'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
Maandag, 6 mei 2024 om 12:24

Scouts van Ajax, AC Milan en Bayern München zaten afgelopen weekend op de tribune in Denemarken bij de wedstrijd tussen Brøndby IF en Midtjylland. Dat melden Deense bronnen op X. Er worden vier spelers genoemd die mogelijk in de gaten werden gehouden.

Er wordt gesuggereerd dat er vier spelers waren waarvoor de scouts naar Denemarken kwamen. Zo zou er zijn gekeken naar Franculino Djú, een negentienjarige spits uit Guinee-Bissau. Franculino scoorde dit seizoen 14 keer in 29 officiële optredens voor Midtjylland.

Ook waren de ogen gericht op Dario Osorio, een twintigjarige rechtsbuiten uit Chili. De snelle vleugelspeler was dit seizoen tot dusver goed voor 9 treffers in 22 officiële wedstrijden voor Midtjylland.

Bovendien werd er gelet op de verrichtingen van Oliver Sørensen, een 22-jarige middenvelder uit Denemarken. Hij was dit seizoen in 34 wedstrijden goed voor 5 doelpunten namens Midtjylland, maar staat in Denemarken meer bekend om zijn werklust dan zijn productiviteit.

Ook één speler van Brøndby staat naar verluidt in de belangstelling van de Europese topclubs. Yuito Suzuki, een 22-jarige aanvaller uit Japan, wordt in de gaten gehouden. Hij scoorde in 28 optredens 10 keer en was tevens 9 keer aangever.

Het duel tussen Midtjylland en Brøndby eindigde zondag in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. Daarbij kwamen zowel Franculino als Osorio tot scoren namens de winnende ploeg. Daardoor is de spanning weer helemaal terug in de kampioensgroep van de Deense competitie, daar Brøndby nog slechts één punt voorsprong heeft op zowel Midtjylland als FC Kopenhagen.

Het was niet de eerste keer dat scouts van Ajax afreisden naar Denemarken. Eerder zat Kelvin de Lang al op de tribune bij een wedstrijd tussen FC Nordsjaelland en Aarhus GF, zo meldde Tipsbladet.

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij

Lees hier ook het volgende artikel:Lees artikel

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
08:15
08:15
Ronaldo ontmoet Neymar én zorgt met uitspraak voor chagrijn bij Arsenal-fans
1
   
08:00
08:00
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
2
   
07:00
07:00
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
4
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
3
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Westend
 
7
6 mei 2024 om 12:33
Ik mag toch eigenlijk hopen dat scouts van alle clubs al die competities wel enigszins monitoren en bestuderen? Als je een beetje leuk wil inkopen als (zeker eredivisie) club moet je in al dat soort competities rondneuzen. Een Bayern of Milan kopen spelers in bulk op en hopen op 1 succes per 100 talenten. Ik zou als jeugdspeler toch sneller kiezen voor de geleidelijke weg. Maar ja, wie zegt er nee tegen de absolute topclubs nietwaar.
 
SPettersson
 
8
6 mei 2024 om 12:49
Ajax zal met heel veel spelers in verband worden gebracht omdat er een grote schoonmaak staat te gebeuren. Zo lang de nieuwe trainer niet bekend is, is echter volstrekt onduidelijk welke spelers echt op de lijstjes staan en welke spelers gelet op de financiële mogelijkheden gehaald zouden kunnen worden. Feit is wel dat na de wedstrijd tegen Volendam snelle buitenspelers met een actie nodig zijn en dat Sutalo mag vertrekken. Hopelijk krijgen we deze week nu eerst uitsluitsel of wie de trainer wordt.
 
ajaxf1
 
31
6 mei 2024 om 13:14
Sutalo gewoon een jaar de kans geven in een draaiend elftal. Bassey verkocht en die doet het nu uitstekend in de Premier League en is de verdediger met de meeste succesvolle passen voorwaarts. We moet kappen met spelers zo snel affikken, zie Bassey en Mikataudze recent.
 
SPettersson
 
4
6 mei 2024 om 13:39
Sutalo stond lucht te dekken bij de tegengoal van Volendam en wist helemaal niet waar zijn man was. Dat kan echt niet. Daarnaast zie je bij hem geen opbouw naar voren maar een bal breed naar Kaplan. Die probeert naar voren te spelen maar dat gaat ook nog heel vaak fout. Sutalo heeft naar mijn mening nu voldoende kansen gehad en Ajax moet nu echt verder gaan kijken.
 
