Amrabat zwaait op bizarre wijze af; oudste profclub blijft in Serie A
Zondag, 2 augustus 2020 om 22:44

Na een jaar op het hoogste niveau daalt Lecce weer af naar de Serie B. De nummer achttien van de Serie A kon zondag een plek stijgen ten koste van Genoa, maar dan moest Lecce winnen van Parma en moest Genoa punten verspelen tegen Hellas Verona. Beide voorwaarden werden niet gerealiseerd: Genoa, de oudste nog actieve club in Italië, won ondanks twee rode kaarten met 3-0, terwijl Lecce met 3-4 onderuit ging. Zodoende blijft Lasse Schöne actief op het hoogste niveau.

Genoa had zich geen betere start van de allesbeslissende zondagavond kunnen wensen. I Rossoblù, zonder Lasse Schöne in de basis, stonden binnen 25 minuten zelf met 2-0 voor, terwijl Lecce op een 0-2 achterstand stond. Antonio Sanabria was de gevierde man bij Genoa, met een rake kopbal van dichtbij en een beheerst schot in een één-op-één-situatie met keeper Boris Radunovic. Lecce baalde voor het eerst na een ongelukkig eigen doelpunt van Fabio Lucioni, nadat Hernani de paal trof, en de 0-2 van Parma kwam op naam van Gianluca Caprari vanaf de rand van het strafschopgebied.

Het uitvallen van aanvoerder Mimmo Criscito in de eerste helft was een smet voor Genoa, maar het scoreverloop bleef positief: vlak voor de pauze kwam de thuisploeg op 3-0 via Cristian Romero. De verdediger moest na de pauze echter inrukken na een tweede gele kaart en ook Hellas Verona-trainer Ivan Juric kreeg de rode kaart getoond. Ondertussen was Lecce voor de pauze teruggekomen tot 2-2 tegen Parma door treffers van Antonin Barak en Biagio Meccariello, maar na de pauze stond de nummer achttien door toedoen van Andreas Cornelius weer op een achterstand.

Genoa hoefde zich echter niet zoveel zorgen te maken om de gebeurtenissen in Lecce, zolang het zelf zou winnen. Met een man minder bleef de voorsprong van Genoa intact, terwijl Lecce door een treffer van Roberto Inglese zelfs op een 2-4 achterstand kwam. Daarna maakte Gianluca Lapadula er echter wel nog 3-4 van en dat werd de eindstand. Lecce eindigt als achttiende en degradeert evenals Brescia en SPAL naar de Serie B. Overigens kreeg Sofyan Amrabat in zijn allerlaatste wedstrijd voor Hellas een rode kaart, toen hij in de blessuretijd zijn hoofd tegen dat van Francesco Cassata drukte na een akkefietje. Ook Cassata moest inrukken. Amrabat speelt volgend seizoen voor Fiorentina en mist de competitiestart van zijn nieuwe club.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
4
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
13
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
FaridvanGinkel
 
24
2 augustus 2020 om 22:48
Genoa is eigenlijk alleen een aanwinst voor de serie A omdat je dan een heerlijke derby hebt tegen Sampdoria, verder is de club echt afgezakt.
 
*Est. 1892
 
11
2 augustus 2020 om 22:51
Klopt idd. Enug idee waar Perugia en Vicenza zijn gebleven? Waren ook wel gerenomeerde clubs in italie
 
maurootje
 
10
2 augustus 2020 om 23:04
Allebei on de Serie B, waarbij Perugia play off moet spelen tegen degradatie. Pisa wil ik echt dolgraag terug in de Serie A, de plaats van de scheve toren, de club van WiM kieft, helaas misste ze dit seizoen op basis van onderlinge resultaten play offs voor promotie...
 
BaksteenFCT
 
10
2 augustus 2020 om 23:03
Ben bang dat dat ook geldt voor Sampdoria. Twee prachtige ploegen die nu meer iets weg hebben van vergaande glorie.
 
maurootje
 
15
2 augustus 2020 om 23:55
Nouja Genoa... Genoa"s glorie tijd komt verdikkie uit de jaren 1900 tot 1924(!) Waarin ze 9x kampioen werden, verdikkie alweer 100 jaar geleden. Dat is niet meer benoemdwaardig, Sampdoria wel: met EL titel in 1990, Scudetto in 1991 en in de tussen 1980 en 1990 4x Coppa, veel ouders van VZ leden, of als je zelf 45 bent, hebben dat nog meegemaakt.
 
marieke90
 
26
2 augustus 2020 om 22:51
Was toch geen rode kaart,maximaal geel..
 
