Ancelotti heeft woede-uitbarsting op persmoment en weigert duel te bespreken
Zondag, 21 mei 2023 om 22:23

Carlo Ancelotti is woest aangeschoven bij de persconferentie na afloop van het duel tussen Valencia en Real Madrid (1-0). De trainer van de Madrilenen is verbijsterd over de wijze waarop Vinícius Júnior bejegend werd door de fans van Valencia, die gedurende een groot deel van de wedstrijd 'mono' (vertaling: aap) zouden hebben geroepen. Rond de 72ste minuut barstte de bom en werd Vinícius woest op de racistische fans en hij dreigde te stoppen met spelen, maar uiteindelijk werd er niets gedaan aan de situatie. Ancelotti haalt uit naar de organisatie van LaLiga.

Halverwege de tweede helft van de ontmoeting in Mestalla ontplofte Vinícius vanwege het vermeende racistische gedrag van de thuisfans. De Braziliaan wees de fan aan die met een megafoon andere supporters zou hebben opgezweept en herhaaldelijk 'mono' zou hebben geroepen, maar Valencia greep niet in. Uiteindelijk speelde Vinícius gepikeerd verder en werd hij na meerdere provocaties verleid tot het uitdelen van een klap aan Hugo Duro in de blessuretijd. Voor die actie kreeg de aanvaller een directe rode kaart van arbiter Ricardo de Burgos Bengoetxea.

Ancelotti kan niet geloven dat de wedstrijd niet definitief werd gestaakt, zo maakt hij duidelijk tijdens de persconferentie na afloop. "Ik ga hier niet over voetbal praten. Waar wel over? Nou, over wat er vandaag is gebeurd. Dat een heel stadion aap roept naar een speler en dat een coach vanwege racisme erover na moet denk om te wisselen. Er is iets goed mis in deze competitie. De enige optie is de wedstrijd definitief staken."

"Ik sprak tijdens de wedstrijd al met Vinícius en vroeg hem of hij wel door wilde spelen, want de sfeer in het stadion was zeer vijandig", vervolgt Ancelotti. "Ik wilde hem eigenlijk wisselen: spelen in een racistische sfeer vind ik een slecht plan. Het is mij nog nooit overkomen dat ik nadenk over een wissel vanwege racisme, en niet vanwege een zwak optreden. Het is onnacceptabel en LaLiga heeft een groot probleem dat niet Vinícius is. Ze gooien een bal op het veld als wij in de aanval zijn, ze beledigen Vinícius de hele wedstrijd en uiteindelijk moet híj eraf met rood? Waar hébben we het over?", foetert de keuzeheer.

Valencia heeft middels een statement gereageerd op de verschrikkelijke gebeurtenissen in het Mestalla en neemt afstand van de aansprakelijke fans. De club geeft aan het voorval tot op de bodem uit te zoeken en op te treden tegen de schuldigen. Tegelijkertijd bekritiseert Vinícius via Instagram de organisatie van de competitie. "De prijs voor de racisten was mijn rode kaart. Dit is geen voetbal, dit is LaLiga." De buitenspeler refereert met zijn laatste zin op ironische wijze aan de slogan van LaLiga, 'Dit is voetbal, dit is LaLiga'.

Meer nieuws
   
19:09
19:09
Blunder stadionspeaker leidde tot hilariteit bij Roda: 'Tranen over de wangen'
2
   
19:00
19:00
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
   
18:31
18:31
Edinson Cavani bezorgt Boca zege met schitterende vrije trap in blessuretijd
0
   
17:56
17:56
PSV wil ondanks CL-miljoenen verkopen; Joey Veerman sluit transfer niet uit
19
   
17:23
17:23
Union Sint-Gillis verslaat Van Bommels Antwerp en wint eerste beker sinds 1914
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
Soccerfan_1
 
38
21 mei 2023 om 22:27
De halve wereld mag zo langzamerhand wel eens een anger management cursus gaan volgen. Wat is er in hemelsnaam aan de hand zeg.
 
