Asensio nuanceert woorden na kritiek: 'De hele wereld viel over me heen'
Donderdag, 15 november 2018 om 21:50

Marco Asensio zorgde deze week voor vragende blikken in Spanje, door te stellen dat 'het niet aan hem is' om Real Madrid te dragen. De 22-jarige middenvelder is dit seizoen regelmatig basisspeler bij de Koninklijke, maar verlegde de verantwoordelijkheid naar anderen. Asensio nuanceert die uitlatingen donderdag enigszins.

"Ik ben nog steeds een jonge speler, er zijn andere spelers die het team moeten leiden. Natuurlijk wil ik meer bijdragen aan de club en belangrijker worden. Het is aan mij om dat te brengen en het is aan de club om mij die verantwoordelijkheid te geven", vertelt de international van Spanje in gesprek met RTV.

Asensio speelde dit seizoen twaalf wedstrijden voor Real Madrid in Laliga, waarvan negen als basisspeler. Daarin kwam hij niet verder dan één doelpunt en één assist. De middenvelder vindt dat zijn prestaties onder een vergrootglas liggen. "De hele wereld viel over me heen", verzucht hij.

Asensio is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Real Madrid. In de twee voorgaande jaargangen won hij onder meer tweemaal de Champions League met de Spaanse grootmacht, maar dit seizoen zijn de resultaten teleurstellend. "Als je een goede wedstrijd speelt, ben je de beste speler ter wereld; als je de bal niet in de kruising schiet, begint men kritiek te leveren. Ik weet zeker dat het tij vroeg of laat zal keren", besluit hij.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
93
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
14
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Dani17
 
16
15 november 2018 om 21:55
Het lijkt me ook gewoon een goede zelfreflectie. Niet iedereen kan op 22 jarige leeftijd een leidende rol vervullen bij de meest succesvolle club ter wereld. Ik denk dat men dit verwart met motivatie.
 
Millonario
 
5
15 november 2018 om 21:58
Ik sluit me aan bij zijn mening. Er zijn andere spelers bij Real die moeten opstaan. Asensio is aan een zwak seizoen bezig maar dat is normaal, hij is nog jong en moet nog veel leren. Kritiek zal er altijd zijn, zelfs als je het niet verdient zoals nu.
 
Emile Hesky G
 
4
15 november 2018 om 22:00
Probeert hij nou goed te praten dat hij dit seizoen als een natte krant speelt? Niemand zag Asensio in de pre-season als Ãâ©ã£â©n van de dragende spelers, hij werd alleen gezien als iemand voor de toekomst en de verwachtingen waren erg hoog. Die verwachtingen heeft hij tot nu toe (dit seizoen) gewoon niet waar kunnen maken. Het zal hem vast niet ontgaan zijn dat het vooral Bale is die de meeste kritiek krijgt, en terecht. Dit had het seizoen van Bale moeten worden, maar dat zit er niet in.. Dus vandaar dat ik het gemekker van Asensio niet echt begrijp. Asensio wordt juist redelijk gespaard door de Spaanse pers..
 
Medalofhonor
 
11
15 november 2018 om 22:11
Nee hij probeert niks men hebben hem alleen groter gemaakt dan hij is, hij is nog altijd jong en moet nog groeien.
 
-The Maestro-
 
1
15 november 2018 om 22:48
Hopelijk weet hij zijn vorm van vorig seizoen weer te herpakken. Hij heeft onder Solari nog niet veek kansen gekregen en onder lopetegui was heel Real Madrid uit vorm dus daar kun je in je eentje niet zo veel tegen doen.
 
jobnec23
 
0
16 november 2018 om 05:18
Ik vind Asensio echt wel een van de grootste aanvallenden talenten uit Laliga, bij Atletico loopt niemand rond die gelijkwaardig is aan deze man, en de enige die bij Barça loopt komt de laatste tijd (al dan niet terecht) ook niet al te positief in het nieuws. Tot nu toe vind ik Asensio de enige Spaanse aanvaller die ook bij het nationale team een toegevoegde waarde blijkt.