Medellin
 
24
2 augustus 2020 om 22:52
Wist niet dat Amrabat daar speelde.wel mooi om te zien hoe die Italianen dat doen. Huren hem van Brugge, lichten de aankoopoptie van 3.5 miljoen euro en verkopen hem dan voor 20 miljoen euro. Iedereen blij, Italianen hebben hun geld en Amrabat maakt een mooie transfer en staat er weer goed voor.
 
Ziyechgoat22
 
4
3 augustus 2020 om 15:06
Amrabat is door de grootste sportkrant van Italië uitgeroepen tot beste middenvelder van de Serie A. Als hij bij Fiorentina weer een goed seizoen draait dan staan de Europese topclubs in de rij, en dan mag Feyenoord zich best achter de oren krabben. Uiteindelijk is het de schuld van Gio, die Amrabat steeds als linksback opstelde.
 
Ziyechgoat22
 
2
3 augustus 2020 om 15:07
*rechtsback
 
Jorinus
 
8
2 augustus 2020 om 22:54
Dank de goden dat Genoa het vege lijf opnieuw heeft kunnen redden (zelfde manier als vorig jaar trouwens). Die hulp hebben ze namelijk denk ik wel gebruikt afgelopen seizoen. Nu maar hopen dat Davide Nicola het vertrouwen krijgt voor het hele volgend seizoen. Voor de corona-break leek hij in ieder geval Genoa zowaar goed te laten voetballen. Maar goed, na duizendmaal afgelopen 10 jaar te hebben aangekondigd de club te verkopen zit die gek van een voorzitter er nog steeds...lecce, jammer voor ze. Speelden in ieder geval niet terughoudend dit seizoen. Is de 3-4 uitslag wel exemplarisch voor. Alleen is hun voetbal simpelweg niet goed genoeg voor de Serie A, hoe leuk het er ook bij vlagen kan uitzien. Gelukkig komen er twee zuidelijke clubs voor terug in de Serie A.
 
StefGenoa
 
6
2 augustus 2020 om 23:18
We hebben inderdaad erg veel geluk gehad. Als we niet stand hadden gehouden in Lecce (erg belangrijke 2-2 toen met 10 man) of we in eigen huis niet in de slotfase hadden gewonnen tegen Lecce, dan waren we nu gedegradeerd. Persoonlijk denk ik dat we dit jaar het slechtste voetbal hebben gespeeld in de Serie A. Verschil is alleen dat we wat meer individuele kwaliteit hebben dan een Brescia of Spal. Verdedigend was het bij tijd en wijle echt lachwekkend, aanvallend hebben we met o.a. Pinamonti en Favilli twee spitsen van Serie B-niveau. Sanabria is de enige redelijke spits die we hebben, maar dat is ook geen echte doelpuntenmachine. Het middenveld was misschien nog wel de zwakste plek. Schone per direct verkopen, is echt niet (meer) goed genoeg om mee te kunnen in de Serie A. Lerager gaat nog wel, Behrami, Cassata en Jagiello zijn maximaal leuke spelers voor in de breedte. Het is dat er met Benevento en Crotone reeds twee clubs gepromoveerd zijn die ik niet heel hoog inschat, want met dit beleid gaan we gewoon een keer degraderen.
 
StefGenoa
 
13
2 augustus 2020 om 23:04
Wat was het commentaar van Schelvis weer om te janken zeg. Ik geloof dat hij wel twintig keer heeft gezegd dat de oud-Genoa spelers in de selectie van Verona (met name Veloso en Gunter) ons een flink handje hebben geholpen, door te verzaken tijdens de wedstrijd. Wat een onzin, Verona was vanavond niet veel beter of slechter dan de afgelopen weken. Verder wel mixed feelings na deze wedstrijd. Erg blij dat we weer een jaartje hebben overleefd in de Serie A, maar erg jammer dat het ten koste moet gaan van een mooie club als Lecce. Daarnaast denk ik ook dat Lecce lijfsbehoud qua voetbal meer had verdiend dan wij, alleen hadden zij op de belangrijke momenten (o.a. een late tegengoal bij Genoa - Lecce) net even wat pech. Hopelijk keert Lecce volgend seizoen direct weer terug. Hopelijk gaat er volgend seizoen ook een flinke bezem door de selectie. Zapata, Cassata, Schone, Pinamonti, Favilli, etc.; allemaal per direct verkopen of verhuren. Er moet om spelers als Perin, Romero (hopelijk kunnen we hem nog een jaartje huren van Juve), Soumaoro, Falque, Criscito en eventueel nog Lerager en Ghiglione een nieuw elftal bouwen. Spelers als Barreca, Masiello, Sanabria, Behrami en Pandev kun je prima behouden als spelers voor de breedte. Vooral twee of drie nieuwe middenvelders, een echte spits en een centrale verdediger zijn van essentieel belang. Al vrees ik voor het ergste volgend jaar, mocht onze 'geweldige' voorzitter Preziosi weer niet vertrekken.
 
