Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
Woensdag, 8 mei 2024 om 23:20

Bayern München is direct na de verloren halve finale van de Champions League tegen Real Madrid woedend op de arbitrage. Scheidsrechter Szymon Marciniak keurde in minuut 90+13 een geldig ogende gelijkmaker van Matthijs de Ligt af vanwege vermeend buitenspel van Noussair Mazraoui in de aanloop. Daar bleek echter geen sprake van.

Bayern moest in het Santiago Bernabéu in blessuretijd vol in de achtervolging, nadat Real Madrid door twee late goals van Joselu op een 2-1 voorsprong was gekomen.

De Duitse topclub was in de twaalfde minuut van de blessuretijd succesvol met een lange bal van Joshua Kimmich richting Mazraoui. Sinds de intrede van de VAR hebben grensrechters de instructie om bij een twijfelgeval pas na de aanval te vlaggen, toch stak de grensrechter direct de vlag in de lucht vanwege vermeend buitenspel van Mazraoui.

Uit het stilstaande beeld blijkt dat Mazraoui echter niet in buitenspelpositie stond. De Ligt stond dat overigens wél, maar die kwam pas later in de aanval in balbezit.

Thomas Müller bezorgde de bal met een kopballetje bij De Ligt, die feilloos binnenschoot. Toen had Marciniak echter al afgefloten. De Poolse scheidsrechter vertrouwde daarbij onterecht op het oordeel van de grensrechter.

De Ligt begreep niets van de beslissing van Marcianiak en stormde vol woede op de arbiter af.

Meer nieuws
   
00:12
00:12
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
0
   
00:05
00:05
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
1
   
23:44
23:44
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
6
   
23:28
23:28
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
   
23:09
23:09
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (171)

 
LionsOfMillwal
 
202
8 mei 2024 om 23:24
Gigantische fout en totale smet op de wedsrtrijd
 
JayJack
 
189
8 mei 2024 om 23:25
Scheids floot al voordat de bal überhaupt bij De Ligt kwam en alle spelers stopten met het spel, dus ook al zou het geen buitenspel zijn geweest, wat het hoogstwaarschijnlijk wel was, had ie nog steeds niet geteld. Eerder een blunder van de scheids..
 
SpeedyAFC
 
58
8 mei 2024 om 23:30
Dat de lijnen niet getrokken zijn is toch onbegrijpelijk? Halve finale CL vlak voor tijd dan verwacht je toch een VAR check met lijnen trekken?
 
alexiz801
 
94
8 mei 2024 om 23:31
Dat kan niet als de scheids al heeft gefloten voordat de bal in het net ligt
 
patrickwijnen
 
70
8 mei 2024 om 23:32
Kerel. Ken je de regels wel? Als een grens vlagt dan hoeft een scheids niet te fluiten. Ook al zit de grens mis met zijn inschattingsvermogen is de scheids de enige schuldige hier. Die had de aanval af moeten wachten en de VAR moeten laten beoordelen. De bal zat in de goal, het argument dat alle spelers stopte met het spel is een kul argument.
 
ModricMagic
 
97
8 mei 2024 om 23:35
Kan toch niet als de scheids al fluit. Iedereen stopt letterlijk bij Real lol. Hoe kan je dan een goal goed keuren als niemand reageert. Je denkt dat De Ligt vrij in kan schieten als die niet zou fluiten…
 
JayJack
 
45
8 mei 2024 om 23:35
Kerel, snap je het spelletje wel? Je ziet letterlijk de verdedigers en de keeper stil staan voordat De Ligt de bal kreeg, dus ookal zou de scheids door laten spelen, dan had of de verdediging of de keeper de bal wel tegen gehouden.
 
Lierse1997
 
46
8 mei 2024 om 23:37
Het is vrij eenvoudig. De scheidsrechter floot voordat De Ligt trapte. De VAR kan dan niet tussenkomen dus daarom wordt er niet ingegrepen. Wel een grote blunder om te fluiten als scheids.
 
YoeriCFC
 
48
8 mei 2024 om 23:37
De scheids fluit nog voor het vlagsignaal en fluit net als Muller zijn kop tegen de bal drukt. Wat mij betreft is dit een flinke blunder van de scheidsrechter. Waarom wacht hij niet even 5 tellen tot de bal in het netje ligt of naast geschoten is? Waarom dek je jezelf niet in door de kans te geven aan de VAR om je beslissing goed of af te keuren? Ik zeg niet dat het in opdracht is van de UEFA of iets dergelijks, maar het is wel weer een opvallende blunder die leidt tot een finale plaats voor Real. Weer een finaleplaats voor Real waar een smaakje aan zit.. Het is zo makkelijk te verhelpen, maar als ze op deze manier fluiten dan blijf je dit soort knullige discussies houden!a
 
Hawbietron
 
49
8 mei 2024 om 23:45
Ach sch wat ben je zuur. In de 109de minuut geeft de scheids een signaal dat er nog maar 2 minuten wordt gespeeld en uiteindelijk spelen ze door tot de 115de minuut. Daar zeg je dan niks over...Gister had psg een penalty moeten krijgen, zit daar dan ook een lichtje aan. Of fluit een scheids gewoon nooit foutloos. Buiten dat was het waarschijnlijk geen goal als de real verdedigers niet stopte na het fluitsignaal.
 
Joostv97
 
8
8 mei 2024 om 23:45
Dat de scheids had moeten doorspelen ben ik helemaal mee eens maar dat hij al fluit voor het vlagsingaal is tegenwoordig altijd. Dat komt omdat de grensrechter en de scheidsrechter onderling al contact hebben over of het buitenspel is of niet maar dat hij het pas afvlagt zodra de scheids fluit. Dus had de scheids netjes doorlaten spelen zoals eigenlijk moet, had de grens ook pas na het fluitsingaal zijn vlag omhoog gedaan.
 
riomanchester
 
9
9 mei 2024 om 00:02
De grens had niet moeten vlaggen en de scheids had niet meteen hoeven fluiten. Dat er hier een aantal zijn die beweren dat Real gestopt was met voetballen is natuurlijk onzin. Je ziet een aantal spelers van Real balen en zeuren op elkaar. Vervolgens zie je Camingva (die als 1 van de weinigen doorhad dat er werd gevlagd) zijn medespelers gerust stellen dat het buitenspel is. Los van dit moment verdiende Real wel de overwinning vandaag en ben ik ook opgelucht ??
 
