Atlético countert zich naar zege tegen laagvlieger en loopt uit op Valencia
Zondag, 28 januari 2018 om 18:02

Atlético Madrid heeft zondag met moeite gewonnen van Las Palmas. Los Colchoneros domineerden tegen de nummer negentien van LaLiga, maar konden het overwicht in eerste instantie niet omzetten in doelpunten. In de tweede helft counterde Atlético zich naar de winst: 3-0. Door de zege nadert Atlético Barcelona, dat zondagavond nog in actie komt, en loopt het uit op Valencia, dat verloor tegen Real Madrid.

Las Palmas maakte geen enkele aanstalten om op zoek te gaan naar de overwinning, waarbij de kleine kansen die er wél waren voor het bezoek, niet werden verzilverd in de eerste helft. Zodoende hield de ploeg van Diego Simeone voor de 19e keer in de 21 competitiewedstrijden de nul na 45 minuten spelen, met slechts drie tegentreffers in totaal in het eerste bedrijf. De thuisploeg wist zelf echter ook niet te scoren, ondanks grote mogelijkheden.

Meer: Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético

Zo had Gabi één-op-één met doelman Leandro Chichizola de kans om de score na een kwartier te openen, maar de middenvelder faalde jammerlijk. Ook Fernando Torres wist enkele buitenkansjes niet te benutten, maar de grootste kans kwam op naam van Antoine Griezmann. De spits trof echter jammerlijk het aluminium. Simeone besloot in de rust in te grijpen en Koke te vervangen voor Yannick Ferreira Carrasco in een poging tot scoren te komen.

Op het uur werd de ban gebroken door Griezmann: de Fransman werd in de counter gelanceerd, was ongrijpbaar voor de verdedigers en verschalkte met een subtiele voetbeweging Chichizola. Carrasco kon even later na een uitstekende individuele actie de 2-0 maken, maar miste. Torres besliste twintig minuten voor tijd wél het duel, door na een vlijmscherpe counter Chichizola kansloos te laten met een vlammend schot. Invaller Thomas Partey verzorgde, wederom na een tegenaanval, het slotakkoord.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
17
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
16
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
PabloPiatti
 
9
28 januari 2018 om 18:04
Keurige zege! Na een verschrikkelijke eerste helft maakte ik me echt zorgen. Het hele seizoen lijkt het al iets minder te gaan met Atleti. Niet zo zeer verdedigend, maar er lijkt minder lijn te zitten in de manier van aanvallen en het creëren van kansen. Als het dan zelfs tegen Las Palmas(ploeg met meeste tegendoelpunten) niet wil lukken, dan slaat de twijfel toe bij mij als fan. Maar zo taai als de eerste helft, zo vertrouwt voelde de tweede helft aan. Een organisatorisch sterke ploeg, die adequaat ingrijpt op eigen helft, om er vervolgens met messcherpe counters uit te komen. De creatieve spelers zoals Griezmann en Carrasco, werden in de ruimte aangespeeld en konden hun specifieke kwaliteiten dus etaleren. Griezmann opende de score met een heerlijk en koelbloedig wippertje. El Nino scoorde maar weer is een belangrijke goal. En Partey ronde een snelle counter af voor de eindstand. Natuurlijk gebeurde dit tegen een ploeg die moest komen, en die bekend staat om haar zwakke verdediging, maar toch. Ik heb in de tweede helft weer genoten van Los Rojiblancos en de kenmerkende tactiek. En dat vind ik op basis van het spel van de laatste tijd al een overwinning op zich.