'Als Solskjaer definitief wordt aangesteld, denk ik dat hij zal vertrekken'
Vrijdag, 22 februari 2019 om 10:10

Sinds de komst van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer kan Romelu Lukaku lang niet altijd rekenen op een basisplaats bij Manchester United. Danny Higginbotham denkt dat de Belgische spits weleens richting de uitgang kan worden gedreven op Old Trafford, mede door de goede prestaties van Marcus Rashford. Onder het bewind van Solskjaer vond de 21-jarige spits al zes keer het doel in de Premier League.

"Het zou een gigantische stap terug zijn voor Rashford als hij weer daalt in de pikorde, zeker na wat hij heeft laten zien. Als Solskjaer definitief wordt aangesteld, denk ik dat Lukaku zal vertrekken bij Manchester United. We hebben inmiddels gezien dat hij een liefhebber is van drie dynamische aanvallers. Lukaku is een geweldige spits, maar kan alleen op die positie uit de voeten. Rashford kan ook nog als vleugelaanvaller spelen", zegt Higginbotham tegenover Sky Sports.

"Of Rashford de nieuwe nummer negen van Manchester United kan worden? Ik denk niet dat daar noodzaak voor is, door hun manier van spelen. Rashford kan op verschillende manieren spelen en dat is de reden dat ik denk dat Lukaku komende zomer zal vertrekken", concludeert de oud-verdediger van onder meer Manchester United, Southampton en Stoke City. Danny Murphy, voormalig middenvelder van onder meer Liverpool en Fulham, sluit zich hierbij aan.

"Er dreigt een dilemma voor Manchester United. Lukaku was de belangrijkste man, maar misschien is dit de juiste tijd voor Rashford om de nummer negen te worden? Moet een speler die er in iedere belangrijke wedstrijd staat tweede spits of vleugelaanvaller blijven? Ik denk dat hij klaar is voor de spitspositie", stelt Murphy. "Alleen Ryan Giggs haalde sneller honderd wedstrijden voor Manchester United. Als je bedenkt welke spelers de club heeft voortgebracht, is dat ongelofelijk. Als er een speler rondloopt die beter is dan Rashford, kost die minimaal 110 miljoen euro."

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
5
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
22
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
Nammak
 
19
22 februari 2019 om 10:24
Terecht, Rashford is vele malen beter behalve in duelkracht. Een aanval met Martial, Rashford en Alexis/Lingard die continu veranderen van positie onderling, maakt het elk team lastig. Lukaku daarentegen is een techniekloos renpaard, kan beter weer naar een subtopploeg gaan of een verdedigende topclub (Atletico, misschien Juventus)
 
Buitenspelgoal
 
11
22 februari 2019 om 10:36
Subtop is wel zijn max. Zijn aardige moyenne vorig seizoen verhulde nog dat hij vooral simpele doelpunten maakt (waarin hij dus wel effectief kan zijn) en te afhankelijk is van door andere spelers opgelegde haast niet te missen kansen. Niet voor niets verzuipt hij nagenoeg altijd in topwedstrijden. Techniek en aanname zijn echt matig. Snel is hij wel, dus voor op de counter een aardige spits, maar niet meer dan dat.
 
Murad
 
6
22 februari 2019 om 11:24
In en rondom de 16 vind ik Lukaku gewoon goed mits goed bedient. Atletico, Internazionale of Dortmund zijn wellicht nog mooie opties voor Lukaku om naar toe te gaan. Zou er verstandig aan doen om z`n dieet en traningsschema te veranderen om weer z`n fysiek te krijgen dat hij bij Everton had in hoeverre dat nog kan gezien z`n leeftijd. Verder is het wellicht een optie om overstappen naar een 2 spitsensysteem met Lukaku en Rashford samen in de spits. Het zijn allebei verschillende soort spitsen die elkaar goed zouden kunnen aanvullen.
 
ArsenalHenry14
 
12
22 februari 2019 om 12:37
Mhkitaryan ruilen met Messi zou ook echt een top deal zijn. Hoezo zou Dortmund in godsnaam hun grootste talent ruilen tegen een tweede spits met weinig kwaliteiten die ook nog eens minder is dan hun huidige spits (alcacer).
 
Fabian1986
 
1
22 februari 2019 om 14:22
Minder dan Alcacar? Nou ik vind deze de laatste tijd nou ook niet om naar huis te schrijven. Begon prima, maar zit toch ook heel regelmatig op de bank. Lukaku is in het Juiste systeem een goede spits. Zou niet misstaan in de serie A.
 
Murad
 
3
22 februari 2019 om 15:32
Op basis van wat vind jij Alcacer beter dan Lukaku? Z'n goede start als invaller begin van het seizoen? Als je kijkt naar de cijfers van de afgelopen seizoenen komt Alcacer niet in de buurt van Lukaku.
 