Real-fan
 
1
9 mei 2024 om 00:03
Ben het eens met je eerste zin alleen tweede niet de ref floot omdat de grensrechter heeft gevlagd dus de grensrechter zou je hem fout kunnen geven maar was moeilijk te zien millimeter werk laat staan vanaf de positie van de ref
 
YoeriCFC
 
5
9 mei 2024 om 00:09
@Real-fan, des te meer reden om dus even te wachten met fluiten en even door te VAR te laten checken of je de juiste beslissing gemaakt hebt.
 
Linksbuiten67
 
1
9 mei 2024 om 00:13
Dat is onzin. Er wordt wel vanuit de grens ook een sugbaaygestuurd met het vlaggen, maar het is niet zo dat de scheids fluit voordat er gevlagd wordt. Kan zo lijken, maar is niet zo.
 
LukaModric_96
 
20
9 mei 2024 om 00:22
Als de UEFA Real echt wilde helpen, dan zouden de 1-1 niet hebben afgekeurd met Nacho.
 
Daei16
 
14
9 mei 2024 om 07:19
Haha dat was de meest opzichtige duw met beide handen in een gezicht ooit… die was in 500 jaar nog niet goedgekeurd. Dit is weer een duidelijke blunder in het voordeel van Madrid.
 
SergioRamosHM
 
0
9 mei 2024 om 10:14
We hebben het over een blunder terwijl de assistent gewoon gelijk heeft? Het wordt steeds gekker. Iedereen schreeuwt dat hij had moeten wachten en dat is opzich terecht maar je zou als hij niet had gevlagd alsnog hervatten met een indirecte vrije trap voor buitenspel? Of de van de Ligt erin was gegaan weten we nooit.
 
RFledderus
 
0
9 mei 2024 om 11:47
Dat is een aanname van jou. En niet perse een argument dat de fout goedmaakt. De Ligt schiet m overigens aardig binnen, en had goed kunnen zijn dat Lunin m niet gepakt had.
 
wiezie
 
4
8 mei 2024 om 23:32
Maar serieus de wedstrijd word toch allang niet meer bepaald door de scheidsrechter. Met alle respect die man en ze grensrechters lopen er voor Jan met de korte achternaam bij. Alles is computer werk, voorheen was de scheids de baas gewoon menselijk en als die eens fout maakte werd het na de wedstrijd besproken. Nu worden er zelfs met computers fouten gemaakt te gek voor woorden, je weet niet wanneer een goal een goal is en wanneer buitenspel buitenspel is zonder dat er lintjes worden getrokken. Ze moeten het voetballen meer menselijk laten en als ze dat niet willen haal die arme scheids en ze collega’s van het veld want je kan moeilijk op een computer staan klagen dan klagen bij de scheids. Want die arme man moet antwoorden wat hij in ze oortje krijgt toegespeeld door de mensen buiten het veld. Is toch geen voetballen meer!!
 
Sanderr
 
50
8 mei 2024 om 23:37
Heel relaas maar is hier totaal niet aan de orde. Er is geen computer of geen VAR aan te pas gekomen in deze situatie. De grensrechter heeft gewoon een situatie die heel erg op het randje was afgevlagd in de 100e minuut van een CL halve finale en de scheids heeft toen ook gefloten. Dit had volgens de reglementen absoluut niet afgefloten mogen worden. Of ie er dan in was gegaan? Geen idee. Of het alsnog nipt buitenspel was gebleken? Ook geen idee. Maar bij voorbaat afvlaggen op zo'n moment is echt van de zotte...
 
Lierse1997
 
11
8 mei 2024 om 23:39
Het is ironisch dat je dit reageert op een fase die volledig door de scheidsrechter bepaald wordt. Die fluit af en daardoor mag de VAR niet tussenkomen. Ook al moest hij tussenkomen als de scheidsrechter zijn werk goed doet.
 
Samcro
 
8
8 mei 2024 om 23:40
Ik zou de gokstatistieken wel eens willen zien voor winst Real, geplaatst in de laatste 10 minuten voordat Real op 1-1 kwam.
 
Jamsz
 
8
9 mei 2024 om 00:13
Winst binnen 90 min was x9 precies na de 0-1, kwalificeren x3,50 inc evt verlenging
 
paco0102
 
18
9 mei 2024 om 05:24
RM wordt zelden en eigenlijk nooit benadeeld op sleutelmomenten in het seizoen. Het is onwaarschijnlijk. Is dit nou puur puur geluk of is er iets groters aan de hand. Mensen die mijn bijdragen hier volgen weten dat er wat mij betreft in Spanje een hele ongezonde situatie is en dat werkelijk alle macht in de hoofdstad zit. Aanwijzen arbitrage, tuchtcommissie, VAR, etc. Alles wordt besloten in de hoofdstad. Maar hoe zit dat nou Europees? We hebben ze tegen Leipzig gezien, doelpunt onterecht afgekeurd, Vinicius geen rood. En Bayern is een vorige keer in het Bernabeu echt bestolen (gisteren was een blunder, maar tot dan perfect gefloten). Maar benadeeld wordt de 'koninklijke' nooit. Reacties anyone?
 
Lierse1997
 
17
9 mei 2024 om 05:33
Stel dat je verhaal klopt. Waarom fluit de scheids dan de 1-1 af of waarom worden er op de 9 minuten meer dan 4 extra gegeven?
 
paco0102
 
7
9 mei 2024 om 06:20
Omdat het spel een groot deel stilgelegen had in de slotminuten van de wedstrijd en tijdens de verlenging? Goedmakertje? Zeg jij het maar.
 
