Ansu Fati wendt zich in poging carrière te redden tot arts van Cristiano Ronaldo
Woensdag, 5 mei 2021 om 18:09

Ansu Fati ondergaat donderdag voor de vierde keer een operatie aan de meniscus in zijn linkerknie, zo meldt Marca. Dr. José Carlos Noronha, die bekendstaat als een van de beste kniespecialisten ter wereld en als vertrouwde arts van Cristiano Ronaldo, moet de loopbaan van de achttienjarige aanvaller van Barcelona redden.

Maandag schreef AS al over de slepende blessure van Fati. De Spanjaard liep op 7 november 2020 een scheur in zijn meniscus op en is sindsdien drie keer geopereerd, alle keren onder toeziend oog van de Spaanse arts dr. Ramón Cugat. Voor de vierde en risicovolle ingreep wenden Fati en Barcelona zich tot de Portugese chirurg Noronha, die eerder ook Pepe, Radamel Falcao, Hulk, Ángel Di María en Arjen Robben behandelde aan knieproblemen.

De vorige drie operaties aan de linkerknie van Fati waren erop gericht de meniscus te behouden en te herstellen. Met het oog op de wens van de speler om een lange sportcarrière te hebben is dat van groot belang. Als gevolg van de vele complicaties die optraden tijdens de revalidatie wordt echter alsnog overgegaan tot het verwijderen en kunstmatig vervangen van de meniscus. Fati gaat donderdag in Porto onder het mes.

De afgelopen weken richtte Fati zich op een rentree in de voorbereiding van het komend seizoen, maar de vleugelspits kan dat gezien de geplande operatie uit zijn hoofd zetten. Fati hoopte met Spanje naar de Olympische Spelen te kunnen, maar zal dat niet halen. Ingezet wordt op een rentree in de eerste helft van het seizoen 2021/22.

Meer nieuws
   
16:46
16:46
Bizar: Brugge-fan na flinke blunder door medesupporters (!) in elkaar geslagen
1
   
16:10
16:10
Becker schudt Sinkgraven van zich af en scoort prachtig uit 'onmogelijke' hoek
0
   
15:26
15:26
Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op Bournemouth
64
   
15:22
15:22
Ipswich keert na afwezigheid van 22 jaar terug in de Premier League
12
   
15:15
15:15
Live meepraten in LaLiga: Real Madrid - FC Cadiz
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
DRL80
 
92
5 mei 2021 om 18:15
Hoop echt dat het hem lukt om een lange carrière te hebben. Ik houdt van z’n spel en met name z’n persoonlijkheid en uitstraling. Niet zoals een Neymar, Haaland en Mbappe. En dat zeg ik niet om wat te starten (VZ) maar het is een wereld van verschil. Puur spelplezier straalt ie uit.
 
ajaxreal1990
 
39
5 mei 2021 om 18:17
Haaland heeft dat ook wel persoonlijkheid en uitstraling, echter hebben mbappe en neymar dat in de zin van egocentrische en nate trekjes
 
SoccerinoFCU
 
73
5 mei 2021 om 18:38
Bij Mbappe vind ik het niet eens gek moet ik zeggen. Met 19 jaar had hij al de wereld aan z`n voeten. WK gewonnen en heel goed gespeeld. Golden boy award, een transfer van 180 miljoen en overal geprezen om zijn kwaliteiten. En dan kom je bij Psg in een team terecht met andere gast die ook voor heel watgeld is gehaald en de ster wil zijn. Probeer dan maar als een normale en bescheiden jongen te gedragen op en naast het veld.
 
ConchaEspina
 
20
5 mei 2021 om 18:48
Lijkt mij daarom net goed dat die in een kleedkamer zou komen waar meer ervaren spelers zitten met een palmares om U tegen te zeggen (zoals Modric, Ramos, Benzema, Kroos,...). Als je kijkt hoe een Neymar de zwakkeren, zoals bv Bakker, uitkaffert bij een slechte bal. Kan niet bevorderlijk zijn voor de groei van een speler. Uiteraard moet je kunnen corrigeren bij de jeugd, maar wel op een respectvolle manier en met als doel om die andere beter te maken. Niet omdat jij je zoveel beter voelt (wat voetbaltechnisch wel zo is).
 
