Analisten van Veronica Inside zijn volledig eensgezind over Onana
Vrijdag, 26 november 2021 om 22:35

André Onana heeft woensdagavond een meer dan uitstekende indruk gemaakt op de analisten van Veronica Inside. Johan Derksen, René van der Gijp en Valentijn Driessen zijn het erover eens dat de 25-jarige doelman vanaf nu onder de lat moet blijven staan bij Ajax. "Nee, ik was totaal niet verbaasd dat Erik ten Hag hem opstelde", aldus Driessen. "Wat een keeper, zeg!"

Ook Derksen prijst Ten Hag voor de basisplaats van Onana tegen Besiktas (1-2 winst). "Heel verstandig, heel professioneel", aldus Derksen. "Hij is ongeveer drie keer zo goed als zijn vervanger (Remko Pasveer, red.) en het gaat om geld. Ze hebben nu zeventig miljoen euro in het laatje (prijzengeld in de Champions League, red.), als ze verder komen stroomt het geld binnen. Dan heb je er toch schijt aan wat er met die man is gebeurd in het verleden?"

Onana heeft aangegeven na het seizoen transfervrij te vertrekken. Waarschijnlijk gaat de Kameroener naar Internazionale, al wil hij daar nog niets over kwijt. Voor Derksen telt dat echter niet mee. "Hij staat onder contract bij Ajax, hij wordt betaald: opstellen", aldus de analist. "En toch niet het risico lopen dat je met Pasveer uitgeschakeld wordt? Die heeft het hartstikke goed gedaan, maar geen enkele garantie dat hij dat blijft doen."

Driessen vindt ook dat Pasveer uit het doel moet worden gehaald. "Als het één keer fout gaat in die knock-outfase lig je er gelijk uit. Je kan wel wachten totdat hij een fout maakt, maar Onana is gewoon een topkeeper." Derksen haakt daar op in en zegt: "Je hebt de keuze tussen een wereldtopper en een veteraan met veel ervaring. Nou, dan pak je toch die wereldtopper."

Het viel Van der Gijp tot slot op dat Onana goed wordt opgevangen door zijn ploeggenoten. "Wat ik het belangrijkst vond was dat wel heel veel spelers bij Ajax blij zijn met die jongen", aldus Van der Gijp. "Je zag toen ze na afloop stonden in de middencirkel wel dat ze hem allemaal heel aardig vinden. Ze omhelsden hem allemaal. Toen dacht ik: als die spelersgroep er ook helemaal achter staat, tja..."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Zeitgeist
 
33
26 november 2021 om 22:39
Verassend dat deze heren niet bepaald streng zijn jegens loyaliteit naar je werkgever zeg.
 
NJfromVOL
 
23
26 november 2021 om 23:00
Ik denk dat ze naar kwaliteit kijken. Vraag het de Ajacieden ruim 12 maanden geleden naar hun inschatting van kwaliteit van Onana vs Pasveer en het oordeel zou eensluidend zijn. Natuurlijk is Onana veel beter dan eender welke keeper in NL (bijlow natuurlijk daargelaten ) en is het een nobrainer o.b.v. deze argumentatie om Onana (weer) eerste keeper te maken. Ik ben bang dat een deel van de Ajacieden eerst door een soort ontkenningsfase heen moeten voor ze erkennen dat Onana inderdaad de logische en beste keuze is als doelverdediger voor Ajax. Gestolen van Regulator: Hij heeft niet veel gekost, uitmuntend gepresteerd... waarom zou je er dan ook nog eens op willen verdienen?
 
myvision
 
29
26 november 2021 om 23:59
Draai het eens om: Pasveer heeft Ajax ontzettend goed geholpen in de CL, iedere wedstrijd had hij weergaloze Onana achtige reflexen. Hij heeft ons een goal gekost tegen Sporting. Nou, die fouten maakte Onana net zo tegen Spurs. Ajax had voet bij stuk moeten houden om aan te tonen dat je zo niet met de club omgaat. Ik denk dat dit gewoon de laatste wedstrijd in Europa was voor Onana en dat hij allang een akkoord met een Italiaanse club heeft.
 
schijntrap
 
11
27 november 2021 om 10:22
Dat je een betere keeper hebt wil niet zeggen dat je hem nog moet opstellen. Ik vond Pasveer het prima doen en Onana vind ik een dikke clown. Opdonderen met die vent. Wat een gek om 40 meter voor je goal te gaan staan en gelijk weer tijd te rekken. Nee sorry dan zat ik met Pasveer een stuk rustiger op de bank. Nu heb je niks meer aan Pasveer! Overmars had hier voor moeten gaan liggen. Je laat je toch niet zo naaien. Wat een poesje ben je dan!
 
mvbfan
 
11
26 november 2021 om 23:46
2 matwn meten. Mazroui ook aflopend contract maar dat is dan wel ok. Loyaal? Hij is loyaal toch? Hij heeft een fout gemaakt en houdt zich aan zijn contract, hij heeft zich altijd na zijn gebruik ook altijd professioneel opgesteld. En ook niet onbelangrijk.. Succes- waardoor meer geld, is echt wel een stuk belangrijker dan persoonlijke ego.
 
