Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
Dinsdag, 30 april 2024 om 20:35

Wesley Sneijder staat open voor een functie bij Ajax. Dat laat hij weten als analist bij RTL voorafgaand aan de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen Bayern München en Real Madrid. "Maar ik ben er nu niet mee bezig", aldus Sneijder.

Sneijder krijgt de vraag van presentator Humberto Tan of het, met alle bestuurlijke perikelen die er heersen bij Ajax, bij hem al begint te kriebelen om de club te helpen. "Natuurlijk begint dat te kriebelen", antwoordt Sneijder.

"Want het gaat je aan je hart. Wat Theo (Janssen, red.) heeft met Vitesse, dat heb ik met Ajax. Ze zitten in een slechte periode, dan vind je dat natuurlijk niet leuk als je die club een warm hart toedraagt. Dan wil je graag helpen", aldus de 39-jarige analist.

"Ik heb een tijdje terug al gezegd dat ik beschikbaar ben. Maar des te langer het duurt, des te meer ebt dat gevoel ook weer weg", zegt Sneijder, die Ajax daarmee lijkt te willen zeggen dat hij graag nog een aanbod tegemoet ziet.

"Dus ik ben daar nu ook helemaal niet mee bezig. Dat speelt totaal niet. Ik zou het zeker wel ambiëren, juist ook om met de krachten die je kan bundelen zo'n club gezond te maken", aldus Sneijder, die daarna ingaat op de nog ergere situatie waarin Vitesse zich momenteel bevindt.

"Ik denk dat het wel wat makkelijker is bij Ajax dan bij Vitesse. Wat gebeurt er nou met Vitesse als ze geen licentie krijgen, moeten ze dan op amateurbasis verder?", vraagt Sneijder zich hardop af.

"Dat kun je je toch niet voorstellen. Als je nou kijkt naar al die foto's en dat mooie stadion dat ze hebben… Er moet toch een manier zijn waarop we met zijn allen die club kunnen helpen?"

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
12:29
12:29
Liverpool zet vacature voor rol in technische staf van Arne Slot op LinkedIn
0
   
12:15
12:15
Pak 50x je inzet als Atalanta en Bayer Leverkusen allebei scoren in EL-finale!
0
   
11:42
11:42
Engeland neemt Ajax-middenvelder Jordan Henderson niet mee naar het EK
48
   
11:20
11:20
Ontdek adidas TEAM! Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas.
0
   
11:18
11:18
'Feyenoord-directeur Dennis te Kloese gepolst als opvolger van Fernando Hierro'
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
MessiBazoer
 
45
30 april 2024 om 20:41
Maar als wat dan? Wil hij nu in de staf of in de directie? Even los ervan of hij geschikt is, waarom zou een organisatie je benaderen als hij zelf niet eens weet wat hij wil zijn.Bied je hem aan om assistent te worden, terwijl hij AD wil worden. Ik noem maar wat. Lijkt me niet dat Ajax hier aan moet, en aan gaat beginnen.
 
JtjeVtt
 
132
30 april 2024 om 20:46
Het is Wesley Sneijder he. Wesley. Sneijder. Daar moeten ze maar gewoon een functie voor bedenken. Ze mogen blij zijn dat hij uberhaupt wil. Aldus Sneijder zelf.
 
Origami
 
38
30 april 2024 om 20:54
Inderdaad. “Hoe langer het duurt hoe meer dat gevoel weg ebt”. Dat is toch al een verkeerd signaal eigenlijk of niet? Toch schemert die verwende gempamperde instelling weer door. Alsof sneijder al wat heeft bewezen in de technische tak van een club.
 
Pesso-PSV
 
7
30 april 2024 om 22:17
Wesley smeekt bijna . Ajax zoekt DNA kandidaten dan begrijp je dit toch niet. Hij moet toch een kans kunnen krijgen.
 
Dramatisch
 
2
1 mei 2024 om 07:10
In de kantine als hoofd frituur. Voor de rest weet ik ook niet wat hij kan. Nee Wesley, lekker opbokken!
 
Nora1911
 
5
1 mei 2024 om 07:44
Ik denk dat Sneijder in z'n kleine teen meer voetbal know how heeft dan bijna iedereen hier op t forum. En toch wordt er behoorlijk denigrerend gedaan tov Sneijder. Als je hem de kans niet geeft, weten we ook niet of hij t goed zou doen. Ik zou het wel toejuichen als Sneijder iets gaat doen bij de club. Als je deze site bekijkt lijkt het niet zo, maar de naam Sneijder opent wel deuren in het buitenland. Maar goed, Sneijder heeft nog niks bewezen, gelukkig een de Lange en co wel.
 
