'Als Matthijs de Ligt daarheen gaat, kan hij net zo goed naar China'
Donderdag, 6 juni 2019 om 11:29

Manchester United sloot het net afgelopen Premier League-seizoen af met een teleurstellende zesde plek, waardoor de Engelse grootmacht volgend seizoen veroordeeld is tot Europa League-voetbal. Het is de bedoeling dat de selectie van trainer Ole Gunnar Solskjaer deze zomer een forse kwaliteitsinjectie krijgt, maar the Red Devils hebben vooralsnog, net als in voorgaande jaren, moeite om deals rond te krijgen.

In een analyse van The Independent worden een aantal pijnpunten aangewezen in het elftal van Manchester United. Een nieuwe centrale verdediger, die een leidende rol kan gaan vervullen in het team, staat nu al een aantal zomers op rij bovenaan het verlanglijstje, maar de Engelsen zijn er nog altijd niet in geslaagd om de gewenste kandidaat binnen te hengelen. De naam van Ajax-verdediger Matthijs de Ligt gaat al enige tijd rond, terwijl ook Kalidou Koulibaly van Napoli in beeld zou zijn voor een overstap naar Old Trafford.

De concurrentie voor dit duo is echter fors en de reputatie van United heeft in de afgelopen seizoenen een flinke deuk opgelopen. Barcelona is ook nadrukkelijk in de markt voor De Ligt, maar de Catalanen zouden de rode club uit Manchester niet als een serieuze kandidaat beschouwen. "Gezien de positie waarin ze zich nu bevinden is het, vanuit carrière-technisch oogpunt, bijna hetzelfde als dat je naar China zou gaan. Het zou betekenen dat je ontwikkeling en ambitie opoffert voor geld, net zoals in China", was volgens de Engelse krant de reactie van een hooggeplaatst figuur in het Camp Nou.

Vanwege het gebrek aan succes in de jacht op een nieuwe centrale verdediger zou Solskjaer er inmiddels over nadenken om Eric Bailly een nieuwe kans te geven, terwijl ook Axel Tuanzebe waarschijnlijk flink wat speeltijd zal gaan krijgen. De 21-jarige stopper speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor het net gepromoveerde Aston Villa en liet daar een prima indruk achter. Voor de rechtsbackpositie is de club bovendien in de markt voor Aaron Wan-Bissaka van Crystal Palace, maar een snelle deal lijkt ook hier niet in de pijplijn te zitten. Thomas Meunier van Paris Saint-Germain geldt als een alternatief voor de vleugelverdediger van the Eagles.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
17
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
16
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (88)

 
SjempjesLiek
 
129
6 juni 2019 om 11:34
Want de Chinese competitie is net zo sterk en aantrekkelijk als de Engelse.
 
InsideRMadrid
 
21
6 juni 2019 om 11:38
Zowel China als Manutd speelt geen CL voetbal bedoelen ze denk ik.. stel je voor dat je van de halve finale CL naar een Europa League “ploegje” gaat. Lijkt mij persoonlijk ook geen sterke stap
 
SjonnyvdBeek
 
82
6 juni 2019 om 11:42
Dat zullen ze vast bedoelen maar de uitspraak is natuurlijk lachwekkend en slaat kant noch wal.
 
MikeUtrecht
 
8
6 juni 2019 om 12:01
Zijn gewoon titels om het aantrekkelijker te maken. Enige verschil met China is dat je bij United altijd nog een podium hebt om hoge ogen te gooien en jezelf in de kijker te spelen bij andere topclubs, al is dat niet persé mee nodig gok ik zo.
 
Tornado72
 
9
6 juni 2019 om 12:15
Dus eigenlijk zou hij net zo goed naar AZ kunnen gaan? Die spelen ook geen CL maar EL?
 
De Spreekwoord
 
13
6 juni 2019 om 12:29
@InsideRMadrid dat is echt wat Co Adriaanse scorebordjournalistiek zou noemen. Natuurlijk gaat het de afgelopen paar jaar niet geweldig met Man U, maar het is nog steeds 1 van de grootste clubs ter wereld qua omzet en supportersschare. Misschien zou het voor de Ligt nou juist mooi zijn om zo'n grote club weer in z'n voormalige glorie te herstellen. Iedere grote club heeft wel eens met dit soort droge periodes te maken. Dat zou jij als Madrid supporter toch moeten weten uit de Guardiola jaren.
 
Selassi 020
 
8
6 juni 2019 om 14:13
'ploegje'? Het blijft nog steeds één van de grootste en kapitaalkrachtige clubs ter wereld. In aanzien, in historie, in naamsbekendheid, in fanbase. Je kan Man U simpelweg niet wegzetten als een Europa League ploegje. Het is één van de succesvolste en grootste clubs uit de historie van het voetbal, en het is niet de vraag of, maar wanneer Man United uit het dal klimt.
 
VIPete
 
2
6 juni 2019 om 15:14
Het is gewoon een hele onzinnige opmerking. Je gaat niet naar een club als Man U voor alleen het aankomend seizoen. Ja het is nu een drama, maar ze hebben het budget en achterban om met een paar (hele) sterke aankopen weer mee te doen om de PL titel. Vergelijking met China slaat echt kant nog wal.
 
