Arsenal is tevreden en deelt 'long-term contract' uit aan 22-jarige stopper
Dinsdag, 1 mei 2018 om 14:23

Rob Holding lijkt ook de komende seizoenen voor Arsenal te spelen. The Gunners hebben dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt dat de 22-jarige verdediger een nieuw contract heeft ondertekend. Hoeveel jaar hij aan zijn oorspronkelijk tot medio 2022 lopende verbintenis heeft geplakt maakt Arsenal niet bekend, maar de club spreekt over een long-term contract.

Holding speelt sinds de zomer van 2016 in het Emirates Stadium nadat Arsenal hem voor drie miljoen euro oppikte bij Bolton Wanderers. De vijfvoudig international van Jong Engeland maakte vrij snel na zijn komst zijn debuut tegen Liverpool en speelde tot nu toe mee in 42 officiële wedstrijden voor zijn club.

Dit seizoen kwam de stopper tot nu toe tien keer in actie in de Premier League, terwijl hij ook acht wedstrijden speelde in de Europa League en minuten maakte in de twee Engelse bekertoernooien. Vorig jaar won hij met de FA Cup en de Community Shield vooralsnog zijn enige prijzen in Londense dienst. Dit seizoen kan daar met een halvefinaleplaats in de Europa League nog een trofee bij komen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
SpartArsenal
 
4
1 mei 2018 om 14:54
Nog geen topper, maar hij begint wel zn draai te vinden. Verdedigen is een ervaringsvak, dus heb ik wel geloof in hem. Voorlopig zou ik hem graag als stand-in zien achter een nog aan te trekken topper die de plek van Mustafi overneemt. (Koulibaly? Boateng?)
 
AJ_14
 
18
1 mei 2018 om 15:13
Ik weet dat je gewoon een paar namen noemt als kandidaten, maar om dan Boateng te noemen haha.. Met alle respect maar boateng gaat niet naar een Arsenal natuurlijk. Als die al weg zou willen bij Bayern, dan kan hij overal terecht.
 
SpartArsenal
 
2
1 mei 2018 om 15:33
Noemde hem vrij random inderdaad, maar wat Rugu hieronder aangeeft: verdedigende wereldtoppers zijn zeldzaam en ze kunnen allemaal overal heen als ze willen transfereren. Als Arsenal echt iets wil zullen ze gewoon all in moeten gaan voor iemand van de buitencategorie...
 
D-Bergkamp
 
15
1 mei 2018 om 14:54
Wenger geeft nog even snel alle waardeloze spelers een langdurig contract... met Holding komen we toch niet verder?
 
Son Goku
 
26
1 mei 2018 om 15:01
Dat je Wenger zat bent oke, maar om hem nou ook hiervoor te beschuldigen. Zeiken hoort ook wel bij sommige Arsenal fans tegenwoordig zeg, pff. Dat hij nu een langer contract heeft betekend ook dat zijn transferwaarde weer iets omhoog gaat, daar wel is aan gedacht?
 
TheRoscoe
 
2
1 mei 2018 om 15:35
Waarom zou hij daaraan moeten denken? Holding had een contract tot 2022 en is niet een speler met een bepaalde reputatie. Zijn transferwaarde schiet echt niet omhoog hierdoor. Sterker nog, als hij al een 4-jarig contract had, dan is de transferwaarde van een speler wel het laatste waar een club aan denkt als ze dat contract willen openbreken om er nog wat meer jaren bij te plakken. Beetje onzin om dat erbij te halen alsof het een factor is. Verder gaat zo'n argument volledig voorbij aan het hoofdpunt van D-Bergkamp en dat is dat een speler als Holding nooit het vereiste niveau zal krijgen en het daardoor gek is dat hij ipv een trip naar de transferlijst een nieuw contract krijgt. Let wel, ik zeg niet dat ik het met hem eens ben. Ik ben sceptisch over Holding, maar hij heeft niet goed gespeeld om een duidelijk beeld erbij te hebben en hij is 22, dus ik denk dat het geen kwaad kan om meer te investeren in Holding. Maar ik snap het argument, hetzelfde gevoel had ik toen Elneny een nieuw contract kreeg.
 
Son Goku
 
4
1 mei 2018 om 16:04
Excuses, ik dacht te lezen dat hij tot 2022 had verlengd, iets te snel gelezen. Waarom ik vooral reageerde was eigenlijk dat Wenger hier waarschijnlijk niet eens zo heel veel mee te maken heeft, maar goed.
 