Nick Danninga
 
0
1 mei 2024 om 08:50
Ik denk dat Sneijder zelfs meer voetbal know-how heeft in zijn kleine teennagel dan iedereen hier op het forum. En hij verbergt dat ook beter dan iedereen hier op het forum. Het probleem van Sneijder is dat hij een karikatuur van zichzelf is geworden. Door vreemde acties en uitspraken maakt hij zichzelf totaal ongeloofwaardig. Op geen enkel moment heeft hij laten blijken op welk vlak hij dan van toegevoegde waarde kan zijn voor Ajax. Sterker nog: hij heeft eigenlijk nog geen moment aangetoond enigszins volwassen te zijn. Misschien dat hij daar eens mee kan beginnen.
 
kingbolo
 
1
1 mei 2024 om 09:44
Naast vd Vaart, 2 maatjes bij de frituurpan
 
kingbolo
 
0
1 mei 2024 om 09:45
haha als supporter van een andere club zou ik dit ook aanmoedigen. Mijn hemel, ik hoop toch dat we het dieptepunt wel bereikt hebben. of....?
 
GluubsterTJ
 
46
30 april 2024 om 20:50
Nee joh nooit doen. Helpt je alleen maar van de regen in de drup en al dan niet erger. Je hebt binnen de organisatie maar 2 typen nodig imo. 1. Met bestuurlijk verstand 2. Voetbalverstand en dit ook daadwerkelijk kunnen over brengen. Op beide heb ik Sneijder niet kunnen betrappen. Voetballen zelf daarentegen, potjandrie, wat kon hij dat goed. Maar ja, daar koop je nu helemaal niets meer voor.
 
Laurens E
 
1
30 april 2024 om 22:21
Bar man benchwarmer?
 
GJ7300
 
42
30 april 2024 om 20:42
Zullen we hier maar even mee ophouden? Is teken aan de wand dat bescheiden, middelmatige spelers veel gedrevener zijn dan vedetten die niet weten wat ze moeten doen en alleen maar commentaar leveren. Kansloos dit
 
Feye_88
 
50
30 april 2024 om 20:42
Ik heb niet de indruk dat Sneijder de knowhow heeft om met Ajax aan de slag te gaan. Zou ik ook echt niet ambiëren als ik Ajax was.
 
j0rnnn
 
5
30 april 2024 om 21:39
Volgens mij heeft hij zelf ook niet echt een idee wat hij toevoegt behalve natuurlijk een portie Ajax dna. Ik denk zelf wel dat hij een goeie official ambassador kan zijn. Maar ik denk dat hij dat te min vindt.
 
genieterr
 
36
30 april 2024 om 20:43
Verschil is dat Theo ook daadwerkelijk wat doet. Wat heeft Sneijder na zn carriere nou gedaan?
 
JtjeVtt
 
47
30 april 2024 om 20:44
Ik ben er niet zo voorstander van eigenlijk. Vind Sneijder een beetje een zelfingenomen gast die elke week van mening veranderd. Maakt zichzelf nu al enorm belangrijk ook. En iemand die na een klein akkefietje met de fans gelijk zo`n video gaat plaatsen als hij deed lijkt mij niet helemaal geschikt voor een serieuze rol waar je ook gewoon te dealen hebt met de fans. Heb na Mislintat en Steijn sowieso even genoeg van kleine zichzelf overschattende gasten met een te grote mond bij Ajax
 
Downwards
 
106
30 april 2024 om 20:45
We hoeven je niet Wes. Lekker weg blijven. Je hebt niks toe te voegen. Vroeger een paar ballen in de kruising geschoten, is niet voldoende om wat bij te dragen in een organisatie. Om Johan nog maar eens aan te halen: Soms kun je iemand helpen om weg te blijven, neem dat maar eens goed tot je Wes. Dan help je echt
 
AjaxxxLove
 
23
30 april 2024 om 21:49
Met 'vroeger een paar ballen in de kruising geschoten' doe je zijn carrière gelukkig niet grandioos tekort. Was toch een fenomenale speler in zijn hoogtijdagen. Dat dat niet genoeg is om bestuurlijk iets bij te dragen, helemaal eens. Ik zou hem ook niet in de organisatie willen. Maar heeft gewoon een schitterende carrière gehad.
 