RFledderus
 
1
9 mei 2024 om 11:50
Dat was wel 1 van de meest duidelijke overtredingen om af te keuren. Het voordeel moet natuurlijk niet te opzichtig zijn hè!
 
ashleycole
 
0
10 mei 2024 om 09:29
Ik stel voor dat je de wedstrijd(en) nogmaals bekijkt van de vorige match tegen Bayern. Ronaldo loopt inderdaad 1cm offside bij 3-2 (terwijl bij 2-2 Real ook door was). dat onthoudt iedereen. Echter had Bayern een strafschop in eigen huis meegekregen dat geen was (gemist door Vidal) en had Vidal zelfs voor zijn 2de geel eerder al een 2de geel moeten hebben. Dus beter stoppen met wat rond te roepen zonder feiten te vertellen.
 
Tunined13
 
63
8 mei 2024 om 23:25
Onterecht? vanaf hier zie je het nog steeds niet zonder lijnen, ook doet De Ligt (die wel duidelijk buitenspel staat) ook mee voor die bal
 
Arsenal-Gunner
 
132
8 mei 2024 om 23:26
De ligt doet niet meer hoor. De bal gaat niet eens naar De Ligt
 
RyanGarcia
 
9
8 mei 2024 om 23:28
Wat zijn de regels eigenlijk. Ze liepen op een meter van elkaar. Is het genoeg dat De Ligt de bal uiteindelijk niet krijgt?
 
Sanderr
 
29
8 mei 2024 om 23:33
De Ligt zakte uit op het moment dat die bal nog onderweg was. Die probeerde -i.t.t. Mazraoui- niet het duel aan te gaan. Die wordt dus zeker niet meegenomen in de buitenspelsituatie normaal gezien.
 
SergioRamosHM
 
2
9 mei 2024 om 10:17
De regel is dan of de Ligt mee doet aan het spel, dat is nee. Beïnvloedt hij? Ook dat is nee. Haalt hij voordeel uit zijn buitenspel positie? Ook nee. Dus alle gevallen heeft De Ligt niets met buitenspel van doen. Mazraoui staat overigens gewoon buitenspel. Sowieso met zijn knie gezien de arm van Rudiger niet mee telt.
 
madmarcel
 
29
8 mei 2024 om 23:27
Nou na die 2 onzin goals van Atletico tegen Feyenoord kan je hier natuurlijk helemaal nooit zeggen dat De Ligt meedeed aan het spel en dus buitenspel stone
 
Zytto34
 
26
8 mei 2024 om 23:28
Bal ging duidelijk niet naar De Ligt. Gaat in dit geval om Mazraoui. Niet te zien vanaf deze beelden, maar wel raar dat hij direct affluit.
 
Tunined13
 
26
8 mei 2024 om 23:36
Duidelijk? ze lopen letterlijk naast elkaar en wanneer de bal alweer gaat dalen stopt Matthijs en kiest hij een andere positie.. tuurlijk ga je dan wel op het moment van spelen voor die bal
 
Catenaccio 2.0
 
7
8 mei 2024 om 23:51
Vind het meer bizar dat die grensrechter vlagt... Ik zie ze tegenwoordig zelden tot nooit direct vlaggen tenzij de VAR het in zijn oor fluistert 10 seconden later. Vind het een vrij bijzondere situatie maar zonder lijnen kun je nog speculeren tot je een ons weegt
 
TheMagistrate
 
8
8 mei 2024 om 23:57
Laat ze lekker joh. Ze geloven toch wat ze willen en wat de tv ze voert. Het is kennelijk te moeilijk een eigen mening te vormen op basis van hun eigen ogen. Het is overduidelijk dat ze allebei meededen aan het spel tot het laatste moment veranderd de ligt van gedachte. Ze gaan niet lekker slapen vanavond, dat garandeer ik je.
 
Linksbuiten67
 
1
9 mei 2024 om 00:16
Maar los daarvan, grens had niet mogen vlaggen op dat moment. Pas na de aanval en dan kan de var corrigeren. Die bepaalt dan ook of het strafbaar buitenspel is.
 
Noury Almis
 
1
9 mei 2024 om 09:55
De ligt loopt geen een RM speler hinderlijk in de weg en gaat niet vol voor die bal maar laat m aaan de andere Bayern speler. Dit is never nooit strafbaar buitenspel van De Ligt. Je laat je voorkeur hier iets te duidelijk spreken
 
Formus
 
20
8 mei 2024 om 23:25
De Ligt stond 1 cm buitenspel leek t, Mazz niet. Maar je mag echt niet vlaggen en niet fluiten als (assistent)scheidsrechters. Maar het fluiten was funest, want daardoor stoppen de spelers van Real en mag de VAR niet meer ingrijpen.
 
SuperMario-010
 
12
8 mei 2024 om 23:25
Maakt toch geen ene zak uit. Was het 3-1 geweest ook goed.
 
TomMulder
 
133
8 mei 2024 om 23:26
Naar mijn idee toch echt 2-2 Mariootje!
 
Real-fan
 
5
9 mei 2024 om 00:07
Dus de real verdedigers tel je niet mee dan en de keeper ook niet?
 
Rotterdam1888
 
27
8 mei 2024 om 23:25
Heb je voor het eerst de situatie dat het daadwerkelijk nuttig is voor de grens om te wachten met vlaggen en voor de scheids om te wachten met fluiten, doe je het niet. Ik ben echt wel voorstander van de var in potentie maar ze maken het zichzelf wel lastig
 
Formus
 
42
8 mei 2024 om 23:28
Wat Muller net zei: soms sta je duidelijk 3 meter buitenspel en wachten ze met vlaggen.....
 
spursfan96
 
4
8 mei 2024 om 23:36
Hier kan de VAR dan weer niks aan doen. Gigablunder van de scheidsrechter en dat op dit moment.
 
Tukkertje91
 
3
9 mei 2024 om 06:52
Grensrechter dus, hij moet wachten met vlaggen. De scheids vertrouwt zijn assistent, zoals hij hoort te doen. Wat 1888 zegt, in potentie valt er met de VAR te werken, maar op dit soort momenten zetten de mannen op het veld hun ironische gezien al buitenspel.
 
Damsterdam
 
17
8 mei 2024 om 23:25
Hoe kun je daar nou vlaggen? Ik wil niet zeggen dat hij er sowieso in zou zijn gegaan, maar echt niet te verklaren dat hij niet even wacht met vlaggen.
 
