Amnesty houdt hart vast: The Times kondigt bid voor 'Qatar 2.0' aan
Zaterdag, 10 september 2022 om 11:49

Saoedi-Arabië gaat zich samen met Griekenland en Egypte kandidaat stellen om het WK van 2030 te organiseren, weet The Times. Het zal volgens de Engelse kwaliteitskrant een kwestie van tijd zijn voordat er een officieel bid wordt ingediend bij de FIFA. Amnesty International heeft zich al fel uitgesproken tegen de plannen. De organisatie vreest voor eenzelfde scenario als met Qatar, waar net als in Saoedi-Arabië ook op een betwistbare manier met mensenrechten wordt omgesprongen.

Het gaat bij het aanstaande bid om een voorstel voor een winters WK. In alle drie de landen is het 's zomers namelijk te warm om in te spelen. Het komende WK in Qatar is het eerste dat in de winter wordt afgewerkt. Het seizoen waarin het toernooi van 2030 gespeeld moet worden is niet het enige unieke van het bid. De combinatie Griekenland, Egypte en Saoedi-Arabië maakt namelijk dat het WK op drie verschillende continenten afgewerkt zou worden. Dat zou de eerste keer zijn in de toernooigeschiedenis.

Amnesty hoopt dat FIFA niet 'dezelfde fout' maakt als bij het toewijzen van het WK 2022 aan Qatar. Bij monde van woordvoerder Felix Jakens beticht de mensenrechtenorganisatie Saoedi-Arabië van 'sportswashing', daar het zou investeren in diverse grootschalige sportprojecten om de benarde humanitaire omstandigheden in het land te verhullen. "Zoals dingen er nu aan toe zijn, is het nagenoeg onmogelijk voor de FIFA om de walgelijke situatie in Saudi Arabië te rijmen met diens eigen principes en verantwoordelijkheden aangaande mensrenrechten", aldus Jakens.

Saoedi-Arabië mengt zich de afgelopen tijd steeds nadrukkelijker in de internationale (top)sportwereld. Zo nam een Saoedi-Arabisch consortium, onder leiding van kroonprins Mohammed bin Salman, afgelopen oktober Newcastle United over. Ook wordt er sinds vorig jaar een Grand Prix in de Formule 1 georganiseerd in de oliestaat en zijn er al talloze topgolfers verleid om mee te doen aan de LIV Golf-tour. Er zijn voor de organisatie van het WK 2030 echter meer kapers op de kust. Spanje en Portugal gaan een poging doen, terwijl Uruguay, Argentinië, Paraguay en Chili een Zuid-Amerikaans front zullen vormen. Marokko wil het toernooi eveneens graag organiseren.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (165)

 
Lincoln Osiris
 
51
10 september 2022 om 11:54
Jammer dat twee echte voetballanden als Egypte en Griekenland het geld dus zo hard nodig hebben dat ze met de Saudi's in zee moeten gaan.
 
AntonyDollar
 
63
10 september 2022 om 12:29
Wat ik enorm hypocriet vind is dat ik amper iets hoor als de VS in 2026 het WK gaat organiseren maar landen als Qatar en Saudi-Arabië is een enorme schande om daar wat te organiseren. WK in Duitsland vind ik ook een enorme schande als je weet wat daar zich heeft afgespeeld. Duitsland heeft nog veel meer ellende gebracht dan Saudi-Arabië bijvoorbeeld. Ikzelf zou het laten organiseren door Marokko, Spanje en Portugal. Die 3 willen gezamenlijk het WK organiseren en dat zijn 3 echte voetballanden en ook nog is voor veel mensen makkelijk te doen met zowel de auto als het vliegtuig.
 
Zeballos
 
125
10 september 2022 om 12:34
Knap om een oorlog van 80 jaar geleden te durven koppelen aan de huidige misstanden in Qatar.
 
murki
 
74
10 september 2022 om 12:42
Snap je het verschil niet Antony? Om het toernooi in Qatar mogelijk te maken zijn er op grote schaal mensenrechten geschonden en mensen gestorven. Als je een toernooi in de USA organiseert staat het grootste deel van de infrastructuur al en heb je geen slaven die de rest moet bouwen. Verder is Amnesty al jaren lang kritisch op de VS vanwege Guantanamo Bay en andere misstanden. Het heeft alleen nul komma nul te maken met een WK organiseren.
 
murki
 
72
10 september 2022 om 12:44
En de vergelijking van Qatar met Duitsland slaat al helemaal als een tang op een varken. Je kan jongere generaties niet verantwoordelijk houden voor iets wat 80 jaar geleden is gebeurd en bovendien is Duitsland nu een toonbeeld aan de wereld als het gaat om democratie.
 
Herosennin44
 
11
10 september 2022 om 12:48
@murki Ik snap het verschil ook niet, want veel van die slaven konden enkel 'aan het werk' door de velen Westerse bedrijven waaronder een x aantal Nederlandse, waar Westerse landen ook niet vies zijn van wat 'moderne slavernij' als het maar geld oplevert. Wij vinden mensenrechten schenden hier ook gewoon heerlijk. We benadrukken het logischerwijs alleen vrij weinig, omdat wij de goeien zijn.
 
 
50
10 september 2022 om 12:50
Hallo,Spanje heeft tijdens de Conquista flink huisgehouden in Amerika en een hoop van de oorspronkelijke bewoners uitgeroeid. Geldt ook voor Portugal. Italie valt af door de slavernij tijdens het Romeinde rijk en Marokko door de incursie van de Mooren op het Iberisch schiereiland. Ik hoor ook ergens Egypte, maar kom op, dat met Mozes kon echt niet hoor. Mooi geen WK daar.
 
blaugrana11
 
28
10 september 2022 om 12:53
Hahaha hoe ongelofelijk dom ben jij? Het gaat erom dat de misstanden in qatar direct gekoppeld zijn aan het organiseren van het wk. En jij komt met een oorlog aanzetten van 80 jaar geleden. En dan vervolgens wel spanje noemen. Misschien is even opzoeken wat de spanjaarden allemaal hebben gedaan in de burgeroorlog.
 
Elitist
 
10
10 september 2022 om 12:55
De misdaden van Qatar en Saudi-Arabië zijn iets actueler (80 jaar geleden vs Nu) dan die van Duitsland. Misschien heeft het daar mee te maken. De VS is niet vrij van blaam, echter kan je er wel gegarandeerd van zijn dat mocht er daar een WK komen dat het opzetten van de stadions en infrastructuur gewoon netjes geregeld zal worden zonder Slaven etc. Bij Saudi Arabië heb ik daarbij mijn twijfels. Ook Egypte en Griekenland zouden geen bid moeten doen gezien hun financiële positie. Als een Nederland (met een heel veel betere economische situatie) momenteel een WK zou moeten organiseren zou het al onverantwoord zijn. Laat staan een Griekenland en vooral Egypte.
 
murki
 
4
10 september 2022 om 13:11
@herosennin44: Dat er Nederlandse bedrijven hebben meegewerkt is schandelijk, maar niet relevant in de afweging om Nederland wel of geen WK te geven. Want om een WK in Nederland te organiseren gebruiken wij geen slaven. Als je het in SA gaat organiseren krijg je dezelfde toestanden en dan maakt het nul komma nul uit welke bedrijven uit welke landen de werkzaamheden uitvoeren. Het gaat om de afweging of je het daar uberhaupt wel moet organiseren omdat je daarmee de deur openzet voor dergelijke misstanden.
 
kralla93
 
8
10 september 2022 om 13:47
@Murki. Bs!! Wat heeft saudi dan te maken met het wk ? Hebben zij slaven gebruikt ? Ze zijn amper begonnen. Er is gewoon veel hypocrisie in het westen. Usa, israel en Europa plegen ook misdaden tegen de mens tot de dag van vandaag.
 
lord
 
6
10 september 2022 om 13:52
Haha Qatar vergelijken met Duitsland is 'by far' werkelijkwaar het domste wat ik deze week heb gehoord
 
Mike_Sanchez
 
2
10 september 2022 om 14:36
Hoebedoel je 80 jaar geleden? Hebben zij geen gifgas geleverd aan verschillende schurkenstaten? Leveren zij op dit moment geen wapens waarop mensen plat worden gebombardeerd? Financieren zij geen oorlogen? Steunen zij geen schurkenstaten zoals Israel? We moeten durfen naar ons zelf te kijken, wij houden van wijzen maar zelf reflectie ontbreekt.
 
Kuipman
 
1
10 september 2022 om 14:38
Op die manier kan je onze azielcrisis er ook wel bij halen. Wat een vergelijking zeg. Al die Westerse landen zijn in alles beter dan Saoudi Arabie.
 
Man City_1970
 
0
10 september 2022 om 14:53
Dus jij gaat misstanden van werggevers aan een land hangen, doe je dat in Nederland ook. En ja ook in Nederland worden (vooral uit Oostblok) mensen helaas niet goed behandeld. Om over Ter Apel maar niet te spreken. Ga je dat dan aan Nederland hangen, heel Nederland slecht?. Zou zeggen kom eens langs in Qatar, het is echt niet zo slecht.
 