Thamike
 
4
30 april 2024 om 23:45
@Downwards jij hoeft niet rechtstreeks naar Wesley te spreken. Daarnaast loop je de carrière van een fantastische speler even te downgraden. Daarmee doe jij je hele verhaal teniet. Jij voegt net zo weinig toe. ON: Vreemde blijft altijd te zien hoe onduidelijk Wesley is met wat hij nu precies wilt. Zo kun je toch nooit helpen als de club niet weet waarmee? Zou wel helpen als hij dat eens duidelijk maakt.
 
viezeman
 
14
30 april 2024 om 20:52
als wesley aan de slag zou willen als soort team bonding coach, dan zou ik zeggen doen. als hij ze af en toe apart neemt, leuke dingen bedenkt om te doen als groep. en zo af en toe een verschijnt op de trainingsvelden om ze indivudueel apart te nemen voor een beetje techniek, dan zou ik zeggen top idee. als directie of assistent coach lijkt me niets voor hem. een vrije rol is perfect.
 
nuanceman
 
14
30 april 2024 om 22:46
Zoals samen dronken over auto's lopen? Hou toch op man. Die Wesley is echt niet serieus te nemen, Elk weekend dronken in de kantine bij zijn cluppie in U. Wel gezellig maar voor een topclub? Nee
 
masterapie
 
10
30 april 2024 om 22:57
Niet alleen dronken, maar ook envelopjes met geld uitdelen en z’n broers in belangrijke posities zetten door invloed uit te oefenen omdat veel mensen in de buurt tegen hem opkijken. Ondertussen is het een asoclub met een lijst aan ongeregeldheden waar je U tegen zegt. (Snap je ‘m ??)
 
Nick Danninga
 
0
1 mei 2024 om 08:57
Wesley als personal coach? We hebben gezien hoe dat verliep met Ihattaren.... Sneijder was een goede voetballer, maar dat betekent niet automatisch dat hij ook geschikt is om na zijn carriere iets in het voetbal te doen. Hij mist gewoon teveel vaardigheden om te managen of te coachen.
 
Brasilero_14
 
17
30 april 2024 om 21:02
Meneer Sneijder heeft niet echt veel inzet en doorzettingsvermogen getoont na zijn voetbalcarriere. Verder heeft hij een grote mond en niet zon hoge intelligentie. Wat zou ajax met hoem moeten vraagt hij zich elke dag af. Ajax en alle ajaxcieden hopen dat hij ver weg blijft.
 
Momus
 
9
30 april 2024 om 21:09
Geen idee hoe het bij Ajax zit met de materiaalman, maar ik zag dat Sander Boschker dat bij Twente gaat doen. Lijkt me een prima functie voor Wesley. De man met stoere teksten toen ie langs de Arena reed.
 
superfarmers
 
12
30 april 2024 om 21:13
Ik zou hem aanstellen als AD. Hij is in ieder geval mondiger dan van de Sar.
 
FapTheRooster
 
3
1 mei 2024 om 07:10
Dit zou ik graag zien. Sneijder als AD. Ik ben dan ook geen Ajacied. Mondig zijn is juist een slecht teken. Ik weet dat schreeuwerds zich op die wijze omhoognwerken, omdat er mensen bestaan die erin trappen, maar je hebt juist stabiliteit nodig nu. Dan heb je veel meer aan iemand die weldoordachte keuzes maakt (en logischerwijs wel op zijn strepen staat) dan een ordinaire roeperd. Sneijder is vreselijk ongeschikt. Heeft al aangetoond dat hij OF te lui is om te werken voor het geld OF het niveau niet heeft. En heel eerlijk: Mijn vermoeden staat op allebei.
 
Oranje 21
 
2
30 april 2024 om 21:23
Heeft er niets te zoeken veel te wispelturig. De ene week dit zeggen de andere week dat. Heeft bovendien geen bestuurlijke ervaring Kon goed voetballen maar dat was het. Blijf maar bij het analyseren daar wordt misschien nog goed in.
 
SB3DORDT1980
 
2
30 april 2024 om 21:30
Misschien als die nooit was gaan analyseren op tv, had hij zijn gewenste functie. Ik vind overigens wel dat hij het spelletje als geen ander snapt. Geeft vaak goed aan waarom een elftal niet loopt enzo, wat de zwakte is. Jammer dat die gunfactor verdwenen is!
 
Hendrik63
 
19
30 april 2024 om 21:50
Als Ajax hem had willen halen, was hij nu al lang getekend in dit rampseizoen. Het via de media solliciteren van Sneijder wordt langzaam heel pijnlijk. Sinds hij gestopt is, heeft hij in mijn ogen alleen maar aanzien verloren.
 
Almelo-1903!
 
