Anderlecht grijpt in na 'welcome to hell!!!': 'Het is onaanvaardbaar'
Donderdag, 29 november 2018 om 07:53

Anderlecht neemt mogelijk afscheid van Ognjen Vranjes. Na de ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen AEK Athene en Ajax (0-2) plaatste de centrumverdediger een foto op Instagram Stories met het bijschrift: "Welcome to hell!!" Anderlecht is niet blij met de actie van de international van Bosnië-Herzegovina.

"Vranjes gedraagt zich absoluut niet zoals een Anderlecht-speler", aldus bestuurder Michael Verschueren in de Belgische media. "Op en naast het veld moet hij zich als een kampioen gedragen. Wij distantiëren ons van zijn post en zullen een diepgaand gesprek met hem voeren."

Vranjes krijgt in ieder geval een boete, zegt trainer Hein Vanhaezebrouck: "Maar alleen een boete volstaat misschien niet. Vranjes moet zich er bewust van worden dat dit niet kan. Het is onaanvaardbaar dat hij hooliganisme goedpraat", zo citeert onder meer Het Nieuwsblad.

Verschueren wil niet bevestigen dat Anderlecht gaat proberen om de ex-speler van AEK in januari te verkopen: "Maar in de toekomst gaan we het anders aanpakken. Meteen na hun handtekening zullen we twee dagen lang intensief met nieuwe spelers praten en hen echt uitleggen waarvoor Anderlecht staat. Bij Juventus doen ze dat ook en nieuwelingen zijn daar altijd van onder de indruk."

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
4
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
52
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
ThugVz
 
18
29 november 2018 om 08:12
Daar dacht ik ook al gelijk aan. Heb nu al een paar keer naast een Anderlechtsupporter gezeten in het stadion. Dit zou die echt moeten weten.
 
JeffinhoGitano
 
17
29 november 2018 om 08:06
Sommige gasten zijn echt te dom om voor de duvel te dansen. Als je dit post op social media als bekende voetballer dan weet je toch er gaan problemen van komen
 
HullCityAFC
 
31
29 november 2018 om 08:10
Goed van Anderlecht dat ze dit doen, keurig. Je bent natuurlijk wel een volslagen idioot als je dit soort gedrag goedpraat. En (ik heb geen instagram dus kan het niet goed beoordelen) heeft die jongen nou ook een profielfoto met een bivakmuts? Kom op zeg.. je hebt een voorbeeldfunctie. Idioot..
 
Capis
 
10
29 november 2018 om 09:11
Zeker goed van Anderlecht, maar zie dat hij dit jaar pas 5 keer heeft gespeeld en zelfs dan geen 90min. Dan is het altijd wel makkelijk scoren als club, benieuwd wat ze hadden gedaan als het een vaste basis kracht was. Verder volledig terecht dat ze ingrijpen natuurlijk. En wat je zegt wie zet nou iemand met bivakmuts neer als profielfoto. Laat staan als je prof voetballer bent haha.. Dan ben je toch niet helemaal lekker hoor
 
grasveld7
 
4
29 november 2018 om 10:58
``zie dat hij dit jaar pas 5 keer heeft gespeeld en zelfs dan geen 90min. Dan is het altijd wel makkelijk scoren als club, benieuwd wat ze hadden gedaan als het een vaste basis kracht was.`` Hu? Ik zie toch echt dat hij 15 wedstrijden voor Anderlecht heeft gespeeld sinds zijn komst deze zomer. Neemt niet weg dat dit gewoon een oliedomme actie is en een voorbeeld moet zijn voor de supporters en de club. Laat het nu net een club zijn die warme banden heeft met Ajax.. hoe achterlijk kan je zijn.
 
Blieke
 
2
29 november 2018 om 12:55
Er zit inderdaad wel iets van in dat het Anderlecht goed uitkomt. Vranjes is er in geslaagd heel wat negativiteit op de hals te halen in een paar maanden tijd, met name door zijn acties op het veld. Weinig intelligente verdediger die te agressief verdedigt en gewoonweg tekort komt voor een club als Anderlecht. Deze laatste actie kan wel eens de (gewenste) laatste druppel zijn.
 
DenHaag21
 
26
29 november 2018 om 08:17
Dit zijn nog eens maatregelen, niemand is groter dan de club zelf. Ik zou hem verkopen aan Aek, voor een symbolisch bod van 1 euro. Ga jij maar lekker in de ``hel`` voetballen vriend. Oh ja, wel presteren anders komen ze je opzoeken.
 
FCAgga
 
32
29 november 2018 om 08:19
Sowieso een rare snuiter deze jongen. Ik ben een Bosniër en hij is Bosnisch international maar vaak genoeg komt hij aanzetten met tattoos die het Servisch nationalisme verheerlijken. Persoonlijke mening is prima maar je hebt een voorbeeldfunctie, vooral in een land als Bosnië waar de oorlog niet lang geleden heeft gewoed vanwege nationalistische uitingen. Zegt ook wat over zijn IQ. Anderlecht doet er goed aan om hem van de loonlijst te zetten en alle andere ploegen om hem niet aan te nemen.
 