Erasmus-rules
 
0
10 september 2022 om 15:30
Laten we vooral heel (historisch) principieel zijn. Dat Egypte zich kandidaat durft te stellen nadat ze de pyramides hebben laten bouwen zonder rekening te houden met de arbeidstijdenregels en de veilige werkomgeving. De Grieken hebben hier ook bar weinig van geleerd en zagen slaven als koopwaar zonder persoonlijkheid. Eigenlijk zijn de Saudi's de lieverdjes van de drie landen. Historie verander je niet, je kan er wel heel veel van leren. Dat geldt voor de huidige situatie in Qatar, maar ook idd in de VS, China en misschien ook Ter Apel?
 
diegopeladona
 
1
10 september 2022 om 15:46
@allen en VZ De vergelijking tussen qatar en Duitsland tov wo2 is kansloos. Het heeft idd niet met het WK te maken. Echter wordt hier heel erg uitgegaan van feiten dat Qatar in grote getalen mensen zou hebben vermoord, gebaseerd op een Bbc documentaire (een Britse zender die als een bij was gestoken, dat niet Engeland mr Qatar de bid had gewonnen). Vervelend, want sinds die documentaire is nooit meer een redelijk gesprek - op basis van onderzoek en andere cijfers - te voeren. Het is kamp-pro Qatar en kamp-anti. Wat ik wel vervelend vind, nu weer, en ik heb niks met SA of Egypte... Dat nu weet dit soort morele kwesties worden opgetakeld om een bod van een Arabisch land te verfoeien. Weten jullie dat Duitsland haar WK 2006 heeft binnengehaald met de stem van SA, door hen wapens te verkopen - die SA in jaar oorlog met Yemen/Irak heeft gebruikt? https://www.google.com/amp/s/www.sbnation.com/platform/amp/lookit/2015/6/5/8735325/germany-bought-2006-world-cup-votes-by-sending-saudi-arabia-rocket Nooit is er een bid op een zuivere manier verlopen. Altijd landen die omgekocht zijn en tot 1998 waren dat deals waar vooral Europese landen er beter van werden. Het is genoeg. Er is zoveel naars door Europese landen verricht om hun doelen te bereiken, een keer is het genoeg. Ga hier geen moraalridders uithangen. Als jullie de nieuws zo opzoeken waardoor jullie ook een Duitsland, Vs en andere westerse landen ook zo aanpakken, is er niks aan de hand. Maar dit is gewoon echt triest. Wat een populistisch gekwakel dit zeg.
 
Carlito836
 
3
10 september 2022 om 16:50
Wat een dom gelul die mensen werken daar voor hun gezin en krijgen daar gewoon genoeg om hun gezin te onderhouden het is wel het vuile werk die een Qatarese inwoner niet wil doen maar dat is ook precies wat NL vroeger ook deed met de noord Afrikaanse gast arbeiders die het vuile werk voor ons deed maar dat hoor ik niemand over klagen
 
kralla93
 
8
10 september 2022 om 13:46
Wk 2030 moet naar marokko. Verdienen het al sinds ze beroofd zijn van wk 2010. Vlakbij europa, vakantie land en een echte voetbal land ook. Een combinatie van marokko en spanje, Portugal is ook mooi.
 
ajax71
 
8
10 september 2022 om 15:09
Marokko is geen vakantie land tenzij je marrokaan bent
 
MrKrillin
 
1
10 september 2022 om 16:26
Marokko is daar nog niet klaar voor. Infrastructuur mlet echt beter. Hoeveel geschikte stadions zijn er nu? Weet zijn aantal nieuwe gebouwd
 
rkallan
 
0
13 september 2022 om 06:20
Marokko is wel degelijk een vakantie land. Komen voldoende toeristen die niet van Marokkaanse komaf zijn
 
misseva88
 
44
10 september 2022 om 11:55
Griekenland heeft geld zat inderdaad. Het organiseren van de Olympische Spelen van 2004 heeft ze in een economische crisis gebracht, maar verder is het wel weer tijd voor een feestje daar. Laat de ECB nog maar meer van hun economische troep opkopen zodat we met z'n alles nog meer inflatie krijgen. Maar het is wel ontzettend belangrijk dat Griekenland een feestje gaat organiseren waar geen winst op gemaakt wordt.
 
Lierse1997
 
15
10 september 2022 om 12:39
Griekenland is financieel kapot gemaakt door de EU. Leuk om vanachter je laptop op dat land te zeiken maar de gewone man daar kan er niks aan doen en die heeft echt onnodig hard moeten lijden.
 
misseva88
 
49
10 september 2022 om 12:47
Griekenland heeft met behulp van Goldman Sachs zichzelf de monetaire unie in gefraudeerd en met behulp van het lage rentepercentage de Olympische Spelen van 2004 bekostigd. Toen ze eenmaal in de monetaire unie zaten moesten ze coûte que coûte gered worden door de maatpakken, omdat het hun ego te na was om ze uit de euro te trappen en middels de drachme zich weer naar boven te werken. Daarom wordt er al ruim een decennium lang flink geld bij geperst, waardoor de euro nu aan het instorten is. Maar ze hadden wel een leuk feestje in 2004. Nu ze er bijna bovenop zijn (ofja, de rest van de eurozone naar hun niveau heeft verlaagd, maar wat is het verschil?) is het wel weer tijd voor een nieuw feestje.
 
murki
 
10
10 september 2022 om 12:48
Klopt helemaal Lierse, maar dat is niet het makkelijke verhaal. Liever roepen dat de Grieken lui zijn en gesponsord worden door ons en zo een zondebok vinden voor onze eigen problemen. Grieken werken overigens gemiddeld per persoon veel meer uur dan Nederlanders. Wij slechts 30 uur, de Grieken maar liefst 42! Gemiddeld!
 
Elitist
 
15
10 september 2022 om 12:48
Zonder die zelfde EU waren ze inmiddels al failliet geweest. Anders hadden ze nooit recht gehad op al die steunpakketten om Griekenland financieel te redden. Inmiddels gaat het wel iets beter, maar dan nog vind ik het raar om meteen een bid te doen voor het organiseren van een WK. Studies laten immers zien dat het je netto veel meer geld kost dan het oplevert in bijna alle gevallen.
 
Lierse1997
 
9
10 september 2022 om 12:53
Allemaal de schuld van de Grieken natuurlijk. Net zoals dat het elke Nederlander zijn schuld is dat de toeslagenaffaire heeft plaatsgevonden. Het is gewoon duidelijk dat jij geen enkele getroffen Griek kent. Niet erg maar spreek je er dan ook niet over uit. Verder ben ik het er trouwens wel over eens dat een WK een uitermate slecht plan is hoor.
 
blaugrana11
 
7
10 september 2022 om 12:56
Wat heeft het uren dat je werkt te maken met de kwaliteit die je levert op het werk?
 
mc significant
 
4
10 september 2022 om 12:57
Ik ben het normaal vrijwel altijd met je eens Lierse, maar in heel Zuid Europa zijn de staatsschulden toch torenhoog en kun je niet van goed economisch beleid spreken? Of is dit in Griekenland echt anders?
 
misseva88
 
17
10 september 2022 om 12:59
Ik heb het over het land, jij deflecteert en begint over allerlei burgers te praten. Ik heb het over het land en de keuzes die door de regering worden gemaakt. Het lijkt met sterk dat Vasiliki en Eleni op de hoek Goldman hebben benaderd om te gaan frauderen. Maar het is wel Griekenland geweest die het op zijn geweten heeft.
 
Chefvoetbal
 
10
10 september 2022 om 13:07
Je argumentatie zit vol drogredenen en emotionele lading Lierse. Dat er genoeg hardwerkende timmermannen in een land werken, betekent niet dat je het beleid van datzelfde land niet mag bekritiseren.
 
alkatorian
 
7
10 september 2022 om 13:10
En op welke leeftijd gaan de Grieken gemiddeld met pensioen?
 
Lierse1997
 
2
10 september 2022 om 13:20
Je kan de inwoners van een land toch niet loskoppelen van het land? Qua beleid was het dramatisch, dat weet elke griek ook wel hoor. Maar “wel weer tijd voor een feestje daar” is echt totaal geen correcte weergave van de situatie daar.
 
Bossie
 
2
10 september 2022 om 13:43
Hoe werden de regeringen in het verleden gekozen ,dmv verkiezingen. Als dat zo is dan hebben de inwoners toch ook een stem over het beleid, net zo als in bv België of Nederland? Ik volg de recente geschiedenis van Griekenland niet zo en zeker niet hun politiek beleid, maar krijgt het volk niet de regering die het verdiend in een democratie?
 
Lierse1997
 
3
10 september 2022 om 13:53
Dus jij bent mede verantwoordelijk voor de toeslagenaffaire?
 
FullPresBoys
 
3
10 september 2022 om 14:37
Ik las dat landen zoals Griekenland en andere wat armere landen misschien wel meer geld direct krijgen vanuit de EU, maar alsnog vaak slechter af zijn door de euro. Ik ben geen econoom dus het zou goed zijn om zelf ook te checken. Normaal gesproken hebben landen als Griekenland een handelstekort (vrij normaal voor de meeste landen). Meestal corrigeert de markt dat doordat de munt minder waard word, en het goedkoper word om Griekse producten te kopen, en dus de Grieken weer meer gaan verkopen. Andersom hebben landen als Nederland en Duitsland enorm veel belang bij de Euro. Als je meer verkoopt dan inkoopt (of daarbij in de buurt) zal normaal gesproken de euro meer waard worden, om zo te corrigeren voor de vraag naar producten. Echter stoppen landen als Griekenland etc dat, waardoor de euro niet zoveel waard is als dat hij zou moeten zijn in Nederland en Duitsland. Hierdoor zijn onze handelsoverschotten gerezen (duitsland zelfs alleen onder China mbt handelsoverschot) wat extreem veel rijkdom oplevert. Ondanks dat we dus direct van de EU wat minder geld krijgen, en Griekenland meer, zou ik Griekenland niet de boeman van de Euro of Europa maken. Indirect hebben ze er veel meer schade van en wij veel profijt.
 
Mike_Sanchez
 
1
10 september 2022 om 14:38
Haha de gewone man betaalde daar geen belasting waardoor Griekenland ook door in de problemen raakte. Geld uitgeven maar geen inkomsten.
 
lord
 
2
10 september 2022 om 14:41
Haha pensioenen werden 20 jaar na de dood gewoon doorgetaald aan erfgenamen en je kom met 55 al met pensioen, maar natuurlijk is het allemaal de schuld van de EU. Zonder de EU was Griekenland nu totaal failliet en had een inflatie van boven de 1000. Je ka beter zegge , dankzij de EU bestaat het land uberhaupt nog.
 