2
30 april 2024 om 21:57
Met zn allen Vitesse helpen? Jarenlang zijn alle clubs in de eredivisie bedonderd door Vitesse en dan nu helpen? Wat een gek he. En dat moet Ajax verder helpen???
 
DeRooney
 
0
1 mei 2024 om 06:17
Inderdaad. Wie z'n billen brandt.. Of nog mooier..if you can't do the time, don't do the crime. ?? Twente is weliswaar niet failliet gegaan maar heeft ook gewoon de consequenties moeten dragen. Al zijn die wellicht nog gematst door de knvb.
 
DrentheTwente
 
0
1 mei 2024 om 10:04
Ik snap niet dat mensen blijven roepen dat Twente gematst is door de KNVB, of je hebt het toen helemaal niet gevolgd en roep je nu maar wat, of je wilt even een statement plaatsen zonder kennis van zaken.
 
andyking
 
3
30 april 2024 om 22:00
En wat kan hij dan doen voor Ajax? Jeugdtrainer? Scout? Assistent? Prima kerel, maar ik zou het niet weten.
 
Ginola11
 
6
30 april 2024 om 22:20
Ga je doen daar dan Wes? De catering?
 
tinus45
 
3
30 april 2024 om 22:25
Jajajajaaaa gooi Sneyder er in....ohnee, wacht nog even totdat Ajax weer in een iers rustigere storm zit en bel hem dan om hem te vragen voor een belangerijke functie.
 
Denn01
 
2
30 april 2024 om 22:27
Was een grote voetballer vroeger, maar ik denk dat hij onderschat wat bestuurlijke functies inhouden. Als er een trainer komt die in hem een assistent ziet, waarom niet. Maar verder zou ik geen functie kunnen bedenken buiten dat of chef frikandellen bakken.
 
Voetballer 2
 
1
30 april 2024 om 22:52
Misschien een functie voor hem creëren waarbij hij 1 dag per jaar verschijnt.?
 
masterapie
 
5
30 april 2024 om 22:54
Laat deze man lekker zwart geld uitdelen bij DHSC en mooi naar de achtergrond verdwijnen. Ik druk me nog zacht uit, Sneijder omringd zich met een hoop gajes uit Utrecht en alleen dat zou je al niet moeten willen. Nog even los van z’n kinderachtige houding tov de cursus bij de KNVB, z’n rare deal met de eigenaar van Fortuna en die grap dat ie technisch directeur of zoiets zou worden bij Den Bosch. Totaal niet serieus te nemen en ook 0,0 zakelijk instinct. Heeft z’n naam en z’n carrière mee, maar te beroerd om hard te werken. Nee, jullie raden het al, ik ben geen fan van meneer Sneijder. En dat was ik tijdens z’n actieve carrière absoluut wel.
 
eazy-e
 
2
30 april 2024 om 23:34
Tjah hij wil shortcuts omdat hij het anders niet kan waarmaken. Hij was een aardige voetballer maar dat maakt je geen manager laat staan directeur of een andere bestuurlijke functie. Feit dat hij al niet eens weet wat hij wil of wat hij kan betekenen zegt al genoeg. Ajax moet maar bij hem komen en iets bedenken wat hij kan doen en dat moet hem dan maar net passen. Dat klinkt een beetje als een naïeve stagiaire die verwacht dat men op hem zit te wachten terwijl de wereld prima verder rond draait. Ajax heeft geen onervaren licht gewicht persoon met kapsones nodig, Ajax heeft ervaren krachten nodig en jongens (of meisjes) die vuur willen vreten.
 
DeRooney
 
1
1 mei 2024 om 06:14
Ah, sneijder ziet weer een kans om een "how can I make this about me" te doen. Die man wil te graag. Ziet er een mogelijkheid om zich erin te lullen. Als je écht wilt helpen, ga je dat niet zo lopen uiten met een dreigement /deadline erbij verpakt. Ik heb heel sterk het gevoel dat hij het niet voor ajax doet maar voor zichzelf.
 
WAC79
 
0
1 mei 2024 om 08:37
Wat is dat toch met ex voetballers dat ze denken dat ze voor elke functie geschikt zijn? Heeft Ajax dat al niet geprobeerd met blind, van Basten en recent Huntelaar, ze konden goed voetballen maar in andere functies bij Ajax niet echt succesvol, en dan druk ik het zacht uit
 
jorrit8888
 
0
1 mei 2024 om 09:58
Die jongen mag lekker een paar jaar jeugdtrainer worden of assistent bij Telstar ofzo. Omhoog gevallen vedette