Janta
 
0
6 juni 2019 om 16:43
Sinds het vertrek van Ferguson is M.u. een stuurloze tanker geworden en zie niet dat daar op korte termijn een omslag zal gaan komen. Ze zijn een schoolvoorbeeld van heel veel geld maar verdomd weinig visie.
 
gloryUnited
 
0
6 juni 2019 om 17:25
vaak komen omslagen redelijk plotseling dus zo erg is het niet als jij die omslag nog niet ziet
 
buitenspelval
 
20
6 juni 2019 om 11:51
@SjempesLiekNee, dat is niet het punt. De stelling is, dat Manchester Unided zo ver sportief is afgegleden en in zichzelf in een zodanig slechte postitie heeft gemanoeuvreerd, dat voor die club tekenen voor de Ligt carrière-technisch hetzelfde zou betekenen als naar China gaan. Sportief is er momenteel volgens de quote weinig te halen in Manchester bij United, net zoals dat bin een Chinese club het geval is. De conclusie is, dat het enkel financieel aantrekkelijk zou zijn, maar dat je in dat geval daarvoor wel je sportieve ontwikkeling en ambities zal moeten opzij schuiven.Het zegt verder niks over de sterkte van de Engels Premier League in vergelijking met de Chinese competitie.
 
SjempjesLiek
 
12
6 juni 2019 om 12:43
@buitenspelval Wat is in jouw verhaal de definitie van “carrière-technisch”? Er valt bij Man Utd. sportief niks te halen? Ik denk dat er juist sportief heel veel te halen valt. Betreft salaris snap ik de China-vergelijking wel, maar puur kijkend naar de toename van weerstand, de ambiance, het potentieel wat Man Utd nog steeds heeft om zich te mengen in de titelstrijd, een bijdrage leveren aan de wederopstanding van één van de grootste (zo niet de grootste) clubs ter wereld. Ik vind het gewoon een hele vreemde uitspraak.
 
Rhynocerys
 
0
6 juni 2019 om 13:00
@sjempjesliek Wat valt er bij United te halen dan? De gehele clubstructuur is bagger, en hierin is voor zover bekend is bij mij niets veranderd. Woodward zit er nog steeds. Tuurlijk zou het mooi zijn om het boegbeeld te worden van de wederopstanding van de club, maar er lijkt geen enkele reden om te denken dat er nu wél een wederopstanding plaats zal vinden. Vanuit dat oogpunt is de stelling natuurlijk geheel juist, omdat United ontzettend veel aan salaris betaald, maar er in de toekomst maar weinig (lees: geen) prijzen in het verschiet lijken te liggen.
 
buitenspelval
 
4
6 juni 2019 om 13:01
@SjemjesLiekHet verhaal dat ik hierboven schreef, is niet mijn persoonlijke mening. Ik vertaal alleen de stelling, zoals het in het artikel bedoeld wordt. Mijn eigen mening over Man United en een overgang van de Ligt heb ik uitgebreid in een reactie op de post op ClarkKent2 gegeven, zie hieronder.
 
VIPete
 
1
6 juni 2019 om 15:19
Persoonlijk zou ik niet naar United gaan, maar dat het sportieve zelfmoord zou zijn is echt onzin. Je kan daar ook de speler worden die de club op sleeptouw neemt en er weer bovenop brengt, en eeuwige roem vergaren. Engelse competitie is momenteel heel sterk, maar met een flinke investering in de selectie moeten ze echt wel weer top drie kunnen spelen. Vergeet niet dat Man U nogsteeds een grote club is erg veel kan besteden. Of ze het daadwerkelijk doen is een tweede, maar ik denk dat je je niet hoeft te schamen om door Man U te worden aangetrokken.
 
gloryUnited
 
2
6 juni 2019 om 17:27
toch werd United vorig jaar 2e. en was het champions league kwartfinalist. Onder OLE zijn er maar 8 punten minder dan liverpool gehaald in die periode. Over Liverpool is iedereen lyrisch dus dan kan je over United ook best lyrisch zijn als ze maar 8 punten daarachter geeindigd zijn. Het is dus echt niet zo grauw als jij zegt
 
Clarkkent2
 
18
6 juni 2019 om 12:00
De stelling is wel ontzettende onzin. 1 van de domste dingen in het voetbal is dat men altijd naar de huidige situatie kijkt. Dat City en Liverpool nu aan de top staan, wil niet zeggen dat dat de komende 100 jaar zo zal zijn. Man United is en blijft 1 vd grootste clubs ter wereld. Daar ga ik bijna bij denken, die zijn na de succes periode Ferguson zo hard afgegleden en zo lang dat nu de weg omhoog wel weer gaat komen. Verder: wat wil je als speler: bij Barca van Messi komen waar je nooit meer zal bereiken wat zij het afgelopen 10 jaar hebben gedaan?? Of zelf een nieuw hoofdstuk opbouwen bij United zoals de Nederlanders dat bij Milan hebben gedaan? NB. ik zou nog 2 jaar bij Ajax blijven en daar bouwen aan je status als legende. op je 21e kun je altijd nog 15 jaar het buitenland veroveren. Doe iets terug voor het Nlse voetbal 1,5 jaar in de bas is veel te kort. Dan ben je pas een baas...
 