Rooiedraad
 
25
21 mei 2023 om 22:44
Het begint wel bijzonder te worden hoeveel problemen er de laatste twee jaar zijn op de tribunes. Niet alleen hier in Nederland dus. Als ik zie dat een speler van PSG een corner moet nemen met beveiliging van een halve ME-eenheid in een uitwedstrijd van Marseille. Of als ik alle bezeten mensen zie die op de tribunes zitten bij zo'n wedstrijd als vandaag. Ik begrijp niet waar alle haat en vijandigheid vandaan komt. Of laat ik het zo zeggen. Ik begrijp niet waarom mensen dit ineens zo uitbundig moeten uitten?
 
Soccerfan_1
 
12
21 mei 2023 om 23:49
Ze geven de Corona tijd continu de schuld. Nou dat is het totaal niet. Tis echt zo apart hoe mensen tekeer gaan tegenwoordig
 
GeenInspiratie
 
41
21 mei 2023 om 23:57
Dat is het dus wel, zeker in de leeftijdscategorie 18-30. Mensen onderschatten echt gigantisch hoeveel impact die periode op die leeftijdsgroep heeft gehad. Het niets mogen doen, altijd op de laatste plaats staan. Er is als het ware 2 jaar aan ‘socialiseren’ verdwenen en daar is egoïsme en frustratie voor teruggekomen.Ik snap dat het populair is om te zeggen ‘ze moeten zich niet aanstellen’ en die reactie zal ik nu ook wel krijgen. Maar als iemand van 24 die gigantische veranderingen in zowel individuen als groepen heeft waargenomen bij leeftijdsgenoten in elke ladder van de samenleving (tot aan topsporters en leidinggevenden), kan ik heel veilig en zeker zeggen dat het corona tijdperk een behoorlijke verharding heeft veroorzaakt.
 
Wastum
 
16
22 mei 2023 om 02:44
Het probleem was zich voor Corona al aan het ontwikkelen, alleen hebben die lockdowns behoorlijk wat stilstand teweeg gebracht. Is allemaal geestelijke gezondheid, maar dat is in deze tijd vooral ook door Social Media en nog heel veel andere factoren aan her verergeren, met steeds schandaliger gedrag als gevolg
 
kingbolo
 
9
22 mei 2023 om 04:18
Op je 18e beginnen met socialiseren? Nu snap ik waarom er zoveel asocialen rondlopen in dit land
 
GeenInspiratie
 
15
22 mei 2023 om 09:12
En dit soort kortzichtige reacties als die van kingbolo zeggen natuurlijk genoeg. Je snapt zelf toch ook wel dat je gigantische stappen gaat zetten zodra je je in het uitgaansleven mengt? Of moet ik nou echt alles helemaal uitleggen in Jip en Janneke taal zodat je niet zelf hoeft na te denken?
 
toss
 
19
22 mei 2023 om 07:10
Er is heel veel aan de hand. Beste mensen, de oorlog, hogere kosten waardoor schulden, corona en het gestoorde beleid, vaccinaties met schade. Voortdurend worden mensen overheerst en bang gemaakt.Zo krijg je de mensheid in verdrukking en ontstaat er ellende.Tja....degene die er iets over hebben gezegd werden/ worden vaak belachelijk gemaakt en weggezet als mafkees.Er zit echter een flinke agenda achter hetgeen wat er laatste jaren gebeurd en wat voor de corona ook al gaande was.Er zijn nog steeds bepaalde personen (juridisch) die hier beter van worden en baat hebben bij laatste ontwikkelingen. Diezelfde mensen waren ooit grondlegger van het westerse kapitalistische systeem waarin de ontwikkeling en welzijn van mensheid alles behalve centraal staat.Jij bent maar een werker, dit systeem dienend. Een soort van slaaf denk ik dan, die vooral blij is met hoe goed er voor je gezorgd wordt in dit land en hoe goed we het materialistisch hebben. Alsof het daarom gaat in het leven.Het leven is gemaakt.Ik weet het, de waarheid is hard. Het liefst ontkennen we deze en blijven we onze ogen sluiten en vol onbegrip afvragen waarom?De oplossing is voor iedereen: ga naar binnen, ontdek wat je raakt, ontdek wie jij bent en laat je niet meeslepen door deze beïnvloeding (programma`s). Raak vrij van oude patronen, van angsten.Of blijf alles verwerpen en ontkennen, ook prima. ??De wereld blijft in de tussen tijd (door) draaien, je hebt enkel jezelf nog in de hand.
 
lwd12
 
4
22 mei 2023 om 12:19
@toss. Racisme was er al voordat je gestelde complot begon. Gestoord gedrag is er door de eeuwen heen. Puur anderen afwijzen omdat ze anders zijn, is al sinds mensenheugenis aan de gang. Deze gekken zijn niet door Corona of een vaccin zo geworden. Die hebben dit idiote gedrag aangeleerd. Maar complotten waar jij in gelooft die zie ik niet en zijn er volgens mij ook niet. Maar proost als je weer eens met Baudet, Engels en Co aan het drinken bent.
 
