Arsenal slaat enorme slag met contract van minimaal 379.000 euro per week
Donderdag, 10 september 2020 om 19:41

Arsenal gaat er toch in slagen om Pierre-Emerick Aubameyang langer aan boord te houden. De 31-jarige sterspeler staat op het punt om een nieuw driejarig contract te ondertekenen in het Emirates Stadium, zo meldt The Athletic. Aubameyang wordt volgens de gerenommeerde sportwebsite de bestbetaalde speler van Arsenal. Hij troeft daarmee Mesut Özil af, die 379.000 euro per week opstrijkt.

Aan het akkoord over de nieuwe verbintenis van Aubameyang gingen maanden van onderhandelingen vooraf. Mikel Arteta speelde een cruciale rol door tijdens de contractbesprekingen in te grijpen. Even leek het erop dat Aubameyang niet tot een akkoord zou komen met the Gunners, maar de manager van Arsenal wist mede door zijn goede verstandhouding het tij te keren. Het huidige contract van de Frans-Gabonese spits loopt tot medio 2021, met de optie voor nog een jaar.

Aubameyang werd de voorbije maanden gelinkt aan clubs als Barcelona en Internazionale, maar laat die interesse dus links liggen. De aanvaller kwam twee seizoenen geleden over van Borussia Dortmund en wist de verwachtingen bij Arsenal meer dan waar te maken. Aubameyang werd twee seizoenen op rij clubtopscorer en maakte de voorbije jaargang 29 goals in 44 officiële duels. Met zijn twee doelpunten tegen Chelsea (2-1) leidde hij Arsenal begin augustus naar de winst in de FA Cup.

Waar Arsenal erin slaagt Aubameyang aan boord te houden, wil de club dolgraag af van Özil. De Duitse middenvelder is echter geenszins van plan te vertrekken en lijkt zijn tot volgend jaar doorlopende contract uit te willen dienen. Pas als er spelers verkocht worden, kunnen de Londenaren de transfermarkt op voor versterkingen. Thomas Partey van Atlético Madrid en Philippe Coutinho van Barcelona zijn in ieder concreet in beeld, terwijl Arteta ook een defensieve versterking aan zijn selectie hoopt toe te voegen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (63)

 
InsideRMadrid
 
43
10 september 2020 om 19:48
I`m not surprised! Mooi voor Arsenal, hopelijk kunnen die de weg omhoog weer vinden. Ik kom nog uit de tijd waar je alleen Manutd en Arsenal aan de top had. Those good old times
 
TheEmirates
 
28
10 september 2020 om 19:49
Ontzettend veel geld natuurlijk, maar Auba is het dubbel en dwars waard. Denk aan de goals maar ook hoe hij in groep ligt, beste spits momenteel op de Engelse velden.
 
somagunner
 
7
10 september 2020 om 19:54
Niet slecht he. Arsenal heeft altijd een topspits gehad. Alleen was de Giroud tijdperk wel het lelijkst van de afgelopen twintig of 30 jaar.
 
TheEmirates
 
5
10 september 2020 om 19:58
Pff als Giroud toch al z’n kansen had afgemaakt in 2015/2016.. Prachtig nieuws dit, vooral na al dat gezeik over dat het een moeilijke gozer is en zo. Hij is echt de meest sympathieke speler in de selectie
 
fred-manred
 
10
10 september 2020 om 20:12
@somagunner Nee nee nee, Marouane Chamakh was dat.
 
Ayrshire
 
12
10 september 2020 om 20:15
Chamakh was eigenlijk 2e spits achter Van Persie, tot RVP geblesseerd raakte. Daarin deed Chamakh het goed, waarna zij samen in de basis speelden en RVP meer om Chamakh heen speelde. Daarna is het helaas hard achteruit gegaan, maar hij heeft echt zijn waarde gehad.
 
fred-manred
 
1
10 september 2020 om 20:22
Giroud ook nooit echt onbetwist nummer 1. Denk ook dat Giroud toch meer voor Arsenal heeft betekend dan Chamakh. Hij staat bij mij in ieder geval een stuk kleurrijker op mn geweten.
 
gloryUnited
 
6
10 september 2020 om 22:38
Je hebt gelijk. Van Persie, Bergkamp Henry waren echte toespitsen. Helaas alle drie wel in de schaduw van de Lord.
 
somagunner
 
16
10 september 2020 om 19:51
Beste spits op aarde op dit moment, tenzij Messi weer in de spits speelt. Hij is beter dan Lewa. Auba heeft zijn snelheid nog en is koelbloediger.
 