Blackhawk
 
5
1 mei 2018 om 14:56
Ik vind hem absoluut nog niet in aanmerking komen voor een basisplek of als invaller bij Arsenal. Het beste is misschien een jaar verhuren om weer meer ervaring op te doen. Arsenal moet gewoon een top verdediger halen.
 
Rugu
 
9
1 mei 2018 om 15:18
Gewoon een topverdediger halen is erg lastig tegenwoordig. De echte topverdedigers zijn zeer schaars momenteel. Met alle respect maar in mijn optiek lopen er nu wereldwijd maximaal 10 echte topverdedigers rond. Dan hebben we het over Ramos, Boateng, Hummels, Chiellini etc. Die zijn voor Arsenal denk ik sowieso onhaalbaar. Dan is het de vraag wat ga je nu doen? Haal je nu een jong toptalent in de hoop dat hij er over 2/3 jaar staat. Spelers als de Ligt, Upamecano, Diop etc. Of ga je weer een gokje wagen in de categorie onder die top in de hoop dat deze wel de stap kan zetten. Spelers als Manolas, Koulibaly etc. Ik geef het je te doen om in deze tijden een met de middelen en de status die Arsenal heeft om 2 top centrale verdedigers te halen.
 
 
1
1 mei 2018 om 14:59
Ik vind Holding niet echt een speler voor een club als Arsenal. Is geen groot talent en tenzij hij opeens een stormachtige ontwikkeling maakt zal hij nooit het niveau halen dat Arsenal na moet streven
 
GunnerFCT
 
1
1 mei 2018 om 14:59
Hij ontwikkelt zich wel goed, maar de ene wedstrijd is een 9 en de ander een 3. En dat mag gewoon niet bij Arsenal, hij zelfde probleem geldt voor Mustafi alleen van hem zou je meer verwachten. Als back up prima, maar er toch echt deze zomer een cv komen die er direct staat.
 
TheRoscoe
 
2
1 mei 2018 om 15:43
Ik vind Holding een leuke gozer, maar hij is echt een project-speler, dus een trainer moet in hem geloven, wilt hij het redden bij Arsenal en de top. Hij is wel een beetje een knokkertje, maar hij heeft in een seizoen waar verdedigers fouten na fouten maakten te weinig gespeeld en na die FA Cup-finale is het toch een teleurstellend seizoen geweest voor Holding. Niet echt doorgegroeid. Of hij het kan redden, weet ik niet. Ik dicht hem wel een grotere kans toe dan bv. Chambers. Maar hij zal heel hard moeten knokken. Arsenal zelf zit sowieso niet in de positie waar ze topverdedigers kunnen halen. Teveel geld verspild aan rotzooi, te mak op de transfermarkt, te slecht op het veld, te weinig aanzien bij de gemiddelde topspeler. Ook geen duidelijk beleid of visie naar wat voor soort team je wilt zien op het veld. Dus een topverdediger die er nu staat, onmogelijk. Tenzij je een Stefan de Vrij onder de neus van Internazionale kan wegkapen, is het beste wat Arsenal kan halen iemand van een Sokratis-categorie en dat soort spelers zijn vaak of niet goed genoeg of te oud of vaak eigenlijk beiden. Dus wat Arsenal moet doen, is een paar leeftijdscategorieën lager gaan zoeken, verdedigers halen met het idee dat ze fouten zullen maken, maar waarvan je overtuigd ben dat ze een dusdanige groeimarge kunnen meemaken dat ze in 2, 3 jaar bij de besten van de wereld horen. Lange termijn-aankopen. Maar dan moet je heel goed kunnen scouten. Je moet er vrijwel nooit naast zitten en je hebt een toptrainer nodig met geduld die heel goed kan omgaan met de jeugd. Ga er maar aan staan. Wenger is veel te laat vertrokken.
 
arsenal1250
 
0
1 mei 2018 om 18:36
Zou dan eerder Wilshere een nieuw contract geven.. Holding doet het opzicht goed, maar heeft ook in sommige wedstrijden aangetoond het niveau niet altijd aan te kunnen. Had eerder verwacht dat hij verhuurd zou worden volgend seizoen. Vreemde keuze.