Atlético haalt opgelucht adem na misser Torres en treffer Filipe Luís
Dinsdag, 4 april 2017 om 23:20

Atlético Madrid heeft in de dertigste speelronde van LaLiga geen misstap begaan. Het team van Diego Simeone had dinsdagavond aan één treffer voldoende om Real Sociedad, de nummer zeven van het klassement, van zich af te schudden: 1-0. Atlético heeft nu vier thuiswedstrijden in LaLiga op rij gewonnen van Sociedad.

Filipe Luís groeide uit tot de matchwinner, want de voormalig Ajacied ging na een klein half uur spelen de combinatie aan met Fernando Torres en prikte de bal via de paal in het doel: 1-0. Hij heeft nu voor het eerst in de competitie twee keer achter elkaar gescoord. Atlético had in de eerste helft vaker kunnen scoren, maar Fernando Torres liet tot twee keer toe een goede kans liggen en raakte zelfs de paal, terwijl Yannick Carrasco zijn schot na een mooie aanval geblokt zag worden.

Atléti hoopte in de tweede helft verder afstand te nemen van Sociedad, maar speelde lang niet zo dwingend als voor de pauze en het publiek in het Vicente Calderón begon dan ook te morren. Simeone bracht in de slotfase met José Giménez een extra verdediger binnen de lijnen om de minimale voorsprong te verdedigen en in die opzet slaagde de Argentijn. Atlético heeft nu slechts één doelpunt in de laatste zes officiële duels hoeven incasseren en staat met 61 punten op de derde plaats.

Meer nieuws
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Voetbalfan!
 
0
5 april 2017 om 01:42
Ik hoop dat als ze volgendjaar in het nieuwe stadion voetballen standaard gaat mee voetballen met Barcelona en Real Madrid. Dat ze genoeg budget hebben en inkomsten genereren zo dat ze hun beste spelers niet kunnen behouden en een goed salaris kunnen aanbieden. Ik vind het persoonlijk mooi als de underdog kan verrassen en af en toe een mooi prijs wint. 2014 was zo dicht bij met de finale van de CL had het ze toen echt gegund.
 
MoradHobi
 
0
5 april 2017 om 07:31
Hoe speelde atlh Madrid
 
Millonario
 
0
5 april 2017 om 10:26
Ja Torres was niet goed in de afwerking, maar toch 3 assists in 2 wedstrijden. Dat is ook niet mis.