Arsenal en AS Roma bereiken akkoord over concurrent Justin Kluivert
Dinsdag, 30 juni 2020 om 21:33

Henrikh Mkhitaryan blijft langer verbonden aan AS Roma. De Armeense aanvallende middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Arsenal en de Romeinse club meldt dinsdagavond via de officiële kanalen een voorlopig akkoord bereikt te hebben over een langer verblijf van Mkhitaryan. Hij speelt zodoende ook volgend seizoen in het shirt van AS Roma, waar hij een concurrent is van Justin Kluivert.

Mkhitaryan werd vorig jaar door AS Roma op huurbasis overgenomen van Arsenal en heeft de clubleiding van de Romeinen overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij was dit seizoen in vijftien competitiewedstrijden goed voor zes doelpunten en drie assists en blijft ook na de zomer verbonden aan de club. Bovendien zal hij de huidige voetbaljaargang afmaken bij AS Roma.

Onduidelijk is op dit moment nog wat voor deal AS Roma met Arsenal heeft gesloten. Mkhitaryan heeft in Engeland nog een contract tot de zomer van 2021, waardoor hij zijn laatste wedstrijd in dienst van the Gunners sowieso gespeeld lijkt te hebben. De aanvallende middenvelder annex flankspeler kijkt al met al terug op een zeer teleurstellende periode in Londense dienst.

Mkhitaryan werd in januari 2018 voor ongeveer 34 miljoen euro door Arsenal overgenomen van Manchester United, maar wist eigenlijk nimmer te overtuigen in het Emirates Stadium. Hij speelde in anderhalf jaar tijd 59 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij slechts 9 doelpunten en 13 assists wist aan te tekenen. Mkhitaryan geeft op de clubsite van AS Roma aan graag langer bij de club te blijven. "Ik ben blij om mijn periode hier te verlengen, omdat ik hier dingen wil bereiken die ik nog niet heb bereikt."

De doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Fabrizio Romano van Sky Italia verzekert overigens dat Arsenal en AS Roma niet gesproken hebben over een eventuele overgang van Kluivert naar Londen. Kluivert werd de afgelopen weken door diverse media in Italië in verband gebracht met een vertrek naar Arsenal als onderdeel van de transfer van Mkhitaryan, maar daarvan lijkt vooralsnog dus geen sprake.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Jackieboy10
 
3
30 juni 2020 om 21:40
Goed nieuws voor beide partijen. Ik ben wel benieuwd naar het type deal. Ik hoop toch dat Arsenal hier nog wel wat geld voor vangt. Al is het al een zegen dat zijn exorbitante loon ook volgend jaar niet op de loonlijst staat! Hopelijk volgen er nog een paar spelers, zodat we iets meer transferbudget kunnen genereren.
 
Jackieboy10
 
0
1 juli 2020 om 13:54
Klopt Hangover96. Overigens denk ik niet dat beide clubs dolblij waren met die ruildeal. In ieder geval als Arsenal fan heb ik dat nooit zo ervaren. Het was eerder het beste maken van een slechte situatie. En op papier was Arsenal ook echt de partij met het mindere eind van de deal, aangezien Alexis het toch wel een heel stuk beter deed dan Mkhitaryan voordat deze transfer er kwam. Uiteindelijk was het voor beide teams een verschrikkelijke transfer.
 
Leicester
 
0
30 juni 2020 om 21:45
Slimme move van Roma gaan ze nog meer plezier van beleven jongen is geknipt voor het Italiaanse voetbal.
 
MamiDemirci
 
12
30 juni 2020 om 21:56
Dacht heel even dat Cengiz Ünder naar Arsenal ging aan de hand van de titel. Mkhitaryan doet het vrij goed bij Roma, kan wel wat worden daar. In Engeland is het er nooit echt uit gekomen.
 
stravven
 
0
30 juni 2020 om 22:44
Zo, daar is Arsenal nu vanaf. Nu nog hopen dat we nog een leuk bedrag voor hem krijgen, en dan is het gelukkig afgelopen. Nu de rest van de overbodige en matige spelers nog zien te slijten. Edit: Volgens Fabrizio Romano is het enige wat Arsenal eraan overhoudt het wegschrijven van het salaris van Mkhitaryan.
 
ArsenalFanehv
 
1
30 juni 2020 om 22:52
Sommige media zeggen dat Mkhitaryan zijn eigen contract heeft afgekocht. Hij verdiende 10 miljoen pond per jaar dus toch een best mooi bedrag.
 
oohtobeagoona
 
2
30 juni 2020 om 23:32
Zat er wel aan te komen dit. De ruildeal is wel heel erg slecht uitgepakt voor zowel Arsenal als United zeg. Zijn loon kan nu wel naar het versterken het team.
 
TheRoscoe
 
2
1 juli 2020 om 01:26
Ben zo blij dat Mkhitaryan is opgerot. Zo blij. We hebben echt niks aan die gast gehad. Alleen maar balverlies en ineffectief spel. De deal tussen United en Arsenal is misschien wel de slechtste ruildeal in de geschiedenis van het voetbal.
 
THenry_228
 
1
1 juli 2020 om 06:56
Vergeet ook niet de 200K/ week die deze gast ‘verdiende’ bij Arsenal. Blij dat hij weg is. Arsenal kennende gaan we nu vol voor Lingard.