QuePasa.
 
52
8 mei 2024 om 23:25
Dat zal best. Maar Lunin had die bal wel gehad, deed niets meer en die bal was echt niet zo strak in de hoek.
 
madmarcel
 
92
8 mei 2024 om 23:28
Ja en Neuer had die 1-1 ook wel gehad. Geef gewoon toe dat het een dwaling is en Real naar de finale geholpen is door de grensrechter
 
JayJack
 
50
8 mei 2024 om 23:30
Real letterlijk de betere ploeg in alle opzichten vandaag, dus niet meer dan verdiend. Maar men kan het niet verkroppen dus dan maar wijzen naar de arbitrage, zoals elk jaar lol
 
Mosinho
 
24
8 mei 2024 om 23:33
Oke en? Bayern was veel beter de eerste wedstrijd en verdiende die ook te winnen. Kul argument dus
 
Kelsb01
 
17
8 mei 2024 om 23:34
Madmarcel je doet je naam echt eer aan met deze comment.. Genieten!!! Als het niet de scheidsrechter is dan maar de grensrechter ook al neemt die geen beslissingen.. Ik kan hier echt van genieten..
 
patrickwijnen
 
11
8 mei 2024 om 23:34
Wat praat jij nou Jayjack, je kent de regels niet eens zoals we hierboven al lazen. Zelfs al was Real de betere ploeg zegt dat nog niet dat ze zouden hebben gewonnen zonder deze dwaling van de arbitrage.
 
ModricMagic
 
29
8 mei 2024 om 23:36
Geholpen door de scheids? Neuer heeft minstens 3 goals uit het doel gered wat geen enkele doelman had gered. Real was zwaar de betere vandaag. Daarnaast kunnen wij er niks aan doen dat de scheids al fluit voordat hij afwacht met de Var.
 
QuePasa.
 
10
8 mei 2024 om 23:36
Het is ook een dwaling, hij had niet moeten vlaggen. Maar iedereen doet alsof een zekere goal is voorkomen en daar ben ik het als neutrale toeschouwer niet mee eens.
 
Sociomasia
 
11
8 mei 2024 om 23:36
Dan was het tegen City dus onverdiend??? Feit is wel dat enkele beslissingen in het verleden vaker de kant van Real opvielen dan andersom. Daar vind ik deze overigens niet bij horen, scheids fluit lang voor De Ligt schiet. Blijf het wel bizar vinden hoe real in de CL altijd zo bizar presteert. Nu weer in de slotfase 2 goals, niet normaal zoveel veerkracht.
 
Real-fan
 
5
9 mei 2024 om 00:10
Ja altijd als real doorgaat is het door real nu al 15keer ? Ja wat kan frustratie doen bij een mens
 
Noury Almis
 
0
9 mei 2024 om 09:57
Real letterlijk de mindere ploeg in de 1e halve finale en beide kwartfinales, dus dat is een bullshit argument
 
Heinazijn
 
11
8 mei 2024 om 23:31
Ja dat weet je natuurlijk nooit, dit is populistisch gepraat. Scheidsrechters hadden gewoon niet zo snel moeten affluiten en de VAR het werk laten doen. Maar ik vind het altijd een zwaktebod om het daar over te hebben. Real Madrid terechte finalist.
 
Chuck01
 
5
8 mei 2024 om 23:39
Dat Real op basis van deze wedstrijd de terechte finalist is doet er toch niet aan af dat de arbitrale blunder niet genoemd mag worden? Dit is precies de reden dat de VAR in het leven is geroepen. Daarnaast gaat niet altijd de ploeg door die het het meest verdiend, zie kwartfinale van Real.
 
Redisthecolour
 
4
8 mei 2024 om 23:45
Dat is natuurlijk geneuzel, we zullen nooit weten of hij hem wel of niet had gehad als er niet was gefloten.
 
QuePasa.
 
10
8 mei 2024 om 23:49
Eens. Maar waarom doet het artikel van VZ dan blijken alsof ze het wel zeker weten dat die bal er in was gegaan?
 
DarkEagle
 
12
8 mei 2024 om 23:51
Klopt. We weten überhaupt niet eens of Militao en Rüdiger hem op goal hadden laten schieten, laat staan dat Lunin een serieuze poging zou wagen om die bal tegen te houden.
 
Shiraz
 
81
8 mei 2024 om 23:25
Het is echt niet te geloven hoe het Real elke keer weer meezit. Helemaal klaar met die CL puur door dat feit. Hoop dat ie opgeheven wordt. Elk seizoen beginnen we eraan, wetende dat Real weer eens met arbitrale controverse ver gaat komen of gaat winnen.
 
CMG-
 
77
8 mei 2024 om 23:28
Pardon? Real Madrid heeft letterlijk alles gedaan om te winnen vandaag, Bayern kwam niet om te voetballen, en dan krijg je het voor elkaar om te zeggen dat Real Madrid alles mee zat? Omdat Real Madrid door gefluit van de scheids, stopt met voetballen? Ja joh, als je nou Nacho’s doelpunt goedkeur snap ik het wel. Maar dat deden ze niet.
 
Batouwe
 
25
8 mei 2024 om 23:42
Het is wel duidelijk dat je geen wedstrijden van Real volgt. En zeker niet het afgelopen pak weg 1,5 jaar. De arbitrage heeft namelijk totaal niet meegezeten. Je 9 van de 10 keer mee slaat echt nergens op. Onderbuikgevoelens zijn het vermoed ik. Voor mij ben je af.
 
Shiraz
 
8
9 mei 2024 om 00:45
Nee en die 10 jaar daarvoor ook niet. Ik volg elke voetbalwedstrijd in de CL van alle topclubs van de afgelopen 10 jaar. Daarnaast bijna alles in laliga. Helemaal niks van onderbuikgevoel bij. Genoeg fans die zich buitenspelgoals voor de geest hebben. En je snapt er ook al helemaal niks van als je niet kan erkennen dat je als scheids zijnde in zo’n millimeter buitenspelgeval eerst de actie af moet wachten voordat je fluit. Al helemaal in zo’n duel en zo’n tijd.
 
