'Als Real komt kun je tegen jezelf zeggen: 'Deze kans komt nooit meer''
Woensdag, 29 augustus 2018 om 11:15

Eden Hazard werd de afgelopen maanden nadrukkelijk in verband met een transfer naar Real Madrid, waar hij de opvolger van Cristiano Ronaldo moest worden. De Belg bleef echter bij Chelsea en volgens Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels, hoeft het geen slechte ontwikkeling te zijn dat Hazard geen nieuwe uitdaging buiten de Premier League is aangegaan.

"Het is geen slecht nieuws dat hij in Engeland is gebleven. Als Real je wil hebben kun je tegen jezelf zeggen: 'Deze kans komt nooit meer', maar Eden zag het niet op die manier. Maurizio Sarri was onderweg naar Chelsea en ik snap dat de club zijn beste speler niet kwijt wilde raken. Het is logisch dat hij gewild is. Eden is een goede jongen. Hij heeft het geaccepteerd en zal dit seizoen presteren", vertelde de bondscoach aan verslaggevers.

"Ik was blij dat hij tegen Arsenal (3-2 overwinning van Chelsea, red.) weer op het veld stond en hij liet zien dat hij betrokken was bij de belangrijke momenten van de wedstrijd. Hij heeft gezegd dat het geen slechte zaak is dat hij is gebleven, maar hij moet dat niet alleen zeggen. Het belangrijkste is dat hij het ook op het veld laat zien. Ik zag de derde goal van Chelsea tegen Arsenal (die Marcos Alonso maakte op aangeven van Hazard, red.) en ik wist genoeg."

"Na zo'n WK is het goed voor Hazard dat hij een nieuwe uitdaging heeft. De komst van Sarri is goed voor Eden. Hij is klaar voor die nieuwe uitdaging en klaar voor een nieuwe trainer bij Chelsea", sluit Martínez af. The Blues gaan momenteel met negen punten uit de eerste drie duels gedeeld aan kop in de Premier League. Chelsea won zijn eerste competitiewedstrijden onder Sarri van Huddersfield Town, Arsenal en Newcastle United.

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
18
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
13
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
26
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
416
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Ampie
 
18
29 augustus 2018 om 11:22
De belg koos ervoor te blijven...? Is real ooit concreet voor hem geweest dan deze zomer?
 
levski1
 
6
29 augustus 2018 om 11:29
Het lijkt me dat ze zeker en vast navraag hebben gedaan bij Chelsea, maar dat ze zich hebben teruggetrokken na het horen van de vraagprijs.
 
Chygrynsky
 
8
29 augustus 2018 om 11:31
Volgens mij niet, ze hebben zeker geïnformeerd naar Hazard maar nooit een formeel bod uitbracht. Ik gun het Hazard van harte om naar Real te gaan, die jongen is alleen maar respectvol geweest richting Chelsea en is een op en top professional. Courtois kan nog veel van Hazard leren.
 
BillieTorso
 
15
29 augustus 2018 om 11:39
Met het verschil dat Courtois nu bij Real zit en Hazard nog bij Chelsea. De tijd zal zeggen wie gelijk had. Ik vrees dat Hazard met lege handen achterblijft dit seizoen, misschien kan Sarri verrassen, maar met City, Liverpool en Spurs is de concurrentie toch erg groot. Dan schat ik de kans van Real hoger in met ook nog een optie op de CL. Desalniettemin heb ik het ook veel meer voor een sympathieke gast als Hazard dan voor Courtois .
 
bpreal
 
1
29 augustus 2018 om 11:41
Ja want Chelsea was van plan een onrealistische bedrag te vragen voor hazard. Dusja dan snap ik Madrid, pilshoogtr nemen en het eas duidelijk dat Chelsea hem niet kwijt wilde
 
Medalofhonor
 
10
29 augustus 2018 om 11:45
Jawel hoor, Real wou alleen niet hoger dan 130 miljoen euro betalen. Abrahomovic wou alleen praten vanaf 200 miljoen euro. Perez weigerde dit uiteraard. Perez gaat volgend zomer weer is bij PSG aanmelden voor Neymar of Mbappé. Hazard komt nooit meer naar Real. Een huwelijk dat niet mocht gebeuren helaas.
 
Kelsb01
 
4
29 augustus 2018 om 12:14
Spreek jij hier je hoop uit of zit je in het bestuur en heb je een glazenbol? Real heeft deze zomer bewust niet meegedaan aan de transfergekte dat de afgelopen twee seizoenen extreme vormen heeft aangenomen.
 