bochherief
 
8
6 juni 2019 om 12:14
Heel veel eens met je betoog, op dat de ligt bij Ajax moet blijven na. Hij is de Nederlandse competitie ontgroeid en moet nu elders stappen maken. Wekelijks op een gemiddeld hoger niveau spelen.
 
buitenspelval
 
6
6 juni 2019 om 12:52
@ClarkKent2De stelling is inderdaad kortzichtig in z’n algemeenheid. In het huidige voetbal heerst meer dan ook de waan van de dag en wordt er vaak niet verder gekeken dan het komende seizoen. En vooral ook naar in de portemonnee. Waar kan die het meest gevuld worden in zo’n korts mogelijke periode. De meeste voetballers zijn steeds meer broodvoetballers geworden, al heb ik daar ook wel weer begrip voor in veel gevallen waar het om miljoenenbedragen gaat.In het geval van Man United negeren echter, zie ik wel enige mate van realiteitszin. Die club is na het vertrek van Sir Alex Ferguson naar een relatief bedenkelijk niveau gekukelt. Beleidsmatig is er geen lijn in te ontdekken sinds zijn vertrek en dit is echt wel een structureel probleem, zo lijkt het. De club koopt verkeerd in, stelt de verkeerde managers aan en zwalkt van de ene tactiek naar de andere taktiek, zonder enige lijn. Op her veld staan de prestaties ver af vanwaar de club ooit stond en de resultaten zijn zeer matig. De club lijkt in een diepe identiteitscrisis te zijn beland, waar niemand lijkt te weten hoe er weer 1,2,3 uit te krabbelen. Ik zou als ik de Ligt was niet die slangenkuil induiken. Op de bodem wemelt het van giftige adders. Ik zie die kuil voorlopig nog niet gedempt worden. Maar goed, dat is koffiedik kijken. Wie weet ontstaat er uit het niets een wederopstanding, al lijkt het er toch vooral op, dat er een structureel beleidsplan moet komen.Ik zou als de Ligt zijnde lekker maar Liverpool gaan, die zijn al verder in hun wederopstanding, de Ligt kan daar een legendarische cv-koppel worden met Van Dijk en een titel maakt ze heroes forever. Al zou ik nog een jaartje Ajax natuurlijk ook toejuichen.
 
Bon Jovi
 
2
6 juni 2019 om 14:03
Je kan het ook zo bekijken: bij Liverpool, Barca etc zal hij in de schaduw van een speler als Messi, Salah of Van Dijk staan. Als hij voor United kiest en die club samen met enkele andere aankopen weer naar de top brengt, zal hij heilig verklaard worden.
 
buitenspelval
 
0
6 juni 2019 om 14:28
Ik denk niet dat de Ligt in de schaduw zal staan van Salah of Van Dijk, daarvoor is het een te goede verdediger/voetballer en boverdien een personality. De Ligt en Van Dijk zullen daarnaast denk ik samen de credits krijgen als ze het centrale duo gaan vormen. Net zoals ze bij Oranje ook een prachtig duo zijn.Met Messi is het natuurlijk een heel ander verhaal, daar staat iedereen bij in de schaduw, maar met hem samenspelen is natuurlijk ook een kans uit duizenden om voor te gaan.Bovendien is de Ligt niet de persoonlijkheid om in de spotlights te wil staan. Hij laat het op het veld liever zien en dwingt het met voetbal af om uit de schaduw te treden.
 
Clarkkent2
 
0
6 juni 2019 om 16:18
@bocherrief: ik ben het daar dus helemaal niet mee eens. Hij maakt echt nog wel fouten tegen de aanvallers van Excelsior en Heracles. En bij Ajax speel je ook bijna wekelijks europees dus dat is ook nog steeds ontwikkeling die je meepakt. Ik vind het cht frappant dat niemand kritiek heeft op het feit dat de Ligt na 1,5 jaar basis bij ajax al perse weg moet. Is echt niet zo dat 20 of 21 voor hem zo ontzettend te laat is. Dit is echt wel opportunisme of zoals buitenspelval terecht stelt' bijna allle voetballers zijn enorme broodvoetballers' geworden. Ajax en NL terugbetalen met nog 1 a 2 jaar blijven, dat is echt een no go geworden. Raar. @buitenspel & bon jovi: ik vind het gewoon veel mooier. Met een United iets bereiken, dan met een Liverpool dat al aan de top staat. En eerlijk, bij Barca ben ik alleen maar bang voor het post-Messi tijdperk. Dat kan nog een grotere decline worden dan het vpost Ronaldo tijdperk bij Real of het post Fergie tijdperk bij United...zeker met aankopen als Dembele en Griezmann
 
Juga
 
0
6 juni 2019 om 12:57
Als ze net zoveel geld erin blijven als de Engelsen wel.
 
PerPSV
 
1
6 juni 2019 om 13:03
Natuurlijk niet, maar laten we even wel wezen. Als je naar ploegen als Barca, Juve, Bayern etc kan, dan ga je alleen naar ManU voor het geld of omdat je fan bent. Het is helaas niet meer de club die het ooit was. Ik zou, denk ik, zelfs alleen Arsenal onder ManU zetten uit de top 6, als ik als speler de keuze had.
 