S-070
 
88
10 september 2020 om 19:56
Prima spits Auba een van de beste in de Premier League, maar hij is zeker niet beter dan Lewandowski wees een beetje objectief soma. Hij is in alle opzichten beter behalve snelheid. Auba kan totaal niet meevoetballen, hij is een afmaker. Ik hoop dat die dit niveau vast houd en niet als Ozil word. Ik vind het erg veel geld voor Auba heb bij hem het gevoel dat die na dit seizoen echt een stuk minder gaat presteren. Driejaar contract is teveel denk dat die zijn laatste 2 jaar het geld niet waard zal zijn.
 
afc34-
 
8
10 september 2020 om 19:59
Ik vind Auba eigenlijk het best te vergelijken met Jamie Vardy, maar dan ietsje beter.
 
Galapago
 
12
10 september 2020 om 20:00
Zie waar Lewandowski speelt en Auba. Arsenal is al tijden een slecht team, maar Auba houdt ze nog bovenwater en strijd altijd mee voor de PL goude schoen. Lewa heeft vaak in goeie teams gespeeld en afgelopen seizoen was zijn jaar. Alleen zie ik hem echt niet dezelfde resultaten leggen bij een Arsenal hij is niet zo flexibel als Auba die notabene uit de voeten kan als winger en spits.
 
afc34-
 
8
10 september 2020 om 20:07
Als Auba zo goed was, speelde hij wel bij Bayern ipv Lewandowski niet? Aangezien nagenoeg alle toppers van Dortmund bij Bayern belanden. Er is een reden waarom hij bij Arsenal speelt en niet bij de top.
 
Galapago
 
7
10 september 2020 om 20:19
Zo werkt dat niet altijd. Arsenal heeft nog status en zo te zien betalen ze goed. Auba ligt goed in de club, met de fans en Londen is een prima stad. Waarom naar Bayern als je voor Dortmund hebt gespeeld. Naar je directe concurrent verkassen is altijd nog een ding. Gezien deze contract aanbieding probeert Arsenal Auba zeker weg te houden van de top clubs. Anders hadden zij ook nooit zo'n record contract aangeboden (mocht dit bericht waar zijn).
 
fred-manred
 
1
10 september 2020 om 20:29
Weghouden van de top? Het gaat hier meer om het behouden van het laatste stukje eigenwaarde van de club. Arsenal concurreert niet eens met de top, waarom zouden ze m daarvan weg willen houden?
 
Galapago
 
4
10 september 2020 om 20:44
Heb jij de FA cup misschien gemist? daar heeft Arsenal gewoon topwedstrijden gewonnen tegen de hoogste concurrenten en laatst ook even van Liverpool gewonnen. De PL is gewoon breed en zeer competitief. Arsenal maakt ook kans op titels dit seizoen en is een kanshebber voor een CL-plaats. Dit is altijd nog beter dan bij een Bayern of PSG spelen waar de concurrenten niet eens zichtbaar zijn, of waar deze clubs de beste spelers van de concurrenten weg kopen...arsenal was daarvoor juist een club dat last had van leegloop en spelers als Van Persie gingen schaamteloos naar de directe concurrent. Vind het juist mooi dat zij Auba die Arsenal nog even bovenwater hield belonen met een mooi contract. Anders had hij ook beter verdient.
 
Suarez 7
 
0
11 september 2020 om 12:59
Beter is relatief. Ik ben het met Soma gewoon eens dat Lewandowski er nooit twintig zou inschieten bij Arsenal. Heb je het echter over een absoluut topteam dat dicht in de buurt van de goal speelt dan heb ik toch liever Lewandowski.
 
afc34-
 
8
10 september 2020 om 19:58
Ja hou nou maar weer op. Koelbloediger dan Lewa? Auba is in geen enkel jaar een betere/completere spits geweest dan Lewandowski. Het enige wat hij tov van Lewandowski heeft is snelheid. Verder kan ik geen punten bedenken waar Auba beter in is dan Lewandowski.
 
somagunner
 
6
10 september 2020 om 20:33
Dat jij verder niets kan bedenken betekend niet dat het waar is. Vind Auba beter. Kan met weinig toevoer en creativiteit meer dan Lewa. Lewa kan bij Polen op eindtoernooien helemaal niets.
 
