Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
Vrijdag, 10 mei 2024 om 09:30

Bayern München werd woensdagavond uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League. Het kwam nog op een 0-1 voorsprong tegen Real Madrid, maar in de slotfase scoorde Joselu twee keer namens de Madrilenen: 2-1. Daardoor gaat Real naar de finale van het miljardenbal, tegen Borussia Dortmund. Ondanks de nederlaag van Bayern is de Duitse pers lovend over het optreden van Matthijs de Ligt.

Sport1 merkt op dat De Ligt veel zekerheid aan de verdediging van Bayern wist toe te voegen, nadat hij terug was gekeerd van een blessure aan de binnenband van zijn knie. De sportzender geeft De Ligt een 2, waar 1 in Duitsland het hoogst haalbare is en 6 juist het laagste cijfer.

"Hij maakte zijn tackles op de juiste momenten", aldus Sport1. "In de loop van de wedstrijd kreeg hij steeds meer zelfvertrouwen, ook op hectische momenten. Ook na de twee tegentreffers bleef hij sterk in de duels, ook al kon hij een grote teleurstelling niet voorkomen."

Ook Abendzeitung, dat spreekt van een 'precisielanding', geeft De Ligt een 2. "Vooral met zijn kopkracht loste hij lastige situaties op. Daarnaast hield hij zorgvuldig stand in het hart van de verdediging en tackelde hij alles weg wat voor zijn voeten kwam."

Merkur is ook lovend, maar qua cijfer iets minder genereus: een 3. "Hij maakte zijn reputatie als stoere verdediger waar in het Bernabéu. Zijn leiderschap in de duels was resoluut, zijn tackles goed getimed en met zijn slimme positiespel wist hij het snelheidsnadeel ten opzichte van Vinícius Júnior te verkleinen. Weinig tot geen onzekerheden, en als er hoge nood was loste hij dat vaak op."

Süddeutsche Zeitung geeft geen cijfer, maar is ook lovend op De Ligt. "Hij nam de plaats over van Kim Min-jae, die in het heenduel een pact met de foutenduivel had gesloten. Bij de foutenanalyse heeft hij goed opgelet: in tegenstelling tot Kim liet hij zich niet uit de verdediging weglokken. Hij schoot de bal liever gewoon weg."

"Hij bleef lange tijd standvastig - tot aan de slotfase, waarin iedereen van Bayern kort overweldigd werd. Bij zijn doelpunt in de twaalfde minuut van de blessuretijd werd er door de scheidsrechter waarschijnlijk te vroeg afgefloten wegens buitenspel", besluit de krant.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:12
00:12
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
   
00:05
00:05
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
5
   
23:44
23:44
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
9
   
23:28
23:28
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
   
23:09
23:09
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
ScummyMan
 
55
9 mei 2024 om 11:57
Zoals hij zelf ook aangaf op AjaxTV wordt zijn periode na Ajax gekenmerkt door ups en downs. Onder aan de streep is hij denk ik wel vooruitgegaan en heeft hij landstitels en bekerwinsten in Nederland, Italië en Duitsland op zak terwijl hij nog altijd pas 24 is.Het is niet de stijgende lijn die mensen misschien verwacht hadden maar hij is ook verre van mislukt. Benieuwd hoe we na zijn carriere naar hem kijken. Net als bij Frenkie heb ik nog altijd het idee dat de belofte waarmaken er wel nog inzit en dat een seizoen waar alles klopt en ze de CL winnen hun status enorm kan laten veranderen. Des te pijnlijker zijn deze laatste minuten want je krijgt niet ieder jaar zo’n kans om het waar te maken.
 
Onside
 
32
9 mei 2024 om 12:01
Hij is nooit onomstreden geweest bij zijn clubs na Ajax terwijl hij wel verdienstelijk speelt en zijn cv collega’s imo niet altijd laten zien dat ze er ten faveure van hem erin horen te staan. Lijkt me daarnaast ook een ideale speler kwa houding en mentaliteit om erbij te hebben, dus vind zijn periodes als wissel wel opvallend.
 
caribbean
 
18
9 mei 2024 om 12:09
Je kan een Frenkie toch niet vergelijken met een de Ligt? Frenkie de Jong is een redelijk goed steunpilaar bij Barcelona, waar de Ligt eigenlijk nergens onomstreden is geweest.
 
ScummyMan
 
12
9 mei 2024 om 13:13
Het waren de twee spelers die voor bizarre bedragen verkocht werden en waar men de grootste verwachtingen van had. Daarbij krijgen ze beide in Nederland de nodige kritiek omdat ze nog niet aan die verwachtingen voldoen. Op basis daarvan vergelijk ik ze. Frenkie is minder onomstreden maar heeft minder prijzen en is ook ruim twee jaar ouder.
 