ArsenalFanehv
 
48
10 september 2022 om 11:57
Achja als we kijken naar het patroon gaat dit WK dus gewoon naar SA. Jammer dat ze constant oorlog kunnen voeren en de situatie in Yemen voornamelijk door hun komt, en toch lekker mee kunnen blijven doen met dit soort rotzooi. Ondanks dat het land 2 steden heeft die voor moslims zo belangrijk zijn, heeft het land de moraliteit van islam achter zich gelaten, jammer
 
Benya
 
4
10 september 2022 om 13:43
Beste opmerking van de dag
 
JNPSV
 
11
10 september 2022 om 11:57
Laten we hopen dat ze het worden dan heeft vandaag inside weer een aantal uur om programma mee te vullen. Nee zonder gekheid, lijkt me een ontzettend slecht plan. 1. vanwege de mensenrechten, 2. zo'n winters WK midden in het schema is voor de spelers een idiote belasting 3. Saudi Arabië leeft voetbal voor geen meter. Dan liever in zuid amerika, minder controversieel, kan gewoon in de zomer worden afgewerkt, daar leeft het echt. Maar de FIFA kennende zullen ze wel weer voor het geld gaan.
 
Anticipateur
 
33
10 september 2022 om 11:59
WK 2034 in Noord Korea. Waar gaat het heen met de wereld. Even voor de goede orde, wie van jullie hier gaat het WK in Qatar kijken? Ik vind, vooral gezien het gehele woke gedoe tegenwoordig, dat het gros van de mensen nogal boter op hun hoofd heeft aangezien zo'n land als Qatar waar slavernij gewoon aan de orde van de dag is geduld wordt. Persoonlijk heb ik niks op met het hele woke gebeuren, echter vind ik wat er in Qatar gaande is dusdanelijk minachtend tegenover medemensen, dat ik het WK niet gaat kijken. In Engeland overlijd iemand, op een prachtige leeftijd, die toevallig in een bepaalde familie is geboren en daar dankzij achterhaalde principes bepaalde rechten ontleend en er worden 10 dagen van nationale rouw afgekondigd en voetbalwedstrijden afgelast. In Qatar sterven meer dan 6.000 mannen in barre omstandigheden die proberen een boterham voor hun in hun thuisland achtergebleven familie te verdienen maar zullen nooit meer terug komen en het is allemaal hosanna en we gaan er een groot voetbalfeest van maken? Ik vind er wat van...
 
pro2312
 
19
10 september 2022 om 12:09
Tja je hebt enerzijds een punt. Maar hoeveel mensen rechten worden er wel niet geschonden voor jou kleding, schoenen, laptop of Smart/Iphone.
 
Maxxii
 
13
10 september 2022 om 12:16
Heb je ook een punt, aan de andere kant, mijn schoenen maken niet direct reclame voor de Communistische partij. Plus dat ik ook gelazer krijg als ik in m'n blote reet over straat loop.. je hebt zeker gelijk hoor, het is ook hypocriet. Maar actief kiezen om reclame te maken voor bepaalde regimes is toch een stap verder naar mijn mening.
 
Anticipateur
 
11
10 september 2022 om 12:19
Ook zeker een punt. De verandering begint bij jezelf. Door niet te kijken hoop ik in ieder geval een positieve bijdrage te leveren. Zakken de kijkcijfers door de ondergrens bedenken ze zich wel twee keer om dit feest der commercie in een vergelijkbaar land te organiseren. Het valt of staat met de fans en precies datzelfde geldt ook voor de kleding, laptops en schoenen die jij noemt. Alles uitsluiten kan je nooit, vooral in een systeem waar alles gebaseerd is op winstmaximalisatie zal je altijd vormen van uitbuiting hebben. Wat belangrijk is, dat je je ervan bewust bent en op basis daarvan je keuzes maakt.
 
Kyle66
 
5
10 september 2022 om 12:47
@Anticipateur, ik heb me voorgenomen om ook niet te kijken. Ik heb heel veel kritiek op Qatar en zou het dan hypocriet vinden als ik alsnog zou kijken. Dus respect voor jouw standpunt!
 
pro2312
 
1
10 september 2022 om 12:49
Is ook zo. Maar nu roepen dat je niet gaat kijken. Diegene die zegt dat ook niet te doen mocht Nederland de finale halen neem ik niet eens serieus.
 
Kyle66
 
4
10 september 2022 om 12:49
@pro, dat vind ik zo'n non-argument! Dus als je je schoenen en kleding niet afkomstig zijn van een duurzaam geproduceerde winkel mag je niet met andere dingen een standpunt innemen?
 
Fouadsky
 
1
10 september 2022 om 12:19
Ik ga kijken en hopelijk wordt het een mooi voetbalfeest....
 
misseva88
 
5
10 september 2022 om 12:27
Puur praktisch ga ik het sowieso niet redden om op werkdagen om 11, 1 of 3 uur in te schakelen voor een potje voetbal. Geloof in ieder geval dat dat de starttijden zijn? Dat gaat hem dus sowieso niet worden. Het Nederlands elftal interesseert me dermate weinig dat ik er geen vrije ochtend of middag voor op ga nemen. En dat staat nog los van de morele bezwaren die je noemt. Die wegen voor mij wat minder zwaar, maar ik snap het als het voor anderen een doorslaggevende factor is.
 
OranjeWit
 
2
10 september 2022 om 13:46
Ik ben van plan om niet te gaan kijken. Uiteindelijk maakt de massa van 3 miljard tv kijkers zo`n toernooi commercieel interessant. Dus dat ik niet kijk, helpt helemaal niets. Ja, theoretisch 1/3.000.000.000 helpt het. Maar ik heb er domweg geen zin om steeds die stadions te zien en te luisteren naar het geleuter van al die mensen die eigenlijk tegen zijn maar toch gaan. Tom Egbers, Jeroen Stekelenburg etc. etc. maak een statement en blijf thuis.
 
Anticipateur
 
1
10 september 2022 om 17:00
Onderschat nooit de kracht van de massa. Mochten veel mensen niet willen kijken omdat ze het schenden van de mensenrechten in Qatar dusdanig zwaar vinden wegen kan dat zeker een impact hebben. De kijkcijfers voor de olympische spelen in China zijn ook erg slecht geweest. Te zeggen, ja maar ik ben 1 op 3 miljard klopt. Maar van die 3 miljard denken er misschien wel 500 miljoen of 1 miljard hetzelfde als jou. Dat spiegelt zich zeer zeker in de kijkcijfers weer. En nog naar de reactie hierboven, nee ook als NL de finale haalt zal ik niet kijken. Maar daar maak ik me vooralsnog ook geen illusies over.
 
Man City_1970
 
0
10 september 2022 om 19:06
Ben je wel eens in Qatar geweest? Of zijn het allemaal aanames van de pers??
 
theo uphus
 
2
10 september 2022 om 11:59
Kijk er maar gerust voor uit. Functionarissen van de UEFA en FIFA hebben zich al zo vaak om laten kopen. Je profileren als een mooi en eerlijk land maakt op die gasten totaal geen indruk. Geld wel.
 
Martijn R
 
134
10 september 2022 om 12:00
Waarom hoor ik Amnesty nooit wanneer er een toernooi wordt georganiseerd in de VS? Martelkamp op Cuba, hebben de doodstraf, raciale ongelijkheid, zijn verantwoordelijk voor de ene na de andere oorlogsmisdaad de laatste eeuw. Hebben heel het Midden-Oosten letterlijk leeggeroofd voor wat olie (letterlijk, museu in bijvoorbeeld Irak en Syrië zijn leeggehaald). En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, vinden ze het blijkbaar "cool" dat de ene na de andere school overhoop geschoten wordt. Want stel je voor dat je als gewone burger geen assault rifle meer zou mogen bezitten...Maar oh nee, als er iets door een Arabisch land wordt georganiseerd staat deze deug organisatie vooraan om te roepen. Wees dan in ieder geval consequent...
 
No.2
 
56
10 september 2022 om 12:13
Gaat het niet? Dat je al een vergelijk durft te maken... man man. Ik ben het eens met Amnesty, ze hebben gewoon gelijk.
 
mokuku
 
24
10 september 2022 om 13:23
Het is een en hetzelfde, of mogen we ze niet vergelijken omdat de een een wit land is en de ander Arabisch? Heb je ENIG idee wat Amerika heeft gedaan in het buitenland? Wat voor gruweldaden ze hebben aangericht?
 
Woezel
 
10
10 september 2022 om 13:50
Jaaaa daar is de racisme kaart alweer. Tegenwoordig zo standaard dat het woord racisme alle waarde aan het verliezen is.
 
lord
 
6
10 september 2022 om 14:45
Daar is de welbekende kaart weer. Altijd wijzen naar anderen en Amerika/Israel erbij halen.
 
R.Vatros
 
84
10 september 2022 om 12:13
Omdat mensen gebrainwashed moeten worden he. We moeten heel boos zijn op het midden Oosten en Rusland. Maar hoe het in "ons eigen westen" gaat is allemaal prima.
 
Christian_1979
 
7
10 september 2022 om 16:30
Het is hier zo verschrikkelijk. Mag ik je voorstellen een week in Somalie of Saudi-Arabië te gaan wonen? Totale gek.
 
keysersozeh
 
12
10 september 2022 om 12:13
2 slechten maken niet 1 goed. Maar je hebt wel gelijk hoor.
 
Alphazero
 
94
10 september 2022 om 12:22
Google eens “Amnesty Guantánamo Bay”. Je zult zien dat zich al 20 jaar inzetten voor het sluiten van Guantanamo bay. Vreemde onderbuikopmerking dus.
 
Donny6
 
37
10 september 2022 om 12:26
Amnesty houdt zich wel degelijk bezig met misstanden in de Verenigde Staten, dat kun je gewoon opzoeken op hun website. Kritische rapporten van Amnesty halen ook wel eens het journaal of de krant, maar wellicht is dat langs je heengegaan.
 