Rooiedraad
 
60
21 mei 2023 om 22:27
Schandalig vertoon van zowel de spelers als de fans van Valencia. Daarnaast maakt de La liga zichzelf belachelijk als ze hier niks op uit doen.
 
Sulejmanii
 
118
21 mei 2023 om 22:29
Geweldige reactie van Ancelotti, om zich zo kranig achter zijn speler te scharen. Zou inderdaad ook echt mooi zijn, als La Liga eindelijk adequaat ingrijpt tegen racistisch tuig. Maar ook tegen andere misdragingen en iedere andere vorm van wangedrag wat er vaak mee gepaard gaat.
 
KEIZER!
 
20
21 mei 2023 om 22:33
Prima reactie. Zelf heeft die er niks aan gedaan. Slap gedoe. Gewoon met 22 man vertrekken.
 
fceindhoven030
 
26
21 mei 2023 om 23:17
Vind het eigenlijk sowieso een zwak team qua leiderschap. Bijna niemand die het voor Vini opneemt behalve Rudiger. Aanvoerder nergens te bekennen. Toch wel anders dan toentertijd met Ramos en Casemiro.
 
Daphim
 
32
21 mei 2023 om 23:40
Ja ik vind Rudiger merkwaardig gedrag vertonen soms, maar die heeft bij mij heel veel respect verdiend. Professioneel geprobeerd zijn teamgenoot tr helpen en te behoeden voor erger.
 
stpn84
 
18
21 mei 2023 om 22:43
Andere misdragingen zoals het slaan van een tegenstander? Begrijp me niet verkeerd, ik begrijp de frustratie. En het is diep triest. Maar kijk ook even naar de eigen speler, hoe vaak provoceert hij met z`n domme dansjes en dat gegrijns. Net als het applaudiseren voor die kaart. Hoe onterecht het ook voelt, hij slaat zelf die speler. En ja, die wurggreepspeler had van mij ook een kaart mogen krijgen, maar het was wel duidelijk dat die hem juist weg probeerde te trekken (op een domme manier). Edit: "Ze gooien een bal op het veld als wij in de aanval zijn, ze beledigen Vinã­cius de hele wedstrijd en uiteindelijk moet híj eraf met rood? Waar hã©bben we het over?”, foetert de keuzeheer." Heb het meer over dit stuk. Hij moest er niet af omdat hij reageerde op racistische uitlatingen (waar ik ook schande over zou spreken), hij moest eraf omdat hij ging slaan. Daar staat gewoon 1 duidelijke straf op.
 
Kelsb01
 
59
21 mei 2023 om 23:01
Die keeper stormt het doel uit om daarna Vinicius aan te vallen maar om een of andere zien jij en de VAR alleen het slaand moment van Vinicius.. Er zijn wel meedere slagen uitgedeeld in die scrimmage.. Waarom alleen Vinicius met rood er af sturen.. M.a.w de scheidsrechters in LaLiga zijn allemaal incompetent.. Niet vreemd dat het niveau van de competitie als maar achteruit gaat..
 
RM1335
 
9
22 mei 2023 om 00:45
Dit was De Burgos. Als hij fluit is het altijd chaos en verliest Real vrijwel altijd punten. Die idioot en Hernandez Hernandez zijn de twee die het niet eens proberen te verbloemen. Is al iets van sinds jaar en dag. Toen de wedstrijd begon en ik zag wie er floot, wist ik al dat we hier nooit gingen winnen.
 
Formus
 
9
21 mei 2023 om 22:56
Sule, vind het jammer dat Ancelotti niet gewoon vertrokken is met zijn team. Een echt statement maak je door weg te gaan van het veld. Liefst alle spelers, maar iig je eigen team. Dan maar 0-3 uitslag, dan maar punten in mindering. De ophef die zoiets zou veroorzaken, maakt dat het echt de moeite waard is imo. En dit mag hard aangepakt worden. Ook in NL nog steeds. Maar daar pakken we liever de lege plastic bekertjes gooiers aan ??
 
