'Als Ronaldo dat geld echt binnen zou brengen, hoefde hij niet te vrezen'
Maandag, 30 juli 2018 om 15:48

Juventus ging onlangs aan de haal met Cristiano Ronaldo, waardoor het gat tussen de Italiaans kampioen van de afgelopen zeven seizoenen en de rest van de Serie A alleen maar groter lijkt te zijn geworden. Napoli eindigde de voorbije voetbaljaargang op de tweede plaats en voorzitter Aurelio De Laurentiis weet dat het een moeilijke opgave zal worden om la Vecchia Signora aankomend seizoen van een nieuw kampioenschap af te houden.

"Wat Juventus heeft gedaan is prachtige propaganda voor de hele Fiat-groep. Dus ik hoop dat dit hen kan helpen om de afname aan enthousiasme te maskeren die er zou zijn geweest als Massimiliano Allegri was aangebleven zonder dat er een grote aankoop bij was gekomen", steekt de flamboyante preses van wal in gesprek met La Verita. "Waarmee had Juventus de fans na zeven landstitels op rij anders kunnen intrigeren en enthousiasmeren? En ook nog eens hetzelfde voor elkaar kunnen krijgen bij de sponsors, de grote bedrijven en de politiek?"

"Ik moet erkennen dat de club een geweldig 'script' heeft opgesteld om het imago van Juventus opnieuw te lanceren, chapeau! Ronaldo heeft misschien wel de slimste zaakwaarnemer in de sportwereld (Jorge Mendes, red.). Ik heb een keer met hem ontbeten om over Rui Patrício te praten en nadat duidelijk werd dat Real Madrid Ronaldo zou laten vertrekken belde hij mij op en zei hij: 'Luister Aurelio, ben je bereid dit spelletje mee te spelen?' Ik heb een model voorgesteld waarbij de inkomsten precies gespiegeld zouden worden aan de kosten van de deal."

"Ik zei tegen Mendes: 'Je vertelt mij dat Ronaldo mij rijk zal maken? Laten we zeggen dat de eerste 250 miljoen euro van de omzet dan naar Napoli gaat en de volgende 100 miljoen naar Ronaldo.' Als hij dat geld echt binnen zou brengen, hoefde hij nergens voor te vrezen en vormde het geen enkel risico voor hem. Op die manier zou Ronaldo zichzelf afbetaald hebben, maar toen begon Juventus zich ermee te bemoeien en werd de inzet verhoogd."

"Op het gebied van marketing is de hele Italiaanse competitie erop vooruitgegaan, niet alleen Juventus", gaat De Laurentiis verder. "Er zit echter een groot gat tussen het zeggen van 'chapeau' en het winnen van de Champions League. Ronaldo is van een bepaalde leeftijd (33, red.) en voor een club is het gevaarlijk om zoveel geld uit te geven aan een speler die het einde van zijn loopbaan nadert, om een salaris te betalen dat buiten alle standaarden ligt. Ik vraag me af of het commerciële of het sportieve succes hier zal winnen. Als je eenmaal begint met het betalen van absurde salarissen, zal je daar vroeg of laat de gevolgen van ondervinden."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
AbuBakr
 
15
30 juli 2018 om 16:13
Juventus heeft in de afgelopen jaren 2x in de finale gestaan en beide keren waren ze net niet goed genoeg puur omdat zij geen Messi/Ronaldo in hun team hadden. Deze twee maken het verschil op dat podium en nu met de komst van Ronaldo zie ik niet waarom ze het dit keer wel lukt om de prijs te winnen. Real valt voor mij sowieso buiten de boot omdat ze geen waardige vervanger hebben gehaald. Met Bale en Benzema win je de oorlog niet. Zelfs Atletico heeft nu een grotere kans om te winnen dan Real. Hun aanval met Griezmann, Costa en Lemar is veel beter dan van Real. Tevens is het middenveld echt aan het groeien. Saul, Koke en Partey kunnen nog jaren mee. Alleen de defensie kan nog beter. Nee ik als Real fan ga een droevig seizoen tegemoet
 
Peterhunlet
 
14
30 juli 2018 om 16:18
Dus Real en Barca hebben in Europa veel gepresteerd door Ronaldo en Messi maar nu Juventus Ronaldo heeft zou ze dat dus niet lukken? Beetje dubbelzinnig als je het mij vraagt..
 