Sanderr
 
51
9 mei 2024 om 14:09
De Ligt heeft zowel bij Juve als bij Bayern de overgrote meerderheid van de duels gewoon gespeeld als hij fit was hoor.
 
Maximus2702
 
12
9 mei 2024 om 12:56
aan het einde van zijn carrière zou hij wel eens de succesvolste Nederlandse voetballer kunnen worden (kwa prijzen) Bij Bayern zal die ongetwijfeld nog genoeg prijzen pakken, maar hij zal dan wel de CL een keer moeten meepakken
 
Murad
 
25
9 mei 2024 om 17:28
Meer dan Seedorf? Dat lijkt me sterk. Verder was De Ligt samen met Neuer echt de beste speler van Bayern gisteren. Jammer dat hij de eerste wedstrijd niet bij was.
 
RyanGarcia
 
6
10 mei 2024 om 10:15
Hoe kom jij hier nou weer op? Alleen Robben heeft al iets van 13 kampioenschappen. Waarvan 8 met Bayern. De Ligt staat op 3. Lijkt er juist meer op dat die pech meeneemt. Een jaar na zijn komst worden de lange periodes van dominantie van Juventus en Bayern opeens doorbroken. (wat uiteraard niks met hem te maken heeft)
 
Yoda
 
15
9 mei 2024 om 13:08
Mooi onderbouwde bijdrage, maar ik vraag me af welke belofte er waargemaakt dient te worden? Hij speelt in de top/subtop van Europa! Wat moet ie nog meer dan? Ik denk dat de ligt dat niveau gewoon al op een heel jonge leeftijd had, en de stappen daarna zijn dan niet zo groot meer. Maar ik vind het geen probleem en ook helemaal niet mislukt of zoiets. Tegelijkertijd denk ik ook dat dit is what you get, en dat is gewoon een goeie verdediger
 
Unbeliebeble
 
42
9 mei 2024 om 11:58
Mathijs de Ligt was subliem en speelde een uitstekende wedstrijd. Ondanks de scherpte van De Ligt was Vini gisteravond niet af te stoppen. Ik geloof oprecht dat als Vini aan zijn rendement werkt hij met afstand de allerbeste speler van de komende jaren kan worden. Hij heeft nog te veel kansen nodig om tot een doelpunt te komen, te veel. Terug naar Mathijs. Ik vind het voor hem wel zuur, die laatste actie. Daarmij had zijn ijzersterke optreden toch wel kunnen bekronen. Maar ik heb onder de relevante artikelen uitgelegd waarom ik het niet eens ben met de lezing van Bayern (dat wil niet zeggen dat ik niet vind dat de scheidsrechter mogelijk een fout heeft begaan).
 
Pedri16
 
19
9 mei 2024 om 12:41
Als Real Madrid de Champions league wint is een gouden bal voor Vini nog niet zo gek. Vind hem op dit moment ook de beste aanvaller ter wereld. Mbappe is uit vorm en Haaland ben ik persoonlijk niet zo’n fan van. Voor zo iemand is de gouden schoen bestemd, niet de gouden bal.
 
Maximus2702
 
15
9 mei 2024 om 12:57
Lastige voor Vini is dat er ook nog een EK is. Als Duitsland die wint zou Kroos ook zomaar kans kunnen maken. Speelt geweldig dit seizoen
 
Tunined13
 
9
9 mei 2024 om 13:12
Bij Mbappe en vooral Haaland mis je ze toch wel in de grote wedstrijden waar het om draait.
 
Tunined13
 
6
9 mei 2024 om 13:12
Vini heeft ook nog een copa deze zomer al weegt dat misschien iets minder zwaar mee dan het EK
 
Galapago
 
6
9 mei 2024 om 13:27
Ik zie niemand anders dan Vini of Bellingham dit winnen. Hebben het ook voortreffelijk gedaan in la liga, Als ze nummer 15 in London ophalen dan zijn die 2 in mijn ogen gedoodverfd nummer 1 en 2.
 
Pedri16
 
7
9 mei 2024 om 13:34
Bellingham kan ook zomaar het EK winnen met Engeland, dan zou hij ook de Ballon d’or kunnen pakken. Bellingham staat al op 30 goals voor Real meen ik. Dat is absurd voor een middenvelder. Haaland vind ik echt te beperkt om bekroond te worden tot beste voetballer ter wereld. Beste doelpuntenmaker, oké. Beste speler in het algemeen? Ik vind bij City Foden, Bernardo, Rodri en De Bruyne al betere voetballers om eerlijk te zijn. Mbappe kan véél meer met een bal, en is ook vaak zat beslissend geweest. (WK-finale is hier een perfect voorbeeld van, al speelde hij vind ik persoonlijk helemaal geen goede wedstrijd destijds.) Mbappe bij Real Madrid gaat denk ik echt genieten worden voor de Madrid fans. Hij oogt al een tijdje niet gemotiveerd meer. Dat zal bij Real Madrid wel anders zijn, daar heeft hij nog zat te bewijzen.
 