FR010FRDAM
 
23
5 mei 2021 om 19:32
Maar een Mbappe had bijvoorbeeld wel zijn volledige salaris van het WK gedoneerd. Is gewoon een goede jongen.
 
Moyashi
 
2
6 mei 2021 om 02:29
Het mooiste aan Fati vind ik nog hoe hij ballen toont op 't veld en vaak zelfs Messi durft over te slaan als hij het idee heeft dat die er beter voor staat. Dat durven echt weinig spelers nog. Hopelijk komt hij twee keer zo sterk terug en wordt het niet een Umtiti 2.0 na een zware blessure. Denk overigens met hem erbij dat Barcelona nu veel beter voor zou hebben gestaan in de league. Hij scoorde namelijk erop los begin van seizoen.
 
Aqua1
 
39
5 mei 2021 om 18:16
Zo zonde, vond hem echt de beste Barca speler tot dat die vreselijk blessure kwam. Hopelijk keert hij terug op zijn oude niveau, al vrees ik ervoor.
 
Buitenspelgoal
 
35
5 mei 2021 om 18:17
Weer even de eye-opener dat je als voetballer ook gewoon enorm veel geluk nodig hebt om een goede carriere te hebben. Als je al het talent hebt om er te komen moet je lichaam ook nog meewerken. Welke en hoeveel blessures krijg je? Hoe herstel je van blessures? Krijg je te maken met ziektes? Of gewoon een stom ongeluk in het dagelijks leven dat doorwerkt op je carriere. Of je nou je hele leven bij Barcelona of Heracles speelt. Als je een mooie, lange profcarriere kan hebben, heb je gewoon heel veel geluk gehad.
 
ConchaEspina
 
12
5 mei 2021 om 18:49
Vanuit die optiek heb ik ook altijd wel begrip als iemand 'te jong' naar de top gaat. Je kan bij falen nog steeds dan 4-5 trappen lager gaan spelen en nog steeds ergens op hoog niveau spelen.
 
Buitenspelgoal
 
5
5 mei 2021 om 18:55
Precies, en voor hetzelfde geld blijf je nog een jaar bij je oude club om ''constanter'' te worden voor je de stap omhoog maakt, om vervolgens die stap omhoog in rook te zien opgaan door een blessure of ziekte. Ik snap wat dat betreft heel goed dat spelers die trein pakken als hij langs komt. Je weet nooit of hij nog een keer langs komt en of je de tijd als profvoetballer nog hebt om hem een keer langs te zien komen, ook al ben je nog jong.
 
Arnout108
 
1
5 mei 2021 om 19:19
Er zijn nog wel meer dingen die echt mee moeten zitten. Je moet een persoonlijkheid hebben die geschikt is voor hard werken en voor teamsport, je jeugd moet een beetje oke zijn, er moet net een scout staan op de dag dat je goed speelt en ga zo nog maar even door. Voor voetballers die puur voor het sportieve aspect gaan is een loopbaan op een zo geleidelijk mogelijke manier opbouwen een goed idee. Voor spelers die niet zo in elkaar zitten is het helemaal geen schande om voor het snelle geld te gaan.
 
Japie_Krekel
 
18
5 mei 2021 om 18:17
vervelend voor die jongen. Fati is echt belachelijk goed voor zijn leeftijd imo. hopelijk komt hij weer goed terug van deze blessure want zoiets kan je wel stagneren in je ontwikkeling
 
yamiown
 
18
5 mei 2021 om 18:18
Man wat moet dat zwaar zijn, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Doorgebroken bij je droomclub waar je gewoon een van de betere spelers bent en ineens is het weg. Hopelijk komt hij sterker terug.
 
Furrr
 
7
5 mei 2021 om 18:33
En daarom moet er in de jeugd al aandacht besteed worden aan preventietraining die op essentiële plekken jouw lichaam klaar maakt voor de intensiteit van het voetbal. De amateurtak besteed hier logischerwijs geen aandacht aan. Het ontbreekt simpelweg aan kennis want de meeste trainers zijn ouders, vrijwilligers of hebben een cursus bij de knvb gedaan die zich alleen richt op het ontwikkelen van het spel. Er is echt nog een wereld te winnen in de jeugd met fysio's en bewegingswetenschappers. Tijd dat het voetbal eindelijk eens een professionalisatieslag maakt in de volle breedte. De knvb is aan zet.
 
