Anita: 'Tweede helft van Ajax tegen Tottenham was voor ons bemoedigend'
Vrijdag, 3 mei 2019 om 08:08

Willem II staat zondag in de finale van de TOTO KNVB Beker tegenover Ajax. Voor Vurnon Anita betekent dat een fraai affiche, daar hij jarenlang in het shirt van de Amsterdammers speelde. In onderstaande video vertelt de dertigjarige middenvelder dat hij kansen ziet in het treffen met zijn oude club en dat Willem II hoop put uit de tweede helft van Ajax tegen Tottenham Hotspur in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League.

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
5
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
35
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
10
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
AjaxWestham
 
64
2 mei 2019 om 13:54
De eerste niet echt he Vurnon?
 
flokyrs
 
50
2 mei 2019 om 13:55
Die wedstrijd tegen Psv is ook aardig bemoedigend. Ik hoop dat Vurnon dan net zo goed speelt....
 
Japie_Krekel
 
7
2 mei 2019 om 13:57
die 2e helft van de Spurs was echt niet zo indrukwekkend. zonder hun twee beste spelers Kane en Son stelt dit Tottenham weinig voor. het is dat Ajax alles inleverde bij de tegenstander anders hadden ze er zeker nog 1 of 2 kunnen inprikken denk ik. Ajax ging de lange bal spelen op hun kleine aanvallers. dan speel je Tottenham natuurlijk in de kaart want die winnen dan ieder kopduel en dan heb je balverlies. wil je dat type spel spelen dan had je Huntelaar veel eerder in het veld moeten brengen want dat is de enige Ajax aanvaller die een kopduel kan winnen
 
flokyrs
 
24
2 mei 2019 om 14:12
Was niet indrukwekkend van beide kanten. Ajax verdedigde gewoon keurig de voorsprong en als daarvoor ballen weggerost moesten worden dan is dat maar zo. Verder heeft Ajax ook de tweede helft de betere kansen gehad en zelf vrijwel niks weggegeven.
 
Japie_Krekel
 
11
2 mei 2019 om 14:16
@flokyrs ik vond Ajax in het eerste half uur super indrukwekkend. alleen in de 2e helft gaven ze opeens alle ballen aan de tegenstander. als ze gewoon wat meer rust in hun spel hadden gehouden hadden ze nu de Spurs al uitgeschakeld
 
flokyrs
 
11
2 mei 2019 om 14:19
Tja als telt niet... uiteindelijk een belangrijke overwinning. Ik denk dat dat het belangrijkste is. Het heeft geen zin om het over gemiste kansen etc te hebben. Vergeet niet dat Ajax uit speelde. Of er nou 2 missen of niet. Tottenham kan ook levens gevaarlijk zijn.
 
Japie_Krekel
 
2
2 mei 2019 om 14:22
@flockyrs dat zeker maar ik vond het jammer. je zal straks maar zo een dag hebben dat Son weer een paar van zijn bevliegingen heeft. dan is het zonde dat je in de tweede helft niet hebt geprofiteerd van het matige spel van de Spurs
 
flokyrs
 
5
2 mei 2019 om 14:35
De tweede helft waren ze juist beter. Dat een bal op de paal komt is gewoon botte pech. Dat Donny Neres niet heeft gezien tja wat doe je daar verder aan... neemt niet weg dat ik ook graag had gezien dat er nog 1 meer in was gevlogen maarja het zij zo
 
Finalvoetbal
 
8
2 mei 2019 om 14:23
Aanvallend gezien was de 2e helft gezien de slechtste wat we tot nu toe in de CL hebben gezien. Verdedigend misschien wel de sterkste. Spurs hadden de bal erg veel, maar hebben geen 1 grote kans gecreëerd.
 