S-070
 
10
10 september 2020 om 20:35
Lewandowski komt op eindtoernooien dat kan je van Auba niet zeggen. Hij heeft ook voor Gambia gekozen omdat de concurrentie bij Frankrijk te groot was dat zegt al iets over zijn vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij heeft veelste vroeg opgegeven voor een oproep bij het Franse nationale elftal.
 
Galapago
 
1
10 september 2020 om 21:02
Dat concurrentie verhaaltje verzin je, want hij kon voor zowel Frankrijk als Spanje (italië dacht ik ook) spelen, maar had net als Ziyech gewoon ook de luxe om voor zijn land waar zijn familie vandaan komt te spelen.
 
Gooner4
 
2
10 september 2020 om 21:56
Hoe kun je Auba nu beter vinden? Is sneller, maar verder in niets beter.
 
ArsenalAddict
 
14
10 september 2020 om 20:07
Laten we niet overdrijven. Er is een reden voor dat Aubameyang vanaf de vleugel start ipv centraal. Hij is wel een van de allerbeste afmakers ter wereld, dat staat vast.
 
somagunner
 
0
10 september 2020 om 20:28
Auba wordt onze vaste spits dit seizoen wanneer Willian is ingewerkt op de linkerflank. Beoordeel hem dan maar en ik denk dat hij komend seizoen met aanvoer betere cijfers gaat halen dan Lewa in een zwaarder competitie.
 
S-070
 
4
10 september 2020 om 20:34
Dat Willian een basisplaats gaat krijgen is helemaal niet zeker en Auba rendeert in de spits veel minder als van de buitenkant. Hij kan niet mee voetballen, het enige wat die kan is afmaken dat is een topkwaliteit. Maar je hebt iemand nodig die de bal kan vasthouden, zodat andere spelers erover heen kunnen. Lewandowski laat zich zien in de Bundesliga en de Champions League wat een hoger niveau is dan de Premier League. Hij heeft dit seizoen de meeste doelpunten gemaakt en de treble gewonnen. Met alle respect maar Auba heeft maar FA Cup gepakt en hebben niet eens Champions League gehaald. Laat hem eerst maar bewijzen dat die in de CL kan spelen volgend seizoen want dat word ook een zware klus. Het team van Arsenal is niet eens zo slecht maar ze presteren gewoon zwaar onder hun niveau.
 
somagunner
 
3
10 september 2020 om 20:39
Lewa stond een hele lange tijd bekend als de spits die faalt in de KO fase van de CL tot dit seizoen. Maar vond andere spelers bij Bayern belangrijker voor CL (Muller, Thiago en Gnabry). Speelt met Polen op eindtoernooien ook vaak slecht. Knalt goed tegen zwakkere teams in de Bundesliga en dat was het. Auba scoort doodleuk 20 doelpunten bij een Arsenal dat 8e staat. Dat zie ik Lewa echt niet doen.
 
S-070
 
9
10 september 2020 om 20:50
Dan onderschat jij Lewandowski heel erg , hij deed het ook bij Dortmund wat te vergelijken is met Arsenal dat ze 8e eindigen maakt dan niks uit.
 
Lacazette
 
12
10 september 2020 om 21:01
@somagunner: Hoe kom je er nou weer bij dat lewa bekent staat vanwege het falen in de KO fase? Hij heeft in elk seizoen van de CL sinds 12/13 gescoord in de KO fase behalve het jaar 18/19 en dat jaar lagen ze er al in de 1/8e finale uit door te verliezen van de winnaar liverpool wat echt geen schande is. Hij heeft in 37 KO wedstrijden 25 goals gescoord 12 assists gegeven. Denk dat spelers die betere statestieken hebben op 1 hand te tellen zijn. Het zou me niks verbazen als ronaldo en misschien messi zelfs de enige zijn.
 