SocioFan1
 
34
10 september 2022 om 12:28
Spot on, het is 1 hypocriete bende! Of kijk naar de Uefa en de wereld. Heel Rusland wordt nu geboycot maar clubs uit israel kunnen lekker rustig hun europese wedstrijdjes blijven spelen. Maar daar zijn ze stil over hoor. Echt, werkelijk belachelijk en nu dit weer meteen, die selectieve verontwaardiging. 1 grote grap! Edit: En dan zie je men terug reageren maar snappen niet dat het om de media gaat. Die gooien zaken in de doofpot als het nadelig is voor hunzelf. En andere zaken vergrootten zij wel enorm via de media en bepaalde lobby`s. Het gaat niet om Amnesy specifiek! Om een voorbeeld te geven. Qatar wk dus is compleet via de media besproken. Songfestival in israel, niets! Enkel hey geweldig, zo mooi! Wk in Rusland hiervoor ook aardig stil vergeleken met nu Qatar! Maar ja we weten allemaal dat de media in handen is van bepaalde grote spelers!
 
4Ever4Ajax
 
28
10 september 2022 om 13:03
Kap eens met je Israel bashen man, het is te triest voor woorden. 1 van de weinig democratische landen in de verre omtrek die te maken heeft met allemaal schurkenstaten eromheen die zelfs in hun grondwet hebben staan Israel te vernietigen. Landen eromheen die echt 0 met mensenrechten hebben (vooral ook naar hun eigen bevolking toe). En nee, daarmee is Israel niet onschuldig uiteraard, maar jij kijkt zo 1-dimensionaal. Als je maar hier een mogelijkheid hebt om het Westen te bashen en de schurkenstaten op te hemelen, sta jij vooraan. Als je het hier zo verschrikkelijk vindt allemaal en je Palestina/rusland/china/sa etc zo fijn vindt, dan wil je hier toch ook niet verblijven neem ik aan? Of vind je de sociale voorzieningen hier wel fijn om van te profiteren en wil je graag vanaf je keyboard lekker van leer trekken?
 
Alphazero
 
5
10 september 2022 om 13:06
Ook het gedeelte dat je later hebt toegevoegd lijkt gebasseerd op je onderbuikgevoel, want ook dat is gewoon te googelen. Het stikt van de nieuwsberichten over Amnesty die zich uitlaat over Guantanomo Bay. Bijvoorbeeld deze: "amnesty vraagt Biden om gevangenis Guantanamo Bay te sluiten", van januari dit jaar door onder andere Bnr. Of bedoel je met media: VI vandaag? Want bij tv praatprogramma`s krijg je vaak de mening te horen van een enkel persoon, en dat geeft inderdaad een beperkt beeld van de situatie. Dat is veel minder het geval bij kwaliteitskranten. Edit: En ik zal ook ingaan op je punt over waarom het bij het Songfestival niet zoveel over mensenrechten is gegaan. Bij het wk in Qatar gaat het niet alleen om de schending van de mensenrechten. Er zijn 6000 mensen overleden om het wk mogelijk te maken. Ik heb het idee dat wanneer er 6000 Palestijnen zouden zijn omgekomen bij het opbouwen van het Songfestivalstudio, dat daar ook extra aandacht voor geweest zou zijn.. Er zijn wel degelijk nieuwsberichten geweest over oproepen voor een eventuele boycot van het songfestival, zie bijvoorbeeld rtlnieuws: "oproep tot boycot Eurovisiesongfestival Israel, artikel 9 sep. 2018
 
mokuku
 
28
10 september 2022 om 13:28
Sorry? Israel hanteert letterlijk apartheid in hun land. Lappen al sinds hun oprichting elk akkoord aan hun laars. Vermoorden Palestijnen op klaarlichte dag. Als je TWEET dat Israël bv je familielid heeft vermoord, beland je in de gevangenis afhankelijk van hoeveel likes je bericht heeft gekregen. Naar een begrafenis gaan betekent in elkaar geslagen worden. Kinderen belanden in de gevangenis zonder rechtszaak. Journalisten worden gecensureerd. Je mag de Palestijnse vlag niet tonen. Grond, huizen, bezittingen van Palestijnen worden gestolen. Gaza is letterlijk een openlucht gevangenis, zonder genoeg drinkwater, elektriciteit en medicijnen. In de West Bank worden elke dag huizen afgepakt van Palestijnen, die moeten in vluchtelingenkampen wonen, in de ruil daarvoor mag elke Jood waar dan ook ter wereld vrij naar Israel komen om te wonen in die gestolen huizen. Leven van een Palestijn is van checkpoint tot checkpoint. Elke dag intimidatie, geweld, agressie etc. Als je niks weet van wat er gebeurt, waarom praat je dan? Letterlijk elke mensenrechtenorganisaties, zelfs de VN, heeft toegegeven dat er apartheid is en dat Israel mensenrechten schendt.
 
SocioFan1
 
5
10 september 2022 om 13:36
@alphazero Amnesty is geen medium toch maar een mensenrechten organisatie. Gewoon de wereld media, nieuws uit allerlei landen. En de gast hierboven laat duidelijk zijn ware aard zien, sneu maar niks verrassends. Lol en dan israel een democratisch noemen, alsof dat dan wat uitmaakt. Ja hoor dan mag je lekker mensen uitroeien, mensen uit hun huizen gooien, grond afpakken etc.! Hopeloos echt, misschien even Amnesy inlezen betreft Israel maar nee dat is dan niet relevant natuurlijk, alleen als het om Qatar gaat. Hypocriet. En dan zo hoogmoedig doen en komen praten over hier verblijven haha. Lachwekkend sommige gasten. @mokuku Idd, ja maar sommige mensen zijn enorm hypocriet. Niks verrassends aan!
 
Feyenoorddude
 
12
10 september 2022 om 13:36
Democratisch land? Dus jij noemt het verbieden van trouwen met een 'israelisch' iemand als je moslim bent decomcratie? Jij noemt letterlijke apartheid democratie? Jij noemt miljoenen burgerslachtoffers in naam van terreurbestrijding democratie? Jij noemt het uitsluiten van stemmen van een hele ras en bevolkingsgroep een democratie? Mooie democratie zeg!
 
4Ever4Ajax
 
12
10 september 2022 om 13:38
Ik weet heel goed wat er gebeurt maar zie het totaal anders. Maar dat mag dus niet van jou blijkbaar? Net zo totalitair als al die schurkenstaten om Israel heen? Ik schrijf letterlijk hierboven dat Israel niet onschuldig is, maar wat jij hier allemaal concludeert is enorme overdreven onzin. Er gebeuren zeker zaken die het daglicht niet verdragen, maar jij doet dat of dat dagelijks gebeurt wat totaal niet waar is. Palestijnen moeten vooral naar zichzelf (en de 'bevriende' buurlanden) kijken. Als je een terroristische organisatie verkiest om je land te vertegenwoordigen, verspeel je al je rechten wat mij betreft. Ooit afgevraagd waarom de buurlanden Palestina eigenlijk amper steunen? Die zitten zelf namelijk ook niet te wachten op de Palestijnen.
 
4Ever4Ajax
 
8
10 september 2022 om 13:43
@sociofan1: Zoals wel vaker ben je vooral zelf zo hypocriet maar beticht jij graag anderen ervan (spiegeltje nodig?). Jij belicht alles 1-dimensionaal en weigert op argumenten in te gaan die niet in jouw straatje passen. Jij gaat hier zelf Israel weer bij betrekken, terwijl dit stuk helemaal niet om Israel gaat. En dan mensen sneu noemen om een mening die van jou afwijkt is natuurlijk ook heel normaal in jouw kringen.
 
SocioFan1
 
7
10 september 2022 om 13:50
@4ever4ajax "In Israã«l leidt een systeem van onderdrukking en overheersing tot apartheid tegen Palestijnen. De apartheid treft Palestijnen in Israã«l, in de Bezette Gebieden en Palestijnse vluchtelingen in andere landen. Tot deze conclusie komt Amnesty International in het rapport Israel’s Apartheid against Palestinians: Cruel System of Domination and Crime against Humanity. In het 250 pagina’s tellende rapport beschrijft Amnesty International hoe er de afgelopen decennia op grote schaal onrechtmatige onteigening van land en eigendommen van Palestijnen heeft plaatsgevonden, hoe er gedwongen verplaatsing, drastische beperking van de bewegingsvrijheid en onwettige doodslag plaatsvond en hoe Palestijnen het recht op nationaliteit en staatsburgerschap werd ontzegd. Amnesty concludeert dat er sprake is van apartheid. Dit is volgens internationaal recht een misdrijf tegen de menselijkheid. Amnesty International roept Israã«l op het apartheidssysteem te ontmantelen en de mensenrechten van Palestijnen te garanderen." ------------ Maar ja, de Palestijnen verdedigen zich al die jaren en worden weg gezet als terroristen. En israel plegen misdaden tegen de mensheid en zij worden weg gezet als ja zij verdedigen zichzelf. Pff goed verhaal man, maar dit verhaal hier boven is ook vast 1 dimensionaal toch! Man hou toch op joh! Maar je ziet he, de media is een krachtige wapen die zaken aardig kunnen verdraaien of geen aandacht kunnen geven met een bepaald doel! Maar blijf lekker geloven wat je wil man.
 
Woezel
 
5
10 september 2022 om 13:52
Jij verdedigd de Palastijnen al net zo dictatoriaal als de landen waar je zogenaamd op afgeeft. Als andere mensen een andere mening hebben ga je tekeer. Je bent zelf dus geen haar beter.
 
Alphazero
 
3
10 september 2022 om 13:55
@ Sociofan1: Ik heb ook voorbeelden gegeven van nieuwsberichten over Amnesty, die uitspraken doet over mensenrechten in de VS en in Israel. Ik heb het idee dat je niet goed genoeg je best doet om die nieuwsberichten te zoeken en te lezen.
 