Kelsb01
 
25
8 mei 2024 om 23:31
Stop dan lekker met kijken.. Je zal wss de finale ook niet kijken omdat jij nu al de uitslag weet.. Als dit arbitrale controverse is weet ik het ook niet meer.. Er is gefloten voordat er getrapt werd dus hoe men vind dat het een afgekeurde doelpunt is, is mij een raadsel..
 
Tunined13
 
13
8 mei 2024 om 23:38
Ja tuurlijk daarom keurt hij de goal van Real ook af he.
 
Shiraz
 
5
9 mei 2024 om 00:43
Hahaha mocht ook wel een keertje.
 
Sulejmanii
 
10
9 mei 2024 om 00:42
Shiraz eens, erg sneu voor Bayern München. Het is wel duidelijk welke club ieder jaar de CL finale moet halen.
 
realmadrid84
 
21
8 mei 2024 om 23:25
Jajaja er werd al gestopt dus we zouden nooit weten of de bal überhaupt zou aankomen bij de ligt
 
SpeedyAFC
 
24
8 mei 2024 om 23:31
En dat is dus de blunder. Regel is, aanval door laten lopen en dan VAR check.
 
ZLuuk
 
50
8 mei 2024 om 23:25
Beginnen jullie ook al, er wordt geen goal afgekeurd. De grensrechter blundert, klaar. Lunin reageert niet eens op het schot, non discussie.
 
SpeedyAFC
 
27
8 mei 2024 om 23:32
Geen non discussie. Er had niet gefloten mogen worden. Aanval door laten lopen en dan VAR check. Dat is de regel.
 
patrickwijnen
 
8
8 mei 2024 om 23:37
De grensrechter blundert niet maar de scheids. Leer de regels eens man.
 
Sanderr
 
23
8 mei 2024 om 23:41
Eigenlijk blunderen ze allebei. Grensrechter moet in 100e minuut in een halve finale CL bij cruciale aanval die het resultaat kan beïnvloeden een situatie als deze (lees: centimeterwerk) gewoon wachten met vlaggen tot de situatie afgelopen is. Dat is protocol en dat gebeurt ook al jaren vrijwel altijd. Scheids kan altijd nog kiezen om (nog) niet te fluiten maar die reageert ook instinctief op zijn assistent`s vlagsignaal. In mijn ogen maakt de grens de grootste fout maar scheids is eindverantwoordelijk.
 
ajaxclub
 
57
8 mei 2024 om 23:25
Real die van de Uefa de Champions League moet winnen... Je kan ook zeggen als je in de regen loopt dan wordt je nat.
 
RM1335
 
10
9 mei 2024 om 02:52
Denk toch even na in plaats van jezelf hier voor schut te zetten. De ploeg waar de Uefa het bloed wel van kan drinken is Real Madrid. Super League perikelen vergeten? Als de Uefa Real wilde helpen had die scheids meteen na de 2-1 van Joselu afgefloten denk je niet? In ieder geval had hij geen 9 minuten laten doorspelen tot minuut 99 om vervolgens na 10 minuten (minuut 100 van de wedstrijd aan te geven dat er nog 2 minuten bijkwamen (dus tot minuut 102, om vervolgens door te spelen tot minuut 105. Niet echt slim van je dit.
 
Vesta
 
43
8 mei 2024 om 23:26
Precies voor dit soort situaties is de VAR in het leven geroepen, bi-zar. Bayern is bestolen. We weten nooit of de goal nog steeds gevallen was, maar Bayern is in elk geval bestolen van een gigantische kans en de kans om de VAR ernaar te laten kijken. Grove smet op de wedstrijd.
 
MeesKeesje
 
28
8 mei 2024 om 23:43
Ik vind dat Real is bestolen. Want Militao zou dat duel met de Ligt hebben gewonnen en meteen vooruit hebben kunnen spelen en aangezien de verdedigers van Bayern uit positie stonden hadden ze er nog 3-1 van kunnen maken.
 
Vesta
 
24
8 mei 2024 om 23:48
Kansloze poging om de discussie te draaien. Feit is dat volgens protocol deze situaties altijd afgewacht worden. Dat hebben ze niet gedaan en dus een arbitrale dwaling, ongeacht wat het gevolg zou zijn geweest.
 
CMG-
 
23
8 mei 2024 om 23:26
Heel rare keuze.. ik dacht dat de grensrechter niet mag vlaggen bij twijfel of pas als de actie voorbij is. Als de grens vlagt moet je als scheids fluiten. Dus het is een blunder van de grens geweest en hiermee trekt hij de scheids erbij. Maar goed, als er niet werd gefloten wil ik nog eens weten of De Ligt effectief had gescoord. Iedereen stond stil bij Real Madrid, inclusief Lunin die amper nog naar de bal keek, noch echt reageerde of dook.
 
SpeedyAFC
 
6
8 mei 2024 om 23:34
Dat weten we niet, er werd afgefloten. Tegen de regel in dat je de aanval doot laat lopen en dan de VAR laat checken.
 
GroenHout
 
5
8 mei 2024 om 23:39
Spelers moeten gewoon door spelen ook al wordt er gefloten. Kan mij een situatie met een kale PL speler herinneren die vanaf de middenveld door blijft rennen en scoort terwijl er al gefloten was. Uiteindelijk kijkt de var ernaar en wordt hij toegekend. Ook hier moest de VAR gewoon kijken, maar goed we hebben het hier over een club die vardrid wordt genoemd, dat zegt genoeg.
 
iscorma
 
46
8 mei 2024 om 23:26
Factchecken is een ding he VZ. Afgefloten voordat de bal erin zat, en ruim ook. Ja, de grens had nooit mogen vlaggen maar Real Madrid (inclusief Lunin) stopt al ruim voordat De Ligt schiet. Dus schei uit met je giga arbitrale blunder
 
marcs
 
12
8 mei 2024 om 23:31
Iscorma, blijft toch een blunder( of fout) omdat hij gelijk vlagt en de scheids gelijk fluit terwij het niet te zien is of het buitenspel was?
 
