AS Monaco slaat slag en maakt melding van komst Tielemans
Woensdag, 24 mei 2017 om 20:40

Youri Tielemans is speler van AS Monaco. De regerend kampioen van Frankrijk maakt woensdagavond bekend dat de middenvelder een contract tot de zomer van 2022 heeft getekend in het Stade Louis II. Tielemans is afkomstig van Anderlecht.

Als een verrassing kwam de transfer al niet meer, want radiostation RMC meldde eerder op de woensdag al dat Tielemans de medische keuring reeds had ondergaan. De clubs doen geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar bronnen melden dat het om een bedrag van 23 miljoen euro gaat. Tielemans lag in Brussel nog tot medio 2020 vast.

"Het Constant Vanden Stockstadion zal je missen Youri en we wensen je heel veel succes met dit nieuwe avontuur! Tot snel Sportingboy! Here is to you Youri Tielemans, Sporting loves you more than you will know!", valt er op de website van Anderlecht te lezen. "Monaco is een club met een ambitieus project en focust zich op jonge spelers", zegt Tielemans op de website van zijn nieuwe werkgever.

"Yannick Carrasco heeft mooie dingen over de club gezegd", aldus de Belgisch international over zijn collega bij de nationale ploeg, die voor Atlético Madrid uitkomt. "Al deze dingen hebben mij aangespoord om voor deze club te kiezen. Ik ben blij om hier nu te zijn. Ik ga er alles aan doen om mij hier verder te ontwikkelen en het club terug te betalen voor het vertrouwen dat men in mij heeft."

Meer nieuws
   
18:20
18:20
Bondscoach Tedesco laat Courtois thuis voor EK: 'Wil geen pingpong spelen'
0
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
3
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
1
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Mr.Rob
 
23
24 mei 2017 om 20:44
Liever Monaco dan een topclub die hem ergens anders stalt. Verwacht veel van dit talent.
 
Rochester
 
0
25 mei 2017 om 12:01
@ Mr.rob, Inderdaad, AS Monaco is echt een hele goede keuze. Ik verwacht ook veel van Tielemans. De afgelopen seizoenen heb ik hem regelmatig zien spelen in de Belgische competitie, Europa- en Champions League en daarin maakte hij over het algemeen gewoon een goede indruk en daarnaast heeft hij echt enorm veel potentie om nog beter te worden. Hij is pas 20-jaar, maar heeft al aardig wat ervaring opgebouwd, aangezien hij al 4 seizoenen in het eerste van Anderlecht heeft gespeeld. Maar Monaco zal inderdaad een goede vervolgstap zijn en ik denk dat de kans groot is dat hij daar zal slagen en over zo'n 3 tot 5 jaar voor nog veel meer geld doorverkocht zal worden. Momenteel heeft Monaco Fabinho, Moutinho en Bakayoko voor de positie van Tielemans rondlopen, maar van Fabinho en Bakayoko verwacht ik dat een van hun (of beide) binnen nu en 1 jaar zullen vertrekken bij Monaco en het zal me dan ook niets verbazen als Tielemans aankomend seizoen rustig gebracht wordt en het seizoen daarna vaste basisspeler zal worden en zal vlammen.
 
thebutcher
 
11
24 mei 2017 om 21:05
Het gaat je goed Youri! Hij was dit jaar veel constanter als vorig seizoen en echt een van de draaischijven van Anderlecht! Monaco lijkt me wel goede stap in carriã¨re al is het spijtig genoeg met een ploeg met nauwelijks supporters. Ik denk wel dat ze wat meer hadden kunnen krijgen als je ziet wat Real betaald voor een 16 jarige en Youri al meer als 100 wedstrijden op teller heeft en Europese ervaring. Maar gok dat er doorverkoop clausules inzitten of er misschien een speler in de omgekeerde weg gaat. Wel tijd voor portefeuille open te trekken Herman! Mbemba,kums,onyekuru, Meite en Sels halen met dit bedrag en je bent golden voor het seizoen!
 
Djulz
 
3
24 mei 2017 om 21:19
Denk dat van dit lijstje enkel kums haalbaar is voor Anderlecht... hopelijk vergis ik me en komen kums en onyekuru de club versterken!
 
thebutcher
 
5
24 mei 2017 om 21:27
Volgens sommige analisten was Onyekuru al onderweg naar Anderlecht ( al lijkt me dit ook straf met de buitenlandse interesse). Wel een supporter mag altijd dromen hé
 
Bon Jovi
 
4
24 mei 2017 om 21:41
Waarom Messi niet haha. Nee serieus, Kums, Meite, Deneoncker en Trebel?? Je kan er maar 2 opstellen he.
 
