Aluminium zit Almere City en Roda JC voortdurend in de weg
Donderdag, 10 mei 2018 om 21:52

Het eerste duel tussen Almere City FC en Roda JC Kerkrade heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. In een volledig uitverkocht Yanmar Stadion kwam het scorebord niet in beweging: 0-0. Het aantal pogingen op de lat of paal werd evenredig verdeeld: twee om twee. Zondag staat de return in Kerkrade op het programma. De winnaar van het tweeluik speelt tegen Telstar of De Graafschap.

In de eerste vijftien minuten ging het duel op en neer, met kopballen van Christiaan Kum en Damon Mirani (beide over) en een gevaarlijke inzet van Donis Avdijaj. Het schot ging maar rakelings naast het doel van Chiel Kramer. Luttele minuten later ging Hidde Jurjus in de fout. Hij liet de bal los, maar herstelde zich net voordat Jerge Hoefdraad de bal in het doel kon schuiven.

Een heerlijke uithaal van Javier Vet eindigde in de negentiende minuut op de bovenkant van de lat. Ruim tien minuten later was ook Leeroy Owusu dicht bij de 1-0. Hij kon afdrukken na een uitstekend uitgespeelde aanval, maar zijn balbehandeling was teleurstellend. De laatste grote kans voor rust kwam op naam van Roda JC. Ook een inzet van Gustafson eindigde op de lat en zodoende zochten de teams met een doelpuntloze ruststand de kleedkamers op. Almere produceerde tien schoten op doel, tegenover vijf van Roda.

In de tweede helft kwam het scorebord evenmin in beweging, al hadden de teams dat aan zichzelf te wijten. Een inzet van Tom Overtoom ging over het doel van Jurjus en Almere ontsnapte niet veel later op miraculeuze wijze aan een tegentreffer. Na een heerlijke scrimmage knalde Jannes Vansteenkiste het leer op de lat. Roda zette vervolgens aan en had pech dat een inzet van Mikhail Rosheuvel in het zijnet belandde en Ognjen Gnjatic recht in de handen van Kramer kopte. Toch sloeg Almere vlak voor tijd bijna toe. Sherjill MacDonald raakte vanuit een lastige hoek de buitenkant van de paal.

10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten

10 mei 2018 om 22:00
Maar Almere had in de 1e helft 2-0 voor moeten staan... Almere kan het afmaken!

Che

23
10 mei 2018 om 22:06
Almere gaat dat niet klaar spelen in Kerkrade, Roda heeft veel te veel kwaliteit en ook al maakt Almere er een, zie ik Roda er wel 3 maken. Er is te weinig kwaliteit om dit Roda het erg lastig te maken. Al blijft het playoffs... Maar ik zie het niet gebeuren

voetbalfreak

7
10 mei 2018 om 22:25
Dat ze de tank leeg hebben is niet raar ze hebben net 2 wedstrijden tegen mvv Maastricht er op zitten.

Settler11

15
10 mei 2018 om 23:55
Mwah, Roda had 6 mei de laatste wedstrijd en Almere 5 mei. Dus die vlieger gaat niet echt op. Zou wel leuk zijn om Almere en FC emmen erbij te hebben.

Laurens E

42
0-0 De grapppen van NAC bij Twente - NAC kunnen nog wel eens realiteit worden. Zit je straks met Nec, Roda, Sparta en Twente in de Jupiler haha. Na alle fantastische wedstrijden vallen de eredivisie clubs tegen. Tegenstander niet weg kunnen spelen.

genieterr

37
10 mei 2018 om 22:01
Mwua....sparta deed het wel aardig tegen Dordrecht....zie die wel erin blijven. En Roda zal er ook wel in blijven.

Laurens E

2
Een gelijkspel had ik ook niet raar van opgekeken. Deden het wel beter dan Roda, maar toch. De knok mentaliteit ontbreekt bij beide teams terwijl Almere en Dordrecht deze al hebben laten zien. Ik hoop echt dat Sparta er in kan blijven, maar dan moet het zondag wel beter.

ForzaZitterd

10
10 mei 2018 om 22:04
Lijkt me ook niet makkelijk om de tegenstander weg te kunnen spelen, dit soort wedstrijden kunnen leven of dood betekenen voor clubs.