4Ever4Ajax
 
8
10 september 2022 om 13:58
@sociofan1: Zoals ik hierboven al schrijf en dat doe je nu al weer. Jij kan alleen maar 1-dimensionaal naar het verhaal kijken en Israel doet alles fout en de Palestijnen (en buurlanden) zijn slachtoffer. Ook al schrijf ik dat Israel ook foute dingen doet, wil jij dat blijkbaar niet lezen en kom je met de volgende zaken over Israel. Zie je zelf niet hoe zielig je bezig bent?
 
SocioFan1
 
7
10 september 2022 om 14:03
Als men geen argumenten meer heeft gaan ze persoonlijk worden haha, het bekende verhaaltje. Blijf bij de feiten gassies, zoals Amnesty ook vermeld maar nee dat wil je niet zien natuurlijk. Hopeloos dit. Hun verhaal is zeker ook 1 dimensionaal in jouw ogen toch! Het zou net zo raar zijn als mensen nu Rusland gaat zitten verdedigen en allerlei smoesjes verzinnen en dan roepen ja Ukraine moet ook naar hunzelf kijken blablabla. Wie zou dat normaal vinden? En wat israel doet is peanuts vergeleken met wat Rusland nu helaas verricht tegenover Ukraine (wat natuurlijk ook erg is)! Wie zou dat accepteren? En met allerlei smoesjes komen zoals sommige hierboven doen. Man echt hopeloos dit zeg en dan zielig persoonlijk reageren, ja maar jij accepteert geen andere dit dat lol, lachwekkend. Kun je roepen wat je wil, maar wat Rusland doet is gewoon fout simpel! Zelfs geld voor israel maar dat wil je niet zien! Werkelijk schandalig!
 
jmaassen
 
9
10 september 2022 om 14:07
Sociafan1, wat zou jij doen als je Israel was en er elke dag aanslagen gepleegd worden door de Palestijnen? Velen landen eromheen wachten op het moment dat Israel verzwakt om toe te slaan (iran bijv.). Als de Palestijnen de vrije doortocht zouden krijgen zouden ze er alles aan doen om Israel kapot te maken. Volkomen logisch dat Israel zich keihard verdedigd tegen die terroristen. Letterlijk worden de Palestijnen geleid door een terroristische organisatie. Wat vind je daarvan dan? Reageer er eens op wat dat eigenlijk betekent en uitstraalt naar een buurland als Israel? Ik heb vrienden uit Israel (de reden waarom ik me dit meer aantrek) en die gozer heeft een eigen bedrijf met Palestijnen in dienst! Palestijnen zouden als ze vrede willen alles kunnen krijgen maar zodra ze weer iets aan ruimte krijgen worden er aanslagen gepleegd, tunnels gegraven etc. Jammer dat je haat op een land wat bijna als enige in de regio het al jarenlang goed voor elkaar heeft. Uitmuntende zorg, veel technologische ontdekkingen etc. Is dat dan jaloezie of echt een geloofskwestie dat jij als moslim? vanuit huis uit geloof een schurfthekel moet hebben aan Joden? Helaas komt het in veel gevallen daar vandaan t
 
4Ever4Ajax
 
7
10 september 2022 om 14:21
@sociofan1: "als men geen argumenten meer heeft gaan ze persoonlijk worden haha" aldus Sociofan die mij uitmaakt hierboven voor sneu. Je reageert elke keer weer hetzelfde en weigert elke nuance. Het zou beter zijn voor je als je gewoon niet reageert.
 
Alphazero
 
0
10 september 2022 om 14:22
Nou onderbouw je jouw stelling heel goed met een artikel uit de media, gebasseerd op een rapport van Amnesty, maar even later beweer je dat de media de waarheid verdraaien. Met je eerste stuk ben ik het (gedeeltelijk) eens, maar niet met die onzin over media.
 
SocioFan1
 
4
10 september 2022 om 14:27
@jmaassen En weer allerlei woorden in de mond leggen. Ik heb geen problemen met joden of moslims grote vriend (dus hou aub je insinuatie bij je), wel met een apartheidstaat dat misdaden pleegt tegenover de mensen daar. Dat op een gewelddadige wijze mensen vermoord, uit huizen gooit etc. En ook vele mensen daar hebben geen problemen met elkaar dus. Maar mooi dat je iig enigzins wel wat `objectiever; naar de kwestie probeert te kijken. Alhoewel ik het daar niet mee eens ben. Ja laat duidelijk zijn dat de situatie nu lastig is, want de mensen zijn daar nu eenmaal en alles. Maar om de kwestie wat beter te begrijpen moeten we ver terug gaan en dat doet men niet. Men denkt dat israel al duizenden jaren bestaat, maar het bestaat maar 70 a 80 jaar! Dus waar hebben we het over? En je doet alsof zij alle recht hebben maar het zijn de Palestijnen die hun eigen bezittingen verdedigen en niet andersom, maar dat probeer je er wel van te maken zoals de andere hier! En zo ook de mainstream media en dat is gewoon fout! Hoe zou jij het vinden als nu de Duitsers ons land binnen valllen en dan stapsgewijs grond inpikt, ons uit onze huizen verdrijven! Wij verzetten ons, tientallen jaren gaan er overheen en nieuwe generaties staan op. Het wordt erger en we houden minder over. De duitsers zijn dan geseteld, met buitenlandse financiering (de VS oa) groeien ze enorm in alles en toch blijft er een groep onder ons die zich verzetten tegen de gestelde duitsers die op een gewelddadige manier zijn binnen gevallen, die worden neergezet als terroristen want ja die bedreigen de de duitsers he. De media brengt het continue ook zo naar voren. En dan wat he? Is dat wat we normaal vinden, want dat is exact wat er gaande is in israel maar men heeft geen idee hoe het tot stand is gekomen! En dat kunnen we ook wel zien, want je hebt geen idee over de landen om israel heen. Heel veel landen daar doen gewoon zaken met israel enz. Maar het moge duidelijk zijn dat het een lastige kwestie is. Als je om mijn mening zou vragen, het is lastig en hoop voor iedereen een vredezame oplossing, maar nogmaals dat is gewoon lastig. En als ik dan de feiten zie, oa het raport van Amnesty kunnen we er niet omheen dat israel zelf de schuldige is in dit alles! Maar als men de feiten wil verdraaien dan ga ik daar graag tegen in, zoals ik hier doe want dat kan ik gewoon niet begrijpen! En al helemaal als men met loze kromme argumenten komen, alsof een land dat het goed voor elkaar heeft een indicatie is van dat het allemaal positief is wat ze doen, zoals 1 hierboven ook al zei ja het is een democratische land. Uhh so what!
 
SocioFan1
 
0
10 september 2022 om 14:31
@alphazero Sorry maar als je het verschil niet ziet tussen wat de mainstream media plaatst en hoe zij eenzijdige nieuws brengen en het andere dus dat een medium een rapport van Amnesty plaatst wat gewoon een officieel onderzoek is geweest dan houdt het wel op hoor. En weet je wat het grappige is, wil alleen even het verschil aankaarten want beide kan dus. Maar mijn stuk tekst is niet van een externe medium maar gewoon van de Amnesty website!
 
Alphazero
 
1
10 september 2022 om 14:37
Ja ik heb inderdaad het idee dat wij echt in een andere wereld leven. Ik geef allerlei voorbeelden van nieuwssites die nieuws brengen over schendingen van mensenrechten, ook in Westerse landen. RTL nieuws bijvoorbeeld. Is dat in jouw optiek "mainstreammedia"? Ja toch? Maar dat wordt niet beschreven vanuit de mening van de journalist, want journalistiek streeft ernaar altijd objectief te zijn. Dus een journalist kan moeiijk zeggen: "Er worden mensenrechten geschonden in de VS", hij kan beter zeggen: "amnesty brengt in een rapport naar buiten dat er mensenrechten worden geschonden in de Vs." Er zijn ook opiniepagina`s in de krant, waarin deze onderwerpen wel degelijk worden besproken vanuit de mening van de schrijver.
 
4Ever4Ajax
 
7
10 september 2022 om 14:55
@sociofan1: Je relaas is leuk, maar niet gestoeld op feiten. Ik zal maar niet teruggaan naar de tijd dat de Joden uit Israel zijn verjaagd 2000 jaar geleden, maar blijven bij 1920 toen het Mandaat van Palestina werd opgezet. Dat had als doel om een Joods tehuis in Palestina tot stand te brengen. Palestina was geen staat (bestond niet), het was grondgebied bezet door de Turken. De Joden kregen in 1920 het recht om een eigen staat in dit mandaatgebied te vestigen. Daarbij is (trans)jordanië afgesplitst om de Arabische Palestijnen tegemoet te komen. Zij hebben daarop een groot deel van de Westelijke Jordaanoever in de oorlog van 1947 (na de stichting van Israel) veroverd op Israel. Jouw vergelijking van de Duitsers hier in Nederland slaat kant noch wal. Palestina als land bestond helemaal niet en er zijn internationale afspraken gemaakt (ook met de Arabieren) over de grenzen die juist door Jordanie destijds werden bevochten.
 
