Atlético maakt akkoord met Milan van minimaal vijftien miljoen officieel
Donderdag, 9 augustus 2018 om 17:13

Atlético Madrid heeft zich officieel versterkt met Nikola Kalinic. De Spaanse topclub maakt donderdagmiddag melding van de komst van de dertigjarige aanvaller, die naar verluidt voor een bedrag van minimaal vijftien miljoen euro en maximaal twintig miljoen euro overkomt van AC Milan en een contract voor drie seizoenen heeft gesigneerd.

Kalinic, dertig jaar, werd vorig seizoen door Milan gehuurd van Fiorentina, waarna de transfer deze zomer voor 25 miljoen euro verplicht definitief werd gemaakt. Bij Milan was men echter niet overtuigd van Kalinic: de aanvaller wist in zijn debuutjaar in veertig officiële wedstrijden slechts zes goals en zes assists aan te tekenen. Daardoor stonden i Rossoneri naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek van Kalinic.

Met de komst van Kalinic, die ook de clubkleuren van Hajduk Split, NK Istra, HNK Sibenik, Blackburn Rovers en Dnipro verdedigde, heeft Atlético deze zomer nu al meer dan 120 miljoen euro aan nieuwe spelers uitgegeven. Eerder werden ook de transfers van onder meet Thomas Lemar, Rodri, Santiago Arias en Gelson Martins afgerond.

Kalinic had formeel vicewereldkampioen kunnen zijn, ware het niet dat hij in Rusland al na het eerste groepsduel werd weggestuurd door de bondscoach Zlatko Dalic. De Kroatisch international weigerde in te vallen tegen Nigeria en dat was voor Dalic reden om hem terug naar huis te sturen. Zonder Kalinic reikte Kroatië voor het eerst in de historie tot de finale van een wereldkampioenschap. Daar was Frankrijk met 4-2 een maatje te groot.

Meer nieuws
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
consy
 
9
9 augustus 2018 om 17:31
Leuk spitsje om erbij te hebben voor de Copa, meer niet.
 
AadMaat
 
0
9 augustus 2018 om 18:12
Ja, jij kent deze speler duidelijk erg goed! Atletico haalt hier voor weinig geld een goeie spits binnen.
 
6milanello1899
 
0
9 augustus 2018 om 20:22
Hij weinig tot niks laten zien bij milan hoor.. khoor je al denken omdat er geen voorzetten worden gegeven blabla maar zijn balbehandeling, kopbal zwakte heeft er weinig mee te maken
 
YouMeAtleti!
 
7
9 augustus 2018 om 17:39
Ik had persoonlijk op Batsuayi gehoopt. Een speler die wat sneller is en wat bewegelijker en met meer flair. Ik ben bang dat dit een gevalletje Gameiro wordt... Paar goaltjes maar verder niet nuttig of beslissend. Ik hoop dat ik het enorm mis heb maar vrees het ergste.
 
bpreal
 
2
9 augustus 2018 om 17:45
Chelsea gaat batsman een kans geven, dat kan gewoon niet anders.
 
MichTheRed
 
7
9 augustus 2018 om 17:42
Wat een ploeg heeft Atletii toch , en iedereen kunnen behouden. Word weer een heerlijke strijd in La liga en Cl.
 
SsuarezZ
 
2
9 augustus 2018 om 17:59
Gabi is vertrokken naar de zandbak, was toch de captain. Verder heb je gelijk, denk dat het spannend wordt komend seizoen!
 
YouMeAtleti!
 
3
9 augustus 2018 om 18:04
Ja maar Rodri is daarvoor terug gekocht verder Lemar erbij...Gelson Martinez die ook linksmidden kan spelen...op zich genoeg opties op het middenveld. Thomas Partey doet het ook al jaren prima.
 
Los Canario
 
5
9 augustus 2018 om 17:43
Why? Waarom? Na Mandzukic, Jackson Martinez, Vietto en Gameiro is dit de zoveelste spits die gaat falen. Simeone is echt een drama in het kopen van spitsen die bij ons passen. En dat na jarenlang goede spitsen te hebben gehad zoals Forlan, Falcao en Aguero.
 
ArsenalFanehv
 
9
9 augustus 2018 om 17:51
Ik zou Costa en Griezmann niet echt miskopen noemen. Alhoewel we van Costa al wisten wat hij kon. Voor de rest kunenn we het hem niet kwalijk nemen omdat die spitsen wel indruk maakten bij de club waar ze toen speelde, integenstelling tot Kalinic die niks heeft laten zien bij AC.
 
YouMeAtleti!
 
1
9 augustus 2018 om 17:56
Costa heeft het anders niet best gedaan afgelopen seizoen...3 goals ofzo en paar assists...het is samen met Vormer nog steeds mijn favoriete speler mede door zijn winnaars mentaliteit...maar hij moet echt wel een beetje beter zijn best doen. Kalinic blijft een raadsel waarom die gehaald is...het lijkt een paniekaankoop maar ze hebben nog een halve maand...
 
YouMeAtleti!
 
0
9 augustus 2018 om 17:59
Niet best qua goals bedoel ik dan. Hij loopt wel enorm slim waardoor Griezmann veel ruimte krijgt en hij is een kei in de bal vasthouden. Als kalinic maar de helft zo goed loopt als Costa dan kan Griezmann het wel afmaken en zal hij wel in de smaak gaan vallen bij de fans.
 
Los Canario
 
0
9 augustus 2018 om 18:00
Daarom zeg ik ook ''spitsen die bij ons passen''. Ik zeg niet zozeer dat het slechte spitsen zijn. Costa zat al bij Atletico voordat Simeone kwam, hij heeft 'm alleen teruggekocht. Dus die tel ik niet mee want hij heeft 'm niet echt ''ontdekt''. Griezmann is de enige uitzondering. De rest is eigenlijk allemaal mislukt. Het zijn allemaal van die net niet spitsen. Ligt natuurlijk ook gewoon aan Simeone zelf en de speelstijl die hij hanteert. Het kan geen toeval zijn dat zoveel spitsen geen pepernoot raken bij ons terwijl ze het voorheen bij andere clubs aardig hebben gedaan.
 
YouMeAtleti!
 
2
9 augustus 2018 om 18:02
Hebben inderdaad een ruitje goede spitsen gehad zeg, Torres, Forlan, Aguero, Falcao, Costa en David Villa. Helaas is het blijkbaar nodig om nu weer een miskoop te doen na een prima transfer in de winter.
 
real_forever
 
10
9 augustus 2018 om 18:14
Haaaa! Atleti haalt een pure prof binnen! Werkt altijd keihard en zal een een invalbeurt nooit weigeren! Toptransfer! Hier gaan ze het Barcelona en Real wel lastig mee maken!
 
daviddaan
 
1
9 augustus 2018 om 20:40
Heerlijk al die rebelse voetballers bij Atleti. Ik geniet al jaren van ze. Echt een volk is dat
 
AntonieAjax
 
0
9 augustus 2018 om 21:28
Hij heeft zich bij Milan helaas niet zo bewezen als dat er van hem verwacht werd. Hopelijk kan hij alsnog een beetje opbloeien bij Atlético! Ga er alleen wel vanuit dat hij genoegen zal moeten nemen met wat invalbeurtjes en wat basisplaatsen in de Copa del Rey. Dan is het zaak voor hem om zich in die wedstrijden van zijn beste kant te laten zien!