Murad
 
3
22 februari 2019 om 11:27
Sanchez is echt bagger en zou ik zelfs aan City slijten als die mogelijkheid er zou zijn voor United om puur van z'n salaris af te zijn. Lingard is degelijk en een fijne speler om te hebben omdat hij veel meters maakt maar acht ik ook (nog) geen absolute top en het is maar de vraag of hij dat niveau ooit echt zal bereiken ook. Martial en Rashford hebben wel de potentie om de absolute top te behalen en laten het bij vlagen zien maar zijn nog steeds te wisselvallig.
 
theEDGE
 
7
22 februari 2019 om 10:34
Lukaku was bij Everton echt goed bezig, maar het spel van United daar past hij gewoon niet bij. Een counterploeg zoals Everton voetbalde zou hij niet misstaan, maar welke topclub zou dat dan kunnen worden?
 
AjaxCunian
 
8
22 februari 2019 om 10:42
United is ook best wel wwn counterploeg eigenlijk, is veel te groot geworden. En totaal niet snel op de eerste meters meer. Hij moet bovendien veel beter gebruik maken van zijn fysiek, hij verliest zoveel duels i.v.m zijn grootte. Technisch en qua instinct zal hij nooit tot de beste horen.
 
Murad
 
7
22 februari 2019 om 11:21
Atletico Madrid wellicht? Ook bij Internazionale inplaats van Icardi zou Lukaku niet misstaan denk ik. Voor de rest blijven er niet echt veel ploegen over of hij moet echt een flinke stap omlaag moeten maken wat ik niet zie gebeuren.
 
92643
 
3
22 februari 2019 om 13:27
Griezmann, Morata, Diego Costa.. Denk niet dat ze er nog een bij nodig hebben. Zou wel passen inderdaad. Ik hem ook wel bij Juve. Totaal ander type dan ze hebben, maar wellicht ontbreekt dat juist.
 
 
0
22 februari 2019 om 13:53
Ik dacht aan Liverpool.
 
SuperBoeren9
 
0
22 februari 2019 om 16:41
Laat hem maar terugkomen naar Everton
 
Bridgewater
 
2
22 februari 2019 om 10:51
Ik kan me best voorstellen dat Lukaku weg wil als zijn speelminuten beperkt zijn. Maar als club zijnde zou ik hem niet laten vertrekken. De voorkeur van de huidige technische staf ligt duidelijk bij ander type aanvaller. Echter zijn er genoeg wedstrijden waarin je Lukaku heel goed kan gebruiken. Zeker sinds het vertrek van Fellaini mist United voorin wat stootkracht.
 
FeyenoordOops
 
2
22 februari 2019 om 10:56
Ik zie geen reden waarom ze Solskjaer niet definitief zouden aanstellen als hij zo door blijft gaan. Overigens wel begrijpelijk, ik vind Rashford nu al een stuk beter dan Lukaku in de spits.
 
FR_JC
 
2
22 februari 2019 om 11:14
Er is nog tijd genoeg om Solskjaer aan te stellen. Man U wil zo ik denk toch eerst nog aankijken of dat hij wel de juiste man kan zijn voor de komende jaren. Dat Solskjaer het tot nu toe goed doet is meegenomen. Het plezier is in ieder geval teruggebracht in de kleedkamer en op het veld.
 
Murad
 
1
22 februari 2019 om 11:34
Klopt. United doet er verstandig aan om tot het eind van het seizoen te kijken en dan te evalueren. Doet het tot nog toe heel goed maar er komen nog een hoop belangrijke wedstrijden aan tegen de grote ploegen ben benieuwd hoe ze het dan zullen doen. Mocht hij het daar ook goed blijven doen kunnen ze hem een contract geven voor 2 jaar met automatische verlenging van 1/2 jaar als hij de targets behaalt. Gelijk een 5 jarig contract geven lijkt me niet verstandig omdat je dan weer met gigantische ontslagpremies zit mocht hij het het seizoen erop niet goed doen. Het plezier is zoals jezelf al aangeeft inderdaad weer terug wat al een hele vooruitgang is na het Mourinho tijdperk maar het is de vraag of Ole tactisch sterk genoeg is om ook tegen de grote ploegen te winnen. Tegen de mindere teams gaat het tot nog toe goed maar tegen de grote teams is hij nog niet echt getest op PSG na waarvan United kansloos thuis met 0-2 van heeft verloren. Overigens zie ik Lukaku niet ook direct vertrekken mocht Ole aanblijven. Die zie ik nog wel voor z`n plek vechten of het Ole dusdanig moeilijk maken dat hij switch naar een systeem waar er plek is voor allebei in de voorhoede.
 
FR_JC
 
1
22 februari 2019 om 12:09
Zoals je zelf al aangeeft is dat ze aan het eind van het seizoen zullen gaan evalueren. Het is eigenlijk een inkopertje aangezien ze niemand van de trainers van naam hebben aangetrokken in de winterstop maar voor Solskjaer zijn gegaan. De belangrijkste wedstrijden zullen inderdaad nog gaan komen en daarin zal hij moeten laten zien dat hij ook tactisch sterk is, 1 wedstrijd is er al geweest, Psg, kansloos, maar je zag gewoon dat het met kwaliteit te maken had en niet zozeer met zijn visie. Ik ben genegen om te zeggen dat Man U geen ene trainer meer een langdurig contract gaat geven, de laatste 3 trainers hebben zoveel miljoenen mee gekregen dat Woodward en co ook hun lesje inmiddels wel hebben geleerd. Lukaku: die had niet naar Man U moeten gaan maar bij Everton moeten blijven. Hij past niet bij United. Het blijkt keer op keer, helaas.
 