Ravel
 
2
6 juni 2019 om 13:29
Je moet dit toch niet letterlijk nemen joh. Het is een vrij krachtige beeldspraak en is natuurlijk vooral provocerend. Helaas zit er onderliggend wel een soort van kern van waarheid in.
 
Itsdoubtless
 
15
6 juni 2019 om 11:36
Koulibali en de Ligt? Dan heb je wel meteen de beste verdediging van de PL!
 
Arsenallz
 
10
6 juni 2019 om 11:39
Mwah, niet mee eens. Het valt nog maar te bezien hoe ze het gaan doen. Koulibaly speelt 'maar' bij Napoli en heeft internationaal weinig klaargespeeld en met Napoli is ook niks gewonnen. Al bijna 28 jaar en ook geen zekerheid natuurlijk. De stap van Napoli naar de druk bij United is best groot.
 
headie-one
 
35
6 juni 2019 om 11:49
Tja, is ook niet raar dat hij niks heeft gewonnen met Napoli he. Koulibaly zou met een transfer naar United in een klap een van de beste verdedigers zijn in Engeland. Een van de weinige verdedigers in de Europese subtop waarvan ik zeker weet dat hij een aanwinst zou zijn voor elke topclub. De verdediger die United uit hun problemen kan helpen.
 
Arsenallz
 
2
6 juni 2019 om 11:50
Ik heb Koulibaly een paar keer zien spelen, maar hij heeft mij niet kunnen overtuigen. Speelde te vaak heel onzeker. Geen idee waar jij de zekerheid vandaan haalt.
 
SjonnyvdBeek
 
29
6 juni 2019 om 11:51
Daarnaast moeten verdedigers elkaar aanvullen. Ik zie altijd maar lukraak namen genoemd worden van de grootste en sterkste verdedigers. Toch was het een duo Blind - De Ligt dat de halve finale CL haalde. En bracht het duo (in eerste instantie) Viergever - Sanchez ons ver in de Europa League. Het gaat om aanvullen, communicatie, vertrouwen en slim zijn. Dat is waar verdedigen om gaat. Lengte en kracht zijn daarbij mooi meegenomen, maar gaan vaak ten koste van snelheid en wendbaarheid. Dat is wat De Ligt een talent van andere orde maakt, hij heeft alles. Maar hij is een uitzondering. Verdedigers als Blind en in mindere mate Viergever schakelen spitsen uit die groter en sterker zijn, of vele malen behendiger en sneller. Niemand ziet ze graag in de verdediging en ze zien er niet groot, cool en gevaarlijk uit, maar ze zijn wel geweldig naast iemand met juist de andere kwaliteiten. Blind was samen met Smalling het sterkste duo wat United de laatste jaren heeft gehad. Dat kwam omdat ze elkaar aanvulden. Daarna is United mijn inziens veel teveel naar verdedigers individueel gaan kijken, terwijl geen andere plek op het veld zo afhankelijk van teamwork als het centrum van een verdediging. Ik denk dat Koulibaly en De Ligt complementair aan elkaar zijn, maar dan vooral omdat De Ligt eigenlijk alles bezit. Die kun je in principe naast iedere topverdediger zetten. Koulibaly naast bijvoorbeeld Sanchez lijkt me zeer sterk (fysiek), maar toch ook zeer kwetsbaar. Alderweireld (kracht) - Vertonghen (slim en sluw) zijn een mooi duo. Smalling - Jones is veel kwetsbaarder dan destijds Blind - Smalling, al wilde niemand dat zien want Blind is United onwaardig want niet groot, stoer en gevaarlijk. Italiaanse verdedigers zijn vaak genoeg lange spijkers maar bikkelhard en vooral erg slim (chiellini is bijvoorbeeld ook universitair geschoold). Dat is wereldtop.
 
headie-one
 
3
6 juni 2019 om 12:54
Hahaha, Koulibaly is alles behalve onzeker. Is soms wel wat laks, maar voor de rest zo een complete verdediger. Snap niet zo goed waarom je hem niet goed genoeg vind.
 
RomanEmpire010
 
2
6 juni 2019 om 11:39
Als Man Utd dat echt voor elkaar kan krijgen en daarbij ook nog Bruno Fernandes kan strikken voor wat creativiteit buiten Pogba en een rechtsbuiten, staat er alweer een goede basis om op voort te borduren. Ja, er zal een rechtsback bij moeten, maar ik ga er vanuit dat United ook nog wel wat verkopen gaat doen. De Gea achter Koulibaly en De Ligt.. Dan heeft ie eindelijk de kans om eens niet vaak gepasseerd te worden.
 
Zytto34
 
12
6 juni 2019 om 11:43
Ik verwacht alleen niet dat Koulibaly en De Ligt naar United willen. United kennende zullen ze uiteindelijk wel weer veel te veel betalen voor Harry Maguire.
 
