Atlético na kansloze middag met schaamrood op de kaken terug naar Madrid
Zaterdag, 9 maart 2024 om 18:17

Atlético Madrid heeft zaterdag een absolute wanprestatie geleverd. Trainer Diego Simeone zag zijn ploeg ploeg met 2-0 onderuitgaan bij Cádiz, de nummer achttien van LaLiga. Juanmi was met twee treffers de grote man aan de kant van de Andalusiërs. Het is voor Cádiz, dat uitstekende zaken doet in de strijd tegen degradatie, zijn eerste overwinning in LaLiga sinds 1 september. Atlético blijft vierde, al kan Athletic Club de Madrilenen tot op twee punten naderen.

Bijzonderheden:


Simeone, die koos voor het spitsenkoppel Álvaro Morata - Memphis Depay, zag zijn ploeg erg teleurstellen tegen Cádiz. Los Colchoneros creëerden vrijwel niets en kwamen halverwege de eerste helft op achterstand door Juanmi, die op aangeven van Rubén Sobrino bij de tweede paal binnenkopte: 1-0.

Het was de eerste keer sinds 10 december vorig jaar dat Cádiz op voorsprong kwam in LaLiga. Het grootste gevaar van Atlético kwam op naam van Samuel Lino, wiens inzet gekeerd werd door Conan Ledesma.

Het tempo aan de zijde van Atlético lag veel te laag en na iets meer dan een uur spelen maakte Juanmi zijn tweede van de middag. De Spanjaard werkte na mistasten van Gabriel Paulista af: 2-0. Ook in het restant verscheen Atlético amper voor het doel van Ledesma, die nog wel moest ingrijpen op een kopbal van Marcos Llorente.

Dichter bij de aansluitingstreffer zou Atlético niet meer komen. Een slechte generale voor Atlético, dat het woensdag in de achtste finale van de Champions League opneemt tegen Inter. De Milanezen wonnen het heenduel met 1-0.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
09:06
09:06
Groot beveiligingslek: grappenmaker weet spelersbus Man United binnen te sluipen
10
   
08:43
08:43
Maker van eerste Almere City-goal ooit in Eredivisie stopt met profvoetbal
3
   
07:45
07:45
Ron Jans ziet 'hele interessante trainer' voor Ajax op eigen bodem
18
   
07:06
07:06
De Telegraaf weet welke Italiaanse topclub gaat voor Kenneth Taylor
43
   
00:30
00:30
Brobbey begrijpt woeste ploeggenoot op het veld niet: 'Hij praat moeilijk'
36
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
quagliarella07
 
9
9 maart 2024 om 18:23
Hoe lang mag Simeone nog daar blijven, kan toch niet met dit materieel dat je zo speelt.
 
RM1335
 
1
9 maart 2024 om 19:41
Het materiaal bestaat voornamelijk uit slagers en schoppers, die spelen nou eenmaal zo. Veel voetbal zit er niet of niet meer in namen als Savic, Koke, De Paul, Saul en consorten.
 
davydenko
 
2
9 maart 2024 om 18:25
Er zit echt helemaal niks in dit elftal. Zonder Griezmann is het wel heel armoedig.. Als je je niet kan opladen voor Cadiz uit om het gat met Bilbao weer te vergroten in de race voor een CL plek dan mag je wel heel veel spiegels aanschaffen!
 
Hangover96
 
3
9 maart 2024 om 18:32
Sinds Griezmann geblesseerd is, zakt het niveau wel heel erg in bij Atletico. Moet wel zeggen dat het team dat er nu staat ook wel behoorlijk armoedig is vergeleken met een paar jaar terug - mensen praten veel over het verval van Barcelona maar Atletico heeft ook een enorme jas uitgetrokken.
 
ModricMagic
 
2
9 maart 2024 om 18:40
Atletico is echt belabberd dit seizoen. Het is denk ik tijd voor een frisse wind daar want met Simeone hebben ze hun maximum bereikt. En dat terwijl Atletico gewoon een prima selectie heeft. Die horen zolang mogelijk mee te doen om het kampioenschap. Ook is de motivatie ver te zoeken daar als je kansloos verliest van een degradatiekandidaat.
 
Hangover96
 
1
9 maart 2024 om 18:47
Griezmann en Morata zijn top, maar welke andere echt goede spelers heb je verder daar nog rondlopen? Dit is niet te vergelijken met de selectie die ze een jaar of vijf geleden hadden.
 
liverpoolk
 
1
9 maart 2024 om 19:02
Oblak, De Paul en llorente vind ik daar nog wel bij horen.
 
ModricMagic
 
1
9 maart 2024 om 19:03
Llorente, Lino, De Paul, Molina, Depay en Oblak zijn gewoon prima spelers. En dan nog talentvolle spelers zoals Vermeeren. Denk echt wel dat Atletico veel beter kan voetballen dan wat ze nu doen met het materiaal dat ze hebben. Girona en Bilbao kunnen het ook terwijl ze een veel minder budget hebben dan Atletico.
 
Hangover96
 
0
9 maart 2024 om 21:46
Dat zijn geen cafevoetballers maar laten we wel zijn, dat zijn meer spelers van het niveau Lyon, Sevilla, Lazio etc dan voor een ploeg die het Real moeilijk moet gaan maken of een kwart/halve finale van de CL haalt.Ben wel met je eens dat Girona en Bilbao geen betere selecties hebben en dat Atletico beter moet kunnen, maar kwalitatief is het gat tussen de subtop clubs en Barca/Atletico recentelijk wel duidelijk kleiner geworden vind ik.
 
barryballs
 
2
9 maart 2024 om 22:29
Helaas de magie is wel uitgewerkt... ?? Het kampioenschap van 2 jaar terug maakte een hoop goed natuurlijk Vorig seizoen was al minder al liep het tegen het eind aan wel weer een stuk beter. Ik las eerder eens artikelen over een eventueel vertrek van Simeone eind seizoen. Maar volgensmij niet bevestigd. Heeft de club ontzettend veel gebracht en fantastische jaren/wedstrijden gegeven! Ontzettend van genoten van de EL overwinningen, kampioenschappen (zelf eentje in Ronaldo/messi tijdperk), van spelers als Falcao, Costa en Griezmann en spectaculaire strijdvoetbal (blijft zuur geen CL natuurlijk). Maarja de laatste tijd zit dat er gewoon niet echt meer in. Wel benieuwd wat er gebeurd als er een andere trainer wordt aangetrokken, wie het dan wordt en of de club dan wegzakt (hoop echt van niet!)
 
Hangover96
 
0
9 maart 2024 om 23:07
Zal wel grotendeels van het budget afhangen - als Atletico een budget blijft houden dat 2x hoger ligt dan Villarreal Bilbao Sevilla Girona etc, dan zullen ze waarschijnlijk elk jaar wel top 4 blijven eindigen, ook onder een andere coach.