ViscaCatalunya
 
9
5 mei 2021 om 19:04
Deze jongen wordt continu van alle kanten gemonitored net als alle spelers van la Masia en het eerste. Hij kreeg een megaschop op zijn knie. Dat was pure pech.
 
Redondo-art6
 
2
5 mei 2021 om 19:54
Aii dat is vies.. "we" hebben het ook meegemaakt met Jese, die dankzij Kolasinac niet zijn potentie heeft kunnen waar maken. Hopelijk gebeurt hetzelfde niet bij deze Fati..
 
ElFaraonDCamas
 
0
6 mei 2021 om 09:13
Hey visca het worden er steeds meer de operaties. Deze jongen was speciaal en niet als andere van la masia en hopelijk lukt get deze arts
 
Konan
 
10
5 mei 2021 om 18:34
Vervelend om te lezen dat het die jongen op zo jonge leeftijd al te maken heeft met blessure lees. Ansu fati heeft bij mij ( en ik denk merendeel van de voetballiefhebbers ) een ontzettend hoge gunfactor dankzij zijn rustige uitstraling en attractieve speelstijl.
 
MGMV
 
7
5 mei 2021 om 18:34
Als je dan toch naar een specialist gaat, kan je inderdaad vast het best tot die van Ronaldo wenden, die er al zo lang alles aan doet om zo fit te blijven. Hoop echt voor 'm dat hij er sterk uit komt.
 
real8madrid
 
6
5 mei 2021 om 19:06
Dit zou toch echt een ramp voor het voetbal zijn hoor. Zo’n waanzinnig getalenteerde jongen die door een blessure wellicht nooit het maximale uit zijn carrière zal kunnen halen. Erg voor Spanje ook. Stel je even voor dat fati en asensio nooit geblesseerd waren geraakt en zijn over een jaar of twee samen met pedri een linie achter de spits vormden op hun maximale capaciteiten. Madre mia wat een zicht zou dat zijn geweest. Dit plaatst die jonge talenten die vroeg in hun carrière voor het geld kiezen wel weer in een ander perspectief. Deze jongen heeft nu nog de mazzel dat hij al bij Barca zat maar stel je even voor dat ie uit de jeugd van Ajax kwam en dit overkwam hem. Dan had ie gewild dat een raiola hem al lang en breed naar een united of PSg had gebracht.
 
Murad
 
3
5 mei 2021 om 19:17
Echt vervelend voor die jongen. Al 3 operaties gehad aan de knie op zo'n jonge leeftijd. Hopelijk kan deze arts hem wel van zijn problemen af helpen.
 
blancosd
 
4
5 mei 2021 om 19:21
Jammer voor fati. Hopelijk komt hij hier doorheen. Kan mij nog het geval van real herinneren. Jese Rodriguez speelde ook de panne van het dak op jonge leeftijd. Na zijn blessure is die nooit meer een schim van zichzelf geweest. Asensio is ook nog steeds niet op niveau.
 
 
4
5 mei 2021 om 20:29
Al dat gevroed in zo'n gewricht is nooit goed. Doet me denken aan van Basten en die wonderdokter die het niet kon fiksen. Zou toch zonde zijn van zo'n prachtige voetballer. Mentaal moet dit ook ontzettend zwaar zijn als je zo jong bent en je carrière nog amper begonnen is. Hoop dat we hem nog kunnen zien schitteren op de velden.
 
Energizer-
 
0
5 mei 2021 om 23:24
Ik ben zelf bekend met een ingreep waarbij ze kraakbeencellen verwijderen uit het kniegewricht, deze kunnen ze in een lab laten bewerken. Worden vervolgens een aantal weken later terug geplaatst. Worden goede resultaten mee geboekt! Hoop dat Fati herstelt!
 
Los Canario
 
0
6 mei 2021 om 06:11
Jammer dat ze pas na de derde keer besluiten om naar een andere specialist te stappen. Sneu voor die jongen, hopen dat hij er 100% van hersteld.