Martijn R
 
4
22 mei 2023 om 02:01
Aan de andere kant is het ook wel weer makkelijk meteen 'racisme' te roepen. Er spelen voor Valencia zat donkere jongens. Er is ook geen onvertogen woord gevallen richting Tchouameni, Camavinga, Rodrygo, Mendy, Alaba of Militao. Het is natuurlijk niet dat ze dan denken: "al die jongens, prima. Maar Vinicius kan écht niet vanwege zijn afkomst!" Nee, natuurlijk niet. Die jongen roept gewoon een geweldige antipathie op. En de toeschouwers reageren daar verkeerd op. Die moeten ook weten dat dit in deze tijd, zelfs als je het niet zo bedoeld, best onhandig is. Zing vooral dat zijn moeder een 'h**r' is, maar iemand op deze manier proberen te beledigen wordt al snel - al dan niet terecht - enorm uitvergroot.
 
Rochus
 
43
22 mei 2023 om 07:11
Huh lees ik dat nu goed. Iemand massaal uitschelden voor aap, op basis van zijn huidskleur. En jij betwijfelt of dit racisme is? Gewoon verbaasd over zoveel domheid
 
RM1335
 
10
22 mei 2023 om 07:52
Verbaasd dat je verbaasd bent Rochus. On topic: er was ook een andere idioot die beweerde dat dit maar 1 of 2 keer gebeurd is, terwijl dit elke uitwedstrijd gewoon raak is.
 
Goat10
 
0
22 mei 2023 om 10:37
Racisme moet bestraft worden, laat dat duidelijk zijn. Maar het is niet toevallig dat het elke keer iets met Vini is. Hij is zelf ook een grote provocateur, daagt spelers uit, maakt gebaren naar de fans ook. Dan krijg je ook reacties van de fans. Waarom worden Camavinga of Alaba nooit uitgefloten. Je moet u als spelers ook normaal gedragen, Vini mag ook best wel naar zichzelf kijken wat zijn gedrag betreft.
 
real8madrid
 
1
22 mei 2023 om 17:01
Je kan hem een irritante speler vinden, daar zijn zat redenen voor maar dat hij gebaren maakt naar de fans en dus reacties kan verwachten is een grote leugen. Die gebaren zijn het gevolg van zijn frustratie NA racisme, niet andersom.
 
BellaPartita
 
52
21 mei 2023 om 22:29
Zoals Ancelotti zegt, het is diep triest dat hij uberhaupt moest nadenken om een speler te wisselen om hem te beschermen. Racisme is gewoon zwaar k*t kan ik uit ervaring spreken. Uit ervaring weet ik dat het 100x pijnlijker is dan dat je voor hoerenjong of oid uitgemaakt wordt (wat zeg maar iedereen voor uitgemaakt kan worden). Lastig uit te leggen waarom, maar racisme raakt je veel persoonlijker.
 
SuperMario-010
 
28
21 mei 2023 om 22:34
Denk dat je het nog wel breder kunt trekken. Iemand als minderwaardig zien om zijn uiterlijke kenmerken is gewoon zo triest. Zelf snap ikzelf nooit zo goed waarom je iemand pijn wilt doen door dat hij of zij er anders uit ziet
 
SuperMario-010
 
24
21 mei 2023 om 22:29
Niet de eerste keer dat dit gebeurt. La liga 1 grote schande. Corrupt zooitje.
 
unitedtoglory
 
50
21 mei 2023 om 22:30
Het feit dat Vinicius op Europees niveau altijd gerespecteerd wordt zegt denk ik wel genoeg over waar het aan ligt. Vinicius moet lekker naar de premier league komen
 
Settler11
 
14
21 mei 2023 om 22:31
Je zou bijna neigen naar de voetbaltijdperk van een paar jaar geleden: geen publiek.
 
stpn84
 
9
21 mei 2023 om 22:44
Alleen uitpubliek? Nee, dat gaat wel gezellig worden inderdaad.
 