Chanturia
 
9
29 november 2018 om 08:38
Hij komt gewoon uit Banja Luka, de hoofdstad van het servische deel van Bosnië. Logisch dat hij zich een Serviër voelt en door alle spanningen de afgelopen jaren zal dit gevoel alleen maar versterkt zijn. In het Servisch elftal heb je dan weer zo'n nationalistische bosniak die het volkslied van Servie weigert te zingen om het even in perspectief te zetten.. Is Ljajic dan ook een rare snuiter?
 
TheRoscoe
 
23
29 november 2018 om 09:52
Ja?Natuurlijk ben je dan raar. Wat doe je dan in het Servisch elftal? Omgekeerd ook. Wat doet Vranjes dan in het Bosnisch elftal als je zo pro-Servië bent? Wat moet je dan nog serieus nemen?
 
BOSNAPRIDE
 
17
29 november 2018 om 10:09
Allereerst Banja Luka is niet de hoofdstad van het Servische deel, als hij zich servier voelt moet hij niet voor het Bosnisch elftal spelen!! Daar voetballen bosniers ongeacht hun geloof. En adem ljaic is geen nationalistiche bosniak... dan had hij zeker niet gekozen om voor servie te spelen!!! Hoeveel spelers in nl elftal zingen het volkslied niet mee? Zijn dit dan ook rate snuiters? Vranjes heeft op zijn arm een gozer uit de 2de wereld oorlog getatooerd.. die zowel moslims als christen heeft vermoord. Dat is hetzelfde als een speler van het duits elftal een hakenkruis of hitler zou zetten.wat zou de wereld en inclusief jij daar dan van denken? Merk dat je zwaar gefrusteerd bent. Dit is een voetbalforum ga dit soort onzin ergens anders uitkramen.
 
Chanturia
 
3
29 november 2018 om 11:03
Ten eerste is het niet meezingen niet hetzelfde als principieel het er dik op te leggen dat hij niet meezingt uit persoonlijke ''overtuiging''. Ten tweede is het geen geloofskwestie want Miralem Sulejmani zingt bijvoorbeeld wel het volkslied. Ten derde je weet zelf even goed dat B&H bestaat uit twee delen. Srpska (merendeel serviërs) en de federatie (merendeel Bosniak) en dat het overgoten merendeel van Sprska voor afscheiding van de federatie is. Iets wat de laatste tijd een actueel en gevoelig onderwerp is. Hierna wordt er gedreigt door de federatie dat er een oorlog aankomt als ze onafhankelijk willen worden, maar aan de andere kant wordt er gedreigt dat Kosovo erkend moet worden (?). Logisch dat de Servisch nationalisme steeds groter wordt. Ik ben niet gefrustreerd, maar wil het graag in perspectief zetten waarom bepaalde personen bepaalde daden doen en dat het omgekeerde ook gebeurt in Servië door de Bosniërs.
 
BOSNAPRIDE
 
6
29 november 2018 om 11:52
Dit gaat nu wat verder dan een discussie over voetbal. Reageer ik even punt voor punt op je reactie. Officieel is Sarajevo ook de hoofdstad van de entiteit rs. Echter is dat Pale(vanuit daar werd alles bestuurd, en deze regeringen zitten nu in BL. BIH bestaat als een soevereine staat, welke is onderverdeeld in 2 entiteiten en een district. Netzoals bv belgie danwel zwitserland. Welke moslim die voor servie speelt heeft tatooe van een oorlogsmisdadiger? En als je zo goed op de hoogte bent. Weet jij dat de bosniers BV Misimovic verheerlijken(ook een orthodoxe Bosnier). En Vranjes werd ook door veel mensen gesteund(op de bhf na) dit omdat hij altijd 110% geeft voor het elftal. Alleen dit gaat nu te ver. Spijtig om te horen dat er nog steeds wordt gesproken over oorlog. Ipv samen te leven . Jammer dat jij daar anders over denkt. En dat je vol haat zit richting moslims uit bosnie. Snap het vergelijk niet met Kosovo??? In Kosovo hebben altijd meer shiptari gewoon dan serven, en had kosovo altijd een aparte status. Totdat tito dit veranderde. Voor zover ik weet is Bosnie al sinds de middeleeuwen een land en vroeger een koningkrijk? Wat jullie niet gelukt is in de jaren 90 met het 4de leger van de wereld achter jullie. Zal nu ook niet lukken. en echte bosniers ongeacht hun geloof. Zijn trots op elkaar zo lang je maar van het land houdt!! Fijne dag nog. En frustreer je lekker verder. Maar BiH zal altijd blijven bestaan bestond voor ons bestaat nu en zal na ons bestaan.
 