Scepticus38
 
4
6 juni 2019 om 11:50
Romanempire010 "de Gea achter Koulibaly en De Ligt..". Je rekent je weer rijker dan je bent. Het is niet Koulibaly en De Ligt, maar Koulibaly of De Ligt en dan is de kans dat geen van tweeen komt, veel groter dan dat 1 van de twee komt.
 
ronjansiskast
 
0
6 juni 2019 om 14:09
Zeker met young, shwa of valencia op de flanken....
 
Itsdoubtless
 
0
6 juni 2019 om 14:26
Hahaha nee, had het over het centrale duo. En ze gaan toch niet Koulibaly EN de Ligt halen. Mocht dat toch gebeuren kun je de flankverdediging voor relatief weinig geld van kwaliteitsimpulsen voorzien. Niet zo moeilijk in tegenstelling tot wat er nu staat.
 
TILBURG013
 
5
6 juni 2019 om 11:38
Buiten het feit dat de Ligt niet naar United moet gaan is dit natuurlijk onzin. United blijft de grootste club in Engeland en heeft zeker ook de mogelijkheden om te investeren, moeten ze alleen wel de juiste aankopen doen. Voor een speler als de Ligt is het inderdaad beter om niet naar United te gaan..
 
Scepticus38
 
4
6 juni 2019 om 11:52
@tilburg013 "united blijft de grootste club in Engeland en heeft zeker ook de mogelijkheden om te investeren, moeten ze alleen wel de juiste aankopen doen.". Maar laat dat nu net het grootste probleem van de club zijn sinds het vertrek van Sir Alex.
 
siulsrevv
 
0
6 juni 2019 om 14:03
Hoezo de grootste ja kwa vermogen maar kwa titels is liverpool ook even groot of misschien wel groter door die 6 CL.
 
TILBURG013
 
0
6 juni 2019 om 16:06
Ontlopen elkaar inderdaad niet veel maar als je bijvoorbeeld kijkt naar PL titels wat dus meer recent is, is United wel een stuk groter. Ook de CL hebben ze allebei 2x gewonnen. Liverpool natuurlijk Europa cup 1 4x maar in de meest recente prestaties is United gewoon de grotere club..
 
magnetics
 
4
6 juni 2019 om 11:39
Dat het qua carrièreperspectief vergelijkbaar is met wanneer je naar China overstapt is natuurlijk grote onzin, maar het is duidelijk dat een speler als De Ligt beter kan krijgen dan Manchester United. Hij zal in elk geval Champions League willen spelen en titelkandidaat willen zijn in een van de grote competities, lijkt me zo. Maar het is nu ook weer niet zo alsof hij zijn toekomst zou vergooien wanneer hij naar United gaat, kom op zeg. Daar kan hij prima een leiderschapsrol vervullen en enorm belangrijk zijn, en heeft hij voldoende weerstand om ook echt nog wel te verbeteren. Het is het alleen nét niet.
 
Remcom00
 
7
6 juni 2019 om 11:40
Wat een onzin, zullen we voor het gemak maar even de geschiedenis van United vergeten? Dat het nu wat minder gaat betekend niet dat ze niet weer om de grote prijzen gaan strijden, de middelen zijn er nog steeds voor United. We moeten niet doen alsof het over Crystal Palace ofzo gaat, Kom op zeg.
 
real8madrid
 
4
6 juni 2019 om 12:27
Geschiedenis geschiedenis. Kan ie net zo goed naar Milan gaan of bij Ajax blijven... je speelt niet voor geschiedenis maar om geschiedenis te maken. Daarmee zeg ik niet dat hij United bij voorbaat moet uitsluiten maar jouw argument vind ik nogal onzinnig
 
Bon Jovi
 
1
6 juni 2019 om 14:05
Je speelt in de eerste plaats om veel geld te verdienen. Geschiedenis schrijven komt voor de meesten daarna. United beschikt over grotere financiële mogelijkheden dan Milan of Ajax, dat zorgt er voor dat je veel kan verdienen en met een goeie trainer en handvol goede aankopen weer naar de top kunt klimmen. Al moet Woodward eerst wel eens buiten.
 
La~Decima
 
7
6 juni 2019 om 11:42
Enige waarom de Ligt niet zo snel naar Man u zou gaan is omdat ze geen CL spelen. Man u is een geweldige ploeg met veel kapitaal en sterren, die wat lastige jaren heeft. Zoals elke topploeg wel eens heeft. Als het echter begint te draaien zal de ploeg "gewoon" weer mee doen met de top. Daarnaast kan De Ligt altijd van Man U naar andere topploegen. Dit is bij China niet zo.
 
Arsenallz
 
5
6 juni 2019 om 11:43
Welke sterren dan? Dat is nou juist het probleem. Je hebt 'eigenlijk' alleen De Gea en Pogba als sterren in het team rondlopen. Heel veel middelmaat en spelers die niet brengen wat er van ze verwacht wordt. Daarnaast vind ik nou ook niet dat Solskjaer een coach is die goed voetbal op de mat legt. Dus niet alleen omdat ze geen CL spelen, lijkt me.
 
real8madrid
 
4
6 juni 2019 om 12:28
Met wat pech raken ze die twee sterren ook nog eens kwijt deze zomer
 
Arsenallz
 
1
6 juni 2019 om 12:29
Daarom. Ik snap de enthousiasme niet zo goed.
 
