AS Roma kruipt door het oog van de naald zonder Kluivert en Karsdorp
Zaterdag, 6 oktober 2018 om 22:22

AS Roma heeft de smaak te pakken. Het elftal van trainer Eusebio Di Francesco boekte zaterdagavond in de Serie A op bezoek bij promovendus Empoli de vierde zege op rij in alle competities: 0-2. Eenvoudig ging het niet voor i Giallorossi, maar doelpunten van Steven N'Zonzi en Edin Dzeko waren uiteindelijk voldoende voor de overwinning. Empoli kreeg in de tweede helft via Francesco Caputo een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij miste een strafschop. Roma staat door de zege voorlopig derde in Italië.

Nadat Justin Kluivert afgelopen dinsdag in de Champions League tegen FC Viktoria Plzen (5-0 zege) basisspeler was en zijn eerste doelpunt in Romeinse dienst wist te maken, nam de voormalig Ajacied voor het bezoek aan Empoli weer plaats op de reservebank. Datzelfde gold voor Rick Karsdorp, die op 16 september in het thuisduel met Chievo voor het laatst minuten maakte. Zonder het Nederlandse duo speelde Roma een degelijke eerste helft in het Stadio Carlo Castellani.

Cengiz Ünder beproefde al vroeg in de wedstrijd zijn geluk van grote afstand, maar het schot van de Turkse belofte kon Pietro Terracciano uiteindelijk niet verschalken. De doelman van Empoli had daarna lang niets te doen, maar moest negen minuten voor rust toch vissen. Lorenzo Pellegrini bracht de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied van de thuisploeg, waarna N'Zonzi de bal met het hoofd voldoende wist te verlengen: 0-1. Het betekende voor de Franse middenvelder zijn eerste doelpunt voor Roma, nadat hij afgelopen zomer was overgekomen van Sevilla.

In de tweede helft had Roma meer te duchten van Empoli. Ismaël Bennacer was vijf minuten na de onderbreking dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap eindigde uiteindelijk op de buitenkant van de paal. Even later kreeg de promovendus een nog grotere kans: na een handsbal van Ünder mocht Caputo aanleggen voor een strafschop, maar de ervaren aanvaller schoot vervolgens hoog over. Twintig minuten voor tijd miste opnieuw Caputo oog in oog met doelman Robin Olsen een grote kans. Roma hield het hoofd daarna koel en stelde de zege vijf minuten voor tijd uiteindelijk veilig via Dzeko, die beheerst afrondde na een assist van Stephan El Shaarawy. Kluivert en Karsdorp kwamen beiden niet in actie.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
breekijzertje
 
11
6 oktober 2018 om 22:54
Gooit die trainer van roma met dobbeltstenen om de opstelling te bepalen ? niet meer te volgen kluivert tribune kluivert bassis kluivert bank karsdorp net zo
 
DonCoXxX
 
0
7 oktober 2018 om 00:35
Het is allemaal niet zo moeilijk of "magisch" zoals jij het je voorstelt. Volgens mij speelt het veredelt B team in de Champions League en het A team in de Serie A?
 
Perugia
 
4
7 oktober 2018 om 01:36
Er word gewoon veel gerouleerd. Veel wedstrijden, iedereen moet spelen. Luca Pellegrini kreeg zijn 1ste basisdebut vandaag bv.
 
AchrafEL Morabit
 
0
6 oktober 2018 om 23:07
Je kan een penalty niet slechter nemen dan die caputo
 
ErPupone10
 
0
7 oktober 2018 om 11:08
Jawel, Seedorf
 
jayden1905
 
2
6 oktober 2018 om 23:11
Hoe speelde under?