekje namen bij het Binnenhof en afsloten met een boottochtje bij Giethoorn. En ik adviseer je om het voorlopig te houden bij de spannende Europese PSV-avonturen die je kan romantiseren. Want behalve een 0-0 tegen Atletico is er de afgelopen jaren vrij weinig te juichen geweest bij jullie. En dan kan je wel grappig komen doen bij alle Ajax topics waar je wonder boven wonder actiever bent dan bij de PSV topics, maar je maakt jezelf compleet belachelijk.
 
Tipptopp
 
15
8 augustus 2019 om 08:07
Wat een wedstrijd was dat. In de rust hadden we het er nog over toen we in de rij stonden voor de wc. “Straks zet Barca aan” en toen die rode kaart viel was het in mijn ogen voorbij. Maar nee hoor, Barca kon niet en Ajax won terecht! Vol in beeld toen we stonden te juichen, een geweldige herinnering. Zo krijg je langzaam maar zeker toch een hele mooie serie van memorabele wedstrijden. Zeker met zo’n seizoen als vorig jaar.
 
Ajax4xCL
 
3
8 augustus 2019 om 11:24
Ik was er ook bij. Barcelona was al door en ze hadden Pinto op doel. Ook deed Messi niet mee. Wij moesten het hebben van de goals van Serero en Hoessen. Twee absolute nobody's in de Champions league en dat maakte het zo speciaal. Ajax had echt niet zo bijzonder elftal. Nu is de kans veel aanzienlijker en realistischer dat Ajax van Barcelona wint. Dat Barcelona had Xavi en Iniesta nog en was absolute top. Het was echt een trend ook om van Barcelona te winnen die periode. Celtic won ook al van Barcelona.
 
Sulejmanii
 
9
8 augustus 2019 om 08:20
Een van de mooiste wedstrijden die ik gezien heb, en erg memorabel natuurlijk. Hoessen ik vond het een erg leuk interview om te lezen, en het gaat je goed in Amerika. Hij was niet de allerbeste spits die we gehad hebben, maar hij had zeker hier en daar zijn waarde voor ons.
 
tommy1981
 
1
8 augustus 2019 om 08:47
Haha maar natuurlijk, barca werd vastgezet vanaf de 1e minuut en kwam er niet aan te pas, dat lag niet aan het feit dat barca deze wedstrijd niet serieus nam, maar door het pressie voetbal wat Ajax op de mat legde, zielige reactie van een psv er, ik begrijp dat je jaloers bent haha
 
tommy1981
 
2
8 augustus 2019 om 09:14
Sorry sulejmanii die reactie was niet op jouw reply bedoeld
 
Arnout108
 
0
8 augustus 2019 om 08:53
Nouja ajax helpen gaat misschien een beetje ver. Toch was het inderdaad FC Barcelona dat op 50% speelde en Ajax dat daarvan profiteerde. Als ik ajax fan was zou ik veel meer waarde hechten aan alles wat afgelopen seizoen gelukt is. Dat was tegen teams die echt van ajax wouden winnen.
 
Arnout108
 
5
8 augustus 2019 om 08:50
Toch apart dat Hoesen bij ajax nog wel redelijk mee kwam en daarna bij FC Groningen mislukt is. Soms is voetbal echt niet te verklaren...
 
 
3
8 augustus 2019 om 10:22
Er stonden betere spelers om hem heen, hij kreeg meer bruikbare ballen in en rondom de 16. Bi Groningen moest hij ook heel vaak een counterspits zijn.