Laurens E

8
10 mei 2018 om 22:26
De tegenstanders hebben niks te verliezen. Hebben daarom wat minder druk, maar dan verwacht ik van een Sparta en Roda wel meer inzet.

whytho

6
10 mei 2018 om 22:45
Ik denk dat je je daar in vergist. Die jongens zijn enorm gespannen omdat ze misschien in de eredivisie kunnen komen, iets wat zeker een bepaalde druk meebrengt

100% Meijer

8
Ik ben ook erg verrast door nec, Sparta en Roda vandaag. Ik heb vechten voor je kans nergens bij deze teams gezien. Terwijl ze toch fors meer kwaliteit zouden moeten hebben dan hun tegenstanders.

ProfessorFim

27
10 mei 2018 om 21:56
Leuke pot gezien! Almere verbaasde me wel in positieve zin

Miln

3
Wat een drama was Roda vandaag. Gelukkig hebben we zondag nog...

10 mei 2018 om 22:13
Thuis maken jullie dit wel af tegen zulke tegenstanders. Jaren terug redelijk gelijkwaardig tegen matige teams als Helmond, Dortrecht, maar dit jaar hebben jullie echt teveel kwaliteit om te degraderen. Zondag wordt het minimaal 2-0

6
Dat zeiden ze jaren terug ook...

Casartelli

4
10 mei 2018 om 22:09
Ik heb alleen de 2e helft gezien maar man man wat speelde die Gustafsson een beroerde pot zeg.

Arnout108

6
10 mei 2018 om 22:16
Als ik dit soort wedstrijden zie dan lijkt het me nieteens een heel slecht plan om volgens seizoen maar gewoon met 17 teams in de eredivisie te spelen. Voor het niveau hoef je de wedstrijden niet te kijken. Toch heb ik zin in volgende wedstrijd. Kan alle kanten op. Stiekem hoop ik toch dat Roda het haalt. Ik heb niet zoveel met Almere City. Gaat spannend worden!

JamalSalah

11
10 mei 2018 om 22:20
Hoe wil je een competitie opzetten met 17 clubs? Moet die ene club tegen zich zelf spelen?

Yoink

8
10 mei 2018 om 22:24
Grappig maar jammer. Wist je dat de JL verschillende jaren een oneven aantal teams had. En dat je als team dan simpelweg 2 vrije speelrondes had?

Laurens E

7
10 mei 2018 om 22:34
Dit kwam in die jaren toch door het faillissement van bepaalde clubs? Niet omdat ze het wilde. Vandaar ook dat er "jonge" elftallen meedoen, om een balans te hebben in de Eerste Divisie.

Laurens E

1
10 mei 2018 om 22:32
Ik vind juist dat de mindere clubs moeten blijven. Grote clubs zouden net als vroeger ook tegen deze tegenstanders volle bak moeten knallen. Echter is het in plaats van een walk-over een moeizame wedstrijd.

VCF-LosChe-VCF

8
11 mei 2018 om 00:18
Gewoon 3 direct degraderen en 3 nieuwe promoveren, die play offs slaan helemaal nergens op. Ook de play offs om europees voetbal moet worden afgeschaft. Je kunt een geweldig seizoen draaien en 5e worden en toch kan dan de nummer 8 europa in als ze net die play offs beter spelen. Met andere woorden, een heel seizoen voor niks 5e geworden.

Laurens E

0
12 mei 2018 om 04:50
Leveren de play-offs niet wat extra geld voor deze clubs? Als dat zo is, is dat in elk geval mooi meegenomen en in kleine hulp voor het komende seizoen.

dutchy77

13
Almere City de morele winnaar. Paar kansen gehad en ook een enkele malen goed weggekomen.

7
10 mei 2018 om 22:27
De 0 gehouden thuis is altijd lekker.

Danilo21

5
10 mei 2018 om 22:41
0-1 maken en het kan nog leuk worden in kerkrade! On: verbaas me wel dit seizoen over het verloop van de competities zowel JL als Eredivisie zit vol verassingen

dutchy77

3
10 mei 2018 om 23:06
Ik ben benieuwd. Zolang er tijd is is er hoop.

ajaxrkc33

1
10 mei 2018 om 22:51
Thuis gaat Roda dit wel af maken. Dan de finale tegen Emmen.

10 mei 2018 om 23:31
Dat is jouw mening en dat vind ik helemaal niet erg hoor.