DonCoXxX
 
8
2 mei 2019 om 16:24
Eriksen is in mijn ogen hun beste speler, en die deed gewoon mee. Je kan erover twisten en zeggen dat Kane hun beste speler is, maar dan nog komt Eriksen daarna. Dan pas komen Dele Alli en Son. Die Son wordt de laatste 2 weken opeens mythische vaardigheden toegedicht, het is net alsof we het over Messi hebben. Absurd. Het is wat mij betreft ook vrij ridicuul om het over afwezigen te hebben als je bedenkt hoe hoog hun budget is. Helemaal mee eens overigens dat Ajax de slechtste 2e helft in de CL heeft gespeeld. Er werd geen bal meer vastgehouden voorin en de passing was belabberd, waardoor Ajax niet kon profiteren van de enorme ruimte die Tottenham liet. Als Ajax die 2e helft een beetje in goede doen was geweest, voorin waren Tadic, Ziyech en Neres dat zeker niet, dan had Ajax er nog zeker een paar bij moeten kunnen prikken. Er werd overigens wel ontzettend goed verdedigd, want Ajax zwichtte nimmer onder het fysieke geweld van de kick and rush spelende krachtpatsers uit London. Dat is overigens ook waarom ik zo moet gniffelen om de opmerking van de 1,60m grote Anita. Ajax heeft veel sterkere spelers dan Willem II, dus hoezo denkt hij dat Willem II het fysiek gaat winnen van Ajax? Hoe dan ook, Ajax zou van Willem II moeten kunnen winnen met een veredeld B team en als woensdag de finale niet heeft bewerkstelligd, dan heeft Ajax gek genoeg gefaald. Tottenham heeft geen wereldploeg en staat in mijn ogen slechts zo hoog in de BPL door het falen van Chelsea, Arsenal en United. Ik vind Tottenham echt de minste tegenstander in de gehele knockout fase.
 
IHEN
 
5
2 mei 2019 om 18:02
Anita is 1.60 maar speelt denk ik niet. Tapia zal daar staan, iets groter en fysiek ook sterk. Pavlidis en Vrousai zijn fysiek ook niet de minste en vergis je niet in Llonch, niet groot, maar wel sterk. Ajax is zeker sterker maar als het een fysieke strijd wordt is Willem II niet echt de mindere.
 
RUTGERRR
 
1
2 mei 2019 om 20:56
Ik ben het met je eens dat er een hele Son hype is, maar die jongen is de laatste maanden ook gewoon echt goed bezig. Als je ziet dat hij zo belangrijk was tegen City, maar ook gewoon in de PL.. Ajax gaat een zware kluif hebben aan die jongen, ik hoop dat hij op rechts speelt (Nico zijn kant)
 
Japie_Krekel
 
0
2 mei 2019 om 21:54
@doncoxx jij denkt dat ik Ajax hier aanval maar ik geniet juist van Ajax deze CL, ook in de eerste helft tegen de Spurs. integendeel dus, ik was wederom onder de indruk. alleen als de Spurs dan aanvallend al hun stootkracht kwijt zijn dan hoop je dat Ajax daarvan profiteert. natuurlijk hebben ze nog steeds een wereldprestatie geleverd tegen een club met een veel hoger budget en is 1-0 winnen in een halve finale van de CL gewoon heel indrukwekkend alleen denk ik dat er nog meer in had gezeten als Ajax iets meer rust voor zichzelf had gecreerd aan de bal. ze speelden in de 2e helft een beetje gehaast en slordig Eriksen is idd ook een topper maar die kan die ballen aan niemand kwijt als Son en Kane er beiden niet in staan. Moura is ook een hele goede speler maar niet iemand die bekend staat om zijn hoge doelpuntenmoyenne en die Llorente vind ik niet echt een topper. erg traag en statisch en alleen kopgevaarlijk
 
alex4all
 
1
2 mei 2019 om 21:29
Ja elke keer kwam de pass niet aan, te kort vaak, dat maakte dat het spel van Ajax niet gevaarlijk werd.
 
Bossie
 
3
2 mei 2019 om 23:33
Als Ajax hun eigen spel blijven en kunnen spelen , dan komt het wel goed. Het is jammer genoeg niet alleen aan Ajax dat dit gebeurd. De Spurs is een team dat de laatste jaren in de top van de PL eindigen , dan kun je wel wat.
 
Siemjo
 
15
2 mei 2019 om 14:02
Hij gaat toch niet aangegeven dat Willem II van het kaliber Tottenham is. Dat zij het zelfde gaan doen als wat Tottenham in de 2e helft deed. Keep dreaming
 
Sirius
 
7
2 mei 2019 om 14:34
Als zij hetzelfde doen wat Tottenham in de tweede helft deed, kun je beter direct de beker naar Amsterdam sturen. Willem II is puur afhankelijk van Ajax en de mentaliteit. Als Ajax op komt dagen, is Willem II eigenlijk kansloos.
 