SteveStifler
 
18
8 mei 2024 om 23:52
Klopt, maar Bayern wordt hier niet een goal ontnomen. Dat is wat Iscorma bedoelt en daar heeft ie gelijk in.
 
iscorma
 
1
9 mei 2024 om 00:03
Correct
 
DNSDKR
 
3
8 mei 2024 om 23:43
Dan is het toch een blunder?! Bayern heeft balbezit in de 16 van Real en krijgt de bal bij De Ligt. Daar mag je toch nooit affluiten! Dat noem ik wel een gigantische blunder.
 
Sanderr
 
4
8 mei 2024 om 23:45
Feit dat er onterecht gevlagd en gefloten wordt op een dusdanig cruciaal moment IS juist de arbitrale blunder he. Of het buitenspel was of niet, men had volgens de reglementen deze aanval moeten laten afmaken. Ik verbaas over hoeveel mensen dat klaarblijkelijk niet weten.
 
Tukkertje91
 
3
9 mei 2024 om 07:19
Dat zijn mensen die wekelijks steen en been klagen over de VAR, maar zelf de regels niet snappen. Die schreeuwen ook tegen agenten dat ze moeten doen wat zij zeggen. Zij betalen immers hun loon met belasting. Kansparels.
 
RicottoFC
 
6
8 mei 2024 om 23:26
Denk dat er één grote fout is gemaakt, dat ks waarom vlagt de grens meteen? Dacht dat er altijd in het voordeel van de aanvallende team moest worden gedacht. (VAR kan dit dan terug draaien, ongeacht of het wel/geen buitenspel was)
 
SpeedyAFC
 
6
8 mei 2024 om 23:36
Vlaggen mag maar de scheids moet niet meteen affluiten. Pas na de aanval affluiten zodat de VAR kan controleren indien er nog gescoord werd.
 
Tukkertje91
 
0
9 mei 2024 om 07:28
Tegenargument: FIFA heeft aangegeven dat de grensrechter zijn/haar vlag juist omlaag moeten houden. Pierluigi Collina zelf heeft ook aangegeven dat het spel vrijwel altijd onmiddellijk stopt als de vlag de lucht in gaat. Vlaggen is namelijk hét teken dat het spel moet worden stilgelegd. Ja, dit is een toernooi van de UEFA. Maar de basis van de regel is niet anders.
 
*Exclusive*
 
3
8 mei 2024 om 23:27
Zeker zonde; maar of het ook daadwerkelijk een goal was geweest kun je ook niet stellen. Lunin stopte na het fluitsignaal. Waarschijnlijk was De Ligt wel voor Rudiger gekomen en op goal geschoten… maar of die bal niet te houden was, dat weet je nooit… want het leek ook weer niet zo dat de bal onhoudbaar geweest zou zijn. Maar helaas denk ik “per ongeluk” direct afgefloten… en dat is natuurlijk helemaal in deze situatie een blunder van de scheids. Gewoon zonde
 
SB3DORDT1980
 
6
8 mei 2024 om 23:27
Hier is toch de VAR voor?
 
SergioRamosHM
 
4
8 mei 2024 om 23:30
Var kan hier niets doen omdat er is gefloten voor buitenspel en daarna pas de bal werd geschoten.
 
alexiz801
 
20
8 mei 2024 om 23:28
Hij is niet afgekeurd. Hiervoor zou de goal überhaupt geteld moeten hebben. Buiten dat moet de vlagger natuurlijk in eerste instantie natuurlijk door laten spelen.Ben zelf van mening dat de Ligt bij de lange bal buitenspel staat waarna hij in eerste instantie naar de bal toe rent voordat hij de bal aan Mazraoui laat. Dit zou betekenen dat hij in eerste instantie meedoet in het spel. Maar goed ik ken de regels niet precies en ongeacht of het buitenspel is, is dit met de VAR een rare beslissing.
 
TheMagistrate
 
2
9 mei 2024 om 00:07
Dat is gewoon precies de situatie maar ze willen afdoen aan de GE-WEL-DIGE comeback van Madrid. De beslissing om af te fluiten is ietwat raar maar is een paar keer eerder in de wedstrijd voor gekomen. Men wilt niet accepteren dat Real fair and square heeft gewonnen.
 
Kelsb01
 
20
8 mei 2024 om 23:28
Daar gaan we weer.. Er is niet gefloten toen het schot op doel werd gedaan maar ruim daarvoor dus als het überhaupt een goal was geweest als er niet vooraf gefloten was, zullen we nu nooit weten.. Bayern mag Tuchel en Neuer als schuldige aanwijzen voor deze wedstrijd niet de arbitrage..
 
SergioRamosHM
 
22
8 mei 2024 om 23:28
De 2-2 is nooit gevallen. Lunin deed niet eens meer iets? We zullen nooit weten of hij hem anders had gehad.
 
NJfromVOL
 
5
8 mei 2024 om 23:29
Twijfelachtige situatie, dus niet affluiten en de VAR laten beoordelen.
 
gewoonniemand
 
13
8 mei 2024 om 23:29
Lunin was na het fluitsignaal gestopt. Als de scheids niet had gefloten had die de bak gepakt.
 
DNSDKR
 
11
8 mei 2024 om 23:46
Dat is nou precies wat je niet weet. En dat is nou precies waarom t een blunder van de arbitrage is.
 
vtotheb
 
3
8 mei 2024 om 23:30
Blunder impliceert dat het niet bewust was
 
mitchajax020
 
23
8 mei 2024 om 23:31
Je haalt hier wel weer uit dat Real in de finale moet staan, wat een arbitrale blunder zeg
 
jajoh89
 
23
8 mei 2024 om 23:38
Vergeet je tinne hoedje niet
 
mitchajax020
 
3
8 mei 2024 om 23:58
@jajoh89 jij bent echt hilarisch pis haast in mijn broek vh lachen. Wees realistisch, dit is toch een fout van de bovenste plank en zegt wederom genoeg over Real, zal en moet de finale halen, dat is mijn mening.
 