LondonIsBlue
 
3
10 september 2020 om 21:24
Die Somagunner kraamt echt de grootste onzin uit wat ik in tijden heb gezien op Vz XD begin bijna te twijfelen of het om een troll gaat. Aube completer dan Lewa noemen en nog durven te zeggen dat Lewa faalt in de KO fases gaat het even niet.
 
somagunner
 
5
10 september 2020 om 21:34
Jij pakt los wat statistieken die het verbloemen. Maar een jaar geleden had hij in 7 wedstrijden in de KO fase voor Bayern niet gescoord. Hij heeft slechte statistieken cijfers tegen grote teams. Je moet de rode draad wel kunnen zien als je ziet tegen welke teams hij niet scoorde en in welke fases.
 
FrenkDenk
 
0
10 september 2020 om 21:48
Ik hoop voor Arsenal fans dat Willian, als hij speelt, linksbuiten gaat spelen. Daar is ie veel gevaarlijker!
 
Lacazette
 
0
11 september 2020 om 09:24
@somagunner: iedereen heeft wel eens een mindere periode, dan sta je niet meteen bekent om het falen in de KO fase. Daarnaast scoort hij echt wel regelmatig tegen grote teams in de CL ook in de KO fase. Kijk zijn statestieken maar even rustig door, dan zul je zien dat er echt niks klopt van wat je zegt.
 
sprokkie
 
4
10 september 2020 om 21:18
Ik wist dat Lewandowski door velen wordt onderschat, maar dit slaat alles. De Europa league statistieken van Auba komen niet eens in de buurt van de CL statistieken van Lewa. En dan heb ik het nog niet eens over de competitie statistieken en, toch ook wel belangrijk, zijn voetballende kwaliteiten.
 
THenry_228
 
11
10 september 2020 om 21:43
@Soma: beter dan Lewa??? Kom op, doe die Arsenal bril en maak de rest van ons Arsenal fans niet belachelijk met zulke uitspraken...
 
benhanna071
 
3
10 september 2020 om 23:52
Aubameyang beter dan lewandowski. Arsenal fans zijn echt de grappigste fans. Ik hoor elk jaar easy top 4 en dan eindigen ze op de 8e plek. Nu hoor je dat aubameyang beter is dan lewa. Moet niet gekker worden.
 
arsenal890
 
10
10 september 2020 om 19:53
Fantastisch nieuws natuurlijk. Echt geweldig, maar ik dacht eerst dat ze spraken over zo’n 280 duizend per week. Maar dat is dus ruim een ton meer. Als er 1 Arsenal speler is die het verdient is het Auba wel. Nu hopen op partey en eventueel aouar. Al is 1 van de 2 al geweldig natuurlijk.
 
InsideRMadrid
 
0
10 september 2020 om 19:56
Partey blijft bij Atletico voor zover ik weet. Voor Aouar heb je meer kapers op de kust.
 
arsenal890
 
2
10 september 2020 om 20:03
Heb je daar ook een bron van? Voor zover ik weet is partey al persoonlijk rond met Arsenal en wil hij daar ook echt heen. Alleen is Arsenal bezig om spelers te verkopen zodat ze de clausule kunnen activeren.
 
InsideRMadrid
 
0
10 september 2020 om 20:09
890 / Ik heb alleen een persconferentie gezien van Simeone waarin hij zei niet mee te werken aan de transfer van Partey, maar ik zie nu dat hij idd een lage clausule heeft en dan staat Atletico niet sterk. Maar ik bedoel van CL club Atletico naar geen Europees voetbal club Arsenal lijkt me niet echt the way to go. Ik zie hem wel in Spanje blijven
 
arsenal890
 
1
10 september 2020 om 20:21
Ik snap dat het een stap achteruit, daar ben ik het mee eens. Maar het lijkt erop dat hij dat echt wil. Daarnaast zag ik ook dat atletico roca wou als vervanger. En als partey wou blijven waarom heeft hij dan zijn contract niet verlengd? Die aanbieding zou hij allang gekregen hebben, afgaande op de kranten.
 
Ayrshire
 
0
10 september 2020 om 20:25
Partey heeft zijn contract nog steeds niet verlengd en zijn vader heeft bevestigd dat zij met Arsenal in gesprek zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik begrijp het ook niet, maar mits er in ieder geval 1 uitgaande transfer plaats vindt met een bedrag boven de 20m dan weet ik nagenoeg zeker dat Partey komt. Waarom? Ik snap het oprecht niet. Schijnt dat men al ruim een jaar in gesprek zijn en dat Partey naar de PL wilt en Arsenal fan is, maar goed. Wat is dat precies waard.
 