Dejan
 
5
29 augustus 2018 om 12:07
Benieuwd wat er aankomende zomer zal gebeuren. Gaat Real zich weer melden? Wil Chelsea deze keer wel meewerken? Hazard ligt nog maar één seizoen vast dus er zal iets moeten gebeuren. Je wilt natuurlijk niet zo'n speler op z'n 29e gratis de deur uit zien lopen.
 
levski1
 
0
29 augustus 2018 om 12:21
Hij kan natuurlijk ook een nieuw contract tekenen met de afspraak/clausule dat wanneer een club (of enkel Real) zich meldt met een bod van +150 miljoen, dat Chelsea hem dan laat gaan, anders niet.
 
wandering
 
7
29 augustus 2018 om 12:34
Ja want Real staat bekend om giga bedragen voor oudere spelers te betalen, dus niet, ze verlengen met spelers vanaf 30jaar die ze zelf hebben al niet langer dan 1 jaar. Dan gaan ze voor een bijna 30er echt geen 150 miljoen betalen. Hazard naar Real is volgens mij een gesloten boek, dat zie ik echt niet meer gebeuren
 
Medalofhonor
 
1
29 augustus 2018 om 13:46
Wandering is helemaal juist. Perez hanteert bepaalde 'regels' en heeft zijn eigen principes. Haalt zoals Wandering al zei maximum speler tot hun 25. En ook bied hij inderdaad speler boven de 30 geen contractverbetering aan, enkel een verlenging van max 1 jaar en dan zullen ze het per seizoen beoordelen en bekijken of deze verlengbaar is. Perez is naast alleen een voorzitter van een voetbalploeg ook een hele grote slimme zakenman.
 
levski1
 
0
29 augustus 2018 om 14:08
Ik zeg toch niet dat Real hem dan zou kopen, maar er zou wel een vaste prijs zijn waarvoor ze hem kunnen krijgen. Als ze hem echt willen, leggen ze het bedrag op tafel, anders zoeken ze maar iemand anders. Iedereen blij toch?
 
wandering
 
0
29 augustus 2018 om 15:28
Iedereen behalve het hoofdpersoon. Ben bang dat Hazard veroordeeld is tot het bij Chelsea blijven, nu is daar op zichzelf niets mis mee, maar iedereen weet dat hij graag naar Real was gegaan, in die context kun je concluderen dat Courtois het handiger heeft aangepakt.
 
levski1
 
0
29 augustus 2018 om 17:05
Net zoals iedereen ook weet dat hij het niet erg vindt dat het niet is doorgegaan. 'veroordeeld' klinkt bijna als een straf, maar als ik het zo zie, lijkt Hazard het best wel goed naar zijn zin te hebben in Londen, dus blijft hij er volgens mij met plezier nog een aantal jaren spelen.
 
Medalofhonor
 
0
29 augustus 2018 om 13:43
Nee volgens vele Spaanse kranten zal dit niet meer gebeuren. Perez ultieme 'droom' is om Neymar te halen en of Mbappé, Hazard is leuk en een goeie voetballer maar niet de droom van Perez vandaar dat hij ook niet tot het uiterste ging voor de Belg.
 
Reservebank
 
0
29 augustus 2018 om 13:03
Jammer joh, ik kan me stiekem best voorstellen dat Hazard goed zuur is. Misschien laat ie het niet zo merken wat hem wel siert, maar met Chelsea lekker in de EL je potjes spelen of met Real Madrid in de CL is nogal een verschil.
 
Isgoed
 
3
29 augustus 2018 om 13:26
Real heeft nog wel echt iemand nodig voorin. Nu zijn Hazard en Rodrigo te duur, Aspas te oud en de sterren van PSG onhaalbaar. De enige goede aankoop die Real nu nog kan doen voor de voorhoede is imo Martial, hij wilt weg bij Man U en heeft potentie. Als Real niemand haalt zie ik het somber in. Want na de blessuregevoelige Bale en wisselvallige Benzema is er niemand die 20+ doelpunten kan scoren.
 
Zermatt_Person
 
0
29 augustus 2018 om 22:00
Asensio, die jonge Braziliaan en Isco kunnen ook op de flanken. Hoeft niet per se een nieuwe te komen hoor. Ik denk dat de selectie van Real Madrid goed genoeg is.
 
broman
 
0
29 augustus 2018 om 14:25
Asensio moet het gewoon dit seizoen laten zien, als hij tegenval kan je volgend jaar een topper halen.
 
MoEnnogwat
 
0
29 augustus 2018 om 14:45
Ik hoop deze man nooit maar dan ook echt nooit in het Reaal Madrid t shirt te zien. Past totaal niet bij real Madrid!!!
 
Zermatt_Person
 
0
29 augustus 2018 om 22:02
Waarom niet?
 
MoEnnogwat
 
0
30 augustus 2018 om 12:35
Scoort veel te weinig en is niet echt bepaalde speler.
 
Zermatt_Person
 
0
30 augustus 2018 om 13:42
Hazard scoort te weinig, omdat hij geen egoïst is en een absolute team player. Het is meer een Cam/vleugelspeler dan een spits/vleugelspeler. Daarom is zijn rendement ook aan de lage kant. Hazard past de bal graag naar z'n medespelers om vooral collegiaal te zijn. Bij Cr7 bijvoorbeeld, moet echt alles om hem draaien om goed te renderen. Als het minder om Cr7 draait, is Cr7 ook een stuk slechter. Cr7 is een speler dat enorm afhankelijk is van aanvoer en onbaatzuchtige spelers om hem heen. Kijk naar bijvoorbeeld Benzema. Dankzij Benzema is Ronaldo enorm succesvol, omdat Benzema in volledige dienst speelt van Cr7 en enorm onbaatzuchtig is. Alle ballen gaan dan ook richting Cr7, wat ervoor zorgt dat Cr7 een succes speler is. Bij Hazard is dit juist precies andersom. Hij speelt in dienst van het team en is erg altruistisch naar z'n medespelers toe. Daarom heeft Hazard ook zo'n laag rendement, terwijl hij ongelofelijk belangrijk is.