DarkEagle
 
15
8 mei 2024 om 23:48
Wat een onnozele en kleinzerige reactie is dit. Real staat in de finale, omdat ze dat hebben verdiend op basis van het vertoonde spel. Zowel voetbaltechnisch als op veerkracht waren ze de bovenliggende partij. Bayern heeft na hun goal alleen maar lopen tijd rekken en zagen dat vervolgens beloond worden met een extra tijd van maar liefst 15 minuten. Zes minuten extra verlengd op de aangegeven negen minuten verlenging, maar mitchajax020 denkt Real kosten wat het kost in de finale moest staan.
 
real8madrid
 
34
8 mei 2024 om 23:31
Begin VZ nou ook al? Er is niets afgekeurd, er was al gefloten. Ze hadden moeten laten doorspelen maar dan weet je ook niet of die goal er komt aangezien nu de verdedigers stoppen met spelen door het fluitje.
 
Rownaldo9
 
11
8 mei 2024 om 23:37
Dit dus! Sommige onder ons snappen het spelletje niet..
 
SteveStifler
 
11
8 mei 2024 om 23:40
He he, danku! Menig voetbalsupporter lijkt niet te snappen dat het onmogelijk te zeggen is dat De Ligt hier had gescoord. De enige reden dat ie hem kon inschieten, was doordat de Realspelers stopten met spelen na dat fluitje.
 
Real Madr!d
 
8
8 mei 2024 om 23:43
Aparte artikeltje ook nog maken om te roepen dat het geen buitenspel is op basis van stilstand beeld. Als je hem toch zo ziet, dan denk ik echt dat Mazraoui buitenspel staat. Prachtige pot gezien alles erop en eraan, en toch gaat het alleen over de goal van De Ligt alsof Real de wedstrijd hiermee heeft gestolen. Ik ben het natuurlijk mee eens dat de grens niet direct moest vlaggen, maar wat kan Real eraan doen? Die horen het fluitje en men stopte met spelen. Dit is precies wat ik bedoel waarom Real altijd een negatieve beeld heeft bij veel mensen. Eerst het spookdoelpunt van Yamal een paar weken geleden waar geen doellijntechnologie is, waar Real er niks aan kan doen. En nu deze beslissing van de grens zelf, waar Real wederom weer niks aan kan doen.
 
FlackoGS
 
4
9 mei 2024 om 00:39
Je kan toch niet ontkennen dat dit een kapitale arbitrale blunder is real8madrid?
 
BlubBlub
 
2
8 mei 2024 om 23:32
Ik vind het tamelijk onnozel dat er zo snel gevlagd. Wacht totdat de aanval klaar is en steek dat ding dan in de lucht. De VAR is er voor discutabele situaties. Kan me nou niet voorstellen dat je dit in een split second scherp ziet. Wanneer dit een geldig doelpunt zou zijn geweest, dan ontneem je een ploeg mogelijk de finale. Treurige beslissing.
 
Ryjuu
 
0
8 mei 2024 om 23:33
Ze moeten grensrechters gewoon niet meer voor buitenspel laten vlaggen. Het slaat eigenlijk nergens op, alles wordt toch nagekeken. De VAR is er juist om dit soort fouten te voorkomen, maar dan saboteer je zelf je hulpmiddel door daar een grensrechter neer te zetten.
 
schaatser
 
6
8 mei 2024 om 23:33
Ongekende blunder van de arbitrage
 
Laurens E
 
2
8 mei 2024 om 23:36
Ja het was inderdaad grote twijfel of hij buitenspel stond. Het fluit signaal klonk al voor de goal, dus die telt nooit. Maar het is inderdaad een grote blunder, dit had sowieso uitgespeeld moeten worden voor er gefloten werd. Dan kan de VAR er achteraf na kijken. Maar ik denk dat het meer bewust is gedaan, want de VAR heeft er helemaal niet na gekeken. Wat je er ook van denkt, Tuchel heeft zijn ploeg kapot gewisseld. Al het gevaar was uit de ploeg, na zijn wissels.
 
JePa
 
1
8 mei 2024 om 23:37
Typisch weer. Dit soort 'gelukjes' hebben we al eerder bij madrid-bayern gezien.
 
schaatser
 
1
8 mei 2024 om 23:37
2 de goal van Madrid wordt er ook gevlagd maar niet gefloten!!
 
SteveStifler
 
10
8 mei 2024 om 23:37
Och gut, gaan we weer die kant op en doen alsof Real Madrid door deze fout gewonnen heeft? Misschien er ook even bij vermelden dat door hetzelfde (terecht of onterechte) vroege affluiten Real Madrid stopte met spelen, waardoor De Ligt vrij kon inschieten. Niemand kan zeggen dat De Ligt hier 100% zou scoren als er niet gefloten werd. Dus om nou te doen alsof Bayern hier een goal wordt ontnomen, is gewoon triest.
 
BBayern1990
 
5
8 mei 2024 om 23:37
Mazraoui stond geen buitenspel boven. de Ligt wel, maar nam niet deel aan het spel. Een menselijke foute van het scheidsrechtersteam door te vroeg af te fluiten.
 
DRL80
 
12
8 mei 2024 om 23:38
Het is wel te merken dat er heel veel RM Fanboys op dit forum zitten en zoals altijd wordt alles dat NL is weer niet op waarde geschat. Triest. Zet die bril eens af. Of het buitenspel was of niet, wat het schijnbaar niet was, doet er niet eens toe. Die grensrechter had zich aan het protocol moeten houden. Dan had er naderhand geoordeeld kunnen worden of het wel of niet buitenspel was, zoals het hoort.
 
SteveStifler
 
11
8 mei 2024 om 23:41
Haha en ook fftjes voor de gein maar buitenwegen houden dat Real Madrid stopte met spelen na het fluitje, waardoor De Ligt vrij kon inschieten. Dus wie zegt dat De Ligt daadwerkelijk had gescoord als dat fluitsignaal er niet was? Maar goed, je had het over iets met een bril ofzo.
 
WORD WAKKER
 
1
8 mei 2024 om 23:38
Gewoon buitenspel, niet verder aan knagen.
 