Joshp
 
2
2 augustus 2020 om 23:26
De kans bestaat wel dat Romero nog een jaar gehuurd kan worden, bij Juventus centraal achterin hebben ze vrij veel opties en hoewel Romero het goed doet en zich sterk ontwikkeld denk ik dat hij nog niet bij Juventus zal terug keren komend seizoen
 
StefGenoa
 
2
2 augustus 2020 om 23:39
Ik denk inderdaad niet dat hij kans heeft op speelminuten bij Juve, maar ik kan me goed voorstellen dat zowel Romero als Juve willen dat hij minuten gaat maken bij een betere ploeg. Ik verwacht dat hij bij een Atalanta, Fiorentina of Lazio ook gewoon in de basis komt te staan. Erg goede en felle verdediger, hij pakt alleen nog wel teveel domme gele kaarten.
 
Joshp
 
1
2 augustus 2020 om 23:47
Ja klopt, ontwikkeld zich er sterk en wordt ook uitgebreid gevolgd door Argentinië. Voor z'n ontwikkeling zou het goed zijn naar een team als Fiorentina te gaan en een jaartje naast Pezzella te spelen. Hij pakt inderdaad zoals je zegt wel nog te veel gele kaarten, maar dat zit een beetje in z'n spel opgesloten
 
Jesaja
 
9
2 augustus 2020 om 23:06
Laten we eerlijk zijn die spelers van Hellas vonden het wel best toch? Die tweede goal kom op zeg. Zelfs in het amateurvoetbal wordt niet zo slecht verdedigd
 
Marseillefan93
 
13
2 augustus 2020 om 23:14
Voor de hoeveelste keer is Genoa nu als 17de geëindigd in de afgelopen 10 jaar? Ongekend zeg. Mooie club, maar dit kan niet heel lang meer goed blijven gaan zou je zeggen.
 
StefGenoa
 
8
2 augustus 2020 om 23:24
Te vaak helaas. Elk jaar hebben we het geluk dat de drie promovendi uit de Serie B erg zwak zijn; zo ook volgend jaar met Benevento en Crotone. Wanneer bijvoorbeeld Palermo, Catania en Chievo promoveren en weer draaien op hun oude niveau (middenmoot Serie A), dan hebben we echt een probleem. Ook een Serie A van 18 teams kan de doodsteek zijn voor ons. Met Preziosi aan het roer zie ik helaas niet veel veranderen, het is echt hopen op een nieuwe eigenaar.
 
Marseillefan93
 
8
2 augustus 2020 om 23:37
Benevento heeft toch juist ambitie dacht ik? Willen Glik en Remy halen
 
StefGenoa
 
6
2 augustus 2020 om 23:44
Ambitie hebben ze wel inderdaad, maar dat hadden ze bij de vorige promotie ook. Bleek toen toch vrij lastig om als relatief onbekende naam spelers van kaliber te halen. Zou wel erg leuk zijn als ze volgend seizoen wel spelers van naam (zoals Glik en Remy) kunnen halen.
 
Benzema20
 
2
3 augustus 2020 om 09:38
Lecce speelde pas 1 seizoen serie a niet 2 . Verder speelt Genoa zich weer veilig net als vorig seizoen op de laatste dag . De club is toch veel afgezakt zeg net als Udinese. Benevento en Crotone komen weer in de serie a. Knap wat deze toch kleine clubs presteren maar ik zie toch liever weer teams als Perugia Bari Palermo Pisa etc in de serie a .
 
daviddaan
 
0
3 augustus 2020 om 12:31
Bari is failliet toch? Of spelen die nu onder een andere naam? Prachtig stadion hebben ze ook
 
Benzema20
 
0
3 augustus 2020 om 19:44
Bari was toen inderdaad failliet en terug gezet naar de serie d . Net als Palermo en Catania volgens mij . Volgens mij is Bari nu wel terug in de serie c . Heel veel mooie clubs in Italië die helaas ten onder gaan .