Atlético Madrid slaat toe na glorieuze reddingen van Jan Oblak
Zaterdag, 13 april 2019 om 20:22

Atlético Madrid heeft zaterdagavond geprofiteerd van de halve misstap van Barcelona. Enkele uren na de doelpuntloze remise van de koploper van LaLiga bij Huesca was het team van Diego Simeone een maatje te groot voor Celta de Vigo: 2-0. Door de overwinning verkleinen los Colchoneros de achterstand op Barcelona tot negen punten, met nog zes speeldagen te gaan. Real Madrid heeft vijf punten én een wedstrijd minder.

Atlético probeerde vanaf de eerste minuut het spel te domineren, maar het was Celta dat tot driemaal toe een grote kans op een openingstreffer kreeg. De eerste twee vonden kort na elkaar plaats, in de achttiende minuut. Jan Oblak hield eerst Maxi Gómez van het scoren af en daarna voorkwam hij ook een doelpunt van Ryan Boudebouz. Na een half uur spelen had Oblak ook een antwoord op een diagonale inzet van Sofiane Boufal.

Dat Oblak drie cruciale reddingen had verricht, werd vlak voor rust duidelijk. Rubén Blanco was kansloos op een snoeiharde vrije trap van Griezmann in de linkerkruising: 1-0. In de tweede helft viel Celta weliswaar meer aan dan voor rust, maar het team van trainer Fran Escribá kon niet meer zo gevaarlijk zijn. Verder dan mislukte pogingen van Gómez en Boufal kwamen de Galiciërs niet.

Atlético gooide het duel een kwartier voor tijd in het slot. Na voorbereidend werk van Griezmann en een goede loopactie kwam de voor Vitolo ingevallen Álvaro Morata oog in oog met Rubén te staan en rondde hij beheerst af: 2-0. Het was aan Lucas Olaza te danken dat de 3-0 niet viel: Rubén was verslagen, maar de verdediger maakte de inzet van Griezmann onschadelijk. In de slotfase maakte Atlético geen aanstalten meer om met een ruimere overwinning van het veld te stappen.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Heidenheim mag zich opmaken voor Europees debuut door bekerwinst Leverkusen
1
   
07:30
07:30
Erik ten Hag mag mogelijk toch aanblijven als manager van Manchester United
45
   
07:00
07:00
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
   
23:58
23:58
Algemeen directeur ADO Den Haag vol schaamte: 'We gaan dit keihard aanpakken'
25
   
23:00
23:00
Paris Saint-Germain verovert Franse beker na zware tweede helft tegen Lyon
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
mgrizi
 
1
13 april 2019 om 20:30
Mooi dat Montero en Toni Moyà de centrale duo vormden, Griezmann de vrije trap was prachtig en ook de assist op Morata was mooi met een mooie afronding. Volgende seizoen kan Atleti hoge ogen gooien als ze paar gerichte aankopen doen. Aupa Atleti
 
AMadrid1991
 
3
13 april 2019 om 20:38
Ik snapte deze opstelling niet. Toni Moya is een middenvelder uit het 2e elftal, stel gewoon Perez op al heb ik geen idee hoe goed hij is aangezien hij nog niet gespeeld heeft. Gelukkig speelde Montero een sterkte wedstrijd naast hem. Ook is al vaker gebleken dat Correa en Griezmann samen voorin niet werkt, met Vitolo erbij waren er 3 spelers die zwerven en geen vaste posities houden waardoor de bezetting voorin matig was. Na de wissel van Morata kwamen er pas kansen in de 2e helft.
 
-The Maestro-
 
0
13 april 2019 om 23:54
Aan welke namen denk je dan? Met de verkoop van Castro (20 miljoen) en Lucas (80 miljoen) hebben we in ieder geval al 100 miljoen verdiend en als we Costa (45 miljoen) en Vrsjalko (25 miljoen) ook nog eens voor verkopen, heb je een flink budget. Eerst moet er een linksback gehaald worden; Telles of Tagliafico lijken mij de beste kandidaten. Die kosten zo rond de 30 miljoen. Ook moet er een centrum verdediger komen. De Ligt lijkt mij geweldig. Hij kost ongeveer 80 miljoen. Dan zou een extra rechtsback als Sidibe zou super zijn, omdat ik vind dat Arias nog net te kort komen op dit moment. Sidibe kost rind de 25 miljoen. En als laatste zou ik ook een poging wagen voor Jovic. Die kost rond de 70 miljoen. Als Atletico overschakelt naar een 4-2-3-1 zouden ze zo kunnen spelen: op doel Oblak, In de verdediging Telles / Tagliafico - De Ligt - Gimenez - Sidibe, op het middenveld Rodri en Saul als controleurs en Koke als nummer 10, op de linkerflank Lemar en als hangende rechtsbuiten Griezmann en in de spits Jovic. Dromen mag??