Amerikaanse legende (35) stopt: 'Dankbaar dat ik deze reis heb mogen maken'
Woensdag, 29 augustus 2018 om 19:08

Clint Dempsey heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De 35-jarige Amerikaan meldt op de site van Seattle Sounders aan dat hij klaar is met profvoetbal. Dempsey speelde in totaal vijftien seizoenen betaald voetbal. De aanvallende middenvelder annex aanvaller kwam uit voor New England Revolution, Seattle Sounders, Fulham en Tottenham Hotspur.

Dempsey groeide in de loop der jaren uit tot een van de kopstukken van het Amerikaanse voetbal en speelde in totaal 151 interlands voor de VS, waarin hij 57 treffers produceerde, waarmee hij samen met Landon Donovan gedeeld topscorer van de VS aller tijden is. Dempsey legt uit dat hij na lang heeft nagedacht over het besluit.

"Na een lange tijd van contemplatie hebben mijn gezin en ik besloten dat dit het juiste moment is om uit het spelletje te stappen. Ik wil graag mijn teamgenoten bedanken, mijn trainers en alle mensen met wie ik heb gewerkt gedurende mijn carrière. Het was altijd een droom van mij om profvoetballer te worden. Ik ben dan ook dankbaar dat ik deze reis heb mogen maken."

"Ik wil graag alle fans bedanken die mij gedurende mijn loopbaan hebben gesteund, al die mensen bij New England Revolution, Fulham, Tottenham, Seattle Sounders en de nationale ploeg van de VS. Jullie hebben me allemaal enorm thuis laten voelen en dat is iets wat ik altijd zal blijven herinneren", besluit Dempsey zijn afscheidsrede.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
HdeV
 
9
29 augustus 2018 om 19:24
Hoop dat hij nog wat jonge jongens daar in Noord-Amerika heeft kunnen inspireren om te gaan voetballen, zou mooi zijn als dat land ook eens leuk gaat meedoen op internationale toernooien. Vechtlust zie ik altijd wel genoeg, het is helaas altijd zo kwaliteitsarm.
 
Cholo10
 
2
29 augustus 2018 om 19:32
Met de opkomende Pulisic, Weah en die Mckennie van Schalke 04 ziet hun toekomst er iig rooskleurig uit. Denk da het slechts een kwestie van tijd is voordat de Amerikanen meedoen om de hoofdprijzen. Hebben daar toch echt een uitstekend topsportklimaat. Kijk maar is naar hun prestaties op de Olympische spelen.
 
bertdebloem
 
13
29 augustus 2018 om 19:39
Weah is gewoon een over het paard getild spelertje die teert op de naam van zijn vader en die Mckennie is gewoon een 13 in een dozijn spelertje. De enige speler die iets kan betekenen is Pulisic en bij hem is het ook maar de vraag ofdat hij het wel gaat redden. Team USA is zoals gewoonlijk heel overrated en overhyped.
 
staw
 
3
29 augustus 2018 om 19:45
Haha als je dat zegt over McKennie betekent dat je hem nog nooit live hebt gezien. Dat wordt een hele grote namelijk. On: Herinner me Dempsey vooral van zijn tijd bij Fulham, één van de beste spelers uit de BPL toen. Jammer dat deze geweldenaar stopt.
 
bertdebloem
 
4
29 augustus 2018 om 19:50
Heb Mckennie heel vaak live gezien en vind hem echt niet zo getalenteerd. Gewoon een erg beperkte voetballer die fysiek zijn mannetje kan staan en nog blessuregevoelig ook. Zoals gewoonlijk, is ie nu hij nog jong is gewoon een zwaar hype en erg overschat. Het zou me niks verbazen als ie over een paar jaar nog op hetzelfde niveau blijft spelen namelijk subtop.
 
staw
 
4
29 augustus 2018 om 19:56
Tijdens de trainingen met de onder 19 kon je al zien dat hij al zijn leeftijdsgenoten ver voorbij was. Hij is zelfs verder dan toen Goretzka de overstap van Bochum naar Schalke maakte. Hij zal later nog een mooie stap gaan maken. Arsenal, Spurs, United moet hij zeker kunnen halen.
 
bertdebloem
 
1
29 augustus 2018 om 20:09
Allemaal leuk en aardig dat ie zo goed presteerde in de jeugd maar goed spelen in de jeugd geeft geen garantie op slagen in het eerste elftal. Wat ik tot nu van hem heb gezien is echt ondermaats. Goretzka heeft volgens mij echt gewoon meer potentie en ook meer talent.
 
Tuskii
 
0
29 augustus 2018 om 20:00
Daar twijfel ik niet aan
 
bertdebloem
 
3
29 augustus 2018 om 19:40
Dempsey is volgens mij toch echt de eerste Amerikaan die in Europa is geslaagd. Geen wereldtopper maar wel een hele leuke en goede speler, vooral bij fulham was ie wel goed. Geniet van je welverdiend pensioen Clint!
 
-NEC-
 
9
29 augustus 2018 om 20:16
Vergeet Tim Howard niet, was ook een topkeeper in Engeland!