Man City_1970
 
5
10 september 2022 om 14:59
Israel een domecratie laat me niet lachen het is een apartheidsstaat , zelfs de UN geeft dit toe. Er niks niks democratisch in Israel. Het is een Staat voor joden en joden alleen. Met plekken waar alleen joden mogen komen en sommige plekken zelfs alleen joodse mannen. Palestijnen kunnen gewoon jaren vastgezet worden zonder ook maar 1 aanklacht.
 
binny
 
6
10 september 2022 om 16:13
@mancity_1970 wat vind jij van alle Joden die uit elke Arabisch land zijn verdreven over de laatste 100 jaar. Je bent er nooit geweest. Juist bij alle Palestijnse delen staat er joden Israëli’s niet welkom. Moet je ook niet doen want je word gewoon gelyncht door mensen die in hun school boeken lezen dat Joden verantwoordelijk zijn voor al het slechte in de wereld. Er zijn kleine delen waar het fout gaat, maar Israël is geen apartheids staat. 48% van de dokteren zijn Arabisch, 30% van de advocaten 40% van de professoren, veel meer vrouwen dan in welk ander Arabisch land er om heen. Gaat genoeg fout, en wat de UN zegt doet er niet toe joh, het is niet de hele UN, maar het zelfde groepje Islamistische landen en landen die steun krijgen van Iran en Rusland, het is allemaal jarenlang hetzelfde groepje. Weet je best. Jarenlang zijn al die landen bezig geweest om de Palestijnen de ondersteunen met oorlogen en terreur aanvallen. Nu zijn de Palestijnen de dupe van het geld dat Hamas krijgt van Iran en Qatar die nu voor hun een proxy oorlog aan het wagen zijn. Maarja schat, wat een zielige mensen, zelfs de president van de PA is verantwoordelijk voor de terreur aanslagen in München in 1972. Je schrift alles zo eenzijdig op en vol met leugens. Logisch ook waarom zou jij hier in n artikel dat gaat over Islamitische landen het niet hebben over Israël, engnek. “Het is een staat voor Joden en Joden alleen” precies er gebeurt is in Yemen, Algerije Tunesië, Irak, Iran. Allemaal landen met gigantische joodse bevolkingen die allemaal zijn uitgemoord en uitgedreven. Lees maar even wat de Farhud is. Gelukkig is Israël daar, het enige veilige huis voor Joden. En houd op met dat gezeik niet alles is helemaal Kosher maar je bent er overduidelijk nooit geweest. En als je een keer een ultraorthodoxe buurt als Mea Sharim binnen loopt en daar uit je opmerkingen maakt maar niet kijkt naar de rest van het land, hoe het leven is in Tel Aviv en haifa moet je gewoon je mond houden. Krijgen gewoon tien x meer rechten dan in het fundamentalistische Palestina waar Joden worden gelyncht, vrouwen en homos geen rechten hebben en het gaat maar door.
 
Man City_1970
 
0
10 september 2022 om 19:09
Ik ben in Israel geweest, heb vrienden in de bezette gebieden , en woon al 7 jaar in Qatar...
 
rkallan
 
0
13 september 2022 om 06:43
@4Ever4Ajax Israël en democratisch? Op papier, ja. Werkelijk, nee. De stemmen van het volk is doormiddel van vaccinatie gekocht. Zo vlak voor de verkiezingen werd deze massaal ingekocht. Wat is er heden over van Irak of Libië? Wat je ook van het voormalige beleid vind, grotendeels van de inwoners hadden het zeer goed. Tot dat het westen zich er mee ging bemoeien. Er zijn geen 6000 mensen overleden om wk mogelijk te maken. Ook word er niet gesproken betreft gesteldheid van arbeider bij indiensttreding.
 
DonCoXxX
 
22
10 september 2022 om 12:36
Een quote van Amnesty: "hoewel de VS hebben toegezegd om marteling en illegale detentie te verbieden, is er nog geen actie ondernomen tegen het detentieprogramma van de CIA. In het volgens internationaal recht illegale Guantã¡namo Bay zitten nog tientallen niet-veroordeelde gevangenen vast. Ook de 80 duizend gevangenen in isolatiecellen en het aanhoudende politiegeweld tegen vreedzame demonstranten baren Amnesty ernstige zorgen. In 2016 vonden in de VS 27 executies plaats." En zo stelt Amnesty alles wat niet in de haak is aan de kaak, ook hier in Nederland. Er is dus helemaal niets selectiefs of hypocriet. Voor zover het fabeltje dat jij zojuist uit je duim hebt gezogen. Overigens is het bespottelijk dat jij denkt dat er niets gezegd mag worden dat men bezorgd is omdat er elders iets anders aan de hand is. Dat slaat werkelijk nergens op.
 
Lierse1997
 
25
10 september 2022 om 12:41
Vrij hilarisch inderdaad. Gewoon zonder enige feitenkennis iets zeggen en dan reageren er nog mensen met “spot on”.
 
FullPresBoys
 
4
10 september 2022 om 14:41
Vraag me af of dit soort altijd verongelijkte personen als Martijn dit dan ook lezen, en denken: he ja, misschien zegt amnesty stelt meer aan de kaak dan alleen qatar, en lag het meer aan mijn beperkte verstand van zaken dan de hypocrisie van amnesty. Ach ja, daarbij gelaten zou ik zelfs persoonlijk fijn vinden als elke daad opzich word bekeken en niet de persoon of organisatie. Oneindige beschuldigingen van hypocrisie zorgen ervoor dat je bijna niet iets goeds meer kan doen, of iets slechts aan de kaak stellen. Beide zouden toch op zich zelfstaand goede ontwikkelingen zijn. Maar mensen maken zich liever druk over perceived hypocrisie dan daadwerkelijk een goede kant op ontwikkelen.
 
Lierse1997
 
14
10 september 2022 om 12:38
Gezeik hoor. Ga eens naar de site van amnesty en zoek hun rapporten over de USA op.
 
ua-kral
 
15
10 september 2022 om 12:58
Huh Lierse hier verbaas je me even. Het is toch de waarheid dat de politieke druk richting niet-westerse landen veel intenser is dan bijv naar een israel of vs?
 
Lierse1997
 
6
10 september 2022 om 13:22
Daar gaat het toch niet over? Het gaat hier over zogenaamde hypocrisie van amnesty. Wat gewoon niet zo is.
 
Martijn R
 
0
10 september 2022 om 16:52
Amnesty maakt ook rapporten over Nederland en België. Dat is het probleem niet. Hoe het wordt gebracht wel. Ongetwijfeld zullen ze zaken benoemen. Maar hoe vaak lees je dat ze zich "zorgen maken" om een sportevenement in de VS? Dat dat geboycot moet worden, of dat als je daarheen gaat de mensenrechtensituatie moet aankaarten? Juist nooit. Terwijl dat hypocriet de andere richting op naar Arabische landen de norm is.
 
Lierse1997
 
2
10 september 2022 om 17:47
Omdat het niet gaat over alle wantoestanden in die landen maar over wantoestanden in verband met de stadions.
 
 
27
10 september 2022 om 12:43
Je hoort Amnesty ook over wat de VS doet. Alleen lees jij dat niet omdat je een aandachtspanne van 12 woorden hebt, een IQ van rond de 70, een leeftijd van ongeveer 14 en je nergens in verdiept waardoor je in je onzin niet wordt belemmerd door enige kennis van zaken. Is maar een gokje.
 
Herosennin44
 
7
10 september 2022 om 12:58
@migiNou, dat hoeft ook weer niet. Het is nou eenmaal zo dat wij in het Westen totaal niet schoon zijn, maar vaker ook door onszelf het hand boven het hoofd wordt gehouden.Israel heeft tegen alle afspraken in met behulp van het Westen Palestina hard handig beroofd tot het punt van vandaag dat er nog altijd constant bevolking wordt aangevallen en journalisten doodgeschoten. Wij in het Westen, ondersteunen dit gewoon(ondanks dat er nu door velen kritiek is geleverd, levert bijna elk Europees land nog een potje geld op voor Israel).Ik heb oprecht nog nooit zo weinig problemen gezien over het doodschieten van een journalist. Sterker nog er is `onafhankelijk onderzoek` gedaan door de grootste sponsor van Israel, Amerika en raad is wat de uitspraak was.Dit is niet bedoelt als whataboutism, maar wij in het Westen schenden ook mensenrechten aan de vleet. Ik ben helemaal voor het benoemen van groepen die mensenrechten schenden, maar laten we zeker hier beginnen.
 
 
7
10 september 2022 om 13:13
Wat mij betreft moet dit wel. Het "ja maar Amnesty zegt niets" zinnetje is zo hemeltergend dom, ik heb geen zin meer om daar normaal op in te gaan. Niemand in de wereld is schoon, maar jouw beschrijving van het Israel - Palestina conflict is erg zwart wit. Ja Israel doet absoluut dingen die niet kunnen en ja Israel wordt deels gesteund door het westen. Echter, Israel wordt ook terecht keihard bekritiseerd in het Westen. En doen alsof Israel 100 de boeman is die zonder enige aanleiding misstanden veroorzaakt is natuurlijk ook onzin. Vrijwel het hele middenoosten wil al van begin af aan dood hebben. Dat wij als landen onzelf "de hand boven het hoofd houden" klinkt leuk, maar wat moeten we dan, onszelf afschaffen? Het westen doet lang niet altijd alles goed, totaal niet, maar dat zegt of vindt ook echt niemand. Itt landen als Saudie Arabiã« mogen wij in het westen gelukkig wel over onszelf zeggen dat we dingen fout doen zonder in een ambassade in stukken gehakt te worden. Overigens ben ik ook geheel tegen een WK in Israel.
 
4Ever4Ajax
 
13
10 september 2022 om 12:50
Belachelijke reactie van je, er zijn genoeg onderzoeken van Amnesty over de VS (over elk land, ook genoeg over ons land). Daarnaast is dit van een totaal andere orde. In elk land gebeuren nare dingen, maar in het Midden-Oosten, China en Rusland gebeuren echt vreselijke dingen (vooral ook naar de eigen bevolking).
 
Man City_1970
 
1
10 september 2022 om 15:02
Denk 500.000 iraakse burgers vermoord door de amerikanen in de Golf Oorlog daar anders over denken. US gooit al voor jaren de meeste bommen in de wereld. Kijk eens naar de geschiedenis, hoeveel jaar US geen oorlog gevoerd heeft in hun bestaan en je weet genoeg.
 