La~Decima
 
0
6 juni 2019 om 15:57
Het is om het pessimisme te counteren. Wat ik zelf denk wat Man u wat meer moet doen is juist een langertermijn plan met een langetermijn trainer (type klopp, guardiola). Ik denk niet dat Pogba snel zal weg gaan. Hij is daar nog niet klaar.
 
Arsenallz
 
0
6 juni 2019 om 16:01
Counter je pessimisme dan met naïef ongegrond optimisme? Pogba lijkt me wel bereid weg te gaan. Als Real Madrid aanklopt gaat hij, indien Real aan de vraagprijs voldoet.
 
El Barto
 
2
6 juni 2019 om 11:50
Het is een top club, maar nog lang geen top-ploeg. Zoals Arsenallz aangeeft, ze hebben slechts 2 echt goede spelers, de rest is voor een club met de ambities van Man U middelmaat.
 
La~Decima
 
0
6 juni 2019 om 12:12
Goed verwoord El Barto. Echter denk ik dat de club er niet zo slecht voor staat als veel mensen hier roepen en dat er ook nog genoeg potentie is om de ploeg weer aan te laten sluiten met de top ploegen. Een De Ligt zou hier een voorbeeld van zijn (een derde topspeler).
 
Arsenallz
 
1
6 juni 2019 om 11:42
Het is een overdrijving, maar wel een kern van waarheid. Voor zijn carrière is United natuurlijk een kansloze keuze. De vooruitzichten daar zijn niet bijzonder goed. City en Liverpool zijn beduidend beter, dan mag je elk jaar voor plek 3 en 4 gaan strijden.
 
baloog
 
7
6 juni 2019 om 11:42
Even voor de duidelijkheid: Dat bericht van een hooggeplaatst persoon bij Barca kwam van een heel onbetrouwbare journalist die bekend staat om onzin te verspreiden, plus hij heeft de Ligt helemaal niet bij naam genoemd. Dat de uitspraak over de Ligt gaat is pure speculatie.
 
Arsenallz
 
0
6 juni 2019 om 11:53
Dat geloof ik graag, maar ondanks de overdrijving zit er een mini kern van waarheid, ongeacht of het echt is gezegd of niet. Voor de carrière van Matthijs zou het een gekke stap zijn.
 
JuventusPuglia
 
7
6 juni 2019 om 11:42
Waarom zou De Ligt niet naar Man Utd kunnen. Hij is niet 30 ofzo dat die nog even op topniveau wil spelen, Zou er meer respect voor hebben als die een naar Manchester United gaat dan naar Barcelona. Lijkt me juist leuk als de Europese top wat breder
 
Arsenallz
 
3
6 juni 2019 om 11:44
Omdat United een team is dat niet mee doet om de prijzen. Logisch toch. Je hebt de teams voor het uitkiezen, waarom dan United? Het loopt daar niet lekker, de coach is tactisch niet heel sterk. De kans bestaat dan gewoon dat je een aantal belangrijke jaren verpest. Waarom respect als hij naar United gaat? Daar krijgt hij juist meer salaris. Eerder een gebrek aan ambitie.
 
JuventusPuglia
 
2
6 juni 2019 om 13:50
Gebrek aan ambitie waarom? Man Utd is nog steeds een top club dat speelt in de Premier League. Dus je moet alleen maar naar clubs om de prijzen? Dan kan de helft gaan stoppen met voetballen. Is toch juist een uitdaging vind ik dan tenminste, Ik hoef niet per se in een gespreid bedje terecht maar dat ben ik
 
Arsenallz
 
0
6 juni 2019 om 14:46
Omdat United niet mee doet om de titel. Wat je zegt slaat echt nergens op. De Ligt is een wereldspeler in wording, dat is het verschil. Dat Ard van Peppen niet voor de prijzen speelde is omdat hij niet goed genoeg daarvoor was, dat is De Ligt wel, snap je? Ook als de Ligt naar Barcelona gaat is dat geen gespreid bedje....
 
AZE/CHE 4 EVER
 
8
6 juni 2019 om 11:44
Wat een onzin. Alsof United hetzelfde is als die Clubs in China. United heeft nog altijd de potentie om binnen no time wereld top te bereiken, enige wat ze moeten doen is Woodward vervangen.
 