JamalDS
 
1
10 september 2020 om 19:56
Het klopt ook niet wat hier staat volgens mij. Aubameyang wordt de best betaalde speler wanneer Özil vertrekt want die verdient 350.000 pond per week en Auba gaat 250.000 pond per week verdienen.
 
arsenal890
 
3
10 september 2020 om 20:01
Dat verklaart een hele boel! Ik had ook eerder al gelezen dat het 250 duizend zou zijn. Dus geen idee hoe ze bij dit komen. Maar voor 250 duizend is het best een ‘koopje’ voor 1 van de betere spitsen.
 
Alcantara91
 
2
10 september 2020 om 20:12
Lekker! Aanvallend met pepe laca auba willian,saka, doe je in mijn ogen niet onder voor Tottenham of Chelsea. De PL wordt heerlijk!
 
Gooner4
 
0
10 september 2020 om 22:02
Als het even meezit hebben we Pepe, Laca, Auba, Aouar, Partey en Xhaka haha. Ben benieuwd wat het wordt. Als je kijkt naar de breedte voorin zijn we iig wel ijzersterk. Pepe, Laca, Auba, Saka, Willian en Martinelli. Heerlijk.
 
martijnovic
 
1
10 september 2020 om 21:20
Dom dom dom, die kon je zo voor 80 miljoen verkopen en dan heb je die franse spits en martelli gewoon nog.. En met het salaris was vrijgekomen had je een rechtsback bijv dest voor 25 een cv bijv Tah voor 40 en een middenvelder kokcu 25 kunnen kopen als je die talentvol koopt dan doe je over een jaar jaar echt mee om de titel. Want Arsenal heeft heel veel talenten die de top kunnen halen.
 
Aubazette
 
8
10 september 2020 om 21:32
Waar gaan we die 40 goals vandaan halen die auba er jaarlijks inlegt dan? Want ik kan je verzekeren dat laca ze niet gaat maken. Dit is gewoon een uitstekende zet van Arsenal, topspits in zijn topjaren.
 
Gooner4
 
0
10 september 2020 om 21:59
Kan me niet voorstellen dat hij dit gaat verdienen. Arsenal gaat niet voor de 2e keer zo'n fout maken, zeker niet voor iemand van 30/31 jaar. Daarnaast leken de onderhandeling te gaan over bedragen rond de 250k per week. Desondanks topnieuws! Geweldige afmaker.
 
Olley
 
2
10 september 2020 om 22:12
Ook hoop echt dat er een dag komt en dat dit soort debiele bedragen geschiedenis zijn. Ik lees dan van dat ze dat bedrag dubbel en dwars waard zijn.........geen mens is dat waard! De verhoudingen in de lonen liggen wereldwijd zo scheef. Daar klopt echt helemaal geen moer meer van. En helaas is het probleem ook nog eens dat die gasten er zelf niks aan kunnen doen, want die zijn al niet anders meer gewend. Nou zal ik wel weer een hoop gezeik van mensen over mij heen krijgen. Prima, maar als iemand voor een flut loon van pak hem beet 1500-1750 euro netto per maand . De vuile rotzooi loopt op te ruimen wat niemand anders wil doen, omdat het anders onleefbaar word(gewoon even een voorbeeld. Zelfde als met de mensen in de zorg. Let wel; ik zit zelf niet in beide branches). Dat soort beroepen word volledig ondergewaardeerd. Het vuile werk voor een ander opknappen, omdat ze er zelf te beroerd voor zijn. Men vind het allemaal maar de normaalste zaak van de wereld......helaas...
 
Millonario
 
0
10 september 2020 om 22:46
De belangrijkste speler van je elftal, en die moet je echt behouden als je die volgende stap wil zetten als club. Wie anders kan Arsenal halen op dit moment die er ff 29 binnen legt op een seizoen?
 
Peev
 
0
11 september 2020 om 11:45
Ik heb Arsenal niet echt gevolgd, maar die keren dat ik Aubameyang zag spelen, vond ik heb echt niet zo goed, als in zijn Dortmund tijd. Sta ervan te kijken dat die zoveel gescoord heeft!