Andries Jonker onthult transfer van Telstar naar Serie A: 'Een primeur'
Maandag, 28 september 2020 om 21:10

Benaissa Benamar verlaat Telstar voor Sassuolo. De transfer is nog niet officieel afgerond, maar Telstar-trainer Andries Jonker bevestigde maandagavond voorafgaand aan de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Den Bosch dat de 23-jarige verdediger bij de club uit de Serie A gaat tekenen. Benamar ontbreekt tegen Den Bosch en heeft zijn laatste duel voor Telstar gespeeld.

Jonker werd voor het duel met Den Bosch gevraagd naar de afwezigheid van Benarmar. "Hem zijn we wellicht kwijt, en hier heb je een primeur, aan Sassuolo", zegt de trainer tegen FOX Sports. "Alleen de handtekeningen ontbreken nog. In de voetballerij laat je zo'n speler dan niet spelen. Wij zouden tevreden zijn met datgene wat nu afgesproken is. We moeten nog wel concreet zakendoen en dat is nog niet gebeurd."

Volgens Jonker is er een mondeling akkoord tussen beide clubs. "Er liggen afspraken die wat ons betreft akkoord zijn", vervolgt de trainer. "En Benemar is zeer verheugd met zijn verbetering. Alle jongens, behalve Glynor Plet en Frank Korpershoek, spelen hier om meer, hoger en beter te bereiken. Sassuolo is meer, hoger en beter dan Telstar. Het past hem en hij wil het heel graag. En wij zouden tevreden zijn met de voorwaarden. Dus dan gaan we dat doen."

"Dat is een gemis, maar dat is wel hoe het hier werkt. Hij is de vijfde speler die, sinds ik hier ben, de stap maakt. Daar doen we het voor", aldus Jonker. Benamar speelde in de jeugd van onder meer Ajax en ADO Den Haag. Via FC Twente en Ittihad Tanger kwam hij vorig jaar bij Telstar terecht. Vorig seizoen kwam hij tot 26 competitiewedstrijden namens Telstar.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Jopie22
 
3
28 september 2020 om 21:15
Benamar heeft zich erg sterk ontwikkelt sinds zijn komst bij Telstar. Was bij Twente in de jeugd altijd al een degelijke jongen, maar miste karakter. En destijds was er minder oog voor de jeugd.
 
Zinedane
 
0
28 september 2020 om 21:43
Vraag me dan af waarom geen eredivisie club zich heeft gemeld. Een Fortuna, Sparta of VVV had hem wel kunnen gebruiken als ik het zo zie?
 
Jopie22
 
2
28 september 2020 om 22:06
Ik schat Fortuna en VVV hoger in dan Sparta op het moment. Sparta en RKC zou zeker wel kunnen. Maar dit is wel een jongen die vertrouwen en tijd nodig heeft. Laat hem een tijdje staan met een ervaren man naast hem en hij kan prima renderen. Althans, zo schat ik hem in ervan uitgaande wanneer hij een stap naar de Eredivisie zou maken. Serie A lijkt mij (nog) niet realistisch.
 
Zinedane
 
1
28 september 2020 om 21:43
Vraag me dan af waarom geen eredivisie club zich heeft gemeld. Een Fortuna, Sparta of VVV had hem wel kunnen gebruiken als ik het zo zie?
 
bastian_vdw
 
1
28 september 2020 om 21:31
Hopelijk gaat deze jongen een vergelijkbare ontwikkeling beleven als Jerdy Schouten in de serie A. Deze jongen is verdedigend sterk en heeft een prima snelheid voor een verdediger. Kan de Serie A vast wel gebruiken. Was een genot om naar hem te kijken.
 
Jeff85
 
3
28 september 2020 om 22:08
Telstar heeft wel vaker jongens gehad die weer helemaal opbloeien en binnen een jaar weer een transfer hogerop maken. Ze kunnen ze helaas nooit langer behouden met die amateur-contracten anders konden ze best om promotie meestrijden zo nu en dan.
 
MrJandeGroot1
 
0
29 september 2020 om 18:50
Van, met alle respect, Telstar naar de serie A is nogal een flinke stap. Benieuwd of hij het redt.