Heuvel 1974
 
17
27 november 2021 om 01:43
Dat is niet met 2 maten meten. Want volgems mij heeft Mazroui geen dooing schorsing aan zijn broek gehad van 9 maanden. Dus is een hele andere situatie.
 
schijntrap
 
7
27 november 2021 om 10:26
Slechte vergelijking zeg maar idd Mazraoui hoef je van mij ook niet meer op te stellen. Zo goed vind ik hem ook niet. Vooral verdedigend heel zwak! Aanvallend wel een leuke klik natuurlijk. Was tegen Besiktas 1 van de slechtste! Ik ben eigenlijk wel voor dat elke speler die niet wil verlengen of de club transfervrij wil verlaten op het tweede plan beland. Door selecteren. Waarom nog investeren in iemand die weggaat?
 
Sta plaats
 
1
27 november 2021 om 12:44
Waarom een contract van 3 jaar geven als je hem toch maar 2 jaar gebruikt?
 
Teesboer
 
5
27 november 2021 om 07:26
Ze kijken naar wie de beste is en daar is geen twijfel over mogelijk.
 
Valkeakoski
 
0
28 november 2021 om 09:48
Och, Derksen en Van der Gijp hebben als het op loyaliteit naar de werkgever toe aankomt ook niet bijzonder veel recht van spreken. ?? Die zitten daar ook alleen maar omdat John de Mol dreigde met een rechtszaak toen de boel op exploderen stond.
 
Ducktaildo
 
24
26 november 2021 om 22:40
Ben het er mee eens. Pasveer blijft gewoon een eredivisie subtop keeper, en dat is gewoon zijn top. Natuurlijk kan hij pieken, maar op je 38ste opeens Champions league niveau zijn? Daar geloof ik echt niet in. Maar volgens gaf André aan in het interview na de wedstrijd dat dit zijn laatste maand is? Tenminste zo interpreteerde ik het, dan moet je Pasveer inderdaad laten staan. Maar wil je een kans maken op überhaupt de CL winnen en André blijft tot einde van het seizoen, dan moet je hem inderdaad opstellen en Pasveer de wedstrijden optellen als André bezig is met de africa cup. Tenminste dat vind ik. En denk dat Ten Hag uiteindelijk hetzelfde gaat denken
 
Shahubsie
 
9
26 november 2021 om 22:53
Het is inderdaad geen keuze of je Onana of Pasveer moet opstellen. Ik snap ook wel alle emoties van wen gedeelte van de fans, maar laten we eerlijk zijn. Onana is een klasse of 2 beter. Met hem ga je miljoenen binnenhalen mits een gelukkige loting. Het zou zonde zijn als je direct Bayern, City of PSG loot.
 
EA_Snorts
 
5
27 november 2021 om 02:45
PSG kan je prima loten hoor, daar ben ik echt niet van onder de indruk. Op papier leuke namen en individueel werreldtop natuurlijk, maar als team en geheel 3x niks
 
SCHUMERT
 
19
26 november 2021 om 22:56
Hoezo stemt 19% op gorter? op basis van wat? Getuigd van weinig kennis, dat zie ik helaas te veel op voetbalzone! Linksom of rechtsom, Onana is gewoon de beste keeper die we hebben. Één foutje van Pasveer wordt de reden dat Onana op goal komt te staan...let maar op! Pasveer; op die leeftijd nog zooo goed, diep respect man!!
 
Pelletje
 
13
26 november 2021 om 23:03
Een foutje zoals Onana die maakte bedoel je?
 
Pelletje
 
33
26 november 2021 om 23:00
Ik snap er echt helemaal niks meer van. Onana heeft 1 redding verricht en hij heeft direct een uitstekende indruk achtergelaten en moet pasveer direct vervangen. Is het omdat hij zo ver van de goal speelt dat iedereen zo hoteldebotel is? Daarnaast nog een ontiegelijk grote fout gemaakt. Bij Onana hou ik ook altijd mijn hart vast hoor.
 
mv010
 
23
26 november 2021 om 23:04
Volgens mij speelde ze tegen de nr 9 van Turkije. In ED en CL keept pasveer tot nu toe prima. Dit gaat nergens over. Ten Hag had hem nooit moeten opstellen. Hij wekt nu de de discussie in de hand.
 