JDG84
 
6
30 juli 2018 om 16:32
Tegenstrijdig. Maar het klopt niet helemaal wat hij zegt, volgens mij bedoelde hij het anders, maar kijkt hij bij het schrijven van die zin even vanaf een andere kant. Als juventus zich zo staande houdt zoals ze deden, dan kan ronaldo het verschil maken in de topwedstrijden. Ze zullen wel het spel moeten veranderen om hem meer in stelling te brengen, zoals ronaldo bij real had. Maar met deze coach zie ik daar geen grote problemen in komen.
 
Ypuh
 
1
30 juli 2018 om 16:37
Dat Ronaldo weg is, is een groot gemis natuurlijk, maar gezien zijn leeftijd weinig aan te doen. Er lopen ook wel genoeg opvolgers voor de aanval rond in de wereld, met mannen als Mbappe, Neymar, Hazard en nog een 10-tal anderen. Real heeft grotere problemen als het stevige blok van de oudgedienden er 1-voor-1 mee ophouden. Met name Ramos en Modric. De counter tactiek die ze nu spelen leunt zwaar op het middenveld en de verdediging. Snelle mannen die een goal kunnen maken zijn er genoeg, maar complete verdedigers met ervaring een stuk minder. Toch als je naar de selectie kijkt heeft Real al aardig doorgeselecteerd. Gasten als Asensio, Isco, Varane en Casemiro kunnen nog jaren mee en ook Kroos, Benzema en Bale zijn nog niet al te oud.
 
real8madrid
 
2
30 juli 2018 om 17:30
Zoals Hannover al aangaf is dat van toepassing op elke topclub (barca, Bayern, Juve, City...) het verschil is dat in tegenstelling tot die teams Madrid alvast op papier goede opvolgers heeft binnengehaald de voorbije jaren: Ronaldo/bale - Asensio/vinicius/rodrygo, Modric - Ceballos/kovacic, Ramos - Vallejo, Marcelo - Theo. Enkel wat betreft aanvallers heeft Madrid geen mogelijke opvolger voor de ouder wordende Benzem in huis. Daarmee bedoel ik niet dat deze spelers de huidige jongens zomaar even gaan doen vergeten. Ik durf zelfs niet zeggen dat deze jongens het uberhaupt halen op het hoogste niveau. Ik bedoel alleen te zeggen dat Madrid reeds jonge spelers heeft gehaald die op papier een goede kans hebben om de posities die gaan vrij komen de komende jaren in te vullen. We zullen moeten zien welke van hen ook echt hun belofte inlost natuurlijk, met wat pech geen enkele maar meer dan dit kan je niet doen om je op deze overgangsperiode voor te bereiden. Madrid heeft iig meer gedaan dan hun concurrenten op dat vlak imo. Ik verwacht 2-3 magere jaren voor Madrid maar ik persoonlijk heb vertrouwen in de toekomst.
 
RobbinOort
 
3
30 juli 2018 om 19:43
Mayoral is een prima opvolger voor Benzema, mega talent en kan nooit minder scoren. Maar wat heel veel mensen vergeten is dat Ronaldo letterlijk ELKE bal opeist, dus dat andere spelers minder gaan renderen. Let op, bale, asensio, isco en ook benzema gaan vlammen komend seizoen, Dybala, Costa, Mandzukic etc gaan teleurstellend lijken. Heel juve gaat moeten wennen aan iedere bal inleveren en heel Real gaat vrij spelen.
 
LucaAbbracciante
 
2
30 juli 2018 om 16:54
Klopt volledig. We hebben beide ploegen geklopt in de ronden ervoor. Real in de halve finale en Barcelona in de kwartfinale. Maar over 1 match is het gewoon ontzettend moeilijk om te winnen van een team met Ronaldo of Messi. Dit jaar hebben wij Ronaldo en hopelijk klikt het meteen en kunnen we dit jaar al voor de winst in de CL gaan.
 