AzulGranar
 
2
10 september 2022 om 15:18
1 miljoen doden zelfs bij de invasie van Irak in 2003. Maar laten we het WK van 2026 lekker daar organiseren, niks mis mee. 4ever heeft oogkleppen op, maar de feiten duiden anders.
 
Martijn R
 
0
10 september 2022 om 16:55
En laten we niet vergeten die miljoen Vietnamesen die aan k*** en andere ziektes lijden, tot geboortedefecten aan toe. Omdat ze het hele land onder hebben gegoten met dat Agent Orange. Waar ze nogsteeds geen verantwoordelijkheid voor nemen. Of wat dacht je van de volkerenmoord in Japan en alle ellende met geboorteafwijkingen en ziektes die dat massaal tot gevolg heeft gehad over een zeer lange periode.
 
Shepherd
 
8
10 september 2022 om 12:53
Ik deel al je kritiek op de VS, maar als je het verschil niet meer ziet tussen Saoedi Arabië en de Verenigde Staten, dan ben je wel ver heen hoor.
 
arsenal890
 
8
10 september 2022 om 13:01
Het midden oosten, China en Rusland zijn echt totaal niet te vergelijken met de VS.
 
Feyenoorddude
 
5
10 september 2022 om 13:38
VS is inderdaad veel erger dan het midden-oosten of Rusland. Alleen China is van vergelijkbaar niveau
 
arsenal890
 
4
10 september 2022 om 14:53
En waarop baseer je dat? VS valt zomaar een onschuldig land aan? VS doet aan moderne slavernij? VS stopt eigen bevolking in kampen? Oh nee toch niet.
 
Man City_1970
 
1
10 september 2022 om 15:05
Yup , Qatar is 6000x veilger dan de Staat Texas , inderdaad niet te vergelijken, gratis ziektenkosten, goedkope benzine, autos. Bijna geen criminelen. Hier kan je met je Rolex lopen en niemand zal je beroven......
 
Man City_1970
 
1
10 september 2022 om 15:08
7.25 per uur verdienen, 3 banen moeten hebben om rond te komen , dure ziektekosten, hoogste ciminaliteit van alle westerse landen., 300M wapens etc...er is genoeg mis in de US.
 
arsenal890
 
1
10 september 2022 om 15:18
Dat er iets mis is is duidelijk en dat ontkent ook niemand. Maar de VS sluit eigen bevolking niet op in kampen zoals China, die vallen geen onschuldige landen aan zoals Rusland doet bij Oekraïne of doen aan moderne slavernij zoals oa Qatar.
 
Christian_1979
 
0
10 september 2022 om 16:33
Over de ruggen van mensen die echt het werk doen zoals Bangladeshi. Hypocriet.
 
Man City_1970
 
0
10 september 2022 om 19:14
Ben je wel eens in Qatar geweest ? , Arsenal890, of praat je gewoon de media na..., ik woon al 7 jaar in Qatar, en ja natuurlijk zijn en gaan er dingen mis, maar dat doet het in Nederland ook. Er gaan ook een heleboel dingen goed, zoals gratis gezondheids zorg voor iedereen , en ja ook de mensen die aan de stadions werkte hebben er recht op.
 
arsenal890
 
0
10 september 2022 om 20:43
Nee ik ga niet naar een land dat doet aan moderne slavernij. In nederland gaan er idd ook dingen mis. Maar die dingen zijn niet te vergelijken met dingen als 7 duizend dode mensen door het bouwen van een stadion? Of mensen die hun paspoorten afgepakt worden en moeten ze 10 uur per dag werken met 50 graden?
 
rkallan
 
0
13 september 2022 om 05:36
@arsenal890 Ben je van op de hoogte dat die arbeiders door westerse bedrijven worden gewerfd. Dat die arbeiders voor westerse bedrijven werken. De cijfers zijn totaal aantal overlijdenden arbeidsmigranten. Ben je ook van bewust dat vele van die arbeiders hun ziektes verzwijgen. Ben je bekent dat er in het verleden een borg van enkele tientallen duizenden dollars betaald werd voor een arbeidsmigrant.
 
Jalapeno
 
2
10 september 2022 om 13:07
Volgens mij snap je het heel goed maar wil je gewoon lekker een tegendraadse mening hebben
 
mokuku
 
0
10 september 2022 om 13:22
Dus dat! (Los van dat Amnesty wel degelijk over bijna alle landen wat meldt) De publieke opinie is heel biased. Brazilië ook, was een prachtig WK. Geen haan die kraait naar alle native Brazilianen die worden uitgemoord, donkere mensen die worden neergeschoten in favela’s door de overheid. Of het WK in Rusland dan? Toen was Rusland al niet kosjer hoe ze omgingen met journalisten en LHBTI bv. Of China? Lekker de Olympische Spelen houden terwijl er letterlijk een Holocaust afspeelt. Maar dit is dus de macht van de media. Wij krijgen beelden te zien van Amerikanen die ‘vrede’ brengen en van barbaarse terroristen die onze ‘vrijheid’ afpakken. We zien niet de kindjes die ze levend hebben verbrand, verkracht, de vrouwen die ze hebben verminkt, de mannen die ze hebben gemarteld. We zien de diefstal niet, het racisme, de vieze systematische onderdrukking.
 
Reservebank
 
2
10 september 2022 om 13:40
Random vz-gebruiker: n-nee m-maar jij dan Random vz-reactie: inderdaad je hebt gelijk hypocriet Hypocriet Zie je echt het verschil niet tussen een land als SA waar mensen letterlijk worden gestenigd voor het toepassen van 'tovenarij' en vrouwen niet mogen trouwen tenzij ze toestemming van een mannelijk familielid krijgen met de VS? En dan probeer je het op 'm-maar dit is een Arabisch land mensen zijn oneerlijk tegenover Arabische landen' om discussie bij voorbaat dood te maken? Ik ga ervan uit dat je zelf doorhebt wat een goedkope manier van discussiëren dit is maar omdat je nogal wat bijval krijgt wil ik het gewoon nog even benoemen. Overigens ben ik voorstander van het meer betrekken van het Midden-Oosten in 'westerse' dingen zoals voetbal, omdat ik denk dat we met zijn allen baat zouden hebben van het wat meer met elkaar omgaan en begrijpen van elkaars cultuur maar 'hypocriet' is ondertussen een betekenisloos buzzword geworden hier op VZ wat betekent dat het voeren van een discussie weer 1% lastiger is geworden en dat is wat mij betreft gewoon een kwalijke zaak.
 
Bossie
 
0
10 september 2022 om 13:46
Dit soort instellingen worden/zijn vaak een politiek instrument.
 
Christian_1979
 
2
10 september 2022 om 16:28
Wat een treurigheid. Amerikanen zullen het vast cool vinden dat scholen overhoop worden geschoten. Complete dwaas dat je bent. Het gaat erom dat veel Arabische landen een autoritair systeem hebben dat vrouwen, slaven, minderheden, anders gelovigen etc. systematisch onderdrukt. Ben het met je eens dat Amerika compleet fout was in Irak en Afghanistan. Maar het gaat erom of je een land politiek legitimeert door ze een groot sport evenement te geven. Amerika heeft geen autoritair systeem dat mensen systematisch onderdrukt. Niet vergelijkbaar met een Saudi-Arabië.
 
Man City_1970
 
0
10 september 2022 om 19:16
Woon al 7 jaar in Qatar , heb er weinig last van , maar Saudi Arabie is wel iets anders dan Qatar, Qatar is vele malen gematiger, zoals je kan hier alcohol krijgen etc, in Saudi niet.
 
pro2312
 
6
10 september 2022 om 12:05
Lijkt me logischer om dan Egypte, Saudi-Arabië en Israel te doen... Ooh Wacht, Israel wordt niet erkend door die landen natuurlijk. Dus dan is Griekenland dichterbij? (Zelfs Turkije zou dan logischer zijn maar goed)
 
RM1335
 
2
10 september 2022 om 12:14
Gaan ze het dan weer in december doen? Vanwege de hitte in twee van de drie landen?
 
Homelander
 
2
10 september 2022 om 12:15
Van alle 3 de landen word ik niet echt warm, een gezamenlijk Zuid-Amerikaans WK zou wel heel mooi zijn daar leeft het voetbal tenminste echt.
 
4Ever4Ajax
 
3
10 september 2022 om 12:53
Euro 2004 in Griekenland was een mooi toernooi toch? Egypte en Saoedi-Arabië lijken me vreselijk. Winterse editie is ook echt een gedrocht, dat merk je nu ook met Qatar. Lijkt me logisch dat we in een stabiel land een toernooi willen houden en niet in schurkenstaten als Egypte of Saoedi-Arabië. Maar kan wel met je meegaan in Zuid-Amerika hoor, mooie passie daar, doe dan maar Uruguay (wellicht te klein land om dit te organiseren) of Argentinië.
 
 
2
10 september 2022 om 13:19
Euro 2004 was in Portugal. Griekenland won het. Of ben ik dement... nee volgens mij echt.
 
Homelander
 
2
10 september 2022 om 13:33
Euro 2004 was in Portugal dacht ik hoor, misschien dat de Grieken zo'n indruk op je hebben gemaakt met dat fantastische voetbal
 
4Ever4Ajax
 
3
10 september 2022 om 13:47
Nee Migi, ik ben dement Je hebt helemaal gelijk. Griekenland won het inderdaad en zat toen zelf met vrienden op Kreta, was echt 1 groot feest daar. Oeps, foutje....
 
Salerno1919
 
1
10 september 2022 om 12:20
Als we aankomend wk met zijn allen gewoon gaan promoten en kijken etc, dan bewijst het dat het geen mallemoer uitmaakt en komt dat wk inderdaad daar
 
Adzevedo
 
2
10 september 2022 om 12:24
Ongetwijfeld dat ze kansrijk zijn, de officials van allerlei bananen republieken zullen halsreikend uitkijken naar die prachtige enveloppen die zullen komen. En officials van serieuze voetballanden krijgen via studerende kinderen of lucratieve sponsoren via een andere weg hun beloning als ze niet dwarsliggen. En het kleine groepje landen wat echt zijn poot stijf houden en concluderen dat dit een heel slecht plan is zullen weer verbiterd achterblijven.
 