AjaxNL!
 
14
6 mei 2024 om 13:06
We zijn zelfs zo ver afgegleden dat we al voor een Suzuki op de tribune zitten Voorheen konden we de Audi's en Bmw's nog halen.
 
Nova
 
13
6 mei 2024 om 13:24
Als ze snelle buitenspelers zoeken is er niks mis met een suzuki... Mits het een Hayabusa is en geen Alto
 
der alte
 
0
6 mei 2024 om 18:24
Want Ajax heeft nooit eerder goede Deense spelers gehaald?
 
AjaxNL!
 
0
7 mei 2024 om 12:52
Suzuki ineens een Deense auto?
 
BierPens
 
1
6 mei 2024 om 20:02
Er zijn geen idd geen bakken met geld meer dus men zal weer creatief moeten zijn. Maar niet onmogelijk, Overmars moest ook zo beginnen...kijk naar bijv. een Milik destijds en een Davison Sanchez...voor weinig gekocht voor en flinke winst op gemaakt. En uiteraard de nodige missers maar dat wordt dan ruimschoots gecompenseerd...
 
superfarmers
 
3
6 mei 2024 om 13:13
Ik weet dat je de betere talenten moet pakken als je ze kunt pakken (je krijgt meestal niet heel veel kansen) maar heeft Ajax niet vooral behoefte aan ervaren spelers / leiders ?
 
Citro
 
1
6 mei 2024 om 13:56
Dit lijkt me ook. Ajax mist echt ervaring, gemiddeld is de leeftijd zo laag en die gasten moeten zich toch aan iemand optrekken.
 
cheese_afca
 
2
6 mei 2024 om 14:06
Dat ze nu naar deze spelers kijken wil niet zeggen dat ze niet bezig zijn met ervaren spelers.
 
Rochester
 
3
6 mei 2024 om 14:26
Suzuki en Franculino zijn wat mij betreft niet nodig, beide zijn centrumspitsen. Tenzij Akpom vertrekt, maar die zou ik toch houden voor aankomend seizoen en alleen verkopen als je een heel goed bod van 20 miljoen of iets in die richting krijgt. Sorensen zou eventueel wel een optie kunnen zijn, die zou ik dan eventueel op de plek van Mannsverk neerzetten. En Sorensen heeft als voordeel dat hij eventueel ook rechts- of links kan spelen op het middenveld en eventueel als centrale verdediger, maar ik zou hem sowieso in de as van het veld gebruiken want is wel een bijtertje die niet zomaar opgeeft. Osorio zie ik wel heel graag komen, Een prima rechtsbuiten die snel, behendig en diepgang heeft. En Ajax heeft eigenlijk al het gehele seizoen geen rechtsbuiten, dus zie hem graag komen. Zoals in de tekst staat was de Lang een paar weken geleden ook in Denemarken bij FC Nordsjaelland tegen Aarhus en ik hoop eigenlijk dat de Lange daar zat voor Adamo Nagalo. Een centrale verdediger van 20-jaar, die inmiddels ruim 100 wedstrijden in het eerste van FC Nordsjaelland heeft gespeeld en sowieso al door verschillende clubs in de gaten wordt gehouden zoals Fenerbahce en Club Brugge. Waarschijnlijk moet Nagalo zo'n 8 tot 10 miljoen kosten en Ajax moet natuurlijk wel wat meer op de centen gaan letten en niet zo roekeloos zijn als de afgelopen twee zomers. Maar dit kan denk ik nog prima te overbruggen zijn en misschien dat je Rasmussen, die er al op huurbasis speelt, in de deal kan betrekken. Niet dat hij het bedrag heel fors omhoog zal halen, maar zou toch mooi meegenomen zijn.
 
AjaxNL!
 
0
7 mei 2024 om 13:01
Nagalo lijkt mij onhaalbaar, veel concurrentie dus zal wel een miljoentje of 20 gaan kosten. Weet niet of Ajax dat momenteel wil betalen. Ook Eriksen op 10 kan echt niet meer, dat kan hij totaal niet meer belopen, heb je weinig aan. Hato op linksback zou ook niet mijn eerste keuze zijn, ik hoop op een nieuwe linksback. Wdowik van Jagiellonia lijkt mij een hele goede linksback. Bovenaan in Polen, zijn linkerbeen is echt buitengewoon (schiet bijna elke vrije trap erin), harde werker en verdedigend stabiel. Kan de concurrentie met Hato zeker aangaan.