Tijger-wit
 
25
21 mei 2023 om 22:33
Eindelijk eens wat tegengas van Real Madrid en zijn coach. In Nederland gaan we naar binnen als er een bekertje bier op het veld terecht komt maar in Spanje mag je 1 speler anderhalf uur racistisch bejegenen. Hopelijk gaat er nu wat veranderen want dit kan echt niet langer doorgaan zo.
 
Redisthecolour
 
24
21 mei 2023 om 22:36
Loop gewoon met z'n allen van het het veld af, dan maak je in ieder geval een statement.
 
arsenal890
 
4
22 mei 2023 om 08:42
Snap ook echt niet dat de aanvoerder van real niet zegt van kom we stoppen er mee. Ramos had dat vast en zeker gedaan
 
SergioRamosHM
 
32
21 mei 2023 om 22:40
Erg zwak Valencia om na afloop een statement te maken. Waarom niet tijdens de wedstrijd opgetreden? Ze accepteren het gewoon en vinden de 3 punten belangrijker, de spelers van Valencia idem. Een grote schande.
 
Valencios
 
11
21 mei 2023 om 22:54
Valencia heeft 2 a 3 jaar geleden geprobeerd het voortouw te nemen in de strijd tegen racisme, werden door de bond en de overige Liga clubs de deur gewezen terwijl er toen zelfs audio bewijzen waren…Zou natuurlijk mooi zijn als de thuisclub een keer het voortouw zou nemen om zelf het veld af te lopen, maar of we dat ooit nog gaan meemaken? Als de bezoekers het veld aflopen zie je de thuisclub altijd “ineens” alle zeilen bijzetten om het zaakje te sussen tijdens de wedstrijd, maar daar had Real Madrid vandaag schijnbaar ook geen zin in.
 
SergioRamosHM
 
7
22 mei 2023 om 07:30
Ze nemen zo het voortouw dat de politie iemand met een microfoon dat mensen opdraagt mono-mono te zingen moet verwijderen ipv Valencia zelf? Ze nemen zo het voortouw dat ze zelf na de soort van stillegging niets deden? Ze nemen zo het voortouw dat spelers de boel alleen maar erger maakte door Vini nog meer op te naaien en het opstootje liet escaleren door hem te duwen en te wurgen? Je laatste zin is misschien nog wel erger. Als Real iets had ondernomen dan had Valencia er alles aan gedaan. Geloof je het zelf? Je club is door en door verrot en hopelijk treed LA Liga daar tegenop maar de hoop is denk ik voor niets.
 
CMG-
 
13
21 mei 2023 om 22:44
Zou mij als Real Madrid zorgen maken dat Vinicius toch niet gaat twijfelen om zijn contract te gaan verlengen. Bedoel dit is toch voor niemand leuk? In Europa en vooral tegen de Premier League clubs word die jongen door de tegenstander gerespecteerd als hun fans. Maar in Spanje is dit simpelweg een drama. Ja Vinicius zijn gedrag, makkelijk vallen, dansen, speelstijl helpen hem niet. Maar zo is die jongen nu, probeer hem op een correcte manier te stoppen ipv racisme.
 
yassinwest12
 
43
21 mei 2023 om 22:50
Dat makkelijk vallen klopt ja, maar dan noem je dansen op? Is dat nou echt zo erg? Mag iemand nou ook niet meer dansen.
 
JoshuaK_
 
24
21 mei 2023 om 22:46
Deze woorden zijn niets anders dan mosterd na de maaltijd Ancelotti jij lafaard, als je echt wat waard was had je het team gewoon binnengelaten en was je huiswaarts naar Madrid gekeerd. Altijd maar weer die afkeer over racistische voorvallen, maar nooit doet iemand er ook daadwerkelijk wat aan. Wat boeit een 3-0 reglementaire nederlaag nou, CL voetbal is al verzekerd en alle andere top 4 plaatsen geven aan dat je terecht verloren hebt van een sterker Barcelona. Dit soort lege teksten van Ancelotti kan ik weinig mee aangezien hij in het moment dat hij iets kon, niets heeft gedaan. Daar gaat het uiteindelijk om.
 
Los Canario
 
0
22 mei 2023 om 09:55
Ik zou het team op het veld laten stoppen met voetballen, een tegendoelpunt incasseren zonder weerstand en vervolgens weigeren de aftrap te nemen.
 