Arsenallz
 
1
6 juni 2019 om 11:48
Vind je? Ik vind het behoorlijk tegenvallen. Ik zie het niet heel rooskleurig voor Manchester United. Lukaku en Sanchez presteren niet en mogen weg. Wie worden genoemd als vervangers? Sancho en bijvoorbeeld Haller. United is Ander Herrera al kwijt en Pogba gaat misschien ook nog, Mata wordt weer wat ouder, idem dito met Matic. Defensief gaat in ieder geval Valencia al weg, Young misschien ook nog. Centraal staat het team soms prima, maar niet goed genoeg voor de titel. De Gea zou misschien ook nog weggaan. Het is heel veel misschien, maar het team heeft te maken met systematisch tekort aan kwaliteit. Daarnaast is de coach meer een people-manager en laat hij het team niet sprankelend spelen. Als ik het vergelijk met Chelsea, daar zit veel meer potentie in. Je hebt een jonge keeper die alleen maar beter kan worden. Ondanks wat gezeur een prima eerste seizoen. Je hebt met Christensen en Rüdiger sterke centrale verdedigers die nog relatief jong zijn. Je hebt Kanté en Jorginho op je middenveld, dat zijn simpelweg sterren. Daarnaast aangevuld met spelers als Barkley zit dat prima. Aanvallend moet Chelsea wel vernieuwen wat helaas niet kan. CHO en Pulisic zijn goede talenten, maar beide strikers zijn oud en Pedro/willian ook.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
3
6 juni 2019 om 12:11
Als ik het over potentie heb bedoel ik niet de spelers die er nu zijn, maar meer de potentie om een nieuwe ploeg neer te zetten. Spelers als Mata, Herrera, Valencia, Young en de rest zijn makkelijk te evrvangen voor United, alleen moet je dat wel laten doen door iemand met verstand van voetbal. Daarom moet je eerst Woodward vervangen, dan doe ze mee om de prijzen.
 
Arsenallz
 
0
6 juni 2019 om 12:30
Potentie om ze te vervangen voor wie? United is niet meer zo in trek hè. De keuzes voor de club zijn minder geworden, dat zie je ook aan de recentelijke aankopen. Ik zie ze die spelers namelijk niet zo makkelijk vervanger voor spelers van een hoger niveau, wat wel nodig is.
 
Scotsman
 
2
6 juni 2019 om 12:56
Ik geef AZE groot gelijk. Als je alle interviews met de opvolgers van Ferguson analyseert dan zeggen ze allemaal (Moyes, Mourinho, Van Gaal, Giggs en deels ook Solskjaer) dat Woodward simpelweg continu de onderhandelingen verpest door terughoudend, reactief en te correct handelen. Die man is een geweldige boekhouder, maar niet geschikt voor de voetbalwereld. Met een stevige TD met uitstraling en besluitvaardigheid komen die transfers echt wel.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
2
6 juni 2019 om 12:57
Dat is natuurlijk niet waar, United heeft nog altijd een grote aantrekkingskracht. Zeker als je naar de recentelijke transfers. Alexis en Fred die voor United kozen ipv City, Lukaku voor de neus van Chelsea weggekaapt, Pogba kon overal terecht. Dus het is zeker niet zodat spelers geen interesse hebben in United.
 
Arsenallz
 
0
6 juni 2019 om 13:01
Fred is natuurlijk geen high-target. Pogba kwam vanwege jeugdsentiment. Daar gaan al twee van de drie.
 
Scotsman
 
2
6 juni 2019 om 13:44
Jeugdsentiment? Pogba is daar juist met vrij veel rancune weggegaan. Kan me niet voorstellen dat hij daadwerkelijk voor het nostalgische gevoel naar United ging.
 
Arsenallz
 
0
6 juni 2019 om 14:49
Even wat quotes van Pogba over zijn terugkomt naar United: “I came back home. I always dreamed of playing for United, to have many games and score goals. I just came back home, it was like I didn't really leave – I just went on holiday! It was a great feeling to come back home. It was great to come back, to feel the air of Manchester. That has never changed. Ik denk het wel. Dat hij toentertijd teleurgesteld was in zijn speeltijd betekent niet dat hij iets tegen United had hè.
 
aschi
 
6
6 juni 2019 om 11:46
Is iedereen op eens vergeten wie manchetser united wel is??
 
Arsenallz
 
5
6 juni 2019 om 11:49
Geschiedenis telt niet. Het gaat om wat ze nu zijn qua prestaties op het veld.
 
Scepticus38
 
3
6 juni 2019 om 11:54
@aschi "is iedereen op eens vergeten wie manchetser united wel is??" Wat Manchester United is en het antwoord is een roemruchte club in verval.
 
El Barto
 
2
6 juni 2019 om 11:57
Net zo goed in China spelen? Das ook weer overdreven. Man U zou op dit moment niet de meest logische keuze voor De Ligt zijn, de ploeg is te middelmatig en wisselvallig. Maar hij speelt dan wel elke week tegen ploeg die minimaal het niveau heeft van AZ en nog veel beter. Daar kun je alleen maar beter en sterker van worden als speler.
 
CantonaEric
 
3
6 juni 2019 om 12:04
Hij kan beter nog 1 seizoen bij Ajax blijven dan naar Manchester united of naar China te gaan. Hij is nog maar 19 jaar. Zijn transfer komt wel. Of het nu dit jaar is of volgend jaar.
 
 
4
6 juni 2019 om 12:09
Nonsens, United heeft alle middelen om terug te gaan naar de top. Dat is daarom juist een prachtige uitdaging. Helpen United terug te brengen waar het hoort is toch geweldig? Hoop echt ontzettend dat hij voor de uitdaging kiest ipv dat saaie gebeuren in Spanje. De Jong zijn we er ook al aan kwijt. Van dat geld argument vanuit Barcelona krijg ik overigens al helemaal jeuk. Naar jullie komen ze ook voor het geld. Heiliger dan gij geneuzel van die mensen daar, met hun hoogste salarisbudget ter wereld.
 