ACFC1981

4
10 mei 2018 om 23:03
Almere speelde goed voetbal, met name eerste helft sterk. Dit is voor Roda helemaal geen lekkere uitslag, Almere City FC zou zondag met een beetje geluk weleens kunnen stunten... 1-1 is genoeg hou je koppie erbij en zet wat moois neer mannen!!! Play offs alles kan, Roda moet en Almere City FC mag de druk zal enorm zijn..... leuk

Hupperts

1
10 mei 2018 om 23:22
Valt wel mee met die lekkere uitslag. Op het moment dat Roda hoog druk ging zetten kwam Almere er niet meer uit. Het is een wonder dat het bij 0-0 Is gebleven. Helaas speelden schahin en Gustafson o.a. een zeer matige pot.

dutchy77

2
10 mei 2018 om 23:30
Denk dat het gelijk op ging. Eerste helft was voor Almere City. 2de helft voor Roda. 0-0 is gewoon een hele vervelende uitslag voor Roda.

David1988

1
11 mei 2018 om 01:06
Als iemand verdiende om te winnen was dat Almere wel, eerste helft werden jullie weggespeeld, wel realistisch blijven. 2e helft had Almere het moeilijk maar bleven ze makkelijk overeind. Ik zeg 1-1 of 1-2. Almere hoeft niet, Roda MOET!

rickv

3
11 mei 2018 om 06:54
Weggespeeld en vervolgens zeg je realistisch te blijven. Almere voetbalde zeker aardig en had wat kansen. De bal om de lat is er 1 in 100, waarvan de andere 98 het stadion uitgaan en wellicht 1 goal. De grootste kans kwam nog na een fout van Jurjes en die speler vrij op links die de bal compleet mist. Die laatste was de best en enige echt uitgespeelde kans van Almere. Roda heeft genoeg kansen gehad, ook de eerste helft, met schot van Avidjai, Gustafsson en een hakballetje proberen 7m van de goal. Bij Roda waren ze met name eerste helft en ook tweede gewoon heel slordig. Felheid ontbrak ook wat, waar Nijhuis (te) veel toe laat moet je toch eens een beuk uit delen en Almere deed dat gewoon beter. Gelijkspel is ongelukkige uitslag, niet geheel onverdiend maar over de hele wedstrijd heeft Roda wel het betere gehad. Met name het laatste half uur was Almere vrij stuk ondanks dat ze redelijk vrij uit kunnen voetballen als thuisploeg en zonder iets te verliezen te hebben

David1988

1
11 mei 2018 om 07:05
Ag man, welke wedstrijd keek jij? Eerste helft had Amere meeste balbezit, meeste kansen, waren feller, zette meer druk alleen maakten zij doe goal niet. Roda wist niks te doen tegen Amere. Alle tweede ballen waren voor Almere in de 1e helft. Zette goed druk verstoorde de opbouw en pakte ze bij de strot. Tweede helft was Almere moe gestreden en speelde ze als team om geen goal tegen te krijgen. Macdonald had ook zijn kans moeten afmaken, maar hij zat er helemaal door heen. Avdidja en rosheuvel zijn de wedstrijd uitgespeeld door hamouti en owusu, pas toen Leroy eraf ging werd roda wat gevaarlijker maar ik had nooit het gevoel dat Roda een goal zou maken, wat ook geheel onterecht zou zijn geweest.

Miln

2
11 mei 2018 om 10:35
Rickv geeft gewoon precies aan hoe het spelbeeld was. Geen idee welke wedstrijd jij gezien hebt, maar goed.

s-jawson

0
10 mei 2018 om 23:36
Als je deze pot ziet ben je achteraf toch blij als Feyenoorder dat Gustafsson niet terugkomt. Manmanman wat valt hij door de mand zeg. Hij is weliswaar nog “jong” maar dit was echt drama zeg

FCBogarde

0
11 mei 2018 om 00:13
1e helft voor Almere en de 2e voor Roda Jc. In Kerkrade zal het eveneens een lastige partij worden. Wie weet, weet Almere te verrassen. Er zitten wel enkele leuke spelers bij, die zeker in de Eredivisie niet zouden misstaan; Overtoom-Mirani-MacDonald-Hoefdraad. En Van de Water was vanavond niet top, maar is wel een uiterst grillige buitenspeler.

David1988

0
11 mei 2018 om 01:07
Silvester moet het van zijn momenten hebben, nog niet klaar voor de stap. Maar Sil heeft maar aan 1 kans genoeg.

jaapdevos

1
11 mei 2018 om 13:48
Matige pot van Roda, kunnen veel beter. Hadden overigens naar mijn mening wel moeten winnen. Echt uitgespeelde kansen heeft Almere niet gehad. Paar lastige schoten, maar geen 100% kansen. Roda 2 keer lat en Gnjatic met een ongeloofelijke misser. Thuis moet dit afgemaakt worden, Almere was al zo moe. Er tegenaan klappen vanaf minuut 1. Bij rust 2 goals voor.