CanBartu10
 
28
9 mei 2024 om 16:17
Als Messi de MLS wint, zal hij wel weer de gouden bal winnen.. Ze verzinnen wel wat daar..
 
FCBCruijffista
 
7
9 mei 2024 om 16:23
MLS en Copa America is de voorwaarde.
 
PSVMANUNITED
 
1
10 mei 2024 om 16:18
Waarom noemt niemand Harry Kane? Uiteindelijk staat hij aan het eind van het seizoen zonder prijzen, maar individueel vind ik hem misschien wel de allerbeste dit seizoen. Bellingham is de laatste weken ook niet meer zo geweldig als aan het begin van het seizoen (wat hartstikke logisch is gezien zijn leeftijd), Vini is de laatste weken geweldig maar begon ook niet zo fantastisch aan het seizoen. Haaland haalt nog steeds geweldige statistieken, maar is ook bij lange na niet de Haaland van vorig seizoen en Mbappé had in de CL beter voor de dag moeten komen als hij kans wilde maken. Harry Kane schiet in zijn debuutseizoen bij Bayern echter al bijna Lewandowski uit de boeken die dat na tien jaar Bundesliga pas lukte, en dan ook nog eens in een veel minder Bayern dan de laatste jaren waar heel veel onrust geweest is. Naast zijn goals is hij echter in tegenstelling tot een Haaland (en ook wel een beetje Lewandowski) voetballend ook nog eens gigantisch belangrijk én Kane is ook in de CL belangrijk, het hele seizoen al. Qua niveau doet hij niks onder voor alle genoemde namen en hij is de enige die dat echt het hele seizoen al onafgebroken doet. Dat hij zonder prijzen staat ligt aan zijn team, niet aan hem en pleit wat mij betreft juist voor zijn optredens dat hij het in het slechts draaiende team van alle genoemde namen doet.
 
Giannini
 
11
9 mei 2024 om 17:59
Vinicius zou alleen al vanwege z’n vervelende gedrag geen gouden bal mogen krijgen, net als Neymar destijds
 
Unbeliebeble
 
16
9 mei 2024 om 18:28
En jij zou alleen al door jouw kortzichtigheid een permanente ban moeten krijgen...
 
ModricMagic
 
30
9 mei 2024 om 11:59
De Ligt en Neuer waren de enige capabele spelers in de verdediging gisteren. Want Vini dribbelde Kimmich helemaal tureluurs. En De Ligt had een aantal goeie tackles tegen Vini. Mits fit echt wel de beste verdediger bij Bayern. Zeker beter dan Kim en Upamecano die door het ijs zakken als de druk er op komt. Hopen dat hij is blessure vrij blijft want dan is het gewoon een topverdediger.
 
ajaxf1
 
17
9 mei 2024 om 12:18
Tureluurs gedribbeld worden door de in mijn ogen beste dribbelaar ter wereld momenteel is dan ook geen schande. Zelfs met dubbele en op momenten zelfs driedubbele dekking glipte Vini erdoorheen. Echt een hele goed ontwikkeling doorgemaakt, mooi om te zien ook.
 
SergioRamosHM
 
22
9 mei 2024 om 12:57
Walker is 1 van de weinige die iedere wedstrijd dat hij tegen vini speelt, grip op hem heeft. Vini is goed, erg goed. Ook nog eens leuk om naar te kijken. Nu nog het vervelende gedrag eraf en iedereen kan van hem genieten. Gisteren overigens geen randzaken bij hem gezien.
 
Broodje Eend
 
0
10 mei 2024 om 17:12
Neuer kost je wel de wedstrijd deze keer.
 
Effenberg1
 
13
9 mei 2024 om 12:33
Hopelijk heeft Koeman ook gekeken. Om een de ligt in vorm kun je eigenlijk niet heen. Misschien wel de beste optie voor Nederland is achterin centraal met Blind en de Ligt. Ze hebben bewezen in Europa tegen elke tegenstander er te staan. Ideale combinatie met de Jong. Ake en Dumfries op de flank en je kunt vooruit.
 
Maximus2702
 
37
9 mei 2024 om 12:59
Nou je begon vrij sterk maar Blind je beste optie noemen centraal… Virgil of Ake heeft daar veel meer te zoeken.
 