CantonaEric
 
2
6 juni 2019 om 12:18
Manchester united is de rijkste club als hun De Ligt willen mogen ze minimaal 100 miljoen aftikken. Zij kunnen dat makkelijk betalen. Voor De Ligt geen goede keuze want Manchester united is minder dan City of Liverpool. Maar het salaris zal veel vergoeden.
 
Brada-Mufc
 
1
6 juni 2019 om 12:46
overdrijven is ook een vak.vorig jaar eindigde united op de 2e plaats.alsof mufc er niet bovenop gaat komen.als deze nieuwe spelers komen dan speelt united volgend seizoen gewoon weer CL en doet het voor alles mee.is de ligt de nieuwe Jaap stam van Manchester United die als leider die grootste club van de wereld weer op sleeptouw heeft genomen en aan het roer is.dit soort berichten komen van haters.
 
Rikkie7
 
0
6 juni 2019 om 12:58
Goed dat we zelf ook weten dat veel van de (Engelse)kranten altijd dingen verzinnen en sensatie zoeken.
 
Piranha
 
2
6 juni 2019 om 13:07
Ja ze zijn zesde geworden maar een derde plek had er ook ingezeten. Ik denk dat als je geen supergearriveerde vedette bent je best kan meewerken aan een topteam in wording. Buiten het feit dat ze veel toptalent hebben rondlopen staan er ook goede spelers op de loonlijst, die United niet weg hoeft te doen en waarschijnlijk alleen in ruildeals zal opnemen als ze er van hetzelfde niveau voor terugkrijgen. Daarbuiten is er geld genoeg. Er zal straks een naam moeten komen die mensen verrast en die anderen zullen doen overtuigen. Het enige waar het aan ontbreekt is een goede coach. Zou eerst alles op alles zetten om Pochetino binnen te halen.
 
Peter1984
 
1
6 juni 2019 om 13:12
Geruchten molen deel 523, die ‘quote’ slaat kant nog wal natuurlijk. Juist zou hij bij United er op vooruit gaan. Je bent direct leider van een verdediging in de zwaarste competitie ter wereld. Samen met Lindelof/ Tuanzebe kan hij jaren een uitstekend duo vormen. Het zou mij verbazen als United nog 7 jaar aan kloot, CL of PL winnen binnen drie jaar lijkt ver weg maar in voetbal kan het van de een op andere dag anders zijn.
 
theo uphus
 
0
6 juni 2019 om 13:27
Al maanden lang lezen we dagelijks waar de Ligt heen gaat. De ene dag Barca, dan Juvde, dan Bayern, dan PSG en nu is het weer United. Ik zie hem het liefst naar Liverpool gaan. Ik denk dat er weinig achterhoedes sterker zijn dan het Liverpool waarin de Ligt i.p.v. Matip zou spelen. En er is daar nog zeker wat te winnen De club smacht naaar het landskampioenschap. Een prachtige uitdaging voor de Ligt.
 
DROS
 
0
6 juni 2019 om 15:47
Buiten dat dit komt vanuit een 'hoogeplaatst figuur'/duim van onbetrouwbare journalist, is het alleen al een pure provocatie gebaseerd op lucht. Wanneer er vanuit Barcelona daadwerkelijk met deze arrogantie zou worden gekeken naar de transfermarkt, zou ik ze namelijk veel sterkte wensen de komende jaren, want dat kan niet anders dan een teleurstelling worden. Dan over op het 'punt' dat hier volgens sommigen wel degelijk word gemaakt. Van Ajax naar Manchester United blijft een stap vooruit, hoe je het ook bekijkt, en met wie je het ook wilt vergelijken. Top 6 Engeland is top van Europa, het salaris zal een meervoud zijn van wat hij nu verdiend en Premier League op zichzelf is ook een topcompetitie. Of er betere opties zijn voor Mathijs De Ligt? Zeker, misschien zelfs momenteel wel in de zelfde stad. Maar spelen voor een club als Manchester United blijft één van de hoogst haalbare prestaties voor een professionele voetballer. De druk, de tegenstand, de supporters, de verwachtingen, de aandacht, het stadion en ja, ook de (recente) geschiedenis met successen als de Busby Years en de Ferguson-periode maar ook de zwarte bladzijden als het bombardement van Old Trafford en de vliegtuigramp in München, waarvan door veel word vergeten dat dit ook tot de geschiedenis van een club behoort. Natuurlijk is er bij United momenteel een boel niet op orde, en persoonlijk hoop ik ook dat ze de juiste keuzes maken in beleid en transfers. Maar dát is de club waarvoor je als 19-jarig broekie kan kiezen, op een moment dat ze je het hardst nodig hebben, en het meeste willen betalen. Dat blijft altijd een goede, dan wel fantastische stap om te kunnen maken.
 
Busby
 
0
6 juni 2019 om 16:04
Nou nou, zullen wij een lijstje maken van spelers die naar Barça gingen voor het sportieve en niet verder zijn geëvolueerd? Malcom, Gomez, Dembele en Coutinho de meest recente. Arrogant doen maar zonder in de spiegel te kijken. Het is dat er daar een kleine genie rondloopt anders zaten jullie daar met mislukte 100+ Mil aankopen.