SpeedyAFC
 
0
30 juli 2018 om 20:26
Dit jaar is PSG de grote kanshebber om de CL te winnen. Met Cavani, Neymar en Mbapope hebben ze veruit de allerbeste aanvallers terwijl de rest van het team ook gewoon wereldklasse is. Real gaat het lastig krijgen, het team is aan vervanging toe. Niet voo rniets gooide Zindane de handdoek, die zag het al aankomen. Komed jaar wordt een tussenjaar voor Real. Om een of andere reden wil men daar nog geen geld uitgeven, dus krijg je gezeur in de media. 115 miljoen voor twee wereldklasse spelers van Chelsea die ene prima WK gespeeld hebben, hoe verzinnen ze het? Uiteraard komen die dus niet.
 
Erkan38GS
 
2
30 juli 2018 om 16:37
Ik ben ook van mening dat Juventus in ieder geval dit jaar geen CL binnen sleept. Volgend jaar betere kansen opzich dan is het team warm gedraaid
 
Mick_mick
 
7
30 juli 2018 om 17:35
Het is toch wel knap dat deze man als voorzitter van Napoli zijnde, bijna alleen maar het nieuws haalt door uitspraken over andere clubs. Alle interviews die hij gegeven heeft naar aanleiding van Ronaldo’s entree bij Juventus getuigen toch wel van kleinzerigheid.
 
aliaksandrhleb
 
1
30 juli 2018 om 17:58
Zo kleinzerig vind ik het niet. Hij vertelt eerlijk hoe de zaak gelopen is en geeft aan dat Juventus een groot reclamebord voor de Serie A heeft binnengehaald en hij daar blij mee is. Ik kan me ook voorstellen dat je als voorzitter niet even zomaar 100 miljoen aan transfersom en 30 miljoen salaris aftikt voor een 33-jarige speler. Napoli staat sowieso al niet bekend als een rijke club, dus die mag dat best eens rustig overwegen. Hij geeft nergens aan dat hij ontevreden is of er niet mee kan leven.
 
elkun
 
1
30 juli 2018 om 18:36
De Laurentiis heeft er nog steeds de pest in volgens mij
 
Yeisoonnn
 
5
30 juli 2018 om 18:49
Achteraf bleek Ronaldo een koopje voor Real. Dat had niemand in 2009 ooit kunnen denken, maar met de transfersom die hij Real nog heeft opgeleverd al helemaal. Al zou Ronaldo over 2 jaar niet meer top is, dan stopt hij gewoon. Hij heeft vaak genoeg gezegd dat dat zo is, Juventus hoeft zich geen zorgen te maken denk ik.
 
SpeedyAFC
 
3
30 juli 2018 om 20:29
Juist wel, Real deed het slim, die kochten een topper met de beste jaren nog voor zich en verkochten hem in zijn nadagen. Juventus moet Ronaldo in twee jaar afschrijven, dat is 50 miljoen euro per jaar plus nog een salaris van 75-90 miljoen netto over de komende drie jaar betalen. Natuurlijk hopen ze het via de marketing weer terug te verdienen maar bijna 200 miljone terug verdienen met merchandising in twee, drie jaar is echt heel lastig. Zeker als de prestaties minder worden. Juventus neemt gewoon een hele grote gok met Ronaldo. maar goed, het was wel een stunt van formaat.
 
Yeisoonnn
 
0
31 juli 2018 om 22:15
Ronaldo was toen een van de beste spelers van de wereld, nu is hij een van de beste spelers ooit. Ronaldo is tot nu toe nog nooit een risico geweest voor clubs, daar zorgt hij persoonlijk voor. Nogmaals, als Ronaldo het niet had kunnen opbrengen nog verder te gaan en hard te werken dan was hij gewoon bij Real gebleven of gestopt. Als Juventus nu minimaal 3 jaar wat heeft aam Ronaldo, is die 100 miljoen prima te verklaren.