Chanturia
 
0
29 november 2018 om 12:59
Moslims hebben over het algemeen geen tattoo's, dat weet je maar al te best, maar uiten dat op een andere manier. Nergens heb ik een geloof in de mond genomen, totdat jij erover begon. Dat jij Bosniakken standaard associeert met islam zegt meer over jouw gedachtegoed. Je gaat mij niet ontkennen dat etniciteit, geloof en ras een steeds belangrijkere rol speelt na de oorlog/de val van Tito waar deze zaken bijzaken waren. Het merendeel van Srpska bestaat altijd al uit etnische Serviërs. En ja, Djuric scoort voor B&H terwijl Subotic het doel van Servië verdedigt. Het merendeel leeft ook gewoon in harmonie. Maar zeker gezien de recente ontwikkelingen snap ik het nationalistisch sentiment heel goed en dat gebeurt andersom ook net zo goed in Servië, daar moeten we niet schijnheilig over gaan doen. Hvala, fijne dag.
 
marocberkane
 
17
29 november 2018 om 08:20
Het kan aan mij liggen, maar ik zie echt niet op welke manier hij hooliganisme goedpraat. Het enige wat hij heeft gedaan is een grappig bedoeld bericht versturen dat je zelfs op verschillende manier kan interpreteren.
 
HullCityAFC
 
45
29 november 2018 om 08:37
Hij vind het mooi dat er een molotov gegooid wordt. De manier waarop die post geplaatst is kun je toch zelf wel uithalen hoe hij het bedoelt?
 
Koosajax
 
27
29 november 2018 om 08:42
Ja, echt grappig, zo'n molotov! Jezus.
 
tubes
 
35
29 november 2018 om 08:44
Zou best wel eens aan jou kunnen liggen. Geeft niet, we zien allemaal dingen wel eens anders dan de rest
 
myajaxforever
 
10
29 november 2018 om 09:50
marocberkane, Het ligt aan jou! Ik snap niet dat je dit maar in welke vorm ook goed probeert te praten...serieus? Een bivakmuts op, en een molotovcocktail die is gegooid waar het ernstig fout had kunnen gaan, en dan durf je nog het woord grappig in de mond te nemen! Ik denk dat je serieus ernstig naar jezelf mag kijken, want er scheelt echt iets aan je. Je kan dit maar op 1 manier interpreteren en dat is dat hij hooliganisme goedpraat en een idioot is om dit zo te posten. We willen dit soort zaken toch uitbannen in het voetbal, toch niet aanwakkeren? Dat er nog 8 mensen jou een duimpje geven toont wel aan wat voor mensen hier komen waar het verstand wel behoorlijk van is verduisterd.
 
buitenspelval
 
4
29 november 2018 om 11:05
Ognjen Vranjes was vorig seizoen nog speler van AEK Athene en noteert met gepaste trots een ‘warm’ welkomswoord voor Ajax-fans in het uitvak van het AEK-stadion. Als symbool voor het summum van hooliganisme-verheerlijking, kiest hij voor de foto, waar de molotov-cocktail een heus hellevuur veroorzaakt. Met zijn onderschrift erbij de ultieme verheerlijking van supportersgeweld als onvervalst pro-hooliganisme statement. Mogelijk verwijst nationalist Vranjes met de zin ook nog naar de Bosnische oorlog. Op een flatgebouw in Sarajevo heeft gedurende deze oorlog een beroemde graffiti gestaan met de woorden ‘Welcome to hell!’ Dat was zeker niet een grappig bedoeld in een stad waar je je leven bepaald niet veilig was door sluipschutters en etnische zuiveringen. De bewuste foto doet denken aan tragische taferelen op foto’s uit oorlogsgebieden. En oorlog maken is wat hooligans ook nastreven. Ik snap überhaupt niet hoe jij de post van Vranjes op wat voor manier ook als grappig kan interpreteren. Het scheelde een meter of wat en er waren slachtoffers gevallen in een ontstane vuurzee. Met de beste wil van de wereld zijn daar geen ongepaste grappen over te bedenken.
 
blackpool
 
14
29 november 2018 om 08:54
Nou, vertel eens, aan welke interpretaties zit jij te denken. Als ik het dan even mag interpreteren op mijn manier; de Ajax fans achter het hek zijn Feyenoord fans en de daders van het gooien van de molotovcocktail PSV fans. Dan post Kezman ''we;come to Eindhoven'',,, Dan had jij op je achterste poten gestaan.
 
BerryDoldersum
 
5
29 november 2018 om 08:56
Wat een overdreven reactie van anderlecht. Denk dat hij met plezier van club verruilt. Misschien naar Luik toe gaan. Die zijn wel in voor leuke spandoeken
 
Expi
 
2
29 november 2018 om 10:30
Kerel is echt kansloos en dan gaat het nog niet over zijn spel. Is vaker geschorst dan speelgerechtigd en da's maar goed ook, want kan er geen ene kut van. Anderlecht zijnde zou ik geld opleggen om hem te lozen.