Valencios
 
6
21 mei 2023 om 22:47
Makkelijk en politiek correct statement vanuit Valencia, fan zal opgespoord worden en een stadionverbod krijgen zoals ze vorig seizoen bij Granada ook al deden na het incident met Akapo(Cadiz) en vervolgens word alles weer vergeten… Real had net zoals Valencia 2 jaar geleden bij Cadiz massaal van het veld moeten stappen, zelfs als je de wedstrijd alsnog (gedwongen)uitspeeld maak je daarmee nog enigzins een statement wat op zijn minst nog een paar weken herinnerd zal worden en misschien zelfs wereldwijde aandacht gaat krijgen doordat het Real Madrid betreft.
 
Thomas Angelo
 
2
21 mei 2023 om 22:55
De volgende keer als team van het veld aflopen en weigeren om de wedstrijd uit te spelen. De Spaanse bond zal wel boos worden, maar mocht er een sanctie volgen zal het CAS die meteen kwijtschelden.
 
JJUnited
 
4
21 mei 2023 om 23:08
Niks nieuws. Speler wordt racistisch bejegend, wedstrijd wordt gewoon uitgespeeld, opgefokte speler die uiteindelijk rood pakt. Situatie had beter ingeschat moeten worden door die scheidsrechter, maar landen als Spanje en Portugal lopen gewoon wat jaartjes achter in vergelijking met de landen die wat noordelijker in Europa liggen. Vooral op mentaal vlak valt er daar genoeg bij te spijkeren.
 
saljerie34
 
13
21 mei 2023 om 23:53
Want “hier in het noorden” is iedereen wel mentaal in orde? Wat een kansloze reactie
 
JJUnited
 
5
22 mei 2023 om 00:01
Het is zeker niet helemaal in orde. Toch lopen we jaren voor op landen als Spanje, Portugal en vooral Italië. Kunnen wat dit betreft een voorbeeld nemen aan bijvoorbeeld Engeland. Schrikbarend veel racisme in dat land, maar daar wordt er echt veel meer aandacht aan besteed.
 
JorisDR
 
10
21 mei 2023 om 23:42
Eerst Lukaku, nu Vinicius die rood krijgen na slachtoffer van racisme te zijn. Het is geen gemakkelijke job om ref te zijn maar dit kan toch echt niet.
 
alfonsekcei
 
4
22 mei 2023 om 00:59
Nou de rode kaart was gewoon terecht. En die kaart heeft weinig met het racisme te maken. Real had gwn naar binnen moeten lopen, kampioen kan niet meer en cl voetbal hebben we al binnen. Dus waarom niet een keer een echt statement maken.
 
Suavamente
 
3
21 mei 2023 om 23:49
Valencia mocht op zn minst oprechte excuses aanbieden aan Vinicius, lekker zo'n standaard statement.
 
remmers26
 
2
22 mei 2023 om 00:40
Wat een janker zeg. Als ze naar mij roepen : witte! moet ik dan beledigd zijn? Ik ben toch ook wit/blank. Maar als ze roepen, zwarte of donkere is het wel beledigend.. Is hij niet trots dat die zwart is fso?
 
Goat10
 
0
22 mei 2023 om 10:43
Ja tegen een blanke mag je zeggen wat je wilt, maar iemand met een dondere huidskleur beledigen, wordt altijd als racistisch beschouwd.
 
Tikitaka1994
 
2
22 mei 2023 om 16:22
@goat wat lul je nou man, als een blank persoon om zijn huidskleur word beledigd is het ook racistisch. Je ziet niemand hier toch zeggen dat het alleen om donkere mensen gaat of wat voor afkomst. Gaat erom dat je iemand beledigd vanwege zijn afkomst/huidskleur. Je raakt kant noch wal met je nutteloze opmerking in dit gesprek.
 
Tikitaka1994
 
31
22 mei 2023 om 01:36
Met dit soort achterlijke reacties gaat het zeker niet beter worden.
 
Busby
 
1
22 mei 2023 om 10:17
Waar was Benzema die elke dag zich voordoet als Tupac`s neef maar niet eens voor Vinicius kan opkomen?
 
Callejon21
 
1
22 mei 2023 om 17:44
Wat moet Benzema doen dan? De supporter uit het publiek halen en hem een pak slaag geven? De scheidsrechter en verder La Liga zelf zijn hier voor verantwoordelijk.