'Als ik Kluivert nu zou binnenhalen, vond iedereen het een grote aankoop'
Zaterdag, 4 augustus 2018 om 16:48

Monchi is nog altijd bezig om de selectie van AS Roma te versterken. De Romeinen, die onder meer met David Neres van Ajax in verband worden gebracht, deden deze zomer al elf aankopen. Daartegenover stond het vertrek van onder meer Radja Nainggolan en Alisson en dus zijn niet alle supporters er gerust op. Monchi probeert de achterban gerust te stellen.

De sportief directeur van Roma was zaterdag in Boston bij de presentatie van keeper Robin Olsen, die overkomt van FC Kopenhagen en als opvolger van Alisson is gehaald. Hij zal vermoedelijk niet de laatste aankoop zijn. "We kijken vooral naar kansen die zich voordoen, niet zozeer naar een specifiek profiel. We hebben al elf spelers vastgelegd, dus het is niet opeens een problematische situatie", benadrukt Monchi in de Italiaanse pers. "Als ik vandaag zou aankondigen dat we Javier Pastore of Justin Kluivert hebben binnengehaald, zou iedereen vinden dat dat grote aankopen zijn. Maar die twee hebben we een maand geleden al gehaald."

"Iedereen ziet graag nieuwe spelers komen. We hebben twee fantastische spelers verkocht, maar we hebben een grote spelersgroep en we werken eraan om die nog sterker te maken", benadrukt de beleidsbepaler van Roma. De Serie A-club telde 8,5 miljoen euro neer voor keeper Olsen, een bedrag dat kan oplopen tot 12 miljoen euro. De Zweeds international was deze zomer actief op het WK; Monchi liet recentelijk weten dat hij er niet van houdt om spelers vanwege een goed WK binnen te halen. "Maar ik heb nooit gezegd dat ik geen speler wil die een WK hebben gespeeld, want dan zou ik Lionel Messi ook niet willen", lacht hij bij de presentatie van Olsen.

"Ik houd er gewoon niet van om spelers te halen die niet goed bezig waren in clubverband, totdat ze excelleerden op een WK. Dat was bij Olsen niet het geval", vertelt hij over de van FC Kopenhagen overgekomen sluitpost. "Ik ken hem al lang en we volgden hem voor het WK al. Ik zocht naar een ervaren keeper die weet wat ervoor nodig is om op het hoogste niveau te spelen. Ik houd van sobere doelmannen, die niet al te spectaculair ogen maar wel een goede techniek hebben. Dat is Olsen."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
8
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
USofDude
 
28
4 augustus 2018 om 17:05
Waarom komen dit soort interviews op Voetbalzone? Is het echt puur omdat hij (onder andere, zoals de titel niet doet vermoeden) de naam van Juistin Kluivert noemt? Ik ben anders ook wel benieuwd wat de trainer van Young Boys vindt van de transferperiode, of hoe de zaker ervoor staan bij Torino.
 
AFCjuve7
 
5
4 augustus 2018 om 17:10
Naast dat je kan twijfelen of dit nieuws is en/of dat je het wilt volgen is de titel ook weer raar gekozen. Zet de naam Kluivert er maar in voor de clickbait. Hele artikel heeft daar verder niks mee te maken.
 
TeddyBBG
 
8
4 augustus 2018 om 17:29
Je kan erover blijven zeuren, of de artikel gewoon niet aanklikken. Ik snap ‘AFCjuve7’ zeker dat de clickbait niet in verhouding staat met de totale context van dit artikel. Maar uiteindelijk is Voetbalzone wel een Nederlandse voetbalnieuws platform, die logischerwijs bepaalde zaken uitvergroot om de clickrates te verhogen. Ik zie vaak genoeg artikelen die ik aanklik op basis van de titel en daarna totaal niet boeiend vind. Maar zal ik daardoor Voetbalzone minder volgen? Nee want het blijft, naar mijn mening, een platform die over het algemeen goede nieuwswaarde heeft en uniek is in zijn soort doordat de mening van mede-bezoekers(reacties) centraal staan.
 
USofDude
 
2
4 augustus 2018 om 17:32
Ik overdrijf natuurlijk wel, dat klopt. Maar heb wel vaker dat ik bepaalde keuzes gewoon totaal niet snap. Maar goed, er is een reden dat ik meerdagelijks terugkom op deze site.
 
Buitenspelgoal
 
3
4 augustus 2018 om 17:37
Je beantwoordt je eigen vraag. Clubs waar de Nederlanders (zeker de wat prominentere Nederlanders, en dat is Justin door zijn naam en potentie wel) spelen zijn altijd wat meer in het nieuws op VZ. Natuurlijk ook niet onlogisch, het levert nou eenmaal meer clicks op.
 
JordyB
 
2
4 augustus 2018 om 17:41
Roma is daarnaast toch ook gewoon een aardig grote club en redelijk interessant momenteel omdat ze eerder achter Ziyech en nu achter Neres aan zitten.
 
JanNijhof
 
0
5 augustus 2018 om 12:51
En waar ook nog Strootman en Karsdorp spelen. Toch een aardigr NL-enclave, reden voor een meer dan gemiddelde belangstelling vanuit ons kikkerlandje.
 
JDG84
 
1
4 augustus 2018 om 17:42
11 spelers gekocht en 2 weggegaan en de supporters zijn er niet gerust op? Ze hebben een heel elftal gekocht en dan nog ontevreden. Ik zou juist ontevreden zijn als er een heel elftal gekocht zou worden, maarja..
 
Primetime
 
0
4 augustus 2018 om 17:51
Nja 2 toppers weggegaan bedoeld Monchi. Er zijn wel meer spelers weg. 2 keepers zijn verkocht en 1 keeper is met pensioen gegaan.