RUTGERRR
 
3
2 mei 2019 om 20:58
Op papier wel ja. Als Ajax kampioen kan worden in Doetinchem, zou de Graafschap ook kansloos moeten zijn, als Ajax de bekerfinale tegen PEC speelt, zou het de beker eigenlijk ook al naar Amsterdam kunnen sturen. Als als als. Willem 2 staat terecht in de finale en laat leuk voetbal zien. Iedereen gaat er vanuit dat Ajax wint en dat lijkt me ook terecht, maar we doen allemaal net alsof dit een nulletje of 6 wordt. Willem 2 gaat het ons heel moeilijk maken, mark my words. Overigens gun ik het W2 van harte, heb die prijs alleen liever zelf, al is het maar dr beker.
 
Patroo
 
4
2 mei 2019 om 14:18
Matthijs de Ligt: het hele seizoen is bemoedigend. Zonder gekheid, Willem II moet het hebben van de adrenaline die zo’n finale met zich meebrengt. Paar weken terug deden ze het 10 minuten aardig, maar Ajax op een goede dag blaast ze gewoon weg. Enige wat Willem II de beker kan bezorgen is een complete offday van Ajax of als ze bij de Kuip spontaan besluiten om kunstgras neer te leggen (wat geen slecht idee is, want de vorige keer dat Ajax de bekerfinale speelde ging de grasmat eraan.)
 
RUTGERRR
 
0
2 mei 2019 om 20:59
Want vuurwerk kan geen kunstgrasvelden beschadigen? Rubber en plastic. Lekker smeuïg.
 
McMulenga
 
8
2 mei 2019 om 14:24
We hebben dit jaar al vaker slechte wedstrijden van Ajax gezien nadat ze in de CL juist geweldig speelden. Zeker met spelers als Crowley en Isak is Willem verre van kansloos en ik zie ze best van Ajax winnen.
 
Sirius
 
7
2 mei 2019 om 14:32
Uiteindelijk heeft Ajax nog steeds op letterlijk elke positie een betere speler en vaak zelfs aanzienlijk beter. Bovendien is het maar afwachten hoe Willem II met de druk van een bekerfinale omgaat. Die gaan namelijk sowieso een aantal fouten maken.
 
ajaxrkc33
 
2
2 mei 2019 om 20:18
Maar toch wist Ajax die slechte wedstrijden steeds te winnen.
 
RUTGERRR
 
1
2 mei 2019 om 21:00
Heracles?
 
mayarood
 
2
2 mei 2019 om 14:29
Zo zie je maar: Willem II moet zich vastklampen aan een strohalmpje. De tweede helft liet gewoon zien dat je van goede huize moet komen om tegen Ajax te scoren, want verdedigend speelde Ajax daar zeer sterk. Willem II heeft echt geen spelers die kunnen concurreren met Sissokko en co....
 
Sirius
 
13
2 mei 2019 om 14:30
Anita vergeet echter dat hun bij lange na niet de kwaliteiten hebben om Ajax zo ver naar achter te drukken. Zelfs als Ajax een matige dag heeft, is het voor Willem II nog oppassen dat het niet met 4-0 van het veld gaat, laat staan als Ajax op komt dagen. Het verschil is nou eenmaal vele malen groter tussen Willem II en Ajax dan tussen Tottenham en Ajax.
 
ajaxrkc33
 
2
2 mei 2019 om 14:42
Haha ondanks de Spurs veel bal bezit had en Ajax onder druk zetde zijn ze geen enkel moment in de problemen geweest. Zie willen II dit niet kunnen.
 
ninjakai
 
1
2 mei 2019 om 14:56
Nou als dat de hoop moet opleveren kun je beter stoppen. Lekker vol fysiek gaan spelen tegen Ajax als Willem 2 zijnde is misschien wel het domste wat je kunt doen. Hele seizoen een voetballende ploeg zijn en dan opeens een knokploeg worden. Daverend succes gegarandeerd. Zien we ook meteen wat Isak voor stelt en kunnen naar alle waarschijnlijkheid alle superlatieven de ijskast in. We hebben kunnen zien wat Tadic voorstelde beukend met 2 verdedigers in zijn nek en lange ballen op hem afkomend, verdomd weinig. Verwacht niet dat Isak het veel beter doet.
 
