Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
Zaterdag, 27 april 2024 om 18:42

Armel Bella-Kotchap heeft zeer waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld. De centrale verdediger kampt met problemen aan zijn gebit en zat om die reden niet bij de selectie tegen sc Heerenveen. De Duitser heeft zich moeten laten opereren vanwege de kwetsuur.

De huurdeal van Bella-Kotchap kan gerust als uiterst teleurstellend worden beschouwd. De verdediger werd vorig jaar op de slotdag van de transferwindow overgeheveld van Southampton, maar een gelukkig huwelijk werd het nooit.

De voorkeur van PSV ging in eerste instantie uit naar Zeno Debast, maar toen bleek dat Anderlecht een flinke transfersom wilde voor de jonge verdediger, schakelde technisch directeur Earnest Stewart op het allerlaatste moment door naar Bella-Kotchap.

Bella-Kotchap werd gehaald voor het hart van de defensie, maar moest toezien hoe trainer Peter Bosz in de meeste gevallen voor André Ramalho koos. PSV wil bovendien door met de Braziliaan, die een voorstel in beraad heeft.

Clutwatcher Rik Elfrink spreekt in het Eindhovens Dagblad van een 'miljoenenstrop' voor PSV, daar met de deal zo'n drie à vier miljoen euro was gemoeid. Eerder werd al bekend dat Bella-Kotchap na dit seizoen terugkeert bij Southampton.

Door uiteenlopende blessures kwam de mandekker dit seizoen slechts zes keer in actie namens PSV, waarvan twee keer in de Champions League. Drie keer mocht hij opdraven bij het beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie.

Southampton, de eigenlijke werkgever van Bella-Kotchap, dingt nog mee om promotie naar de Premier League. De degradant van afgelopen seizoen staat momenteel vierde in de Championship, wat recht geeft op het spelen van play-offs.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
20
   
23:54
23:54
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
2
   
23:38
23:38
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
30
   
22:59
22:59
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
49
   
22:55
22:55
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Psv-er!
 
9
27 april 2024 om 18:55
Gelukkig waren de andere 2 huurspelers geweldige aanwinsten.
 
Inventure91
 
6
27 april 2024 om 19:09
Dat is ook gelijk het probleem met huurspelers. Een mooi seizoen draaien en volgend seizoen ben je ze kwijt
 
RicottoFC
 
4
27 april 2024 om 22:59
We gaan het zien. Benieuwd hoe Tilman/Bayern hier tegenover staan. Dest zou door zijn blessure (hoe lullig het ook is) voor psv wel eens goed kunnen uitpakken.
 
Mattiaspsv
 
1
28 april 2024 om 06:33
@inventure91 Als het om spelers gaat zonder optie tot koop ben ik het 100% met je eens, je leidt gewoon een speler op voor een andere club. Alleen een exceptioneel talent of absolute meerwaarde op een positie waar je anders geen alternatief zou hebben lijkt mij de overweging waard en anders ten alle tijden een optie tot koop bedingen.
 
DENBEX
 
14
27 april 2024 om 18:58
Hoezo miljoenenstrop? Je betaald nu toch niet meer dan wanneer hij wel gespeeld had. Achteraf gezien is het natuurlijk niet nodig geweest om hem te halen, en wat ik van hem gezien heb ben ik ook nog niet overtuigd dat hij de man is die psv achterin nodig heeft.
 
Tribune Klant
 
16
27 april 2024 om 19:03
Ik vermoed omdat het een paar miljoen gekost heeft om hem te huren, en hij nauwelijks een wedstrijd gespeeld heeft.
 
Nuenenaar
 
12
27 april 2024 om 20:18
Maar dan is het nog geen strop. Een strop is bv een som geld waar je tegenaan loopt die je net wel/net niet kunt betalen. De strop om de hals is een groot probleem. Dit is een huur speler die al betaald is en gewoon niets heeft opgeleverd. Pech dus, of 'jammer maar helaas.'
 
Dajoowie
 
1
27 april 2024 om 19:55
Hangt er vanaf wat je afspreekt. Er is wel vaker dat er bepaalde clausules worden opgenomen dat je een verschillend bedrag betaald voor een speler die wel of niet speelt, gezien de club graag wil dat zo'n jongen ontwikkelt. Dat kan met zowel de huurvergoeding op maand/jaarbasis als het salaris. Zo zie je ook wel eens dat bepaalde spelers opeens na wedstrijd 19 niet meer spelen, omdat met 20 ze verplicht zijn de speler voor een vooraf gesteld bedrag over moeten nemen. Al met al, vooral vervelend voor zo'n jongen dat hij totaal niet zijn stempel heeft weten te drukken (veelal vanwege blessures). Zo'n jaar onder Bosz is toch een speciale leerschool in actief verdedigen.
 
Davilla_7
 
10
27 april 2024 om 19:08
Tja dit was ook een enorme paniekmove van Ernie Stewart. PSV wist al maandenlang dat het een nieuwe CV moest hebben en op de laatste dag van de transfermarkt kwam daar nog even Bella Kotchap aan. Een Duits international die Southampton zogenaamd zomaar even liet gaan. In Zuid-Engeland wisten ze wel beter
 
Savano
 
4
27 april 2024 om 22:33
Dit is dus ieder jaar bij PSV. De verdediging krijgt niet de volle aandacht. Ramalho kan echt in de Eric Addo rol en daarvoor dient een echte slager te worden aangeschaft. Eentje uit de middenmoot Ligue1 of bodem van de PL. Het feit dat PSV CL spelen kan toezeggen is toch wel een over-de-streep trekker. Boscagli is al voetballend/opbouwend van waarde dus balafpakker en luchtmacht is wel wenselijk. Voorin zit het aankomend seizoen wel goed, middenveld kan wat versterkt. Ik zie in Land de vervanging van een eventuele Veerman exit. Een extra 6 kan ook geen kwaad. Maar goed , vertrouwen in Bosz en co. om deze stijgende lijn vast te houden.
 
RicottoFC
 
2
27 april 2024 om 23:01
Ligue 1 lopen echt beren rond. Altijd wel gecharmeerd van de ligue 1 (fysiek / technisch gezien). Er is daar echt veel meer mogelijk.
 
Savano
 
1
28 april 2024 om 00:05
Precies en gezien Bosz vloeiend Frans spreekt en Boscagli ook aanwezig is, dus daar hoeft het niet aan te liggen. Zie Sangare weliswaar geen verdediger maar wel fysieke power en sterk in duels. DeBast is eerder een vervanger voor Boscagli (als die vertrekt).
 
Neutraal1980
 
0
28 april 2024 om 08:57
PSV hoopte op speler van kaliber Sanchez. Moest daarvoor eerst CL plaatsing hebben. Dat is helaas niet gelukt. Dat Bolla Kotchap daarna geblesseerd is geraakt aan z'n schouder is dikke pech. Deze zomer kan men meteen aan de slag voor een goede verdediger. Dat scheelt een hoop.