thebutcher
 
3
24 mei 2017 om 21:49
Als er 1 uitvalt moet je al Badij opstellen ( die hopelijk vertrekt) hã© Gok dat er wel een van de 2 gaat komen. En als je supporter bent mag je altijd dromen hã©, al gok ik dat voor de spelers in Belgiã« de prijs nu voor Anderlecht wel een paar percentjes hoger zal liggen Maar Herman kende mag ik 1 van de spelers van mijn lijstje verwachten, dan over betalen voor wat uiterst matige buitenlanders en wat huurlingen
 
TorettoRCG
 
1
24 mei 2017 om 22:01
Zulte-Waregem moet Lille 60% betalen van de toekomstige transfersom, en bovendien heeft Bielsa interesse in Meité. Ik vermoed dat er daar wel een deal beklonken word tussen de twee clubs.
 
Darth Vader
 
4
24 mei 2017 om 22:10
Zeer slim en snel gehandeld door monaco om tielemans te brengen.
 
Djulz
 
3
24 mei 2017 om 22:13
Succes Youri ! Prachtvoetballer, voorbeeldige houding en de juiste mentaliteit! Fier op onze "ket"!
 
MarseilleTP
 
4
24 mei 2017 om 22:22
Geweldige keuze van hem en weer top gehandeld van Monaco... die gaat over een paar jaar voor 3x zoveel de deur uit
 
chapko1
 
1
24 mei 2017 om 23:05
De opbrengsten in België zijn een stuk lager dan in Nederland. Die is het grootste talent van België en levert maar 23 miljoen op. Ik vind wel dat Tielemans het juiste pad bewandeld om zich over een paar jaar in de echte top te vestigen. Chapeau hiervoor
 
sprokkie
 
0
24 mei 2017 om 23:08
23 miljoen is niet veel geld in de huidige markt. Ik verwacht dat er nog wel wat meer binnen kan komen, anders klopt er iets niet.
 
Young_Boss
 
1
25 mei 2017 om 00:34
Top transfer! Geweldige keuze als het mij vraagt, een club waar hij de grote man kan zijn en doorontwikkelen tot een topper! Monaco heeft qua aanzien natuurlijk stappen gemaakt. Aangezien hun beleid gebaseerd is op jonge talenten zie ik zelfs nog meer mogelijkheden op de transfermarkt. Hopelijk kunnen ze een poging doen naar Renato Sanches, die helaas een vaste bankzitter is bij Bayern. Met het mogelijke vertrek van Bernardo Silva zal Mahrez een geweldige versterking kunnen zijn om niet teveel creativiteit in te leveren. Lafont van Toulouse als talentvolle keeper.
 
Aubame
 
3
25 mei 2017 om 09:51
Ik denk dat Saint-Maximin zich volgend seizoen in de basis gaat spelen bij Monaco. Hij heeft zich stormachtig ontwikkeld afgelopen seizoen. Die creativiteit hoeven ze dus niet te missen bij een eventueel vertrek van Bernardo Silva.
 
Omfan50
 
2
25 mei 2017 om 11:13
Het schijnt dat Marseille en Nice interesse hebben in Saint-Maximin, ik vind hem een redelijke speler maar als je bij Bastia 3 keer scoort, 3 assist geeft in 34 wedstrijden in een seizoen is dat niet echt goed, Ik vind dat Marseille dan nog eerder Clinton N`jie kan halen. Ook het gerucht is er dat Marseille ook Ayew wilt terughalen voor ongeveer 25 miljoen pond, ik heb natuurlijk liever Mahrez van Leicester Bij Marseille maar die is behoorlijk prijzig.. Maar Tielemans is een geweldige aanwinst voor AS Monaco!! Geweldig talent die bij Anderlecht al heel veel ervaring heeft opgedaan. Hopelijk krijg mij favioriete Belgische club Standard Luik ooit ook zo`n geweldig talent! Want alle talenten die Standard nu heeft zijn echt middenmoot talenten nog geen eens eigenlijk...
 
Blieke
 
0
25 mei 2017 om 18:41
Standard heeft al eens een geweldige lichting gehad he, al dan niet uit eigen jeugd. Dat elftal met Defour, Fellaini, Witsel, Mbokani en Dante was echt gruwelijk goed. Vrij recent nog Batsman, al blonk die bij de club niet uit zoals voorgenoemde namen.
 
Aubame
 
0
26 mei 2017 om 10:59
Saint-Max zou niet misstaan bij Marseille, zeker met het oog op de toekomst. Ik vind het nog steeds erg jammer dat Saint-Etienne hem zomaar heeft laten gaan. Zo'n soort speler hebben we nu net nodig. Voor het volgende seizoen gaat Asse proberen om Karamoh van Caen te halen. Niet slecht lijkt me.