IHEN
 
0
2 mei 2019 om 18:12
Isak zal naar mijn verwachting ook niet in de spits spelen. Daar ligt zijn kracht niet. Ik verwacht daar Pavlidis. Isak zal uit de duels proberen te blijven en gebruik te maken van zijn techniek en snelheid.
 
Monyet_bule
 
7
2 mei 2019 om 15:00
Hoop dat ze met 8-0 op de billen krijgen. Beschamend hoe ze tegen psv hebben gespeeld.
 
IHEN
 
2
2 mei 2019 om 18:14
Ook al z’n fantast? Tegen PSV konden we niet beter met 5 basisspelers die geschorst, geblesseerd of totaal niet fit waren.
 
Voetbalimpact
 
2
2 mei 2019 om 15:21
Ajax gaf niet 1 kans weg en creeerde zelf 1 levensgrote. Heb je veel aan hoor Anita.
 
IHEN
 
0
2 mei 2019 om 18:15
Als er dan niet gescoord was komt het aan op strafschoppen toch? Zou top zijn, veel waar voor ons geld.
 
deuslovult
 
5
2 mei 2019 om 15:45
De hele westrijd van Willem 2 tegen psv vond ik op mijn beurt weer erg bemoedigend. Ik hoop dat w2 zondag evenveel "inzet" toont.
 
IHEN
 
1
2 mei 2019 om 18:16
Er staat zondag letterlijk en figuurlijk een ander elftal.
 
Jaapvan Haafte
 
4
2 mei 2019 om 15:55
Leuk dat Spurs de bal had, maar hoeveel grote kansen hebben ze nou echt gecreëerd? De beste was voor Ajax, toen Neres de paal raakte.
 
IHEN
 
0
2 mei 2019 om 18:17
Het is prima als het op strafschoppen aankomt!
 
Jaapvan Haafte
 
1
2 mei 2019 om 20:04
Ga er maar vanuit dat Ajax er wel 1 inschiet, Willem II is geen Spurs
 
kezzaman
 
2
2 mei 2019 om 16:25
1e helft Spurs slecht en Ajax goed, 2e helft Ajax slecht Spurs goed, de waarheid ligt bij beide helften wel ergens in het midden. Spurs begon met 5 verdedigers die in principe allemaal in de achterste linie bleven staan. Ajax speelt in principe zonder spits dus het hele middenveld was van Ajax. Dat veranderde toen Vertonghen eruit ging voor Sissoko. Maar tweede helft vond ik Spurs ook niet echt indrukwekkend. Was meer met de moed der wanhoop. Volgens mij heeft Onana niet één redding hoeven verrichten behalve een paar ballen uit de lucht pakken na een geweldige voorzet . Maar even on topic, ik denk dat de enige kans voor Willem II is om met het mes tussen de tanden te voetballen en heel scherp en gefocust te verdedigen. De Ajacieden willen denk ik vooral heel blijven met het oog op woensdag dus daar ligt denk ik de enige kans.
 
Adzevedo
 
0
2 mei 2019 om 20:01
Voordeel van eerdere wedstrijden in de CL is dat Ajax nu 4 rustdagen tussen de duels heeft en niet 2 of 3 rustdagen. Willem II acht ik zeker niet kansloos, als die een goed niveau halen kunnen ze het ons zeker lastig maken en dan is niks uitgesloten. Het is wel zo dat wanneer Ajax een zeer behoorlijk niveau haalt het wel raar moet lopen wil het mis gaan. Ik hoop in tegenstelling tot sommige van mijn mede supporters, die het voornamelijk als een tussendoortje zien, wel gewoon dat er alles aan gedaan wordt de beker naar Amsterdam te halen. Het zou namelijk de eerste beker in 9 jaar tijd zijn, en dat is lang genoeg geweest. Daarna kijken we wel verder.
 
manodedios
 
0
3 mei 2019 om 12:07
Hoe tel jij 4 rustdagen dan?
 
Adzevedo
 
0
3 mei 2019 om 15:00
Dinsdag Tottenham - Ajax Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Zondag Ajax - Willem Ii Ik weet dat er mensen zijn die de wedstrijdag zelf ook nog mee tellen, maar die beschouw ik dan niet bepaald als ''rustdag''. Of dacht je dat ik al bezig was met Ajax - Tottenham?