Japie_Krekel
 
16
26 november 2021 om 23:07
Heb je Onana laatst niet voor Kameroen zien keepen ook? Toen keepte hij echt geweldig
 
myvision
 
15
27 november 2021 om 00:02
So what? Is Kameroen-Ivoorkust ineens een klasse of 2 hoger dan Ajax-Dormtund? Lijkt me eerder andersom. Pasveer is gewoon de eerste keeper, Onana heeft allang een akkoord joh. Gesloten boek.
 
Shahubsie
 
10
27 november 2021 om 00:17
Nee niet gezien, zelfs geen samenvatting op youtube. Heb jij wel 2x de volle 90 minuten gezien? Welke memorabele reddingen staan op je netvlies gebrand van die twee wedstrijden? Praat me even bij
 
Japie_Krekel
 
8
27 november 2021 om 01:02
@myvision Onana heeft zich toch ook laten zien tegen Europese topteams toen Ajax de halve finale van de CL haalde? Alle respect voor de prestaties van Pasveer maar Onana blijft natuurlijk de betere keeper
 
schijntrap
 
2
27 november 2021 om 10:28
Ik denk niet dat je een reactie gaat krijgen omdat Japie het helemaal niet gezien heeft. Muhahahaha
 
schijntrap
 
3
27 november 2021 om 10:29
Dat het de betere keeper is betekend niet dat je hem moet opstellen. Dat je ergens voor hebt geleerd betekend niet dat je er verstand van hebt. Dat jij zoveel reacties op deze site hebt geplaats wil niet zeggen dat je altijd nuttige dingen zegt. Etc. Etc.
 
Japie_Krekel
 
2
27 november 2021 om 16:09
@schijntrap denk je dat ik geen betere dingen te doen heb dan hier een heel wedstrijdverslag uit te typen? Als hij niet geloofd dat Onana goed heeft gekeept kan hij toch de wedstrijd terug kijken of een samenvatting opzoeken? Zo moeilijk is dat niet
 
Ducktaildo
 
8
26 november 2021 om 23:20
Ja en Pasveer heeft 3 ballen van Haaland tegengehouden, en het is opeens een geweldenaar? Pasveer kon Jeroen Zoet nog geen eens uit de basis spelen als ervaren rot, en nu is die opeens beter dan André die Ajax dat CL seizoen gewoon naar de halve finale heeft gekeept? Pasveer heeft volgens mij nog geen eens een club naar de halve finale van de knvb beker gekeept. Allemaal waan van de dag, net zoals vorig seizoen met Stekelenburg die opeens weer was ontdaan van zijn wortels op de bank.
 
Goed verhaal
 
8
27 november 2021 om 01:35
Niemand zegt dat Pasveer beter is. Maar dit artikel slaat echt alles. Die wijven aan tafel daar hebben afgelopen jaar Onana helemaal afgezeken en mocht hij nooit meer op goal staan bij Ajax, vervolgens keept hij een matige wedstrijd tegen Besiktas en Pasveer is afgeschreven, op basis van wat? Nu lees ik dat velen allemaal de “experts” naschrijven. Is er iemand op dit forum dat nog een eigen mening heeft? Ondanks dat Pasveer een mindere keeper is, doet hij het uitstekend. Maar omdat deze mannen allemaal een natte plasser krijgen van een wereld keeper op goal, is het toch maar verstandig om hem op te stellen als het om de prijzen gaat? Make up your fucking minds!
 
Ducktaildo
 
2
27 november 2021 om 01:59
Nee jij bent de enige met een eigen mening, wil je nou een sticker? Overigens bestaat je betoog uit allemaal onwaarheden, dus denk dat de sticker toch achterwegen blijft.
 
ForRoma
 
1
27 november 2021 om 08:25
Heracles Almelo naar de finale gekeept destijds en afgelopen seizoen Vitesse
 
Goed verhaal
 
0
27 november 2021 om 09:53
Goed argument Duckdildo, weinig inhoud
 
schijntrap
 
1
27 november 2021 om 10:34
Goed verhaal, goed verhaal! Helemaal mee eens. Fijn dat er ook nog mensen zijn met een eigen mening. Van mij krijg je een sticker! Ducktaildo krijgt van mij 1 deugpunt
 
Ricardode Oliveira
 
7
26 november 2021 om 23:00
Je verdient al niks meer aan Onana, dus dan maar geld verdienen met hem door verder te komen in de CL. Het beste team moet spelen en als dat met Onana is altijd doen.
 