ModricMagic
 
9
8 mei 2024 om 23:40
Er is geen goal afgekeurd. Hij floot daarvoor al. Real stopte letterlijk al met spelen omdat er werd gefloten. De Ligt gaat alleen door. Logisch dat die scoort als niemand wat doet. Moet je maar lekker bij de grensrechter zijn die gaat fluiten. Niet ons probleem dat ze niet achteraf wachten.
 
Batouwe
 
7
8 mei 2024 om 23:48
Precies! Bij de warming up werd er ook gescoord zag ik. Gek dat ze die niet meetellen. Wat een selectieve verontwaardiging hier vanavond. Terechte uitslag vanavond niks meer en niets minder.
 
Suavamente
 
3
8 mei 2024 om 23:50
Is dit niet ook al eerder gebeurd met de goal van Cristiano tegen notabene Bayern, hij stond niet achter de bal, maar de buitenspelgoal telde? Echt, dit gebeurd mij net wat te vaak in het voordeel van Real.
 
ModricMagic
 
5
8 mei 2024 om 23:57
Toen was er ook geen VAR dus had je sowieso al veel fouten omdat mensen fouten maken. Nu heb je VAR en ze besluiten niet te wachten. En die kerel was sowieso al gek om 6 minuten bovenop die 9 minuten te zetten.
 
ElCapitan4
 
9
8 mei 2024 om 23:42
Waarom heeft niemand het erover dat de scheids al lang moest fluiten, maar de wedstrijd nog veel langer liet doorspelen? Hij geeft 9 minuten extra. Er valt een doelpunt en is een var moment. Geeft in minuut 99 aan dat er nog 2 minuten extra bij komen. Doelpunt valt in minuut 102, zoveel. Vervolgens wordt er nog eens 2-3 minuten doorgespeeld.
 
Poatan
 
7
8 mei 2024 om 23:52
Precies dit, 9 minuten extra tijd was al bizar lang en nergens op gebaseerd. Wordt er nog rustig 5 minuten bovenop gegooid. Het zegt genoeg dat deze kans in de 112e minuut valt.
 
Real_Amsterdam
 
0
8 mei 2024 om 23:45
Ik snap sowieso niet dat grensrechters nog in zoverre hun "werk" verrichten. Nu met de VAR heb je ze alleen nog nodig bij inworpen en situaties die OVERDUIDELIJK buitenspel zijn. Ongekend dat hier de vlag omhoog ging, en dat de scheidsrechter vervolgens op zn fluit blaast. Daarna zie je dar real niet meer verdedigt en de keeper niet meer duikt. Ik mag hopen dat ze grensrechter vanaf volgend seizoen een minder prominente rol gaan geven in het voetbal
 
Suavamente
 
6
8 mei 2024 om 23:48
Is dit niet ook al eerder gebeurd met de goal van Cristiano tegen notabene Bayern, hij stond niet achter de bal, maar de buitenspelgoal telde? Echt, dit gebeurd mij net wat te vaak in het voordeel van Real.
 
ajaxwastop
 
2
8 mei 2024 om 23:49
Klassenjustitie… werkelijk niet te geloven dit!
 
Gabstra
 
3
8 mei 2024 om 23:51
Pijnlijke fout van de arbitrage. Toch een smetje op een fantastische wedstrijd met een terechte winnaar.
 
Curve
 
1
8 mei 2024 om 23:55
Gigantische arbitrale fout. Een van de weinige positieve invloeden die de var heeft is het door laten spelen bij twijfel. Ook al moet ik zeggen dat het wel volledig in the heat of the moment was bij een bizarre wedstrijd. Blijven ook mensen dat zie je nog eens bij neuer.
 
romario
 
0
9 mei 2024 om 00:06
Het is toch gewoon buitenspel? Maar hij had inderdaad nooit mogen vlaggen.
 
Eligaraso
 
0
9 mei 2024 om 00:18
Grote schande … atletico scoorde tegen feyenoord ook terwijl wieffer de bal moest stoppen voor een buitenspel staande speler
 
Sonnyfloyd
 
1
9 mei 2024 om 02:19
Ach net als gisteren was het wel duidelijk wie er moest winnen, alleen wat gisteren niet lukte lukte vandaag wel. Die rudiger had allang van t veld gemoeten, maar nee hoor wel fluiten, maar geen geel geven en ga zo maar door. Viel nog mee dat die ze geen strafschop kado gaf….
 
emmyjosy
 
1
9 mei 2024 om 07:27
Ik zie alleen maar Real fans recht lullen wat krom is….
 
Congolaantje95
 
1
9 mei 2024 om 07:50
Ik betwijfel of het een goal zou worden als de scheids niet zou fluiten. De verdedigers van Real stopte al met verdedigen omdat de scheids al floot voor buitenspel.
 
JairArsenal
 
4
9 mei 2024 om 07:56
Volgens mij helemaal geen fout. De bal gaat in de richting van Mazraoui én de Ligt, waarbij de Ligt buitenspel staat én actief deelneemt aan het spel. Weliswaar krijgt hij de bal niet, maar neem daar zeker 1 á 2 verdedigers mee. Terechte beslissing.
 
Dj Davidoff
 
0
9 mei 2024 om 10:15
Godv zeg , na Argentinië Moet koste wat kost Real naar de finale. Gewoon die klote Var afschaffen Geen 1,2,3,4e officials meer Gewoon terug naar basic
 
Millonario
 
0
9 mei 2024 om 10:41
Geen buitenspel te bespeuren. Dat je twijfelt en fouten maakt, daar kan ik in komen. Maar dat de var niet ingrijpt, waar het voor dient, kan ik echt niet begrijpen. Grootste blunder ooit voor de var. Hoe kan je de cl nog ooit serieus nemen op deze manier.
 
Man City_1970
 
1
9 mei 2024 om 10:43
100% duidelijk dat UEFA geen duitse finale wou
 
ModricMagic
 
1
9 mei 2024 om 11:07
Omdat de betere ploeg heeft gewonnen vandaag? Bayern heeft geen enkele grote kans gecreã«erd deze pot. Daarnaast een beetje raar als er 15 minuten minuten wordt doorgespeeld ipv de 9 die er stonden.