 
10
10 september 2022 om 12:28
Ben niet zo van WK in meerdere landen. EK was zo ook niks aan. Voor mij zou het persoonlijk heerlijk zijn WK in Colombia, prachtig land met geweldige mensen en liefde voor voetbal. En anders lekker een mix met colombia en panama + (costa rica of ecuador). Dat ademt gewoon voetbal en helpt die landen ook met ontwikkeling.
 
misseva88
 
15
10 september 2022 om 12:35
Ben je nu wel of niet voor een toernooi in meerdere landen?
 
 
0
11 september 2022 om 04:53
Als het aan mij ligt lekker in 1 land houden en zo niet zoals ik het beschreef. De landen liggen ook niet al te ver van elkaar af. Uit eigen ervaring is voetbal voor colombia BIJNA net zo belangrijk Als voor brazilianen. Prachtig land om een wk te houden
 
Salerno1919
 
2
10 september 2022 om 13:07
Colombia zou het in 86 krijgen. Toen redelijk laat afgestaan en heeft mexico het gedaan. Kwam nav de politieke en sociale onrust in de jaren 80 in colombia
 
 
0
11 september 2022 om 04:56
Colombia is gelukkig veel veranderd en verbeterd ten opzichte van de jaren 80. Heeft nog steeds zijn issues hoor maar steden als medellin (speciaal medellin super stad!), barranquila, bogota en cali zijn heerlijke plekken om een wk te houden. Ademt meer voetbal en veiligheid dan een qatar of saudi arabie!
 
d neville
 
0
10 september 2022 om 12:38
Verhoudingsgewijs zijn er veels te weinig Wk's in Zuid Amerika. Gewoon eens Chile en Argentinië samen. Of Colombia met Peru en Bolivia. Dit aankomende WK heb ik niet eens zin in, niet alleen door de omstandigheden bij de bouw van de stadions, maar vooral omdat het in de winter is. Teams zijn totaal niet op elkaar ingespeeld door de korte voorbereiding ook.
 
rkallan
 
0
13 september 2022 om 05:50
Probleem voor zuid Amerika is dat overgrote deel van de landen geen eens een Copa kunnen hosten. Ben van mening dat dit wk kwalitatief eruit gaat springen. Spelers zijn top fit, niet vermoeid na lang seizoen. En dat op elkaar ingespeeld, geld ook voor de kwalificatie wedstrijden.
 
directorfoot
 
4
10 september 2022 om 12:43
Naast wat Amnesty er van vindt en denkt lijkt dit me sowieso een idioot idee.Ik vind het zonde dat een wk over 3 landen die relatief ver van elkaar af liggen wordt verdeeld. Wat mij betreft gaat het wk lekker naar Marokko of Portugal + Spanje. Die landen hebben aangegeven graag het toernooi te willen organiseren. Daarnaast wil ik nog zeggen: GEEN WK IN DE WINTER
 
rkallan
 
0
13 september 2022 om 06:09
Caïro Athene is denk ik minder ver dan vanaf het oosten van Spanje naar westen van Portugal. Eygepte SA zijn buurlanden gescheiden door rode zee
 
DonnyVanDeBank
 
5
10 september 2022 om 12:46
Ik heb wel een paar suggesties voor de volgende wk's, FIFA luistert u mee? China Israël Noord-Korea
 
 
2
10 september 2022 om 12:48
Geef het WK 2030 gewoon aan Elon Musk. Die bouwt op de maan wat stadions en klaar.
 
mc significant
 
2
10 september 2022 om 12:51
In welk land is het tegenwoordig eigenlijk niet meer te warm in de zomer om een WK te spelen? Zelfs in Nederland zou het deze zomer niet uit te houden zijn met die temperaturen
 
Silencioo
 
1
10 september 2022 om 12:58
Naar het zuidelijk halfgrond gaan . Daar is het dan astronomisch gezien winter. Qua temperaturen wel ok, volgens mij. Alleen voor ons betreft tijdzone en het kijken dan minder handig.
 
Salerno1919
 
4
10 september 2022 om 13:09
Haha dacht dat net toevallig ook, net alsof griekenland al bv zo lekker koel is in juni/juli. Nederland is al niet te harden.
 
SCIREA1897
 
2
10 september 2022 om 13:36
Zuid Afrika in 2010 was perfect qua weer
 
Oelie Wapper
 
0
10 september 2022 om 13:57
Maar daar was het toen winter .
 
SCIREA1897
 
2
10 september 2022 om 15:43
Maar daarom was het wel perfect qua weer
 
SCIREA1897
 
3
10 september 2022 om 13:34
Geen kans, ik hoop zelf op Spanje dat is al weer wat jaartjes geleden (1982 dacht ik). Mooie stadions, mooi voetballand
 
SocioFan1
 
0
10 september 2022 om 13:55
Ja idd, maar geen kans? Oeh dat zou ik niet zo snel concluderen hoor. Geld regeert helaas. We hebben nou zelfs een WK in de winter wat nergens op slaat. Hoop ook op Spanje met Portugal. En zie dan nog anders een Marokko een WK krijgen, die kregen het niet in 2010 als het goed is. Iig beter dan dit. Maar Spanje en Portugal lijkt me top. Dichtbij en een echte voetballand.
 
SCIREA1897
 
0
10 september 2022 om 15:44
Maar de officials die het WK in Rusland en Qatar hebben "verkocht" zitten er gelukkig niet meer. Dus ik heb hoop dat het niet weer gebeurd
 
gomes1psv
 
0
10 september 2022 om 13:46
Wat een gedrocht, die landen hebben nauwelijks wat gemeen met elkaar. Hoezo Griekenland vooral?
 
TheRoscoe
 
0
10 september 2022 om 14:08
Lekker in de winter een WK houden omdat ze zoveel geld geven. Vanwege dat soort dingen kijk ik minder voetbal deze dagen.
 
Bongiorno
 
0
10 september 2022 om 14:15
Ik stel voor om het WK in Equitoriaal-Guinea, Noord-Korea en Eritrea te houden op hetzelfde moment. Kleine stukjes vliegen maar wat een feest zal het worden.
 
Emile Hesky G
 
0
10 september 2022 om 14:15
Sinds wanneer moet een voetbaltoernooi gekoppeld worden aan mensenrechtensituatie in een land. Als dat zo is, kunnen we alleen maar toernooien houden in Europa en Canada, en misschien een paar Aziatische landen. De VS mogen dan ook fluiten naar een eindtoernooi. Ik vind dit een slechte gang van zaken, omdat voetbal, in tegenstelling tot mensenrechten, wel universeel is. Mensenrechten zijn alleen op papier (de VN statuten) universeel, maar in de praktijk kunnen maar 1,5 miljard mensen echt effectief een beroep erop doen.
 
AzulGranar
 
1
10 september 2022 om 14:42
Zeer hypocriet dit allemaal. Het WK in 2026 zou dan ook te niet moeten worden gedaan. Door de VS wordt er al namelijk tientallen jaren mensenrechten geschonden. Ach ja.. laatst werden de Spelen in China gehouden, waar mensen letterlijk al jaren in kampen vastgehouden zitten. Als dat een Arabisch land was stond de wereld in de fik.
 
ajax71
 
3
10 september 2022 om 15:05
Eerst lezen dan reageren dit is al behandeld hier .trouwens mogen er geen vrouwen in stadions en hangt er ook nog een moord aanklacht tegen sa
 
AzulGranar
 
0
10 september 2022 om 15:12
Wat is je punt nou precies? Ik zeg dat ik het zeer hypocriet vind. Ik denk dat jij maar eerst goed moet gaan lezen. Nergens zeg ik dat SA een geschikt kandidaat is om het WK te organiseren.
 
ajax71
 
2
10 september 2022 om 15:16
Scrol maar terug en lees ff over de mistanden in de vs
 
rkallan
 
0
13 september 2022 om 06:18
Tijdens GP van SA waren er ook vrouwen op de tribune aanwezig.
 
ErcanYilmaz
 
1
10 september 2022 om 15:51
2 landen zijn al logistiek gezien een hel, laat staan 3 landen die een toernooi organiseren met ook 3 verschillende culturen en wetten. Stel bij de eerste groepswedstrijd van je team zit je in een Grieks stadion waar je een biertje kan drinken, en dan in de 2e groepswedstrijd in een Saoeidisch stadion waar je de doodstraf kan krijgen voor een biertje. Een WK hoort altijd gewoon in 1 groot land wat gek is op voetbal (Duitsland, Turkije, Brazilië, Argentinë, Spanje, VS, Egypte, Marokko, Mexico, Italië, Kameroen, Nigeria, Indonesië, China, India, VK, Iran).
 
rkallan
 
0
13 september 2022 om 05:57
Wk26? 3 landen plus verschillende tijdzones. Weet je dat bij veel voetbalwedstrijden 0%bier word geschonken. Je noemt Indonesië, China en India als voetbal gek landen. Ook in SA is men gek op voetbal. Daar word voornamelijk Primeur Leauge en CL bekeken.
 
Jens_88
 
1
10 september 2022 om 16:47
Laten we hopen dat het bij een bid blijft, maar dat zal van de steekpenningen afhangen. Voor mij is het toch echt een must dat een EK of WK in de zomer wordt gespeeld. Overigens puur uit eigen belang: de en warm zonnetje, tv in de tuin, bbq aan en een biertje erbij.
 
rkallan
 
0
13 september 2022 om 08:43
Zomer in NL kan ook regenachtig winderig en koud zijn. Daarsta je dan in je tuin jou te leiden, mag te worden en de bbq komt maar niet op temperatuur