Japie_Krekel
 
0
22 februari 2019 om 12:32
@feyenoordoops mee eens. na de fiasco's onder Moyes, Van Gaal en Mourinho zie je eindelijk weer voetbal en resultaat bij United en spelers beter worden. van mij mogen ze verlengen want ze lijken eindelijk de juiste coach te hebben gevonden
 
Rikkie7
 
0
22 februari 2019 om 11:30
Ik hoop echt dat hij weggaat voor een mooi bedrag. En hopelijk kan dat geld dan geïnvesteerd worden in een goede verdedigende middenvelder
 
Schop1989
 
3
22 februari 2019 om 11:39
Als je nationaal talent hebt, altijd voortrekken. De waarde van nationaal talent is bij elk topteam waar van een gouden generatie te spreken was, al bewezen.
 
Expi
 
0
22 februari 2019 om 11:41
Lulkoek jongens. Romelu blijft gewoon en volgend seizoen start hij gewoon vaker. Gaan we niet moeilijk over doen, Rashford is goed, maar zoals alles in Engeland wat Engels is en de bal 3 keer hoog houdt: overhyped. De kritiek op Lukaku van de simpele goaltjes en buite de 16 niets. Laten we dan maar zwijgen over RVN (absolute klasbak), die leefde ook van de aanvoer, net als Lukaku. Zeg mij gewoon effe welke spits op deze aardbol wã©l zou uitgeblonken hebben in die laatste maanden onder Josã©? Moet heerlijk zijn, in de spits lopen met blindvinken als Rashford, Martial, Lingard, Sanchez in je rug. Oftewel zijn ze hopeloos uit vorm, pure middelmaat of enkel bezig met `kapje en schieten`. Lukaku is verder wel `onverkoopbaar`, niemand wilt er een cent voor geven (of dat terecht is, zwijg ik verder over) en Man U gaat hem dit seizoen nog amper gebruiken, maar in de zomer dan wel een flink stuk van de betaalde som terug willen. Geloof me maar, Romelu staat er volgend jaar weer opnieuw, beetje spiermassa eraf en terug wat vinniger en dan is hij weer de man.
 
 
0
22 februari 2019 om 12:18
Moet-ie sowieso doen. Lukaku is een prima spits, maar niet voor de top van Europa, iets wat United toch graag wil zijn.
 
Arsenallz
 
1
22 februari 2019 om 13:00
Het valt me ook dat iedereen Lukaku ineens heel slecht vindt. Het is een vormdip, maar deze man kan een absolute killer zijn. Is, ondanks zijn gebrekkige techniek, welkom bij Arsenal.
 
Bati-United
 
1
22 februari 2019 om 13:11
Ik lees regelmatig dat "de belangrijke" wedstrijden nog moeten komen. Hebben we die ook al niet gehad? : Tottenham, Arsenal, Chelsea en helaas Psg. Ook de kleine wedstrijden zijn natuurlijk belangrijk, daar kun je belangrijke punten verliezen wat door de grote ploegen nogal 'ns gebeurd.
 
gozert R
 
0
22 februari 2019 om 13:39
Mooie vervanger voor Icardi bij Inter. Daarnaast moet er nog genoeg geld zijn voor een andere topspeler.
 
_Buffalo_
 
0
22 februari 2019 om 13:40
Denk niet dat ze Lukau bij United per se weg willen. Rashford moet eerste spits blijven, hij heeft gewoon meer talent dan Lukaku en ondanks dat Rashford ook wel op de vleugels kan spelen, is zijn beste positie gewoon in de spits. Maar Lukaku is wel een heel goede speler om erin te komen vanaf de bank of om af en toe te roteren met Rashford. Daarnaast kan Lukaku ook op de rechterflank spelen zoals hij zowel onder Martinez als Solksjaer wel al heeft bewezen. Hij is op die positie geen topper, maar wel een ander soort speler die het kleinere linksbacks vaak moeilijk kan maken met zijn lengte en snelheid en een zeer goede voorzet in huis heeft (hij heeft misschien wel de beste voorzet van het hele team). Hij is op dit moment ook gewoon niet in vorm, maar eens hij weer begint te draaien kan hij wel degelijk zeer nuttig zijn. Tenzijn United nog iets van een 45-50 miljoen voor hem kan vangen zou ik hem gewoon houden, als hij die rol zelf ziet zitten natuurlijk, wat ook wel twijfelachtig is.
 
MoJojo
 
0
22 februari 2019 om 14:34
Lukaku is in mijn ogen echt een type Bas Dost en te houterig voor Man UTD naar mijn mening. Zou echt naar een club moeten gaan waar ze veel vanaf de flanken spelen op de voorzet. Zoals ik hier lees Inter zou een mooie club voor hem zijn indien Icardi vertrekt
 
isoooo
 
0
22 februari 2019 om 14:43
En hoe zou het komen dat hij ook als vleugelaanvaller kan spelen ??