NJfromVOL
 
8
26 november 2021 om 23:07
Alsof het alternatief Pasveer zo veel geld gaat opleveren... Ook niet. Dus inderdaad de beste keeper, Onana, pstellen.
 
jeroen200
 
11
26 november 2021 om 23:02
Dat Onana een topper is staat buiten kijf. Ik snap alleen niet dat die jongen naar Inter wil. Qua salaris zal hij er tegenwoordig niet meer echt op vooruit gaan, Serie A is met alle respect ook niet meer wat het geweest is en het is maar de vraag of hij CL speelt. Het Ajax van de laatste jaren is van een hoger niveau dan Inter. Daarnaast is racisme in Italië echt heel erg triest onder de meerdere supportersgroepen. Alleen de absolute wereldtop vind ik voor hem een stap omhoog tov Ajax
 
Ijsmuts
 
6
26 november 2021 om 23:14
Tsja, de eredivisie stelt tov de serie A geen reet voor. Ajax speelt 2x tegen psv en de aartsrivaal verslaan ze doorgaans met gemak. Dan hou je een hoop wedstrijden over met groot krachtsverschil. De tegenstand in de serie A is een heel stuk groter. Ajax doet het nu in Europa uitstekend maar we moeten ook niet doen als het de normaalste zaak van de wereld is dat zij daar een kwartfinale halen, want dat zijn uitzonderingen.
 
MISTERAFCA
 
5
26 november 2021 om 23:41
Onana deze minuten geven zodat hij er staat als het nodig is, prima. Bij blessure pasveer dus. Anders deze nare werknemer niet opstellen. Driesen bralt weer over 1 foutje in de knockout. Zoals Onana tegen Liverpool bijvoorbeeld?(weet was in de poule) Die koste ons ook ee volgende ronde als je zo ga beredeneren. Wat een droeftoeter die man. Bijna elke fout van een keeper is een fatale. Pasveer verdient zijn plek. Onana verdient helemaal niets.
 
TilburgAjax
 
5
27 november 2021 om 00:36
Dat je Derksen, vd Gijp en Driessen “analisten” durft te noemen vind ik toch wel de grootste grap van vanavond. Nog groter dan de stelling dat Onana na 1 degelijk optreden ineens de plek van Pasveer zou moeten innemen. Prima om Onana ritme op te laten doen en Pasveer rust te geven. Onana deze winter proberen te verkopen, wat met de Africa Cup in januari lastig genoeg is, lijkt me het doel.
 
Rensleyvan Eiter
 
1
27 november 2021 om 09:13
Keepers, aparte plek in een elftal. Of onana al jaren de beste keeper van de eredivisie is hoeft je niet over te discussieren. Onana heeft het constant over geloof. Nou wat mij betreft moet hij gelijk daarmee stoppen. Een gelovige zou bijgetekend hebben zodat Ajax die zijn salaris 9 maanden doorbetaald heeft door een "fout" wat kan verdienen. Dan kan je alsnog afspreken dat je aan het einde van het seizoen voor een gelimiteerd bedrag mag vertrekken. Maar keepers dus. Als je hem nu laat staan kan je er zeker van zijn dat je Pasveer kwijt bent. Die gaat dan nooit meer presteren. En als je zijn geschiedenis bij Psv bekijkt weet je dat je ook de sfeer gelijk bederft. Keepers, apart volk hoor ik zo vaak.
 
 
1
27 november 2021 om 09:20
Wat een geluk weer , als pasveer een fout maakt lig je uit de cl, net alsof onana geen fouten kan maken. Zie Liverpool ajax vorig jaar??. Zelfs onana kan fouten maken en dan kun je ook uit de cl liggen.
 
Marcel0306
 
3
27 november 2021 om 09:25
Je moet mijn inziens de beste van de 2 opstellen. En dat is (vindt ik) Onana. Ja hij heeft een fout gemaakt, en wilt zijn contract niet verlengen. Maar dat is zijn keuze die hij mag maken. De spelers onderling accepteren Onana ook nog steeds. En hij ligt zover wij dat kunnen beoordelen goed in de groep. Was dit niet het geval geweest dan had je hem er buiten moeten laten. Was ook weer mooi om hem zo ver voor de goal te zien mee doen. Al is dit natuurlijk een mooi pluspunt en gaat het om ballen tegen te houden.
 
schijntrap
 
2
27 november 2021 om 10:32
Zeker mag hij dat net zoals Ajax ook kiezen om mag kiezen om hem niet op te stellen. Was helemaal niet mooi om hem zo achterlijk voor die goal te zien. Dat heb ik nog nooit een keeper zien doen en het ging ook maar net goed. Als die speler niet was uit gegleden was hij de grootste clown ever geweest!