Effenberg1
 
0
10 mei 2024 om 02:16
Normaal gesproken inderdaad wel. Alleen moet je ook kijken naar de vorm van het moment en de manier van spelen, zeker op een eindtoernooi. Blind speelt een enorm sterk seizoen en gaat de champions league in met nota bene Girona. Als linksback is hij niet meer op te stellen. Maar in het centrum is hij door zijn ervaring, kalmte, positiespel en voetballend vermogen eigenlijk de speler die je daar moet hebben staan. Als schakel naar het middenveld. Samen met de Ligt zijn ze zeer complementair. En ik ben het met je eens dat Ake er ook in hoort te staan. Maar die heeft zich ook bij city laten zien als back. Van dijk ben ik het niet mee eens. Ondanks dat het in principe de aanvoerder is, maakt hij een heel slecht seizoen door. Afgezien van een aantal wedstrijden. Opbouwend heel zwak dus ik zou het zeker overwegen hem te passeren. Op een eindtoernooi telt geen sentiment, alleen het resultaat telt.
 
DeEchteAjacied
 
3
10 mei 2024 om 07:11
Van Dijk die een slecht seizoen draait? Mag ik vragen waar je deze nonsens op baseert? Ik ben oprecht geïnteresseerd hierin.
 
tottenham71
 
15
9 mei 2024 om 13:17
Suggereer je nou dat Blind van dijk en van de ven op de bank zou moeten houden.????
 
Galapago
 
4
9 mei 2024 om 13:24
Hij speelt een goede wedstrijd die hij notabene verliest en we willen hem meteen opstellen. De Ligt maakt nog steeds veel fouten en is behalve bij Ajax nergens anders een vaste kracht voor zijn club geweest. Die kan je toch niet als je 1e verdediger hebben wanneer we al zoveel talent hebben die wedstrijd in en wedstrijd uit spelen, in sterkere competities.
 
MeesKeesje
 
3
9 mei 2024 om 13:34
Daarbij speelde Bayern ook nog steeds zonder ruimte in de rug deze wedstrijd. Met ruimte in de rug is hij zeer kwetsbaar. Inmiddels weten we dat hij alleen kan renderen op specifieke posities en spelopvattingen. De echte grote verdedigers hebben daar niet zo'n last van.
 
Woutballoh
 
12
9 mei 2024 om 14:17
Nergens vaste kracht?? Bij Juve stond hij nagenoeg altijd in de basis en speelde daar Italiaans beste verdedigers eruit. Bij Ajax onomstreden en gewoon de beste bij Bayern, ziet nu ook die gekke coach.
 
Musi26
 
4
10 mei 2024 om 03:40
Misschien even iets meer voetbal kijken. Hij was de absolute basisspeler bij Juve. En bij Bayern is hij ook gewoon basisspeler indien hij fit is.
 
DeEchteAjacied
 
5
10 mei 2024 om 07:13
Begin die dooddoener van ‘de Ligt is nergens onomstreden’ een beetje zat te worden. Kan je mij statistieken aanleveren waaruit blijkt dat hij zowel bij Juventus als Bayern géén onbetwiste basisspeler is geweest? Kijkend naar percentage wedstrijden als basisspeler, hoeveel procent ingevallen etc. Neem daar de wedstrijden waarin hij niet fit was wel mee voor de volledigheid. Als je zoiets beweert moet je het onderbouwen, niet baseren op onderbuikgevoelens en aannames.
 
RyanGarcia
 
1
10 mei 2024 om 11:15
Wat men ook zat begint te worden zijn de users met Ajax in hun naam die bij elke negatieve scheet over Ten Hag, Frenkie en De Ligt beginnen te steigeren. Onomstreden heeft helemaal niet alleen te maken met speelminuten maar ook om hoe ze worden aangeschreven. Sutalo bvb speelt ook zo goed als alle wedstrijden, maar is niet onomstreden.
 
experia91
 
11
9 mei 2024 om 13:37
De ligt speelde heel goed! Dit is het niveau wat hem wereldtop maakt! Nu een heel seizoen dit niveau aanhouden!
 
Mikeyduff
 
0
10 mei 2024 om 04:44
Het is zonde voor de Ligt dat NL nu met een 3-mans verdediging speelt Voor RCV komt hij te kort, waardoor hij met aanvoerder van Dijk moet strijden. En daar legt hij het momenteel nog tegen af.
 
Rownaldo9
 
0
10 mei 2024 om 09:51
Wat speelde hij een top wedstrijd zeg! Hoe we vroeger een overkill hadden aan aanvallers hebben we nu een overkill aan goede verdedigers. benieuwe hoe Koeman dit gaat oplossen!
 
RyanGarcia
 
1
10 mei 2024 om 10:44
Is dat een nieuwe functie van VZ dat bij elke comment dit artikel weer bovenaan komt?